perjantai 8. joulukuuta 2017

Ei pidä provosoitua kun provosoidaan

Presidentti Mauno Koivisto totesi kerran, ettei pidä provosoitua kun provosoidaan. Ohje on hyvä ja edelleenkin ajankohtainen.

Meillä on siitä kaksi tuoretta esimerkkiä. Ensimmäinen on suurvaltajohtaja Donald Trumpin päätös siirtää USA:n suurlähetystö Tel Avivista Jerusalemiin. Asialla ei ole kuin symbolinen merkitys, joten sillä ei voi olla muuta kuin provosointivaikutus.

Ja provokaatio johtikin välittömästi palestiinalaisten provosoitumiseen. Heidän suullaan julistettiin "raivon päivät" ja yleislakko. Ja mikä pahinta, lopulta väkivaltainen mellakointi johti kahden ihmisen ampumiseen. Ei olisi kannattanut provosoitua.

Samalla mellakointi siirtänee entistä kauemmaksi palestiinalaisten toiveen toteutumisen. Siis sen toiveen, jonka mukaan heidän ja juutalaisten välinen kesto-ongelma ratkaistaisiin jakamalla ns. Pyhä maa molempien kesken.

Toinen esimerkki provosoitumisesta provosoinnin takia löytyi itsenäisyyspäivän tapahtumista, joiden yhteydessä vasemmistolainen provosoi uusnatseja ja sai köniinsä. Siinä tapauksessa ensi katsomalta tyhmintä näytti olevan herkästi väkivaltaan sortuvan joukkion provosoiminen, mutta epäilemättä loppupeleissä suurin kärsijä on uusnatsiliike, jonka sulkeminen yhteiskunnan ulkopuolelle saanee tapahtuneen takia entistä laajemman hyväksynnän.

Näidenkään kahden tapahtuman johdosta ei voi todeta muuta kuin sen, että tyhmästä päästä kärsii koko joukko. Olivat he sitten Pyhän maan arabeja tai suomalaisia kansallissosialisteja.

Mutta hyvä niin. Jokaiselle ansionsa mukaan.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Polarisaation ensimmäiset uhrit ovat empatia ja ihmimillisyys
Muhammedin opetusten pitkä ja synkkä varjo
Islamilainen maahanmuutto muokkaa länsimaiden politiikkaa


10 kommenttia:

 1. Palestiinalaiset eivät taida olla kaikki arabeja, juutalaisuus ei ole taas rodullinen ominaisuus vaan kulttuurinen, samoiten kuten islamilaisuus, alunperinhän juutalaiset ovat tulleet kaksoisvirran maan alueelta ns irakin iranin, ei ihmekään miksi iranilla on niin rakkaussuhde juutalasiin, tosin minkäverran nykyjuutalaisista mahtaa olla sitten enään geneettisesti iraninalueelta ..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä palestiinalaiset ovat arabeja, mutta heistä kaikki eivät kuitenkaan ole muslimeja.

   Ja juutalaisuus on tosiaan ennen kaikkea kulttuuri, ei niinkään etnisyys.

   Poista
  2. Tuosta väitteestä on itse asiassa debattia juutalaisten itsensä keskuudessa. Iso osa Israelin juutalaisista katsoo, että juutalaisuus on lähtökohtaisesti etninen asia ja määräytyy perimyksen kautta, toisin sanoen henkilö on juutalainen jos hänen äitinsä on juutalainen (liberaalimmat hyväksyvät myös periytymisen isän kautta). Tulkitseehan halakhakin uskostaan luopuneen juutalaisen olevan edelleen juutalainen, jos kohta huonompi juutalainen.

   Poista
 2. tuosta tuli yksi toinen asia mieleen, katsoin joskus taannoin dokumentin, missä israelin television tunnetuin uutistoimittaja lähti tutustumaan israelin ongelmaalueisiin ja ihmisiin siellä, kävi muunmuassa jossain ns. jonkinlaisten beduiineitten asumaalueella, asuivat melko kurjissa olosuhteissa eteläisraelin alueella, vaikka olivat hyvinki uskollisia israelin valkitolla ja taistelleet monissa sodissa israelin armeijassa, siitä huolimatta israelin valtio oli kylmästä hyljänny porukan, tuota porukkaa oli jotain 120-150t kaikenkaikkiaa,..

  VastaaPoista
 3. Kun Israel ja USA sopivat jälkimmäisen suurlähetystön uudesta paikasta, ei millään muulla taholla ole siinä lakiin tai politiikkaan perustuvaa vaikutusmahdollisuutta.

  VastaaPoista
 4. Meillä vähemmän kerrotaan vihapuheesta, jota muslimit harjoittavat Israelia vastaan. Tätä pidetään ns 'itsestään selvänä' tai ainakin juutalaisten 'ansaitsemana' asiana.
  Samoin yli 25 vuotta on tehty rauhaa. Israel olisi jo pari kertaa myöntynyt kahden valtion vaihtoehtoon, mutta kantona kaskessa on ollut se, ettei vastapuoli tunnusta Israelin valtiota.
  Ainut vaihtoehto heille olisi kroolata Kyprokselle. Se ei liene hyväksyttävä vaihtoehto, vaikka meitäkin demarikellokas on kehottanut "opettelemaan uimaan"...
  -Beowolf-

  VastaaPoista
 5. Juha Ahvio otti mielestäni hyvin kantaa Israelin ja palestiinalaisten ongelmiin.
  http://beta.oikeamedia.com/o1-48917

  Palestiinalaiset seuraavat johtajiensa viitoittamalla tiellä...
  https://www.gatestoneinstitute.org/3066/how-much-is-mahmoud-abbas-worth

  "...tyhmästä päästä kärsii koko joukko. Olivat he sitten Pyhän maan arabeja tai suomalaisia kansallissosialisteja." Entäs suomalaiset anarkistit ja muut äärivasemmistolaiset täystuholaiset? Ai niin, hehän kuuluvat siihen hyvään tyhmälistöön, jonka ei tarvitse kokea kärsimyksiä mistään päästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivoisin viranomaisten ja lehdistön suhtautuvan anarkisteihin aivan samalla tavalla kuin SVL:ään. Toistaiseksi toiveeni on ollut turha.

   Sinänsä en näe vasemmistoanarkistienkaan juuri hyötyneen riehumisestaan. Ellei siihen sitten sisälly jonkinlaista sairaan kieroutunutta nautintoa pahanteosta.

   Poista
  2. Minusta Jussi Halla-aho totesi Facebookissa osuvasti ikävät tosiasiat. Olen hänen kanssaan samaa mieltä siitä, että mahdollista ratkaisua Pyhän maan ongelmaan pitäisi lähteä hakemaan niiden pohjalta.

   Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!