perjantai 7. elokuuta 2015

Ruotsinsuomalaistyttö Syyriassa

Viime päivien uutiset ovat kertoneet siitä, kuinka 15-vuotias suomalaisia sukujuuria omaava ruotsalaistyttö joutui marokkolaistaustaisen poikaystävänsä huijaamana Syyriaan. Teinityttö on aiemman ruotsalaistytöstä ja -nuorukaisesta kertovan uutisen mukaan myös raskaana.

Nostan tämän uutisen esille vain siksi, että se kertoo ikävistä asioista vaikenevan monikulttuurisen yhteiskunnan tuottamista uudenlaisista riskeistä hyväuskoisille ihmisille. Jos ruotsalainen media olisi avoimesti kertonut maahanmuuttajiin liittyvistä ongemista, olisi nyt Syyriasta pois kaipaava tyttökin ehkä suhtautunut monikulttuuriseen seurustelusuhteeseensa hiukan varovaisemmin. Etenkin kun uutiset kertovat suhteen marokkolaisen osapuolen ottaneen alusta asti kulttuuriinsa kuuluvan tyttöystävää alistavan käytöskoodin käyttöönsä.

Minä en tarkoita tällä sitä, että kaikki maahanmuuttajat olisivat kelvottomia. Näin siksi, että heistä suurin osa on käsittääkseni ihan tavallisia ja kunnollisia ihmisiä, jotka pyrkivät sopeutumaan uuteen kotimaahansa. Ja tokihan myös pohjoismaiden kantaväestöön kuuluu kaikenlaisia mätämunia, kuten hyvin tiedämme.

Keskeistä tässä kaikessa olisikin ymmärtää, että tiettyihin maahanmuuttajaryhmiin (tai oikeammin tiettyihin kulttuureihin) liittyy merkittävästi enemmän riskejä kuin pohjoismaiseen kulttuuripiiriin. Siksi näihin ihmisiin liittyvistä vaaroista tulisi kertoa laajalti etenkin nuorille ihmisille. Ja samalla pyrkiä poistamaan ne syyt, jotka noissa kulttuureissa aiheuttavat ongelmia länsimaisessa yhteiskunnassa.

Keskeisessä roolissa tässä valistustyössä ovat kodit, koulut, media ja vastaanottokeskukset. Pohjoismaisten yhteiskuntien kannattaisikin pikaisesti suunnitella työnjako niiden välille esimerkiksi seuraavin keinoin.

Koteja rohkaistaisiin kasvatuksen aikana opettamaan lapsille ne käyttäytymispiirteet, jotka tekevät maahanmuuttajasta riskialttiin ystävän. Kouluissa kerrottaisiin totuudenmukaisesti noihin kulttuureihin liittyvistä länsimaiseen yhteiskuntaan sopimattomista piirteistä. Mediassa uutisoitaisiin maahanmuuttoasioiden ongelmista avoimesti. Vastaanottokeskuksissa paneuduttaisiin siihen, miksi tietyt kulttuuripiirteet piirteet ovat johtaneet tulijan kotimaan sekasortoon ja sitä kautta hänen saapumiseensa pohjoismaahan ja kehotettaisiin uuspohjoismaalaista luopumaan kulttuuristaan niiltä osin, jotta hänen olisi hyvä elää uudessa kotimaassaan.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Vesa Puuronen puhuu viisaita
Pietarsaaresta kohti Malmöä
Bahaaldin Omar uhkailee rikollisuudella

3 kommenttia:

  1. Jännää, että meitä valistetaan alkoholin ja tupakan vaaroista. Meille kerrotaan, mitä meidän pitäisi syödä. Varoitetaan heikoista jäistä ja liukkaista keleistä. Pelotellaan Putinilla,ydinvoimalla ja ilmastonmuutoksella. Meitä holhotaan monin tavoin. Kuitenkin maahanmuuton tuomista uusista vaaroista ei varoiteta. Miksei?

    VastaaPoista
  2. Itse ainakin aion kauniiksi kasvavaa pojantytärtäni valistaa kunnolla kunhan muutama vuosi kuluu ja alkaa olla ajankohtaista. Oma tyttäreni sai onneksi hyvältä kaveriltaan kunnon rokotuksen noita miehiä vastaan, kun tämä erehtyi jopa naimisiin maahanmuuttajan kanssa ja asui vähän aikaa lähiössä, joka oli täynnä somaleja. Sen pahempia tukien väärinkäyttäjiä ei kuulemma voi löytyä mistään. No, onneksi tuokin liitto päättyi nopeasti eroon, eikä jälkiseuraamuksia ja rodunjalostusta päässyt tapahtumaan, vaan kyseisellä rouvalla on nykyään kaksi pellavapäätä ihan tavallisen suomalaisen kanssa.

    VastaaPoista
  3. Vastahan yksi vasemmistonuori kuulutti junassa konduktöörin ominaisuudessa, ettei pidä antaa pelon voittaa ja että rasismi kumpuaa väärästä tiedosta. Meillä on unelma, emmekä me tosiasioita kunnioita. Monikulttuurisuusopetus kouluissa perustuu tyhjään unelmointiin, sivuutetaan eri kulttuurien tavat. Ei ole mikään ihme, että tummat nuoret miehet Lähi-idästä kiinnostavat nuoria naisia. Media kantaa raskaimman vastuun väärästä tiedosta, koulun ja vanhempien tulisi myös valistaa väkivaltakulttuureista totuudenmukaisesti. Nuoret eivät vain aina kuuntele vanhempiaan, kun kuvittelevat tuntevansa asian paremmin. Tunne menee tiedon edelle.

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!