lauantai 15. elokuuta 2015

Hyllyttikö Ruotsi sensuroidun kuunnelman mellakoinnin pelossa

Helsingin Sanomat uutisoi Ruotsin Sisuradion hyllyttäneen hupikuunnelman. Syyksi kerrotaan, että sen kielenkäyttö on sopimatonta. 

Lehti on julkaissut myös ilmeisesti ongelmia aiheuttaneen kuunnelman kohdan. Se kuuluu yhden roolihenkilön sanomana näin: "rättipäät on raiskannu meitin Jannikan!"

Onneksi lehden lainaus on hiukan pidempi ja siitä ilmenee, että on tapahtunut vain "raiskauksen yritys", eikä sekään ollut rättipäiden tekemä. Sen sijaan tyttö kertoi kuunnelmassa potkaisseensa liian läheiseen yhteyteen pyrkivää "taateleille", jolloin tämä oli jäänyt maahan uikuttamaan.

* * *

Ottaen huomioon ruotsalaisen seksuaaliväkivallan todellisuuden voidaan nyt sensuroidun kuunnelman todeta olleen jo valmiiksi poliittisesti korrektiksi muokatun, koska raiskausta yrittäneen annetaan ymmärtää olevan kantaruotsalainen. Siksi on merkillepantavaa, että se sellaisenakin herätti hyllytykseen johtaneen reaktion.

Minusta tapahtunut viittaa ruotsalaisen yhteiskunnan muuttuneen niin hauraaksi, että ainakin jotkut sikäläiset pelkäävät vähäisenkin risahduksen saattavan johtaa sekasortoon. Samaan viittaa myös huvittavia piirteitä saanut ihonvärisenä kaupattuihin laastareihin liittyvä keskustelu.

Pelko kaaoksesta Ruotsin suurten kaupunkien lähiöissä saattaa toki olla aiheellinen. Kaikkihan muistamme parin vuoden takaiset maahanmuuttaja-mellakat, joiden syyn sanottiin olevan uusruotsalaisista käytetyn halventavan kielen, jota sanottiin ilmenneen poliisia päin hyökänneen aseistautuneen miehen tultua ammutuksi.

Ilmeisesti Sisuradio ei siis halua synnyttää humanitaarisen maahanmuuton suurvallassa uusia väkivaltaisuuksia vaan tyytyy hyllyttämään jopa itsesensuroidut kuunnelmat. Tanskan ulkoministeriä lainatakseni: olen jälleen kerran onnellinen, etten asu Ruotsissa...

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Ruotsin eilisiltaiset maahanmuuttajamellakat mediassa
Miksi Ruotsin rakettisota salataan suomalaisilta
Ruotsin mellakat jääkiekon maailmanmestaruuden jälkeen

3 kommenttia:

 1. Ruotsistan - harvoin näkee yhtä aitiopaikalta valtion romahtamista.Kuin katsoisi hidastettua onnettomuutta.Sääli että Suomi menee samaan suuntaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse uskon, että Ruotsin romahdus tulee avaamaan suomalaisten silmät. Ellen uskoisi, en kirjoittaisi maahanmuuttoaiheesta blogiini.

   Poista
 2. Ruotsin parlamentti on tehnyt muslimien kanssa YYA sopimuksen. Jos tähän sopimukseen tulee särö, niin maa on välittömästi kaaoksessa. Mielenkiinnolla jäämme odottamaan, koska se tapahtuu ?.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!