tiistai 11. elokuuta 2015

Perussuomalaiset kyllästyi nimittelyyn

Perussuomalaiset on palkkaamassa juristin selvittämään voiko Suomessa leimata kokonaisia puolueita ja yksittäisiä poliitikkoja natseiksi ja fasisteiksi ilman perusteita. Luettuani uutisen pidin aluksi ajatusta täysin yliampuvana.

Hetken asiaa sulateltuani tulin kuitenkin siihen johtopäätökseen, ettei se ehkä olekaan ihan tyhmä ajatus. Näin etenkin siksi, että monet valtakunnan ykköslehdet ja kärkipään poliitikot ovat viime aikoina julkisesti harrastaneet tällaista nimittelyä.

Ainakin entinen ulkoministeri Erkki Tuomioja (SDP) on syyllistynyt tällaiseen retoriikkaan. Samoin presidentin veljenpoika Ville Niinistö (vihr.) on vihjaillut sen suuntaista.

Lehdistöstä esimerkiksi Helsingin Sanomien kolumnisti on myös harrastanut löyhää kielenkäyttöä. Rasisteiksi osaa perussuomalaisita on puolestaan nimitellyt kansanedustaja Silvia Modig (vas.) Kansan Uutisten sivuilla.

Google-haulla löytyy helposti lisää esimerkkejä. En siis tiedä onko mikään edellisistä ollut Perussuomalaisten mielessä heidän nyt ryhtyessään toimeen, mutta nopeasti koostamastani listasta ilmenee, että epäasialliset väitteet puolueesta ovat tämän kesän aikana muuttuneet tietyn poliittisen suuntauksen edustajien suussa lähes normaalipuheeksi. Siksi tälle asialle on syntynyt yleistä merkitystä, mikä puoltaa nimittelyn laillisuuden selvittämistä.

Epäasiallistahan ja lapsellistahan nimitteleminen on joka tapauksessa, mutta toisaalta jo natsien propagandakoneisto tiesi, että toistamalla tarpeeksi monta kertaa valhekin muuttuu todeksi ja tässä tapauksessa siis kannatuksesta kilpaileva puolue äänestäjien silmissä arveluttavaksi.

Tämä lienee myös epäasialliseen kielenkäyttöön sortuneiden vihervasemmistolaisten poliitikkojen tavoitteena. Kyse ei siis ole pelkästään huonosta käytöksestä vaan myös äärimmäisen likaisesta tavasta tehdä politiikkaa.

Jäämme siis odottamaan suurella mielenkiinnolla miten asia etenee. Käydäänkö juristin johdolla avoin pelisäänökeskustelu, vai astutaanko käräjäsaliin? Joka tapauksessa pelkkä prosessin käynnistäminen asiallistanee suomalaista poliittista keskustelua. Toivottavasti se samalla suuntaa sitä asiakysymyksiin kesän aikana pinnalla olleen loanheiton sijasta.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Nouseeko äärivasemmisto Suomessa?
Petteri Orpo myi Suomen laittomille maahanmuuttajille
Poliittista uuskieltä

7 kommenttia:

 1. Toivoin, että kun viime kesänä natsi- ja fasistihuuteluista lätkähti 15 päiväsakkoa (MTV, 8.7.2014 nämä tyhmät tölväisyt olisivat ruvenneet vähentymään. Kävi juuri päinvastoin.

  On aivan oikein, että ylikierroksilla käyvä poliittinen mustamaalaaminen ja ajojahti pannaan kuriin. Politiikankin pelisääntöjen pitää olla samat kaikille pelissä mukana oleville. Ei saa olla niin, että kun mielipide tai argumentti ei miellytä, vastauksena on pelkkä lapsellinen rasisti-fasisti-natsi -huutelu.

  Luulen kuitenkin, että ratkaisu tähän pahaan ongelmaan löytyy oikeussalien ulkopuolelta, neuvotteluhuoneista ja kabineteista.

  Kristillisiä lukuunottamatta oppositiopuolueet saavat luvan tiukasti ohjeistaa kaikkia omiaan miten politiikassa saa ja pitää käyttäytyä. Uhmaikäisen pikkulapsen parkumista muistuttava joukkopsykoosi ei sitä ole.

  Muutamat päätoimittajat voisivat tosin mennä peilin eteen miettimään "miten tää nyt mielestäsi meni". Umpisurkeasti, kalahti omaan nilkkaan, paljon huonommin ei olisi voinut mennä. Valheita valheiden perään, jälkiä johtaa sylttytehtaalle.

  VastaaPoista
 2. Minusta tuo tutkinta on ihan järkevä temppu ja kannattaa selvittää, että onko kunniaa loukattu. Lakiterminä "itsessään" tarkoittaa, että teko on jo ihan sellaisenaan omiaan aiheuttamaan vahinkoa. Mutta... Kun emme elä oikeusvaltiossa emmekä edes puolueettoman oikeuslaitoksen maassa, niin asian vieminen käräjille on varmasti virhe.

  Toiseksi, minusta Persujen ei pitäisi lähteä sille tielle, että vastustajia voidaan haastella käräjille. Se on resurssien hukkaamista. Aika pitää käyttää järkevämmin kuten nyt vaikka piirtämällä Muhiksesta pilakuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka asia menisi oikeuteen ja siellä tulisi kaikille nimittelijöille vapauttava päätös, on luultavaa että prosessi vähentää nimittelyä ainakin valtakunnan tason poliitikkojen ja varsinaisen valtamedian piirissä. Prosessi kannattaa mielestäni viedä läpi jo pelkästään sen takia.

   Poista
  2. Ymmärrän. Olen eri mieltä lähinnä siksi, että oikeutta ei tässä maassa jaeta kuin demlalaisten mittareiden mukaan.

   Poista
  3. Suomalaisesta oikeudesta olemme valitettavasti samaa mieltä.

   Poista
 3. Meikäläisellä kävi monta kuukautta sitten mielessä ehdottaa persuille että reagoikaa nimittelyyn ja rasisti-, fasisti-, natsi-, ym. syytöksiin uhkaamalla haastaa käräjille. Se olisi vastahyökkäys konsensuspuolueita vastaan.

  Yhteiskunta on muutenkin teinistynyt ja infantilisoitunut ja se ilmenee myös poliittisessa toiminnassa. Toimittajien laiskuus ja medioiden viihteellistyminen ovat ruokkineet sitä.

  VastaaPoista
 4. Tässä on vielä semmonenkin juttu, että siinä missä tunnettu dosentti bätmän harrastaa Suomen leimaamista fasistivaltioksi itään päin, vasemmistolaiset harrastavat aivan samaa länteen päin.

  Jotenkin on sellainen kutina, että tätä toimintaa ohjaillaan tai jopa rahoitetaan Ruotsista käsin. Ainakin malli toiminnalle tuntuu kovin ruotsalaiselta.

  Kesti useita vuosia ennen kuin desantti bätmänin horinat alettiin ottaa enemmän tosissaan valtionhallinnossa, mutta samaan mustamaalaamiseen ilmeisesti ei puututa kun kyseessä on vasemmistolainen valehtelu.

  Kuinka monta vuotta nyt menee, ennen kuin "professorien ryhmä" julkaisee kirjoituksen, jossa asiasta ollaan huolissaan?

  Lisäksihän tämä toimii loistavana tukena putinisteille täällä kotimaassa kuin muuallakin, että "katsokaa miten suomalaiset fasistit vainoavat venäläisiä pikkulapsia ja tekevät heistä homoseksuaaleja..." :-) Ja eurooppalainen lehdistö tukee uutisoinnillaan tätä suomalaista rasismia.

  Minua tämä touhu ei huoleta ollenkaan ja olen alkanut viihtymään sen johdosta, käsi kyynärpäätä myöten popcorn-kulhossa.


  t: Gettuuntunut Stadilainen

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!