torstai 13. elokuuta 2015

RKP:n Carl Haglund haluaa kunnille pakolliset mamu-kiintiöt

Ruotsalaisen kansanpuolueen puheenjohtaja Carl Haglund haluaa, että Suomeen otettaisin ehdottomasti enemmän pakolaisia ja turvapaikanhakijoita ja että maamme kunnat pakotettaisiin humanitaaristen maahanmuuttajien kiintiöihin. Hän haluaisi myös poistaa kunnilta oikeuden valita sijoitettavat tulijat. Tällaiseen muutokseen tarvitaan entisen puolustusministerin mukaan vain poliittista tahtoa.

Haglundin ulostulo vetää professorinkin hiljaiseksi. RKP:n puheenjohtaja ja ilmeisesti myös hänen puolueensa näyttäisi siis kannattavan pakkokeinoja maahanmuuttokysymyksissä? Näin siis huolimatta kansan mielipiteestä, joka kaipaa pikemminkin maahanmuuttopolitiikan tiukentamista kuin lisää kehitysmaalaisia Suomeen elätettäviksi?

Minä toivon, että tieto Haglundin ja RKP:n näkemyksestä leviäisi mahdollisimman laajalti ihmisten keskuuteen. Siksi pyydän, että Yleisradio uutisoisi asiasta näyttävästi pääuutislähetyksessään ja järjestäisi asiasta keskusteluohjelmia puolueettomine virallisiin tilastoihin perustuvine tietopaketteineen suurimpien humanitaaristen ihmisryhmien koulutustasosta, työllistymisestä Suomessa, tuloista tai kustannuksista, rikollisuudesta jne...

Soisin myös maamme muun valtamedian ottavan asiakseen Haglundin idean saattamisen yleiseen tietoisuuteen. Esimerkiksi kaupallinen TV voisi uutisoida asiasta, samoin lehdet voisivat kommentoida miehen ulostuloa pääkirjoituksissaan ja erityisesti iltapäivälehdet lööpeissään.

Näin Callen idea tulisi koko kansan punnittavaksi ja kaikilta puoliltaan ruodituksi. Perusteellisen yhteiskunnallisen keskustelun jälkeen koko pakkosijoituskysymyksen voisi ratkaista neuvoa-antavassa kansanäänestyksessä, jonka pohjalta mahdollisesti tarvittavat lakimuutokset voitaisiin tehdä poliittisella päätöksellä.

Kansanäänestyksen kysymys voisi olla seuraava: "pitäisikö Suomen ottaa vastaan nykyistä enemmän pakolaisia ja turvapaikanhakijoita sekä pakottaa kaikki kunnat ottamaan heidät asutettaviksi ja elätettäviksi riippumatta vastaanottajien omasta tahdosta".

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Maahanmuuttajat näkyvästi esillä Pietarsaaressa
Hallitus haluaa naisten juoksevan pakoon miehen nähdessään
Hallitus haluaa hoitaa koko maailman pitkäaikaissairaat terveiksi!

3 kommenttia:

 1. Niin, Callehan nyt tietystikin tahtoo tuossa tarkoittaa, että mahdollisesti toteutuessaan tuokin linjaus tarkoittaisi sitä, että ainoastaan impiwaaralaiset, jotka ovat suuresti kulttuurisen rikastuksen tarpeessa, pääsevät tästä onnesta osallisiksi. Jotakin Närpiön tomaatinpoimijoita lukuunottamatta ruotsinkieliset kunnat ja alueet on toki tarkoituksena säilyttää kemiallisen yksikulttuurisina tästä eteenkin päin. Ja aivan erityisesti eräs omaan koskemattomaan toiseuteensa pyhitetty saari Itämerellä (vinkki: sijaitsee siinä Turun ja Tukholman välissä). Niin no. Johan aikanaan siirtokarjalaisten asuttaminen ruotsinkielisille alueille piti estää ihan poikkeuslailla, joten puolueellahan on jo pitkät perinteet aparth...siis eikun positiivisen erityiskohtelun asianajajana maassamme.

  https://fi.wikipedia.org/wiki/Ernst_von_Born

  Jotenkin tuo rkp:n toiminta on alkanut kummastuttaa myös allekirjoittanutta yhä enemmän viime vuosina. Jan-Magnus Janssonin tapaisten valtiomiesten tilalle on yhä enenevässä määrin nostettu Callen, Evan, Asteråidin ym. kaltaisia näsäviisaita besserwissereitä, jotka pyrkivät heristelemään "huonommille" ihmisille keskisormeaan vähän joka välissä. Ketä tämä viime kädessä hyödyttää?

  Mikäli oikein olen ymmärtänyt, ei suomen- ja ruotsinkielisten väleissä ole ollut sen pahempaa kitkaa enää pitkiin aikoihin (itsellänikään ei ole lähtökohtaisesti mitään heitä vastaan, ja oman sukutaustanikin puolesta olen 1/4 suomenruotsalainen), mutta tämä nykylinja tulee varmasti niittämään odotettavissa olevaa satoaan jo lähitulevaisuudessa. En sitten tiedä kenenkä etu sekin loppuviimein olisi, tuskin ainakin tavishurrien.

  Ellei sitten kyseessä ole jokin rkp:n johdon tietoinen tavoite luoda tarkoituksellisesti vastakkainasettelua, jonka avulla saadaan "omat" äänestämään ko. puoluetta vaikka nuristenkin luomalla kauhukuvia heitä muuten impiwaaralaisten junttien taholta odottavasta kolkosta kohtalosta. Jotakin samaahan on aistittavassa myös säännöllisen epäsäännöllisesti kierroksia ottavan pakkoruotsikeskustelun rivien väleistä. (Rkp:n eliitillä on tässä toki myös oma lehmä ojassa; mikäli he joutuisivat vallankahvasta tyystin sivuun, saattaisi myös heille tuottoisa, upporikkaitten suomenruotsalaisten säätiöiden kuppaaminen saada nolon lopun. Follow the money?)

  -G-mies-

  VastaaPoista
 2. "Emme toista Ruotsin virheitä" ?!?? Toisin on käymässä.
  Näyttää siltä, että Calle & al on kuin Aku Ankka slalom- mäessä:
  --> kokoaa kaikki kepit syliinsä ennen maaliviivaa ja ihmettelee sitten kun ei voittanutkaan ...
  -Beowolf-

  VastaaPoista
 3. Haglundin ajama pakollinen mamu-kiintiö kertoo selkeästi hänen näkemyksensä demokratiasta. Se tuo mieleen vanhan tarinan G.B.Shawsta. Päivällisillä oli käyty keskustelua uskottomuudesta ja joku seurueen naisista oli julistanut, että hän ei pettäisi miestään miljoonastakaan punnasta, johon Shawn vierustoveri oli tokaissut, että jotakin siihen suuntaan, että kyllä hän nyt sentään miljoonasta punnasta. Myöhemmin illalla Shaw esitti vierustoverilleen hyvin suorasukaisen ehdotuksen ja tarjoutui maksamaan punnan. Kyseinen vierustoveri sähähti tuohtuneena, että minkälaisena naisena Shaw häntä oikein pitää, johon Shaw totesi: "Senhän me jo tiedämme. Nyt on kyse enää hinnasta".

  Haglundkin on usein puhunut korkealentoisia sanoja demokratiasta, mutta on valmis heittämään sen romukoppaan heti, kun siitä on haittaa hänelle mieluisten asioiden ajamisessa.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!