sunnuntai 9. elokuuta 2015

Irakissa pätevyys syrjäyttää sopivuuden

Luin juuri mielenkiintoisen uutisen. Sen mukaan Irak aikoo virtaviivaistaa hallintoaan vähentämällä erilaisia poliittisia huippuvirkoja. Samalla luovutaan erilaisista kiintiöistä ja ryhdytään täyttämään virat ammattitaidon perusteella.

Ilmoitukselle antaa uskottavuutta se, että varapresidentin virkansa menettävä nykyisen presidentin edeltäjä ja kilpailija on tukenut uudistusta. Samoin se, että muutoksen taustalla on korruptioon kyllästynyt kansa.

Toivon sydämestäni, että Irakin hallinto on tosissaan ja että se pysyy nyt valitsemallaan linjalla. Ja että maan kaikki etniset ryhmät hyväksyvät muutoksen myös silloin, kun niiden joukosta nousevat henkilöt nousevat johtoasemiin.

Näin Irak voisi saada myös rivinsä järjestykseen niin, että se pystyisi siirtämään maan pohjoisosia nyt hallitsevan ISIS-järjestön kalifaatin pois päiväjärjestyksestä. Sen tehtyään öljyrikkaan maan tulevaisuus voisi olla varsin mukava.

Samalla toivon, että myös Suomessa julkisten virkojen ja muiden työpaikkojen täytössä luovuttaisiin kaikenlaisesta etnisestä kiintiöinnistä. Siten myös meillä voitaisiin hallinnon ammattitaitoa ja toimivuutta parantaa. Muutos voitaisiin toteuttaa esimerkiksi Sipilän hallituksen toivoman yhteiskuntasopimuksen osana.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Piikki islamistien lihassa
Kuinka vallankäyttö, islam, terrori ja maahanmuutto ohjaavat tulevaisuuttamme?
Irakille viedyn demokratian tulevaisuudesta

1 kommentti:

  1. Hyvä uutinen. Milloinkas meille Suomeen saataisiin tuollainen? Kaikenlainen muu kuin kykyjen mukaan valinta on mielestäni syvältä. Sieltä minne aurinko ei paista. Todella syvältä.

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!