torstai 20. elokuuta 2015

Akanoita

Suomen Kuvalehti julkaisee "Jyviä ja akanoita" -palstallaan kaikenlaisia mielenkiintoisia otteita muista lehdistä. Joskus niissä on mainioita oivalluksia eli jyviä ja joskus taas erityisen huvittavia lapsuksia tai kirjoitusvirheitä eli akanoita.

Kun tänä aamuna luin Helsingin Sanomat törmäsin kolmeen varsin merkittävään akanaan. Koska ne olivat hyvin hämmästyttäviä ja paljon sanojastaan kertovia, päätin jakaa löydökseni arvoisan lukijani kanssa.

Ensimmäinen kuuluu näin: "Latinalaisessa Amerikassa hallitusten vasemmistolaisuudella tai oikeistolaisuudella on viime vuosina ollut vähemmän merkitystä kuin sillä, valitsevatko ne linjakseen sääntelyn vai kaupan vapauttamisen. Vapaakaupan valinneissa maissa kasvu on jatkunut samalla, kun Brasilia on sukeltanut taantumaan."

Ja toinen puolestaan menee tähän tapaan: "saapuvan sähköpostin määrästä ja siihen muka liittyvästä stressistä on hyväksyttyä valittaa, mutta tulosten mukaan saapuva posti ei aiheuta stressiä. Sitä aiheuttaa ennemminkin vastaamiseen käytetty aika."

Eikä siis kahta ilman kolmatta: "EU:n rajoja vahtivan Frontexin mukaan peräti 107 500 siirtolaista ylitti Euroopan unionin rajan heinäkuussa. Ennätysluku vahvistaa käsitystä siitä, että siirtolaisten määrän aiheuttama humanitaarinen kriisi on nopeasti voimistumassa." 

Näiden myötä toivotan kaikille mukavaa ja akanoista vapaata torstaita!

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Hyllyttikö Ruotsi sensuroidun kuunnelman mellakoinnin pelossa
Paavo Rautio osoittaa syvällistä ymmärtämättömyyttä
Ruotsin eilisiltaiset maahanmuuttajamellakat mediassa
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!