sunnuntai 23. elokuuta 2020

Onko kaikki nyt kunnossa?

Sattuneista syistä palaan kuluneen viikon yhteen puheenaiheeseen eli siihen kuinka rehellisiä ihmisiä vihreät ovat. Ensin vihapuheoikeudestaan tunnettu puolueen varapuheenjohtaja Fatim Diarra pyysi ja sai Helkamalta parin tonnin sähköpolkupyörän ja väitti, ettei lahjalla ollut mitään tekemistä sen kanssa, että hän on hallituspuolueen johtoon kuuluva merkittävä poliitikko.

Diarra maksoi asian noustua paheksunnan kohteeksi pyöränsä lopulta itse. Onko asia siis nyt kunnossa?

No ei tietenkään. Diarrahan joka tapauksessa käytti hyväkseen asemaansa poliitikkona, vaikka väittikin saaneensa pyörän koska hänellä on Instagrammissa 5 000 seuraajaa. Vaikka näin olisikin, on kuitenkin todennäköistä, ettei Diarra osaa jäävätä itseään poliittisena päätöksentekijänä silloin, kun hän on tekemässä päätöksiä esimerkiksi sähköpyöräilyyn liittyvissä asioissa toimiessaan Helsingin kaupunginvaltuustossa.

Vihreistä kertoi jotain myös se, että ministeri Maria Ohisalo teki poliittisen päätöksen syrjäyttäessään maahanmuuttoviraston johtajan Jaana Vuorion vihreällä miehellä siitä huolimatta, että tämän johtamiskokemus on oleellista vähäisempi kuin Vuoriolla. Siksi on selvää, että päätöksen taustalla oli poliittinen tarkoituksenmukaisuus.

Näin toimiessaan Ohisalo jatkoi valitsemallaan linjalla. Mehän muistamme vihreän naisen nimittämisen Ohisalon ministeriön kansliapäälliköksi ohi pätevämpien kilpahakijoiden. Ja tietenkin sen, kuinka hallitus aloitti toimintansa nimittämällä avustajikseen joukoittain poliittisesti samanmielisiä kavereitaan.

Vielä pari sanaa pääministeri Sanna Marinista (sd), joka saanee tänään omakseen myös puolueen puheenjohtajan nuijan. Hän nimittäin totesi olevansa "ylpeä, että saan elää yhteiskunnassa ja johtaa maata, jossa pääministerit itse siivoavat ja pesevät oman kotinsa vessat ja jossa presidentit voivat matkustaa metrolla ja raitiovaunulla".

Siitä sietääkin olla ylpeä. Mutta mitähän kaunis pääministerimme mahtaa ajatella siitä, että tuoreen uutisen mukaan ainakin vanhusten kulkeminen alkaa olla niin tai näin - ainakin jos käytössä on arvokkaita koruja. Tekijöinä uutinen mainitsi huonosti Suomea puhuvat ulkomaalaistaustaiset naiset.

Ja emmehän me tietenkään ole unohtaneet Oulun raiskausrinkiä tai Turun terroristia. Kaikille näille tapauksille on yhteistä se, että tekojen taustalla on suomalainen eli EU:n maahanmuuttopolitiikka. Siis juuri se politiikka, jonka perimmäisestä luonteesta sisäministerimme totesi vuosia sitten, että se "on perusoikeus, joka menee kaiken muun edelle".

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Sitä saa mitä tilaa
Tekeekö Marinin kabinetti vallankumousta?
Vihreä poliitikko käytti oikeuttaan vihapuheeseen

13 kommenttia:

 1. Joku sykologi tms. voisi varmasti kertoa, mistä Marinin siivoamisvimma voisi johtua. Joka tapauksessa maallikkona voin sanoa, että kysymys on sijaistoiminnosta jolla paikataan jotain puutetta elämässä.

  Kun jotkut siivoavat saadakseen palkkaa elämiseen, niin tuollaiset luksus-siivoajat lähinnä vituttavat koska pääministerin liksala ei tuollaista tarvitse tehdä ja ministerin tehtävään kuuluu asunto, jonka joku varmasti siivoaa jos niin haluaa.

  Minua on aina vituttanut henkilöt, jotka vetävät lonkkaa virka-aikana ja "rentoutuvat raskaan työn parissa" mökillä. Kun elääkseen raskasta työtä tehneellä alkaa olla paikat loppu ja työkyvyttömyyseläkkeelle ei enää pääse, niin siinä on vitsi tiukassa.

  VastaaPoista
 2. Mieleen tulee muuan yhteiskuntajärjestelmä, jossa ehdokkaita on vain yksi ja valintakin on yksimielinen. Aamun uutiskuvissa taputettiin, kuin breesnevin puheelle. Vpjn paikoille sentään oli kaksi ehdokasta kullekin. Käytettäisikö niisäkin äänestyksissä listavaaliperiaatetta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Listavaali olisi tosiaan mielenkiintoinen vaihtoehto puoluejohtoja valittaessa. Tosin ei se ole paljon parempi eduskunta- tai kuntavaaleissakaan. Kaikissa tapauksissa päällimmäisenä näkyy vapaan demokratian pelko.

   Poista
 3. Vessansiivous, uusi tapa moraaliposeerata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sillä saanee uskottavuusspisteitä työväenpuolueen kannattajakunnassa. Ei siis huono veto uudelta puheenjohtajalta.

   Poista
  2. Olisko ukolta pyrähtänyt varpusparvi pikkukekkulissa?

   Poista
 4. Hyvin,HYVIN poikkeuksellisesti suosittelen IltaSanomien juttua. Oivallisesta Setä Arkadiasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Setä Arkadia on jo niin vanha, että uskaltaa olla rehellinen.

   Poista
 5. Sitä olen jo pitkään kaipaillut, että näitä korruptiolle haiskahtavia tapauksia ei vain paheksuttaisi ja tuomittaisi, vaan esiin nostettaisiin myös sitä psykologiaa jonka kuvioihin nämä ilmiöt kuuluvat.

  Esimerkiksi hyvin suositussa Jordan B Petersonin teoksessa "12 elämänohjetta" on kyllä viitattu tapaan jolla uhrirooleihin samaistuminen voimaannuttaa ihmistä niin että hän voi jäädä eräänlaiseen martyrologian koukkuun -- jollaista koko "vihreä ajattelu" on -- mutta se seikka, että tämä uhrirooleihin samaistuminen johtaa myös omankädenoikeuteen, jää jotenkin ääneen lausumatta.

  Kuitenkin juuri tuo sielunmekanismi on se joka määrää näitä nykyisen kulttuurisen narsimin esimerkkihenkilöitä, joita valtapaikoillekin nousee. Uhriajattelun laki on hyvin yksinkertainen: mitä absoluuttisempia arvoja sisäistät ja mitä voimaannuttavammin uhrirooleihin samaistut, sitä enemmän muuttuvat kaikki käyttämäsi keinot suhteellisiksi ja sitä enemmän otat oikeuden omiin käsiisi.

  Traagista on, että ajan henki on jo niin sairas -- kulttuurinen narsismi on jo kaikkea vallankäyttöä määräävä tekijä. Se joka aikanaan totesi, että "valta rappeuttaa", ei vielä tiennyt, mitä tarkoittaa se, että absolutistien valta ei ole vain rappeutunutta, vaan sairasta.

  VastaaPoista
 6. Helkaman edustaja sanoi, että pyörän arvo on 3200 euroa. Media haluaa vähätellä ahneuden ja itsekkyyden määrää kirjoittamalla noin kahdentonnin pyörästä. Kuka se nostikaan kissan hännän siitä kuinka luotettava suomalainen media on.

  VastaaPoista
 7. Tuo Diarran sähköpyörä nyt on nk pieniä perunoita kaiken lobbauksen ohella tai rinnalla. Näiden poliittisten virkanimitysten jatkuminen kauniista puheista huolimatta ei sen sijaan ole. Kyllä sillä täytyy olla kokonaisuudenkin kannalta merkitystä, että virkaan valitaan osaamattomampi tai tyhmempi henkilö - joka, ellei hän ole pelkkä puoluetoimiston marionetti, tekee huonompia päätöksiä. Seurauksena voi myös olla, että pätevimmät henkilöt eivät edes hakeudu näihin virkoihin tietäessään jo edeltäkäsin, mitä niistä on kulisseissa sovittu. Ja kun katsoo valtion tilaa, niin pätevimpiä henkilöitä tarvittaisiin TODELLA kipeästi kaikenkarvaisten poliittisten broilereiden ym asemesta.

  VastaaPoista
 8. Ohisalo on härski ja häpeämätön valehtelija ja liero, joka omaa rikollisen mielenlaadun ja moraalin. Normaalit rekrytointisäännöt, kuten pätevyysvaatimukset, mitätöidään sepitetyillä olemattomilla perusteilla, joilla valitaan virkoihin omia kavereita, sopivia matelijoita. Kehitysmaalaisten rahtaaminen suomalaisten elätettäväksi on Ohisalon sairaalloinen pakkomielle, ja suomalaisten hyvinvoinnilla ja turvallisuudella ei ole hänelle mitään merkitystä. Tyyppi on suomeksi sanottuna täys paska.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joudun valitettavasti olemaan pitkälti samaa mieltä, vaikka sanoisinkin asian hiukan varovaisemmin sanankääntein.

   Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!