tiistai 25. elokuuta 2020

Totisesti on Sanna Marin nyt karvansa näyttänyt

Suomen sosialidemokraattisen puolueen uusi puheenjohtaja, pääministeri Sanna Marin, on linjannut puolueensa tavoitteita. Niissä ei valitettavasti ollut mitään yllättävää. Ympäristöstä pidetään huolta hintalappuun katsomatta, työaikoja halutaan lyhentää, mutta palkkoihin ei kuitenkaan tohdita vastaavasti koskea ja oppivelvollisuuttakin halutaan pidentää, jotta nuoret pysyvät poissa työttömyystilastoista.

Työllisyyden nimissä halutaan lopettaa eläkeputki, mutta pahan mielen torjumiseksi Marin lupasi, että vapaaherraksi johtavan oikotien katoaminen kompensoitaisiin jollain tavalla. Muuten hän ei puuttunut keinoihin lisätä työllisyyttä - eikä etenkään kertonut millä tavoin hallitus aikoo edistää taloutemme kilpailukykyä kansainvälisessä kilpailussa. Päinvastoin, satojen miljoonien vientitulot ja tuhansia työpaikkoja luova turkistarhaus päätettiin demareiden kokouksessa lopettaa.

Itseäni huvitti suuresti se, kuinka mystisesti puheenjohtaja-pääministerimme korosti, että valtion rahoituspohjaa on vahvistettava. Hän ei siis kehdannut sanoa suoraan, että Suomen muutenkin kireää verotusta halutaan ruuvata vielä pari pykälää tiukemmalle.

Demaripomon puheen perusteella epäilen vahvasti, että nyt vallassa oleva hallitus tulee olemaan vielä Jyrki Kataisen hallitustakin suurempi katastrofi. Siinä missä Kataisen sateenkaarihallitus ei pystynyt tekemään lainkaan päätöksiä, tulee Marinin ja Maria Ohisalon (vihr) akseli pitämään Keskustan tuella huolen siitä, että rahanjako sulle-mulle-periaatteella sujuu sutjakasti huolimatta jo valmiiksi rajusti alijäämäisestä valtiontaloudesta. Ja laskunhan maksavat sitten aikanaan jälkipolvet.

Ei siis ihme, että jopa Iltalehden Mika Koskinen kutsui demareiden kokousta jakopolitiikan riemujuhlaksi. Ja MTV3:n Eeva Lehtimäki totesi lakonisesti sen ikävän tosiasian että "vuoden 2020 SDP on jopa entistä punaisempi, vihertävämpi ja aatteellisempi".

Totisesti on siis Sanna Marin nyt karvansa koko Suomen kansalle näyttänyt. Eikä se todellakaan lupaa hyvää maamme tulevaisuudelle.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Sanna Marin oikeusvaltiota murtamassa
Uusi vero vaatii kompensaation
Pitääkö Sanna Marin meitä (syystä) tyhmänä?

5 kommenttia:

 1. Jos SDP:n touhu ei ole populismia, niin mikä sitten on? Ainoa kysymys: Mistä löytyy kyllin tyhmä kansa, joka uskoo, että vappusatanen nokitetaan lyhyemmäksi työpäiväksi täydellä palkalla? Jos SDP taikoi vappusatasen velkatonniksi, niin kuinka käy 20 prosentin palkankorotuksen? Tämän on ihan pakko olla parodiaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haavi auki tässä saa ihmetellä, missä ihmeen todellisuudessa nämä tytöt elävät. Onko kyseessä jokin skitsofrenian jalompi muoto, vai mistä lienee kysymys.

   Poista
 2. Tähän sitten että vihreet haluaa lopettaa kotimaisen energiantuotannon turpeen, sekinraha sitten menee ulkomaille, millähän tulevaisuudessa sitten vaikkapa Ouluki lämmitetään, jos saavat tahtonsa läpi ..

  VastaaPoista
 3. Niin mutta demarien ja virheiden kannatus vain nousee,samoin Mariinin suosio.Eli kyllähän tätä kansa haluaa.Ja kansallahan on niin hyvä johto kun se ansaitsee.Näin sanoi joku joskus.

  VastaaPoista
 4. Saksalaiset panostivat sodan loppuvaiheessakin juutalaisten kuljetuksiin tuhoamisleireille, vaikka kapasiteettia olisi tarvittu kipeästi sotakuljetuksiin. Ideologia edellä mentiin. Haluttiin saada päätavoite mahdollisimman pitkälle, ennen kuin rintamat romahtavat.

  Suomen hallituskin menee nyt utopiaideologia edellä. Marxinsa lukeneiden ministereiden mielestä rauta on nyt kuumaa, joten pitää takoa, ennen kuin talous romahtaa. Kansalaisten taloudellinen ja fyysinen turvallisuus ei merkitse keskeisille valtahumalaisille ministereille yhtään mitään.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!