tiistai 8. lokakuuta 2019

Kuorma-autovaras ja arvailukielto

Iltalehti ja Yle kertoivat, että Saksassa mies oli varastanut rekan ja ajanut sillä päin muita autoja. Hiukan oudoksi asian teki se, että Iltalehden mukaan "viranomaiset ovat myös pyytäneet, että ihmiset eivät lähtisi arvailemaan teon motiivia sosiaalisessa mediassa". Jätetään siis spekuloimatta.

Yle ei tietenkään ole sosiaalinen media vaan verorahoitteinen valtamedia. Niinpä se mainitsi Frankfurter Neue Presse -lehden kertoneen, että "lukuisat onnettomuuspaikalle sattuneet sivulliset olisivat kuulleet loukkaantuneen epäillyn puhuneen arabiaa ja sanoneen useita kertoja ´Allah´".

Lisäksi Yle mainitsi, että "Saksassa on tehty viime vuosina lukuisia siviileihin kohdistuneita iskuja, joista äärijärjestö Isis on ottanut vastuun". Tämä siis maamme verorahoitteisen median mukaan.

Todettakoon lopuksi - ilman arvailuja teon motiivista - että tekijää on kuvailtu kolmikymppiseksi mieheksi, jolla on tummat hiukset ja parta. Lisäksi tiedämme, ettei hän sanonut poliisille sanaakaan tapahtuman jälkeen.

Tämä siis odotellessa Saksan viranomaisilta lupaa spekuloida sitä, miksi kyseinen mies varasti rekan ja ajoi muiden autojen päälle sillä seurauksella, että 16 ihmistä loukkaantui. Onneksi kukaan ei tätä kirjoitettaessa saatavilla olevien tietojen mukaan kuitenkaan kuollut, vaikka yhden uhrin tilaa onkin kuvattu kriittiseksi.

* * *

Mitenkään edellä kuvattuun tapaukseen liittymättä muistutan lopuksi vielä eilisestä kirjoituksestani, jossa totesin, että Turkista on alkanut etnisesti edistyksellinen ihmisvirta kohti Kreikkaa. Ja että Pariisissa tapahtunut puukotustragedia oli kuin olikin terrori-isku.

Nähtäväksi jää, millä tavoin Suomi reagoi näihin tapahtumiin oman EU:n puheenjohtajuuskautensa loppuaikana - etenkin kun muistamme kirkkaasti sen, että ministeri Ohisalon mukaan "turvapaikan hakeminen on perusoikeus, joka menee kaiken muun edelle".

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
IL:n haastattelu paljasti, ettei Maria Ohisalo ole tehtäviensä tasalla
Pakolaispolitiikassa on siirryttävä suojelemaan eurooppalaista elämäntapaa
Kävelevät aikapommit tulevat Suomeen ennemmin tai myöhemmin

11 kommenttia:

 1. Mitenkään tähän tapaukseen liittymättä tai yleensäkään mitään mihinkään liittämättä muistuttaisin esimerkiksi ministeri Ohisaloa -- tai ihan kaikkia ministereitä, jotka myöskään eivät mihinkään mitenkään liity -- ja yhdistämättä varsinkaan omia puheitani mihinkään niin sanottuihin "vihapuheisiin" -- siis muistuttaisin, että niin sanottu "polittinen korrektius" on ihan oikeasti paljon paljon paljon pahempi ajattelun syöpä kuin mikään "vihapuhe".

  Sillä "poliittisen korrektiuden" jäljiltä aivomme ja ajatuksemme ovat niin täynnä pelkkiä reikiä, ettei todellakaan ole enää mahdollista liittää yhtäkään ajatusta mihinkään toiseen ajatukseen. Vain valkoisia tabuaukkoja yltympäriinsä, ja varsinkin siellä missä ne kytkennät juuri pitäisi tehdä.

  Poliittinen korrektius tekee kaikista ihmisistä ja kaikesta ajattelusta valkeaa aukkoa. Se on sitten yhtä ihanaa kirkkautta koko politiikka. Enkelinvalkeita ministereitä ei saa häiritä vihapuheilla. Jos heille tai heistä puhuu heidän puhtoisesta kirkkaudestaan välittämättä, he heittävät hohtimet kaivoon ja lakkaavat politikoimasta. Silloin koko valtakunta putoaa maailman reunalta paholaisen pannulle paistumaan.

  VastaaPoista
 2. Kyllä tuosta rekkariehunnasta tulee mieleen muslimin vihateko.

  VastaaPoista
 3. Jossain ,aivan varmasti jossai on se raja, jolloin poliitikkojen puheet havaitaan tyhjiksi, täysin ontoiksi, niin saksassa kuin suomessakin.
  MITÄ aikovat poliitikot tehdä sinä hetkenä kun kansa saa tarpeekseen?
  Ohisalo? Rinne? Voitteko vastata?

  VastaaPoista
 4. Ehkä hieman asian vierestä, mutta en voi lakata hämmästelemästä Kuopion miekkaiskun jälkeistä valtakunnallista suruliputusta.

  Sinäänsä traagisessa tapahtumassa kuoli yksi ihminen. Yksi. Järjestettiinkö yhden ihmisen kuoleman vuoksi suruliputuspäivä siksi, että tämä oli ulkomaalainen vai tullaanko tästä lähtien suruliputtamaan valtakunnallisesti myös aina kun suomalainen kuolee teräaseeseen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep. Itse ihmettelen ettei marssia järjestetty.

   Poista
  2. Marssia varmaan siksi järjestetty, kun oli kait ns. valkoinen ..

   Poista
 5. Niin ne iltalehvät ja ylet kirjoittivat. Ulkopuolelta luottomedian ihan kommentin arvoisesti mistä nyt siis on kymysys:

  https://www.zerohedge.com/geopolitical/10000-isis-unleashed-syrian-kurds-warn-mass-prison-break-amid-turkish-invasion

  Saksan joku poliitikko ennusteli suurta matkailuintoa etelästä pohjoiseen, Lontooseen ennustettu ennätyskylmää talvea jne. Ja näinkin arvovaltaisella alustalla vihjaillaan joistakin mahdollisista tulevien aikojen ongelmista pitämällä lähtökohtana iltaviisujen, ylen ja hesarin viherkasvitoimittajien näppäimistön virtuaalitodellisuutta.

  Kiitos Seppo Oikkonen. Olet alkanut ilmaista itseäsi suurille joukoille ymmärrettävässä muodossa.

  Sori siitä, että v... eikun olen turhautunut,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus auttaa palaaminen aikoihin jolloin asiat vasta alkoivat hahmottua ja olivat vielä yksinkertaisia, kuten täällä: täällä


   Poista
 6. Kai arvailukiellon perään tarvitaan myös irvailukielto. Suut suppuun.

  VastaaPoista
 7. Muistuttaja siitä, että Ohisalohan ei noin sanonut vaan tämä oli Iltalehden toimittajan tulkinta. Monet lukevat uutisista vain otsikon ja niistä harvoista, jotka jatkavat tekstin puolelle, monet lukevat vain alun. Näin toimien voi tosiaankin tästä kyseisesta kaiken edelle -jutusta jäädä sellainen mielikuva, että Ohisalo olisi sanonut niin. Kuitenkin kun lukee koko jutun, käy ilmi, että Ohisalo ei ole sanonut niin. Hän sanoi vain, että perusoikeudet ovat hallituksen kantava teema. Tämä tarkoittanee, että mitään muutosta vallitsevaan käytäntöön, jossa turvapaikka on taikasana, jolla sopivaan ja uskottavaan tarinaan yhdistettynä saa käytännössä pysyvän oleskeluluvan, ei ole luvassa. Käytännössähän tästä automaatista irtautuminen vaatisi merkittäviä muutoksia systeemeihin. Esimerkiksi Venäjän ja Turkin kanssa pitäisi olla yhteiset hakijoiden rekisteröintisysteemit. Luonnollisesti myös EU:n kesken.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joka tapauksessa Ohisalo esitti harhaanjohtavan väittämän, jonka useimmat varmasti ymmärtävät siten, että SUOMELLA olisi velvollisuus antaa turvapaikka kenelle tahansa sitä hakevalle. Kansanedustaja Riikka Purran mukaan:

   "Oikeus turvapaikan hakemiseen on kirjattu kansainväliseen ja kansalliseen lakiin. Sen sijaan velvollisuutta ANTAA turvapaikka juuri tietystä maasta, kuten Suomesta, ei ole.", https://www.facebook.com/riikka.katriina.9/posts/484232235487216

   On otettava huomioon myös Dublinin sopimus, jonka mukaan esim. Suomen ei tarvitse hyväksyä turvapaikan hakijaksi turvalliseksi luokitellusta maasta kuten esimerkiksi Ruotsista Suomeen pyrkivää ulkomaalaista. Tätähän KANSATTOMAN-ISÄNMAATTOMAN Kokoomuksen silloinen sisäministeri Petteri Orpo ei ottanut huomioon syksyllä 2015 päästämällä avosylin Suomeen n. 30000 kehitysmaalaista elintasopakolaista, joista n. 80% oli nuoria miehiä, varsinaisia "hädänalaisia"!

   Kalergi-suunnitelma

   Poista

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!