torstai 17. lokakuuta 2019

Moraaliposerausta vai tietämättömyyttä?

Maaseudun tulevaisuus kirjoitti jutun, jossa Suomen metsien hiilinielujen lisäykset asetettiin globaaliin viitekehykseen. Jutun mukaan maailman metsissä on puuta yhteensä 530 miljardia kuutiota, joista Suomen metsissä sijaitsee puoli prosenttia.

Euroopan metsäinstituutin apulaisjohtaja Lauri Hetemäen mukaan "moni maailman metsämaa olisi onnellinen, jos niillä olisi Suomen ongelmat metsissään. Ne ovat niin pieniä Venäjän metsäpalojen, Keski-Euroopan kaarnakuoriaistuhojen, Kanadan metsätuhojen ja Brasilian metsäpalojen rinnalla."

Hänen mukaansa vain puolet maailman metsäalueista täyttää kestävän metsätalouden edellytykset, eikä monissa maissa ei ole edes metsien inventointia, säädöksiä tai raportointia. Ei myöskään sitovia metsiensuojeluohjelmia.

Helsingin yliopiston professori Markku Kanninen puolestaan totesi, että "mitä tahansa Suomessa tehdään, se on häviävän pientä maailman mittakaavassa". Lisäksi hän totesi, ettei metsätaloudella ole juurikaan merkitystä maailman metsäkadossa, vaan sitä paljon suurempia tekijöitä ovat "maatalous, karjatalous ja kaivosteollisuus".

Kannisen mukaan myös metsäpaloilla on enemmän vaikutusta metsien kuntoon kuin hakkuilla. Pelkästään Indonesian suopaloissa syntyy hiilidioksidipäästöjä vuodessa yli kymmenen kertaa enemmän kuin koko Suomessa. Maailmanlaajuisesti maastopalojen päästöt ovat suuremmat kuin koko EU:n hiilipäästöt.

Venäjälläkin metsäpaloissa tuhoutuu puuta noin puolet koko Suomen metsäalasta. Luonnonvarakeskuksen tutkijan Sari Karvisen mukaan "Venäjällä on edelleen käytössä passiivinen metsänhoidon malli. Metsän hehtaarikohtaisessa kasvussa ero Suomeen on kolminkertainen".

Myös Kanadan kehitys on ollut surullista, sillä sen metsät ovat heikon kasvun, hyönteistuhojen ja metsäpalojen takia muuttuneet hiilinieluista päästölähteiksi. Niiden vuotuiset hiilipäästöt vastaavat miltei Suomen kahden vuoden hiilidioksidin kokonaispäästöjä.

Vertailuksi todettakoon, että Ylen mukaan Suomen metsiin kasvoi puolessa vuosisadassa noin miljardia kuutiometriä lisää puuta. Syynä siihen oli siirtyminen nykyaikaiseen ns. tehometsätalouteen 1960-luvun lopulla.

Kun tilanne Suomessa ja maailmalla on tämä, kysyn maamme päättäjiltä - tai ainakin Vihreiltä ja muilta hiilinielujen perusteella rajuja metsätalouden toimintaedellytysten heikennyksiä ajavilta tahoilta - että ovatko he aivan tosissaan? Vai perustuvatko heidän vaatimuksensa moraaliposeraukselle tai tietämättömyydelle? Vai mistä tässä maamme yhden keskeisen taloudellisen selkärangan murtamisyrityksessä on kyse?

Tätä taustaa vastaan on kuitenkin hyvä uutinen - mikäli se pitää paikkansa - jos Suomen hallitus käy EU-komission kanssa salaisia neuvotteluita muuttaakseen niin sanotussa LULUCF-asetuksessa sovittuja asioita, jotka ovat edellisen hallituksen asiasta vastanneen ministerin mukaan maamme metsätalouden toimintaedellytyksiä heikentäviä. Toivottavasti neuvottelut johtavat hyvään tulokseen.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Miksi Yle syyllisti suomalaisia, vaikka olisi pitänyt kehua?
Sademetsätuhon syyt
Se mikä on Afrikassa hyvä, halutaan lopettaa Suomesta27 kommenttia:

 1. Niin kauan kun kaadetusta puusta maksetaan enemmän kuin pystyyn jätetystä, kaadettakoon puuta. EU:n olisi pitänyt toteuttaa kannustava mekanismi päästökaupan puitteissa: ottamalla hiilinielut mukaan "negtiivisina päästöinä".

  Sen sijaan EU:ssa sovittiin LULUCF-asetuksesta, joka velvoittaa Suomen pitämään metsien hiilinielun ennallaan (tai kompensoimaan vastaavasti rajummilla päästövähennyksillä muilla sektoreilla). Tämä on epäoikeudenmukainen asetus, joka merkitsee Suomen hiilinielujen sosialisointa EU-maiden yhteiseksi omaisuudeksi ilman, että Suomi saa tästä minkäänlaista korvausta.

  Oikeudenmukaista olisi, että jokainen EU-maa vähentäisi nettopäästöjään sellaisella tahdilla, jolla ne saavuttavat hiilineutraaliuden sovittuun päivämäärään mennessä. Jotka toimivat nopeammin, ansaitsevat palkintoja, mielellään rahana.

  Epäoikeudenmukaiset direktiivit ja asetukset syövät entisestään luottamusta EU-jäsenyyden hyötyihin ja kokemusta riittävästä valtiollisesta suvereniteetista.

  -- Aika ajatella

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä hiilinieluasiassa olisi tosiaan syytä ottaa hiukan rauhallisemmin, tunnustaa tosiasiat ja miettiä myös oikeudenmukaisuuskysymyksiä.

   Poista
 2. Tässä valossa Helsingin Yliopiston ja nyt ilmeisesti muutaman perässähiihtäjän päätös olla tarjomatta naudanlihaa on naurettavaa pipertelyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vihreässä liikkeessä on toden totta saavutettu tiedon ja Tiedostamisen™ korkein aste, kaikki tiedetään mutta mitään ei osata. Ei vaatine profeetallisia kykyjä, jotta voisi arvata sianlihan päätyvän seuraavaksi kieltolistalle (ja erään syyn tähän voinee myös päätellä...)

   No, ehkäpä jonain, eikä kenties edes kovin kaukaisena päivänä saamme jo laboratoriossa valmistettua keinolihaa, joten sitä odotellessa. Se ongelma siihen kyllä kuitenkin jää, että voikos synteettinen liha olla halalia?

   -J.Edgar-

   Poista
  2. Suomen naudat eivät ole mitään ongelmia siihen nähden kuinka paljon pyhiä lehmiä käyskentelee Intiassa.
   Siinä mielessä Unicafen päätös on pelkkää moraaliposeerausta.

   Poista
  3. Kirjassa Avaruuden kauppamiehet (Pohl&Kornbluth, 1953) on hyllyvä proteiinimassa nimeltään Pikku kana (engl. Chicken little). Siitä voi veistellä sopivia paloja. Kaipa joku heinää syövä laatikkopyöräilijä senkin kieltäisi.

   Poista
  4. Korjana itseäni; päätöshän on siis Unicafén, joka taitaa olla HYY-yhtymän alainen, ei siis HY:n. Mitähän HYY:n edustajisto miettii? Luulisi että sieltä löytyy joku lihansyöjä. Vielä.

   Poista
  5. Kyllä. Itse yliopistolla ei ole mitään tekemistä Unicafén päätöksen kanssa.

   Minun nähdäkseni naudanlihabannissa ei kuitenkaan ole kyse maailmanparantamisesta vaan markkinaosuuden kasvattamisyrityksestä. Eli Unicaféssa lienee ajateltu (luultavasti oikein), että yliopiston opiskelijat ovat ajatusmaailmaltaan niin vihreitä, että tällaisen asian kanssa ulostulo saa kassakoneen käymään entistä raivokkaammin. Lisäksi on syytä huomata, ettei Unicafe ole todennäköisesti muutenkaan käyttänyt nautaa kuin aniharvoin - näin siksi, että opiskelija-annokset ovat edullisia ja naudanliha muita lihalaatuja kalliimpaa.

   Poista
 3. Suomen maaseutu esti Neuvosto-Suomen toteutumisen vuonna 1918. Siksi kaikki Suomen maaseudulta tulevat tuotteet ovat pahinta saastaa.

  VastaaPoista
 4. Onko professorilla metsäteollisuuden osakkeita taskut täynnä? Täällä päin professorin ihannoima tehometsätalous on raiskannut metät niin ettei ilman vuorikiipeilyvälineitä metsissä (nykyinen risukko, ojikko (kun saa tukia ööh), murrokko, kivimöykkelikkö) juurikaan voi kulkea. Samalla on hävitetty marjamaat tai tehty vähänkin huonompijalkaiselle mahdottomaksi kulkea marjastamassa. Metsästyksestä on kadonnut kaikki entisaikojen hohto, mitä vielä 80-luvulla sai kokea. Nykyisin metsästysmaat ovat irvikuva entisestä. Raiskiota raiskion päälle. Raiskattu (kun saa tukia ööh)ja vielä senkin päälle raiskattu repimällä avohakkuiden aurauksen (kun saa tukia ööh)(tehdään kaivinkoneilla) yhteydessä kaikki vuosituhansien aikana sijoilleen asettuneet kivetkin ja kannot pinnalle seuraavan puunkorjaajan ja muiden maastossa kulkijoiden harmiksi. Metsästyskoirille tehometsätalous jyrkkäreunaisine ojituksineen on hukuttamalla tappava ansaviidakko. Argeologin ja muinaisjäännösten kannalta tehometsätalous merkitsee täystuhoa. Tehometsätalous kesällä, pesimäaikana suoritettavine hakkuineen on äärimmilleen viety rikos luontokappaleita kohtaan. Suoraan sanottuna psykopaattien harjoittamaa eläinrääkkäystä. 80-luvulla kesähakkuita ei juurikaan tehty ja taisi metsänomistajien asiat siitä huolimatta olla paljon paremmin. Nykyisin suomessa harjoitettu tehometsätalous tuo lähinnä mieleeni Pietari suuren, isonvihan aikana "pohjanmaan hävityksestä" antaman käskyn.
  Aivan varmaa on, että lähiseutuni metsien hyötykäyttöön kelpaava kiintokuutiomäärä on nykyisin murto-osa entisestä, vaikkapa 80-lukuun verrattuna. Sen toteamiseen ei tarvita metsäteollisuuden propagandistien suoltamia valheellisia tilaustutkimuksia. Kävelyreissu riittää. Entäpäs sitten nämä kuivatetut räkämäntyä pukkaavat suot ja nevat. Röyhtäilevätkö hiilidioksidia kuin korsteeni, turpeen vapauduttua veden kahleista?
  Nykyisin harjoitettava tehometsätalous on suunniteltu palvelemaan vain ja ainoastaan suurteollisuuden, sekä suursijoittajien tarpeita. Ei metsänomistajien.
  nm. äärinuiva, äärioikeistolainen, ääri kansallismielinen jne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvaamasi on juuri sitä, mitä olen metsissä liikuessani monen monta kertaa kironnut. Lyhyt kuvaus emeritusprofessori Erkki Lähteen kirjasta, joka liittyy aiheeseen:

   "Metsämafia aiheutti Itämeren saastumisen
   30.09.2015
   Terhi Pape-Mustonen
   Lähteen uusi kirja "Suomalainen metsäsota" kertoo vainoista, joita sellua janoava teollisuus masinoi jatkuvan kasvatuksen kannattajille.
   Professori Erkki Lähde syyttää avohakkuita ja metsäteollisuutta paljosta:

   "Jatkuvan kasvatuksen menetelmällä saadut tulot ovat moninkertaiset verrattuna avohakkuihin ja uudistuksiin. Niillä on menetetty uskomaton määrä silkkaa rahaa, ja sitä voidaan pitää suurena syynä koko lamaan."

   "Soiden ojitus ja niistä irronnut turve ovat johtaneet siihen, että Itämeri on saastunut hyvin pahalla tavalla. Maatalouden päästöt ovat siihen myös syynä, mutta soiden ojitus on ratkaisevin tekijä."

   Lähteen kirjoittama kirja "Suomalainen metsäsota" maalaa metsänhoidon viime vuosikymmenistä dramaattisen kuvan.

   "Metsäteollisuus päätti, että tarvitaan jokin konsti kuitupuun saamiseksi halvemmalla. Tämä johti metsäammattilaisten yhteiseen päätökseen aloittaa halpojen, nuorien metsien hakkaaminen", Lähde taustoittaa.

   "Avohakkuihin perustuva metsänhoito ei ole metsänhoitoa, vaan puunkäsittelyä. Metsänomistaja ei saa alaharvennuksista juuri mitään tuloa, vaan ne tehdään vain teollisuuden raaka-aineen saannin varmistamiseksi."

   Kirjassa pureudutaan politikointiin hyvin henkilökohtaisella tasolla. Siinä Lähde kertoo metsän "virallisen totuuden" edustajien liittoutuneen häntä vastaan metsäalan tutkimuksessa, opetuksessa sekä ministeriössä että Metsähallituksessa."

   https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/metsa/erkki-l%C3%A4hde-mets%C3%A4mafia-aiheutti-it%C3%A4meren-saastumisen-1.129402?gclid=EAIaIQobChMI5b6Eztqj5QIVBbTtCh3AJQtFEAAYAyAAEgJIPfD_BwE

   En kannata suurta ilmasto- ja sen kylkiäistä päästökauppahuijausta, joiden takana on metsämafiaa moninverroin suurempi ja pirullisempi ylikansallinen mafia, korruptoidut poliitikot ja valheellinen valtamedia nöyrinä palvelijoinaan.
   Kannatan ehdottomasti luonnonsuojelua järkevissä rajoissa. Nykyinen ylisuuri hirvikanta aiheuttaa taimikoille huomattavia tuhoja (sekä pahojakin liikennettomuuksia). Harvojen huvitteluna olevasta hirvenmetsästyksestä yhteiskunta maksaa suuren laskun. Mm. marjanpoimijoiden ja metsäisten seutujen koululasten vaarana olevat sudet ja karhut pitäisi saada kenen tahansa vapaasti ampua kaikkialla muualla paitsi niille erikseen aidatuilla alueilla kuten esim. Ähtärin eläinpuistossa.

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
  2. Kannattaa huomioida, että nykyisen tehometsätalouden(rosvouksen) poliittisina mahdollistajina, lainsäätäjinä, arkkitehteinä jne. on toiminut sama arkadian mäellä röhnöttävä roskasakki, jonka mielestä maamme monikulttuuristaminen, kehitysmaalaistaminen, homottaminen, transuhulluuden tyrkyttäminen lapsille, kaikenlainen maamme henkinen, kansallinen, ja moraalinen rappeuttaminen on politiikan harjoittamisen ykkösprioriteetti. Tai vähintäänkin asioita, joidenka vastustamiseen sen enempää kepulaisilla kuin kokkareillakaan ei liiemmin ole halukkuutta. Kyllä, sama kööri. Suvaitsevaisuutta puhkuvat Vanhaset, Väyryset, Jäätteenmäet ja muut "talonpoikien edustajat". Unohtaa ei sovi syrjäkylien asukkaita kiusannutta paskalakia, kreikan kgb-kommareiden rakentamaan mustaan aukkoon syydettyjä miljardeja tai afrikkalaiseen ...reikään haaskattuja miljardeja. Sama poliittinen kööri, taustavaikuttajineen, oli puliveivaamassa metsänhoitoyhdistyksiä metsänomistajien edunvalvojasta suurteollisuuden aisankantajaksi, Sak:t etunenässä. Sama korruptoitu roskasakki on ilmastonmuutoksentorjunta verukkeenaan nyt edistämässä uusia rahastuskeinoja, joista lankeava lasku tietenkin revitään luomakunnan selkänahasta.

   Poista
  3. Täsmälleen samaa mieltä nimimerkin Unknown kanssa!

   Maamme poliittisessa johdossa on melkein 30 vuoden ajan ollut korruptoituja maanpetturi-nukkeja, joiden tärkeimmät kulissientakaiset naruistavetäjät löytyvät ylikansalliselta taholta.

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
  4. Totean tähän, ettei Erkki Lähde nauti omaa luottamustani. Muistan nimittäin itse hänestä kolme seikkaa, joita ei juuri nykyisessä valtamediassa hehkutella.

   1980-luvulla hän julisti Suomen metsien kuolevan muutamassa vuodessa saasteisiin. Hän on myös kertonut avoimesti suhteestaan metsän tonttuihin. Lisäksi hän jäi aikanaan kiinni jatkuvan kasvatuksen tutkimustensa manipuoloinnista siten, että jatkuvan kasvatuksen koealat perustettiin parhaille metsän kasvupaikoille ja tasaikäiset verrokit huonommalle maaperälle.

   Poista
  5. Muistan vuosikymmenien takaa saksalaisen ’Der Spiegel’-lehden kuvat Saksan tiettyjen seutujen kuivuneista luurankometsistä. Syynä olivat happosateet. Ellei Keski- ja Länsi-Euroopassa ml. Suomi olisi happosateita olisi laitetty kuriin, nähtäisiin Suomessakin samanlaisia luurankometsiä. Erkki Lähde pessimistinä tietysti oletti, että happosateita ei laiteta kuriin.

   Erkki Lähteen lisäksi monet muut ihmiset sekä Suomessa että muualla sanovat näkevänsä tonttuja ja monia muita sellaisia asioita, joita normaaleilla kuudella aistilla ei pystytä havaitsemaan Aikaisempina aikona niistä on myös rohjettu paljon enemmän puhua, koska silloin ei ollut samanlaista pelkoa tulla leimatuksi huuhaa-hörhöksi kuin nykyisenä sokean materialismin aikakautena. Uskon, että useimmat noista ihmisistä puhuvat totta ja useimpien kohdalla siinä ei ole kysymys mistään ns. harhanäyistä. Itse en kylläkään kuulu tuohon näkevien joukkoon. Poikkeustilanteissa tosin normaalitkin ihmiset voivat nähdä myös varsinaisia harhanäkyjä ja psyykkisesti sairaat ovat oma lukunsa.

   Erkki Lähteen mahdolliseen tutkimusten manipulointiin en pysty ottamaan kantaa, koska minulla ei ole käytettävissä tarvittavaa tietoa.

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
 5. Lähteen oppi ja jatkuva kasvatus eli harsintahakkuut on kommaripropagandaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun ei ole tieteellisiä perusteluja tuulesta temmatulle väitteelleen, niin täytyy keksiä vaikkapa "kommaripropaganda" verukkeeksi.
   Olen muuten ankara kommunismin vastustaja.

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
  2. Vai että kommaripropagandaa?

   "Metsätalouden vääristymät saivat 86-vuotiaan tekemään toisen väitöksen

   11.3.2013
   Suomalaisen metsätalouden ongelma on puunkorjuun tehokkuuden väärinymmärtäminen, liki 90-vuotias tohtori kuvaa. Lauri Vaaran mukaan suomalainen metsätalous on täydellisesti vääristynyt, siksi hän teki aiheesta jo toisen väitöskirjan.
   86-vuotias maatalous- ja metsätieteiden tohtori Lauri Vaara väittelee toisen kerran tohtoriksi. Ensimmäisen kerran hän väitteli puunkorjuun taloudesta 15 vuotta sitten. Nyt vuorossa on väitös valtiotieteellisessä tiedekunnassa.
   - Suomalainen metsätalous on täydellisesti vääristynyt, siksi vielä kerran täytyy tuoda asia selkeästi esille, Vaara perustelee toisen väitöksen tekemistä.
   Samoja teemoja hän on käsitellyt myös useissa muissa kirjoituksissaan jo virka-aikanaan. Hän jäi eläkkeelle 1992 Keskusmetsälautakunta Tapiosta.
   - Metsätieteen julkaisuissa ei saa kriittisiä näkemyksiä esille, ainoa mahdollisuus oli siis toinen tiedekunta ja väitöskirjan tekeminen, Vaara perustelee.
   Vaaran mukaan suomalaisen metsätalouden ongelma on puunkorjuun tehokkuuden väärinymmärtäminen. Se lasketaan kuutiometreinä tunnissa. Pääomakustannukset jäävät silloin huomiotta.
   - Raskaat metsäkoneet tarkoittavat korkeita kustannuksia. Tehokkuus on matalia kustannuksia, ei suuria kuutiomääriä tunnissa. Meillä kustannukset piilotetaan, koska ne ovat niin korkeita, Vaara huomauttaa.
   "Suomalainen metsätalous on monopolisoitunut"

   Lauri Vaara haluaa, että MARKKINATALOUS TUODAAN TAKAISIN METSÄTALOUTEEN…”

   Koko artikkeli: https://yle.fi/uutiset/3-6532166

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
  3. Miksi järkevän kirjoituksen päälle täytyy heittää varjo kalergi-salaliittoteoriaa tyrkyttämällä?

   Poista
  4. Jatkuvan kasvatuksen oppi ja talonpoikien itsensä suorittamat hankintahakkuut olivat voimissaan vielä silloin kun suomessa oli muitakin puolueita kuin marxilaisella roskalla pilalle paskottuja järjestelmäpuolueita, tekodemokratian teatterikerhoja.

   Poista
  5. imimerkille Unknown18. lokakuuta 2019 klo 19.44:

   "Suomen tuhoamisohjelma",
   https://www.magneettimedia.com/suomen-tuhoamisohjelma/

   "Commission: EU Too White, Mass Third World Migration Must Be ‘New Norm’",
   https://www.breitbart.com/europe/2017/12/18/eu-white-mass-migration-norm/

   "Kilpailu kulttuuripääkaupungin tittelistä: Unkarilainen kaupunki on liian valkoinen eikä siellä ole tarpeeksi maahanmuuttajia",
   https://www.kansalainen.fi/kilpailu-eun-kulttuuripaakaupungista-unkarilainen-kaupunki-liian-valkoinen-eika-siella-ole-tarpeeksi-maahanmuuttajia/

   Haluatko laittaa turvat tukkoon koskien läntisessä maailmassa meneillään olevaa matalan intensiteetin valkoista kansanmurhaa käyttämällä tuota CIA:n lanseeraamaa termiä "salaliittoteoria"?

   "“Conspiracy Theory”: Foundations of a Weaponized Term
   Subtle and Deceptive Tactics to Discredit Truth in Media and Research

   First published by Global Research in 2013, this pathbreaking analysis by Professor James Tracy shows how the term “conspiracy theory” is being used to label critical analysis and dissenting viewpoints.

   “Conspiracy theory” is a term that at once strikes fear and anxiety in the hearts of most every public figure, particularly journalists and academics. Since the 1960s the label has become a disciplinary device that has been overwhelmingly effective in defining certain events off limits to inquiry or debate. Especially in the United States raising legitimate questions about dubious official narratives destined to inform public opinion (and thereby public policy) is a major thought crime that must be cauterized from the public psyche at all costs..."
   Koko artikkeli: https://www.globalresearch.ca/conspiracy-theory-foundations-of-a-weaponized-term/5319708

   Ovatko ainoat uutislähteesi Suomen johtavat joukkoharhautus-mediat Brysselin Pravda ja YLe?
   Pravdahan tavantakaa varoittelee "salaliittoteorioista" ja "salaliittoteoreetikoista" ja sen lukijainosaston ankaran sensuurin läpi pääsee vain lehden agendaa loukkaamattomat "poliittisesti" korrektit mielipiteet.

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
  6. Nimimerkille Unknown18. lokakuuta 2019 klo 19.44

   Etkö nyt näe, että "Kalergi-suunnitelma" on nimimerkkini jota käytän kommenteissani aiheesta riippumatta?
   Minun turpaani ei tukita halventavilla letkauksilla "salaliittoteorioista".
   Perustelu on edellisessä kommentissani.

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
  7. Mm. nimimerkille Unknown:

   "Gunnar Heinsohn: 950 miljoonaa afrikkalaista ja arabia tekevät lopun Euroopasta vuosisadan puoliväliin mennessä",
   https://www.kansalainen.fi/950-miljoonaa-afrikkalaista-ja-arabia-tekevat-lopun-euroopasta-vuosisadan-puolivaliin-mennessa/

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
 6. Jos palataan yhteiskuntaan, jossa on 300000 pientilaa, niin Lähteen malli on ihan ok. Isot perheet hoitavat kesäisin peltotyöt ja karjanhoidon. Talvisin tilan naisväki hoitaa karjan ja miesväki tekee metsätöitä. Metsästä valitaan tarkasti kaadettavat puut ja samalla tehdään pieniä aukkoja luontaisen taimettumisen mahdollistamiseksi. Puutavara kuljetetaan metsästä maataloustraktorilla puustovaurioita välttäen tienvarteen. Kyllä tämä onnistuu, mutta löytyykö tähän nyky-yhteiskunnasta kovin suurta halukkuutta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jatkuva kasvatus poimintahakkuin oli tosiaan perinteinen tapa hoitaa metsiä. Tai oikeastaan olla hoitamatta. Kun siirryttiin tasaikäiseen metsänkasvatukseen, lähti suomalaisten metsien kasvu hurjaan nousuun. Tämän osoittavat valtakunnallisen metsien inventoinnin tulokset kiistatta.

   Poista
 7. Jatkoa edelliseen. En väitä olevani asiantuntija, mutta itsekin metsätöitä tekevänä maanviljelijänä halusin vain kertoa mielipiteeni. Henkilökohtaisesti ajatellen, tuollainen yhteiskuntahan olisi suorastaan idylli. Mutta aika entinen ei enää koskaan palaa ;)...

  VastaaPoista
 8. Tehometsätalouden seurauksena puolet Suomen metsä-alasta(entisestä) pukkaa pystyyn mätänevää risukkoa.
  Seuraavaa metsänomistajaa rikastuttavaa korjuuta sata vuotta odotellen. Sata vuotta tiemaksuja maksellen, 10 vuoden välein uusinta ojituksia kaivellen, laulelee nykyinen talonpoika.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!