sunnuntai 22. syyskuuta 2019

Mistä humanitaarisessa maahanmuutossa tapahtuneet muutokset kertovat?

Ilta-Sanomat julkaisi pienen uutisen, jonka mukaan Välimeren siirtolaisvirrat ovat muuttaneet kulkureittiään. Siinä missä aiemmin lähdettiin liikkeelle kaukaa Libyasta, kulkee kansainvaellus nykyisin Tunisiasta Italiaan.

Lehdessä kerrottiin, että syynä muutokseen olisi Libyan reitin vaarallisuus: jutun mukaan sieltä lähtevistä henkensä menettää joka kymmenes. Ja siksi olisi siis siirrytty lyhyemmälle reitille.

On kuitenkin ilmeistä, ettei Ilta-Sanomat kertonut koko totuutta. Näin siksi, että "Repubblica-lehden mukaan valtaosa Italiaan tänä vuonna saapuneista siirtolaisista on tullut maahan rajavartioston huomaamatta ja tarvitsematta partioalusten tai hyväntekeväisyysjärjestöjen kustantamien pelastusalusten apua".

Toisin sanoen epäilen kansainvaeltajien reitinmuutoksen varsinaiseksi syyksi Välimeren meritaksitoiminnan hiipumista Italian edellisen hallituksen toimien seurauksena. Nähtäväksi jää, mitä tapahtuu nyt kun Italiassa on hallitus vaihtunut aiempaa leväperäisempää maahanmuuttopolitiikkaa noudattavaksi.

* * *

Yleisradio kertoi puolestaan eilen, että Suomeen tulee aiempaa vähemmän turvapaikanhakijoita. Jutun mukaan syynä on monien Euroopan maiden aiempaa tiukempi sisärajavalvonta.

Tämä on varmasti osatotuus, mutta nähdäkseni on selvää, että myös tämän muutoksen taustalla vaikuttaa Välimeren meritaksiliikenteen hiipuminen Italian edellisen hallituksen toimien seurauksena. Ja tässäkin tapauksessa jää nähtäväksi mitä tapahtuu nyt kun Italiassa on hallitus vaihtunut aiempaa leväperäisempää maahanmuuttopolitiikkaa noudattavaksi.

* * *

Koska edellä mainitsemani kaksi lehtijuttua - IS:n ja Ylen - jättivät molemmat mainitsematta Italian edellisen hallituksen toimet uutisoimiensa ilmiöiden taustalla, syntyi mieleeni epäilys siitä, ettei kyse ollut mistään lapsuksesta vaan tarkoituksellisesta lukijakunnan harhauttamisesta. Onhan EU:n alueelle tulleiden kehitysmaalaisten määrä pudonnut rajusti viime vuodesta: silloin tänne tuli sitä kautta yli 140 000 parempaa elintasoa etsivää kun taas tänä vuonna tässä tarkoituksessa tulijoita on ollut vain vajaat 67 000.

Ottaen huomioon, että olemme ylittäneet jo syyskuun puolivälin, voidaan laskea, että tasaisen vauhdin taulukon mukaan vuoden saldoksi jää hiukan yli 100 000 kehitysmaalaista. Siten heidän määränsä on vähentynyt noin 25 prosentilla.

Ylen jutun mukaan Suomeen saapuu tänä vuonna noin 2 200 tulijaa kun viime vuonna heitä oli yli 2400. Se tarkoittaa, että heidän määränsä pienenee noin yhdeksällä prosentilla eli oleellisesti vähemmän kuin koko EU:n alueelle tulevien määrä. Siten Ylen johtopäätös, että "Suomella ei ainakaan näytä tällä hetkellä olevan mitään erityisiä vetovoimatekijöitä, minkä takia maa olisi muita Euroopan maita houkuttelevampi paikka jättää turvapaikkahakemus" ei saa tukea hakijamäärien kehityksestä.

* * *

Looginen johtopäätös kaikesta edellisestä on siten se, että Suomen aiempaa pienemmät turvapaikanhakijamäärät johtuvat EU:n alueelle saapuneiden tulijoiden vähenemisestä (eikä maamme houkuttavuuden vähenemisestä). Ja että kansainvaellusreitin lähtöpisteen muuttuminen Libyasta Tunisiaan osoittaa sekä Välimeren meritaksiliikenteen suuren roolin Libyan reitin aiemman suosion takana että myös tulijapaineen säilyneen ennallaan.

Avoimeksi kysymykseksi jää se, miksi maamme valtamedia ei halua kertoa koko kuvaa meneillään olevasta kansainvaelluksesta. Johtuuko se poliittisesta vehtaamisesta - kuten arvelen - vai jonkinlaisesta kyvyttömyydestä ymmärtää tosiasioita ja niiden loogisia seurauksia?

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Valmistellaanko Välimerellä uutta pakolaisvyöryä?
EU-poliitikkojen toimet johtavat radikalisoitumiseen
Johtiko EU:n, Rinteen ja Ohisalon aktiivisuus kuolonuhreihin?

9 kommenttia:

 1. "Avoimeksi kysymykseksi jää se, miksi maamme valtamedia ei halua kertoa koko kuvaa meneillään olevasta kansainvaelluksesta. Johtuuko se poliittisesta vehtaamisesta - kuten arvelen - vai jonkinlaisesta kyvyttömyydestä ymmärtää tosiasioita ja niiden loogisia seurauksia?"

  Minä luulen että kysymys on molemmista. Poliittinen ideologia on istutettu ihmisen päähän niin voimakkaana että se tuhoaa ihmisen kyvyn tosiasioiden ymmärtämiseen ja rationaaliseen ajatteluun varsinkin jos sen ajattelun loppuseuraus on oman ideologian vastainen. Tällöin ideologia voittaa.

  Minäkin tunnen monia aikaisemmin järkevinä pitämiäni ihmisiä joiden logiikka ja suhteellisuudentaju katoaa täysin jos puhutaan ilmastosta tai maahanmuutosta.

  -Jussi-

  VastaaPoista
 2. Kannatan jumalatonta "maahanmuuttoa" afrikasta ja lähiidästä, vaikka 10 miljoonaa vuodessa, niin saadaan viimeinki romahdettettua eurooppa ja päästään uuteen suursotaan ..

  VastaaPoista
 3. Tuhka pitää sitä valtamedialta aika paksuna, että se kertoo totuuden "valikoiden" se jättää mainitsematta joitan asioita kokonaisuudessa. Joten koko sisältö voi muuttua.

  Tuhka veikkaa että tässä on maailmankuvan säilyttäminen kyseessä, he ottavat ja esittävät tiedon joka sopii maailmankuvaan, sitten hylkäävät ja jättävät mainitsematta sen joka ei sovi siihen.

  VastaaPoista
 4. ”Avoimeksi kysymykseksi jää se, miksi maamme valtamedia ei halua kertoa koko kuvaa meneillään olevasta kansainvaelluksesta”.

  Pelkään pahoin, että selitys on raadollisempi. Valtamedia on säilyttänyt vanhan turvapaikkaperusteista maahanmuuttoa suosivan asenteensa ja tiedostaa myös, että kansalaismielipide on valtaosin tiukasti sitä vastaan. Niinpä valtamedia haluaa nyt synnyttää jonkinlaista vaara-ohi –mielikuvaa, jotta varokeinoista luovuttaisiin, politiikkaa löysättäisiin ja seuraava aalto pääsisi sisään niin, että oltaisiin taas tapahtuneen tosiasian edessä. Tietysti osansa on sillä sisäpoliittisella agendallakin, jolla yritetään todistella, että maahanmuuttoa kriittisesti tarkastelevalle politiikalle ja sellaista kannattavalle puolueelle ei enää ole tarvetta.

  VastaaPoista
 5. Tragedia taitaa syntyä siitä, ettei ihminen ole kuin nimeksi järkiolento, vaikka kaikki keskustelu käydäänkin järkiperusteisiin vetoamalla. Lopulta niillä ei ole muuta kuin kulissin rooli. Lopulta tunteet ja tunnustuksellisuus -- eli samaistuminen valtavirta-ajattelussa vaikuttavaan Suureen Yhteiseen Valheeseen, jonka monet, ehkä jopa enemmistö, tietää valheeksi mutta joka silti nauttii tunnustuksellista legitimaatiota -- vievät voiton.

  Suoraan sanottuna: typeryys ja älyllinen epärehellisyys korjaavat potin tuhat kertaa joka päivä. Ja ihan konkreettisestikin, siinä vaiheessa kun niitä kansainvaeltajia taas alkaa lappamaan rajojen yli.

  Millä voidaan taistella tunteita tai tunnustuksellisuutta vastaan? Valitettavasti paraskaan äly ei riitä. Ei riitä edes se, että "maahanmuuttoystävälliset" ja "monikultturisuuden ihannoijat" itse joutuvat esimerkiksi lisääntyvän rikollisuuden uhreiksi, tms -- ihminen on siitä merkillinen eläin, että kun omaa ajattelua kohtaa kriisi, silloin omaan ajtteluun vain takerrutaan entistä vahvemmin. Niin sanottu "Tukholman syndrooma" on tosiasia.

  Ja juuri jostain sellaisestahan tässä "väestönvaihdon" ja "islamisaation" etenemisessä on kysymys. Houellebecqin kirja näyttää päivä päivältä pätevämmältä kuvaukselta siitä mitä tapahtuu todella. Suosittelen -- se on makaabereista sävyistää huolimatta, tai ehkä juuri niiden ansiosta, parempi oppitunti eurooppalaisen elämänmenon ja ajattelun kriisiytymisestä kuin yksikään "järkiperusteita" esittävä yliopisto-oppineen tilanneanalyysi.

  VastaaPoista
 6. Migrin mukaan tänä vuonna turkkilaisten hakijoiden/päätösten määrä on moninkertaistunut, ovatko turkklaisia vai onko Turkki antanut kansalaisuuksia jatkomatkailua ajatellen?

  VastaaPoista
 7. Jos lässytys sivuutetaan oikeasti kokonaan:

  1) Kulttuurievoluution tuottaman tietoisuuden luoma isyysinstituutio, nimitetään sen varaista seksuaalisuutta nyt sitten yksiavioisuusperversioksi tai muuksi. Numeraali ei merkitse, vaan institutionaalisuus ja epäspontaanius, tunnesiteenmuodostuksen ja seksuaalisuuden välinen kuilu. Tämä on esimerkiksi "omaisuuden" ja toisaalta maailmalta hysteerisesti suojeltavan "oman kropan" juuri. Sukupuolijärjestelmän aiheuttama kasvuiän lobotomia tuottaa tyypillisesti kullakin yhteiskunnan "kehitysasteella" ainakin kaksi toisiaan täydentävää perustraumaprofiilia. Esimerkiksi tässä blogissa käytetään termiä "sosialismi" muutaman vuoden ikäisen lapsen äänenpainoin.  2) Asteittaisen virtualisaation - kehollisuuden häviämisen - mahdollistama vahvistuva (illusorinen) yksilökokemus, varsinkin länsimaissa, joissa se on aiemmankin tradition jatke. Tämä napsahtaa uusimmiten jollakin lailla kiinni ensimmäiseen, ja seurauksena on  3) Globaali finanssikapitalismi - raha ei tule tuotannosta, joka on kulissi, vaan pihtaamisesta (grynderipihtaus, seksuaalinen pihtaus, patentit ja tekijänoikeudet, sopimussalaisuus, "säästämisen" ja "sijoittamisen" instituutiot, jne.)  4) Näiden kaikkien seurauksena globaali ekokatastrofi. Ei välttämättä kulminoidu juuri ilmastoon, kuten neurootikot haluavat, eikä tarkoita, että tämä ihmisen ekspansio olisi ainoa luonnon tai kosmoksen prosessi, joka voisi uhata elämää maapallolla - jo syanobakteerit uhkasivat ennen kuin ihmisestä oli kuultu pihahdustakaan - mutta tämä nyt ainakin on varmasti yksi uhka. Tiettävästi jo mammuttien (taimensyöjien) sukupuutto lämmitti ilmastoa tummentamalla taigan pintaa. Länsimainen "postmaterialismi" perustuu aasialaiseen työhön ja mm. afrikkalaiseen, etelä-aasialaiseen ja etelä-amerikkalaiseen "työttömyyteen" (sanan meille käsitettävässä, "porvarillisessa" merkityksessä), eli sieltä ilman suojautumiskykyisten tuotanto-organisaatioiden puutteessa napsittuun tavaraan. Väestönlisäys on vanhan maailman eläkejärjestely sekä demokratiaa edeltävä miestyötunti-intensiivisten armeijoiden perusta. Eurooppa itse pääsi näistä (toistaiseksi) kunnolla yli n. 70 (!) vuotta sitten, vaikka sitä (länsiosaa) ei ollut kukaan Rooman (eli oikeastaan, sen itsensä) jälkeen kolonisoinut.  5) "Liian nopeiden" väestöliikkeiden aiheuttama kulttuurikoheesion heikkenemä - seuraus neljästä edellisestä. Ei koske ainoastaan alueita, missä pohjoisen pallonpuoliskon kulutusekspansio on sotkenut asiat (Afrikka, Meksiko, jne.) luomalla kaiken tasoisia moderniteetin ja halpaa metallintuotantoa tuntemattomien kulttuurien välisiä sekasikiöitä, vaan myös esim. EU:n sisäinen omistajien ehdoilla toteutuva ja ei-omistajien maksama elintasotasaus heikentää kutakin kulttuurikoheesiota.  6) Vasta tämän jälkeen, kuudennella portaalla, nämä teidän "rationaalisesti" käsittelemänne, viiden tunneperäisesti sivuuttamanne portaan varaiset sopeutumavaiheen turbulenssit, jotka tosin saattavat kieltämättä oikeasti ollakin aika vakavat. Ongelma vain, että jos viisi ensimmäistä otetaan annettuina tai jopa jonain ansioina, kutosta on vähän paha lähteä oikeasti rukkaamaan. Minusta ehdoton minimi olisi omasta kulttuurikoheesiosta huolehtiminen edes niiltä osin kuin se on muuttovirtapaineista riippumaton. Ei mitään samanaikaisia tunnevammaisia omistajahybriksiä, erotiikan ulkomaille ulkoistamisia, kaikkien maiden ja kansojen kilpailuttamisia omaan taskuun ja sitten sen päälle vielä jotain eskatologisia jupinoita.

  VastaaPoista

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!