keskiviikko 8. helmikuuta 2017

Miksi EU-kansalaiset eivät halua lainkaan muslimeita kotimaihinsa?

Helsingin Sanomat julkaisi uutisen kyselystä, jonka mukaan suurin osa EU-kansalaisista ei halua lainkaan muuttoa muslimimaista. Tutkimuksen tehneen ajatuspajan mukaan "tuloksemme ovat hätkähdyttäviä, ja ne vetävät vakavaksi. Ne osoittavat, että muslimimaista tulevan maahanmuuton vastustus ei suinkaan rajoitu Trumpin äänestäjäkuntaan Yhdysvalloissa, vaan on paljon laajemmalle levinnyt."

Tämän blogin lukijoille tulos ei tainnut olla niinkään hätkähdyttävä. Tosin itse nostelin kyllä kulmakarvojani, sillä minä en olisi vastannut kysymykseen "kyllä", koska en näe syytä lopettaa aivan kaikkea maahanmuuttoa muslimimaista.

Minulle riittäisi, että lopetettaisiin suurin osa islamilaisesta ns. humanitaarisesta maahanmuutosta asettamalla sen määrälle yksiselitteinen katto huomioiden sen, miten resurssimme riittäisivät tulijoiden integroimiseen suomalaiseen yhteiskuntaan sekä sivistyksellisesti, taloudellisesti että kulttuurisesti. Se tarkoittaisi nykyistä aivan oleellisesti pienempää tulijamäärää, ehkä muutamia turvallisuutensa takia välittömässä hengenvaarassa olevia henkilöitä vuodessa.

En myöskään näe ongelmaa muslimimaista tulevan työperäisen maahanmuuton suhteen, kunhan siihen sovelletaan normaalia tarveharkintaa. Enkä näe mitenkään haasteelliseksi lukukausimaksunsa maksavien islaminuskoisten opiskelijoiden tänne asettumista.

Oman näkemykseni pohjalta epäilenkin, että jos ajatuspaja olisi muotoillut kysymyksensä esimerkiksi "maahanmuuttoa muslimimaista tulisi rajoittaa voimakkaasti", olisi näkemyksellä ollut vielä paljon totaalikieltoa suurempi kannatus EU-maiden kansalaisten parissa. Mitähän ajatuspajan tutkijat olisivat siitä sanoneet?

* * *

Helsingin Sanomien toisen uutisen mukaan Suomen suurimman terrorismiuhan muodostavat "väkivaltaista jihadismia kannattavat yksittäiset henkilöt tai pienryhmät." Samassa jutussa kerrottiin myös, että "uutena ilmiönä vankilaväkivaltaan on tullut uskonnolla perusteltu väkivalta". Lisäksi siinä oli tieto siitä, että "islaminuskoiset vangit ovat nousseet viime vuosina yhdeksi suurimmista vähemmistöistä vankiloissa".

Nämä uutiset kuuluvat elimellisesti yhteen: jälkimmäinen selittää ensimmäisen uutisen. Koska ihmiset ovat joutuneet huomaamaan muslimien negatiiviset vaikutukset omaan yhteiskuntaansa, ovat he tehneet siitä loogisen johtopäätöksen toteamalla, että havaitut ongelmat eivät ainakaan lisäänny, jos muslimit pidetään EU:n ulkopuolella.

Muslimimaahanmuuttajiin kohdistuvia asenteita on todennäköisesti vielä koventanut se, että vanhojen valtapuolueiden poliitikot eivät ole halunnut tehdä havaituille ongelmille mitään ennen kuin pakon eli maahanmuuttokriittisten puolueiden kannatuksen nousun edessä.

Pikemminkin muslimimaahanmuuttajien aiheuttamia ongelmia on pyritty peittelemään, vaikka niistä ei olekaan kokonaan vaiettu. Monia ovat ärsyttäneet myös Helsingin Sanomien kolmannen uutisen kaltaiset täysin kritiikittömät sympatiatarinat EU-alueelle pyrkivien kohtaloista.

Yhteenvetona kaikesta edelle kirjoittamastani voidaan epäillä, että kansalaisten poliitikoille asettamien paineiden kasvaessa tulee EU:n turvapaikkapolitiikka muuttumaan lähivuosina aivan oleellisesti. Lopputulos jää nähtäväksi, mutta ylilyöntien välttämiseksi olisi poliitikkojen lopultakin kuunneltava kansalaisia ja löydettävä ratkaisu muslimimaista - ja myös muualta kolmannesta maailmasta - tulevan humanitaarinen maahanmuutton saattamiseksi hallintaan ja kustannuksiltaan hyväksyttävälle tolalle.

Vain siten voidaan säilyttää nykyisen eurooppalaisen yhteiskunnan luonne myös tulevaisuudessa. Ja turvata myös muslimimaahanmuuttajille tulevaisuus sen osana.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Irakilaiset kieltäytyvät poistumasta
Humanitaarinen maahanmuutto ja sammakko kattilassa
Mitä tilastot kertovat irakilaisten kansainvaelluksesta Suomeen?


14 kommenttia:

 1. Kuinka pihalla voi olla,jos pitää tuon tutkimuksen tulosta yllättävänä? Ilmeisesti eliitin ja kansan välinen kuilu on juuri niin syvä kuin sen väitetään olevan.

  VastaaPoista
 2. Geert Wilders on julistanut 'enough is enough' tarkoittaen, ettei enää muslimeja Hollantiin. Puolassa muslimien maahantulokieltoa kannatti peräti 71%, Itävallassa 65% ja Belgiassa 64%. Trumpillakin on yli puolet kansasta muslimibannin kannalla, vaikka YLEn uutisista saa ihan eri kuvan. Soroksen maksamat mellakoitsijat eivät kerro kuin vähemmistön mielipiteen, senkin ilmeisesti maksettuna.

  VastaaPoista
 3. Olen ollut aina sitä mieltä, että tänne Suomeen voi muuttaa kuka tahansa mistä maasta tahansa tekemään työtä, ansaitsemaan palkaa, maksamaan verot, kustantamaan itse toimeentulonsa ja noudattamaan maan lakeja samoin kuin jokainen meistä suomalaisista tekee.

  Ei Suomi ole velvollinen kustantamaan tänne saapuvien elatusta eikä jakamaan heille rahaa ja elättämään elättämään ulkomaiden kansalaisia sen enempää heidän omassa maassaan kuin täällä Suomessakaan,

  Saatan olla väärässä, mutta ei minulla ole parempaakaan ideaa pelastaa tulevia suomalaisia sukupolvia perikadolta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hommahan ryssittiin sillä tavalla, että tulijoita on aivan liikaa viime aikoina ja mitään rajaa ei ainakaan ministeri Orvon mielestä pidä asettaa.

   Poista
  2. Tiina Wiik kertoi saman näkemyksensä.

   Rajojen ja muuttajien valvontaa ei juuri tarvita, jos tulijoiden annetaan hankkia itse toimeentulonsa, asuntonsa, terveydenhoitonsa ja koulutuksensa omilla rahoillaan.

   Voi tietysti sanoa, että tämäkään ei riitä, jos kansallisen valtion ja sen markkinan vetovoima on valtava kuten Yhdysvalloissa. Kuten tiedämme Trump haluaa kiristää ja vahvistaa maan rahasuojaa.

   Suomi on yksinkertaisesti typerys, joka ei ymmärrä, mitkä voimat liikuttaa maailmaa.

   Poista
 4. Jotain kai kertoo sekin, että Ruotsissa harkitsevat, lähinnä akateemisiksi luokiteltavat kirjoittajat ovat useampaankin otteeseen tulevaisuutta pohtiessansa puhuneet sisällisodasta varsin todennäköisenä tapahtumien kulkuna. Kommenttipuolella tämä on aivan yleistä.
  Eräs esimerkki on Patrik Engellau'n ylläpitämä
  " detgodasamhället ".

  Taisin tästä lähteestä jossain jo mainitakin. hh

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun on jotenkin vaikea uskoa, että Ruotsi ajautuisi sisällissotaan. Pikemminkin uskon jonkinlaiseen aparthedi-järjestelmään, jossa vauraat ruotsalaiset asuvat omilla vartioiduilla asuinalueillaan, käyvät omissa kaupoissaan ja vievät lapsensa omiin kouluihinsa. Köyhemmät ruotsalaiset elävät sitten levottomammassa ympäristössä.

   Poista
  2. Rägelrätt inbördeskrig? Tuskinpa vain, ilmaukset ovat juuri ilmauksia. Kollaps on kai useinmiten käytetty sana. Faktana he kuitenkin pitävät puolentoista miljoonan tulijan elättämisen ja kouluttamisen hirvittävää hintaa. Probleemihan on, että kotouttamiseen tarvittaisiin noin sukupolven mittaisen välijakson ajaksi ns. 'yksinkertaisia' töitä eikä niitä reaalimaailmassa luotavissa. Tämä puolestaan merkitsee, kuten sanotkin, eräänlaisen pysyvän parialuokan syntymistä maahan. Näitä lukuja on vaikea kenenkään oikein mieltää tai edes tunnustaa.

   Ehkä voisi sanoa, että uusi 'Palestiina' on teon alla. hh

   Poista
  3. Oleellisin muutos lienee luottamusyhteiskunnan katoaminen, millä on heijastuvaikutuksia kaikkialle yhteiskuntaan aina lastenhoidosta talouselämään asti.

   Poista
  4. Ruotsia odottaa takuuvarma segregaatio.

   Yläluokan kantaruotsalaiset eivät uhraa lapsiaan ja kotirauhaansa arabien ja afrikkalaisten mielivallalle.

   Yläluokka ja ylempi keskiluokka pääsee aina pakoon maahanmuuttajia, joten ne voivat tyynesti jakaa neuvojaan solidaarisuuden puolesta.

   Puhe ei maksa mitään, eikä kaksoispuhe sitäkään.

   Poista
 5. Syy mitattuihin jyrkkiin asenteisiin voi piillä kysymyksenasettelussa. Jos ainoa esitetty kysymys oli "pitäisikö kaikki maahanmuutto muslimimaista lopettaa, kyllä/ei", ja ihmiset tietävät että "ei"-vastaus tulkitaan luvaksi jatkaa nykyistä avointen rajojen politiikkaa, niin "kyllä"-vastausta voi helposti pitää vähemmän huonona vaihtoehtona.

  HS:kin taisi joskus pitää gallupin aiheesta "kannatatko maahanmuuttoa? k/e", ja kauhisteli että ihmiset haluavat laittaa rajat kokonaan kiinni.

  VastaaPoista
 6. Jos muslimeita tulee alle 10 kappaletta, naisia riittää vielä kaikille, mutta jos yli 10 kappaletta, peli on menetetty.

  T. tilastokeskuksen virkamies

  VastaaPoista
 7. ^senkin idiootti mamu-rakastaja, mene kotiisi sanonko mitä tekemään!!!

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!