maanantai 2. heinäkuuta 2018

Fanatismismi, Pirkko Saisio, HS ja sikaporsas

Sir Winston Churchill totesi aikoinaan, että "fanaatikko on ihminen, joka ei pysty muuttamaan mieltään ja kieltäytyy vaihtamasta aihetta." Suomalainen kirjailija Pirkko Saisio puolestaan törmäsi seinään vuosi sitten todettuaan, että myös punavihreässä kuplassa pitäisi kyetä keskustelemaan ja hyväksyä myös ne tosiasiat, jotka ovat toisenlaisen ajattelun perusta".

Saision näkemykset johtivat siihen, että hänen kaltaisekseen luulemat punavihreät fanaatikot ryhtyivät huutamaan sellaisia adjektiiveja kuin "äärinationalisti, äärioikeistolainen, madeiralainen kukkahattutäti ja puolinatsi", pahimpia mainitsematta.

Se lienee saanut aikaan prosessin, jonka seurauksena Saision käsitys omasta viiteryhmästään on muuttunut ja hän on uskaltanut kommentoida asioita tavalla, johon hänen kaltaisistaan moni ei ole uskaltanut. Siitä tunnustus ja paljon arvostusta hänelle.

Nyt Saisio on jälleen tullut esiin, tällä kertaa #metoo-kampanjan tiimoilta. Ja jälleen tavalla, joka on epäilemättä johtanut monessa punavihreässä fanaatikossa tunteiden hallitsemattomaan kiehuntaan.

Näin siitä huolimatta, että hän on ainoastaan todennut faktat siitä, että eri julkisuuteen joutuneita henkilöitä on niputettu epäreilusti yhteen, vaikka heidän mahdolliset syntinsä poikkeavat toisistaan, sekä etteivät mediat ole mitään tuomioistuimia. Ja huomannut päivänselvän yhteyden minun nuoruuteni fanaattiseen äärikommunismiin.

Saision kannanotot tuskin tarkoittavat sitä, ettei hän edelleenkin olisi kehitysmaahanmuuttajamyönteinen henkilö, joka uskoo järkähtämättä suunnitelmatalouteen tai ettei hän tuomitsisi naisten kokemaa häirintää yksiselitteisesti. Sen sijaan se osoittaa, että hän on ajatteleva ihminen, eikä mikään punavihreä fanaatikko, joka ei pysty näkemään todellisuutta omien ennakkoluulojensa ohi.

Otan samalla kantaa viime päivinä kohahduttaneen kuvapariin presidentti Trumpista ja Sikaporsaasta. Sen julkaiseminen oli omasta mielestäni - ei enempää eikä vähempää - kuin lehden journalistisen tason alleviivaus omalla kädenjäljellä.

Totean samalla, ettei HS ollut ensi kertaa pappia kyydissä, sillä se on aiemminkin osoittanut tasonsa. Ja hyvä niin, sillä antaa koirien haukkua ja karavaanin kulkea vaikka sitten juoksuhiekkaan.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Huhtasaari sallisi kaikille sananvapauden
HS:n toimittaja kasvatti lapsia Rautatientorin mielenosoitusten välimaastossa
Elääkö kirjailija sananvapaudesta?


4 kommenttia:

  1. En ole Saisioon paljoa perehtynyt, mutta joidenkin suvaitsevaisuutta on vaikea erottaa ahdasmielisyydestä, kun lukee miten Saision mielipiteisiin on reagoitu.

    VastaaPoista
  2. "Näin oli USA:ssa jo 1800-luvulla – ”Valtamedian tarkoitus on tuhota totuus”",
    https://mvlehti.net/2018/07/02/nain-oli-usassa-jo-1800-luvulla-valtamedian-tarkoitus-on-tuhota-totuus/

    Kalergi-suunnitelma

    VastaaPoista
  3. Kiitokset kirjoituksesi kauniista, inhimillisestä ja avarakatseisesta suhtautumisesta Saision mielipiteisiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ketkä ovat suvaitsevaisia ja avarakatseisia?

      "POIKKEAVAT POMPOTTAVAT ENEMMISTÖÄ JA YLE KOMPPAA NÖYRÄNÄ",
      http://ylewatch.blogspot.com/2018/06/poikkeavat-pompottavat-enemmistoa-ja.html

      "Itsekkyyden naamiaiset",
      http://oikeamedia.com/o1-72814

      Kalergi-suunnitelma

      Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!