tiistai 3. heinäkuuta 2018

Saksaan suljettuja vastaanottokeskuksia

Saksan hallituskriisi on saanut maan kristillisdemokraattien (CDU ja CSU) sopiman osaratkaisun. Sen tuloksena Baijeriin aiotaan perustaa suljettuja vastaanottokeskuksia, joihin viedyillä ei ole asiaa germaanien kaupunkeihin tai maalaiskyliin kuin positiivisen turvapaikkapäätöksen turvin. Negatiivisen päätöksen saaneet palautetaan siihen EU-maahan, jossa heidät on ensimmäisenä rekisteröity turvapaikanhakijoiksi.

CDU:n ja CSU:n sopimuksen mukainen järjestelmä on siis sukua sille ehdotukselle, jonka Jussi Halla-aho (ps) teki noin vuosi sitten. Erona on se, että Halla-aho olisi sulkenut muun yhteiskunnan ulkopuolelle vain kielteisen päätöksen saaneet. Saksassa riittää, että on tullut rekisteröityneeksi jossain muussa EU-maassa.

Itse olen ehdottanut samanlaista turvapaikkaa kielteisen päätöksen saaneille jo kaksi vuotta sitten tarkoituksena minimoida laiton maahan jääminen pitäen samalla huolen siitä, että turvapaikkahakemukselleen virheellisen kielteisen päätöksen saaneille olisi olemassa vaihtoehto palautukselle hengenvaarallisiin olosuhteisiin.

Saksan ratkaisu onkin lähempänä Australian mallia, jossa kaikki turvapaikanhakijat sijoitetaan suljettuihin vastaanottokeskuksiin maan rajojen ulkopuolelle. Järjestelmä on osoittanut tehonsa, sillä Australian vesillä ei enää tapahdu sellaisia merionnettomuuksia kuin Libyan rannikolla nähdään kerta toisensa jälkeen EU:n löperön maahanmuuttopolitiikan seurauksena.

Aamun lehtien otsikoista huolimatta Saksan konservatiivien ratkaisu ei kuitenkaan välttämättä ratkaise hallituskriisiä. Sen voi nimittäin torpata kolmas hallituspuolue eli demarit. Lisäksi saattaa olla, että päätöksestä syntyy ulkopoliittinen kriisi turvapaikanhakijoiden palauttamisia vastustavan Italian kanssa.

Siten voimme odotella uutisia Saksan tilanteeseen liittyen myös juuri alkaneen päivän aikana. Eikä vielä ole syytä luottaa siihen, että EU:n ylivoimaisesti suurimman talousmahdin hallituskriisi olisi onnellisesti ratkaistu.

Mutta mahdollista se on - ja mikäli niin käy, poistuvat padot turvapaikanhakijoiden sijoittamiselle suljettuihin tiloihin asiansa käsittelyn ajaksi myös muualla EU:n alueella. Jääkäämme siis toivorikkaina odottamaan miltä Saksan tilanne näyttää illalla.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Saksassa toteutui johtajan vastuu
Onko EU tekemässä ensimmäistä järkevää turvapaikkapoliittista päätöstään?
Kielteisen päätöksen saaneille on rakennettava turvapaikka

10 kommenttia:

 1. Tässä nähdään käytännössä oikeaksi jo moneen kertaan osoitettu totuus:

  "Ennalta ehkäisy on aina hoitoa halvempi ja tulokseekkaampi menetelmä".

  Kuinka kalliiksi tämä Schengenin sopimuksen valvomattomuus kaikkiaan tuleekaan. Valvonnan kustannukset olisivat olleet murto-osa nyt aiheutuneista ja edelleen kasvavista kuluista. Lisäksi väestötason ongelmat kasvavat kaiken aikaa, jopa eksponentiaalisesti, mikä lisää kustannuksia ja kärsimystä.
  -Beowolf-

  VastaaPoista
 2. Saksaan tulevia kehitysmaalaisia ei pysäytetään millään leireillä. Virta pitää katkaista EU:n ulkorajoilla, mutta mikäli Rajavartiolaitoksen uutta päällikköä Ilkka Laitista on uskominen, EU:saa poliitikot eivät ole henkisesti valmiita turvaamaan rajoja aseettomasti maahan pyrkiviltä. Näin ollen jos Putin haluaa vallata Suomen, hän ottaa pyssyt pois armeijaltaan ennen kuin se marssii Vaalimaalle hakemaan turvapaikkaa.

  Israelin malli (ja Trumpin) toimii: se rakensi Egyptin rajalleen korkean muurin, samoin Gazan ja osittain Länsirannan. Terroriteot ja afrikaanojen turvapaikkashoppailu päättyi kuin ketun taival moottoritien yössä.

  Kiitokseksi Israel on nimetty apartheid-valtioksi ja sitä kohtaan on kiihotettu kansainvälisessä politiikassa niin onnistuneesti, että jopa Saksassa on turvatonta kulkea kipa päässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep johan se vanhassa testamentissa lukee kuinka jumala käskee juutalaiset hävittämään naapurikansansa, ja muhammeddi käskee hävittämään juutalaiset, joten ei se ihmekän että eivät tule toimeen keskenään kun ovat aivan samanlaisia

   Poista
  2. Rajojen sulkemisen lisäksi tai sijasta vetovoimatekijöiden poistaminen toimii myös tehokkaasti. Ja on sikäli hyvä, etteivät ovet sulkeudu oikeasti turvapaikkaa tervitsevilta.

   Poista
 3. Mutti Perkel taas puhaltelee kuhmuunsa, jonka on itse aiheuttanut. Eiköhän se sillä parane. Ehkäpä hallituksemme jo harjoittelee huuliaan törölle suipistellen.

  VastaaPoista
 4. Eiköhän nämä kaikki esitykset merkelöidä vastaamaan Arvo Pohjan käsityksiä ihmisoikeuksista ja kaurapuurosta. Minusta pitäisi ikälopuille ja seniileille tammoille olla ns. "mummokuiskaaja", joka kuiskaisi että nyt on aika lähteä makkaratehtaalle.

  VastaaPoista
 5. On se kumma, että jos on olemassa järkevä ratkaisu mutta jos sen esittää Professori tai Halla-aho niin ei kelpaa.
  Täytyy funteerata vuosikausia, mennä johonkin huippukokouksen muka neuvottelemaan ja esittämään tärkeää. Sitten kyllä tullaan sieltä ja on "muka keksitty" ratkaisu - ihan itse...

  VastaaPoista
 6. Unkari ja Puola kuuluvat niihin vähemmistönä oleviin EU-maihin, joissa
  Brysselin korruptoimat maanpetturit eivät ole ylimpiä vallanpitäjiä:

  Viktor Orbán: "Euroopan demokratia on kriisissä, koska johtajat eivät toteuta kansan tahtoa",
  https://www.kansalainen.fi/viktor-orban-euroopan-demokratia-on-kriisissa-koska-johtajat-eivat-toteuta-kansan-tahtoa/

  "Puola ei taivu maahanmuuttokannassaan ulkoisesta painostuksesta huolimatta",
  https://www.kansalainen.fi/puola-ei-taivu-maahanmuuttokannastaan-ulkoisesta-painostuksesta-huolimatta/

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päivän kuva: Ruotsalaista autoteollisuutta 2020-luvulla,
   https://mvlehti.net/2018/07/03/paivan-kuva-ruotsalaista-autoteollisuutta-2020-luvulla/

   Eräs aikaisempi päivän kuva:
   "Suomen hallitus toteuttamassa orjatyömarkkinoita?
   Se, mitä vastaan sivistynyt maailma on taistellut jo vuosisadan, on nyt toteutusasteella maamme hallituksen toimesta?",
   https://mvlehti.net/2018/06/26/paivan-kuva-suomen-hallitus-toteuttamassa-orjatyomarkkinoita/

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
  2. Susanna Kaukiselta faktaa eikä fiktiota:

   ”EU-maiden katastrofaalinen matusaatio”,
   https://blogit.mvlehti.net/sydamellinenseparatisti/2017/05/21/eu-maiden-katastrofaalinen-matusaatio/

   eli selvästi tätä kohti ollaan menossa:

   ”White Genocide: The Dystopian Nightmare To Come

   The nightmare world awaiting our children in the year 2050 will be a world of unimaginable terror for anyone with a white skin.
   Ethnic-Europeans, who make up 95% of Europe, the smallest continent, are baffled by the sinister anti-White propaganda displayed in commercial advertising. Propaganda promoting mixed-race relationships, particularly white women with black men, has become so general that even the least observant have begun to take notice.”
   http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=172525

   On turha kuvitella, että EU-diktatuuri luopuisi tästä Kalergi-suunnitelmansa mukaisesta eurooppalaisten valkoisen kansanmurhan agendasta:

   ”Commission: EU Too White, Mass Third World Migration Must Be ‘New Norm’”,
   https://www.breitbart.com/london/2017/12/18/eu-white-mass-migration-norm/

   Kalergi-suunnitelma

   Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!