lauantai 24. maaliskuuta 2018

Hanna Mäntylä saavutti hillotolpan

Timo Soini loi muutamia vuosia sitten poliittiseen sanastoon termin hillotolppa. Hän tarkoitti sillä tulevaisuudessa häämöttävää palkintoa, jonka saavuttamisen välivaiheilla ei ole merkitystä.

Kun vanha Perussuomalainen puolue hajosi oli varsin todennäköistä, ettei uusi puolue tulisi olemaan pitkäaikainen eduskuntapuolue. Gallupit ovat myöhemmin vahvistaneet tämän käsityksen.

Koska Sinisten syntyyn osallistui monia varsin kokeneita poliitikkoja Soinista itsestään alkaen, on todennäköistä, että he ymmärsivät lähtöönsä liittyvän varsin suuren riskin eduskuntauran päättymisestä. Avoimeksi kysymykseksi jäi silloin hillotolpan luonne.

Tänään saimme siihen yhden vastauksen. Iltalehti nimittäin kertoi entisen ministerin Hanna Mäntylälle (sin) annetun vastavalmistuneena maisterina EU:sta "erityisneuvonantajan (Special Advisor) tehtävä, jossa tehtäväalueena on radikalisaation estäminen painottuen nuorisokysymyksiin sekä syrjinnän ja syrjäytymisen ehkäisemiseen".

Tampereen yliopiston valtio-opin professori Ilkka Ruostesaari totesi, että "kyseessä on ilmiselvästi poliittinen virkanimitys". Samaan viittasi kriisinhallintakeskuksen johtaja Juho Särkilä, jonka mukaan kansainvälisiin siviilikriisinhallintatehtäviin lähetetään virkamiehiä tai oman erityisalansa asiantuntijoita kuten rajavartijoita, syyttäjiä, tuomareita ja ihmisoikeusasiantuntijoita - eikä siis poliitikkoja.

Kuluva vaalikausi ja Sinisen vaihtoehdon eduskuntavaellus päättyvät vuoden kuluttua. Odotettavissa on siten lisää nyt nähdyn kaltaisia hillotolppanimityksiä.

Se ei ole mielestäni kovin kiintoisaa, vaikka ilmiselvää verovarojen väärinkäyttöä onkin. Sen sijaan ilman hillotolppaa jääneiden henkilöllisyys kyllä kiinnostaa kovasti - ja pelkästään inhorealistisista syistä.

Osoittaahan se, ketkä Halla-ahoa karkuun lähteneistä olivat vailla realistista ajattelukykyä ja tulivat siten pahasti Soinin vedättämiksi. Ja osoittautuivat samalla lapsellisen sinisilmäisiksi.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Sinisten poliittinen eriytyminen voisi lisätä maahanmuuttokriittisten kokonaiskannatusta
Soinilaiset saavat alle puolet halla-aholaisten kannatuksesta
Hyvä, että Perussuomalaiset hajosi

7 kommenttia:

 1. Hanna Mäntylä oli surkea ja avuton sote-ministeri. Nyt hän sai uskollisuudesta Soinille poliittisen virkanimityksen, jonka laillisuuden perään kyselisin, jollen olisi laiska. Mitään tulosta ei Mäntylältä ole odotettavissa.

  VastaaPoista
 2. "erityisneuvonantajan (Special Advisor) tehtävä, jossa tehtäväalueena on radikalisaation estäminen painottuen nuorisokysymyksiin sekä syrjinnän ja syrjäytymisen ehkäisemiseen"

  Tuli heti mieleen (ajatukseen siis, ei siihen imuriin) että Hanna varmaankin estää radikalisaatiota, syrjintää ja syrjäytymistä jakamalla aiemmalla pornokauppiaan kokemuksellaan tekopimperoita/-peniksiä ym. kohderyhmilleen? :D

  Teoreettisesti voisi arvailla ainakin raiskaustilastojen kääntyvän laskuun? ;)

  VastaaPoista
 3. Vielä Perussuomalaisista.

  Perussuomalaiset ovat rehellisiä.

  Soinin Siniset eivät ole.

  "Soini lupasi ulkoministerin salkun saatuaan, ettei perussuomalaiset aio tehdä poliittisia virkanimityksiä.

  - Perussuomalaiset lähtevät siitä, että pätevimmät henkilöt valitaan virkoihin, eivät siitä, mikä on hakijan, virkamiehen tai -naisen puoluekanta, Soini linjasi Turun puoluekokouksessa elokuussa 2015."

  ".... Mäntylä kuvaili uutta tehtäväänsä Iltalehdelle 21. kesäkuuta, kahdeksan päivää perussuomalaisten jakautumisen jälkeen.

  Mäntylä oli yksi niistä perussuomalaisten eduskuntaryhmän entisistä jäsenistä, jotka lähtivät Soinin ja kumppaneiden matkaan, ja perustivat uuden eduskuntaryhmän (nykyään siniset)."

  VastaaPoista
 4. Tässä käy melkein sääliksi uuvattien rivikansanedustajia, jotka hyppäsivät Soinin kelkkaan ilmeisesti alettuaan tosissaan uskoa Soinin Jytky- ja Jatkojytkyhypetykseen:

  "Jytkyn ja Jatkojytkyn tein Minä, Timosaurus I Soini! Minä tein kaiken yksin, minun jälkeeni ei ole enää mitään!
  Aion siirtyä pois politiikasta, ja seuraavassa puoluekokouksessa luovutan puheenjohtajuuden Sampo Terholle.
  Hän ohjaa Perussuomalaisen puolueen saattohoidon kautta haudan lepoon sen käytyä tarpeettomaksi."

  Yksi ja toinen saattoi tosin miettiä, että entäs se Halla-aho? Kun puoluekokouksessa kävi niinkuin kävi ja Soini kosti repimällä puolueen hajalle, lähtivät nämä onnettomat Soinin kelkkaan uskoen PS:n kannatuksen siirtyvän uuvateille halla-aholaisten kutistuessa vajaan prosentin kannatuksella kuolevaksi minipuolueeksi.

  Järkytys oli suunnaton, kun kävikin päinvastoin. Uuvattiministerit ja Maria Elo lähtevät seuraaviin eduskuntavaaleihin jonkun toisen puolueen riveissä, elleivät siihen mennessä saa omaa hillotolppaansa. Mutta ne rivikansanedustajat...

  Halla-aho voi huolia heistä takaisin jotkut. Kaikkia ei missään tapauksessa. Eikä heitä halunne mikään muukaan vakavasti otettava puolue.

  Eipä heille voi paljon muuta todeta kuin Simo Salminen kappaleen "Alle lujaa" lopuksi.

  VastaaPoista
 5. Joku tolppa tätäkin uuvattia varten kannattaisi pystyttää:
  https://mvlehti.net/2018/03/24/tiukkaakin-tiukempi-videohaastattelu-simon-elolle-tuli-kiire-kotiin/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jukka Hankamäki profetoi taannoin uuvattivaikuttajien tulevaisuutta:
   Sampo Terho ja Jussi Niinistö lähtenevät seuraaviin eduskuntavaaleihin Kokoomuksen ehdokkaina. Ex-paperilaborantti Jari Lindström saanee SDP:ltä tarjouksen, josta ei voi kieltäytyä. - Lienee saanut sen jo, kun kerran ehti jo ilmoittaa vetäytyvänsä politiikasta kirjoittamaan muistelmiaan, mutta pyörsikin päätöksensä?

   Kristilliskonservatiivi Simon löytänee uuden kotinsa KriDestä, kuten ehkä myös Maria Lohela, ellei sitten saa the Hillotolppaa™ palkinnoksi sukupuolestaan. Mikäli saa, langennee se sitten myös Pirkko Mattilalle.

   Hanna Mäntylä, Maria Lohela ja Simon Elo saavat kaikki kiittää poliittisesta urastaan vain ja ainoastaan Jussi Halla-ahoa, joka suositteli äänestämään heitä.
   Näin he Jussia kiittävät.

   Koska Tohtori Vihalla on todistettavasti hyvä muisti, voisinpa olettaa mainittujen tekevän kaikkensa voidakseen pysyä tulevaisuudessa mahdollisimman kaukana hänen vaikutuspiiristään.

   Poista
 6. Hillotolpalle pääsee se, joka pystyy kiristämään tolpasta päättäviä. Palkkioita ne tolpat eivät ole.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!