perjantai 23. maaliskuuta 2018

SDP näytti rehellisesti karvansa

SDP teki ehdotuksen siitä, kuinka maassamme esiintyvää tasa-arvoa tulisi vähentää. Ehdotus edellyttä toimia myös rahoituspuolelle, miltä osalta se poikkeaa lähtökohdiltaan hallituksen tuottamasta ns. Saaren työryhmän ehdotuksesta, jossa muutokset tulisi tehdä ilman lisäkustannuksia.

Vastakkain on siis kaksi näkemystä. Niistä ensimmäinen, eli Saaren työryhmän ehdotus, lähtee julkisen talouden tasapainottamisen tärkeydestä ja siitä periaatteesta, ettei verotuksella tapeta ihmisten työntekohalukkuutta.

Toinen eli demareiden ehdotus lähtee puolestaan siitä, että tasa-arvoa voidaan maassamme lisätä vain sosialismin keinoin. Siis kuittaamalla entistä suurempi osa ihmisten työn tuloksista yhteiseen käyttöön sekä uskomukseen siitä, ettei tällä olisi vaikutuksia talouskasvuun eikä työllisyyteen.

Politiikka on yhteisten asioiden hoitamista ja puolueet omien viiteryhmiensä eli äänestäjiensä intressien ajamista varten. Tässä suhteessa demareiden ehdotus on puhdasoppinen: lisääntyvä verotaakka suunnattaisiin tahoille, jotka eivät todennäköisesti kannata puoluetta.

Niitä ovat listaamattomien yhtiöiden omistajat eli yrittäjäperheet ja muut pääomatuloja saavat henkilöt, metsänomistajat, perintöjä ja lahjoja saavat, sijoitusvakuutuksia ottavat sekä konsernit. Myös ansiotuloverotuksen puolelle SDP haluaisi kiristyksen, joka kuitenkin kohdistuisi ainoastaan yli 90 000 euroa vuodessa hankkiville.

Demarit ovat siis näyttäneet rehellisesti karvansa, joita puheenjohtaja Rinne on toki esitellyt aiemminkin. Siitä heille kiitos.

Nyt olisikin tärkeää, että SDP:n esitys tulisi kaiken kansan tietoisuuteen ennen seuraavia vaaleja. Näin vaalikarja voisi päättää siitä, haluaako se ratkaista suomalaisen yhteiskunnan tasa-arvo-ongelmia sosialismia lisäämällä vai muilla keinoilla, joista Saaren työryhmän esitys tarjoaa yhden mallin.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Onko Antti Rinne tyhmä vai peluri?
Demareiden alamäen syynä on heidän politiikkansa
Antti Rinne: sanahelinää ja jakopolitiikkaa

8 kommenttia:

 1. No ainakin tässä on se hyvä puoli, että jos SDP ei heti ole kääntämässä takkiaan meillä ainakin on olemassa vaihtoehto porvarilliselle köyhät kyykkyyn-politiikalle. Mutta se takinkääntö... ikävä kyllä se on enemmän kuin mahdollista, jos muistelee historiaa muutaman vuosikymmenen taaksepäin.

  Ja tietenkin jokaisen täytyy miettiä olisiko sosialismi parempi kuin nykytilanne. Meidänhän ei tarvitse mennä kovinkaan kauas paikassa tai ajassa nähdäksemme mainioita esimerkkejä sosialismin loistokkaista saavutuksista.

  VastaaPoista
 2. Se mikä tuossa verotuksen kiristämisessä mättää eniten on se tosiasia, että jos maksajien määrä on nykyinen niin ei veroja voi äärettömiin nostaa.
  Se, että sossuilla tuntuu maailmantuskassaan olevan loputtomasti varaa kustantaa, varsinkin ulkomaalaisten loisten elämä ei Suomalaista asunnotonta tai työtöntä duunaria lämmitä pierun vertaa.
  Kumma juttu kun vieläkin esimerkiksi asunnottomat kantikset senkuin lisääntyy niin matuina maahanvyöryneille sotarikollisille ja käpykaartilaisille saadaan hetkessä hotellimajoitus, siihen päälle safkat ja diskorahat.
  Toivottavasti seuraavissa vaaleissa duunarikin tajuaa, että ei sdp tai mikään muukaan vihervasemmistolainen klikki heidän asiaansa aja vaan etnisesti niin paljon parempien huilailijoiden asiaa ja etua.
  Sossujen käsi on aina ollut kainaloa myöten duunarin taskussa ja syvemmälle näyttäisi olevan pyrkyä.
  Porvarit tarjoavat kuitenkin sitä tuottavaa työtä eikä vaan suojatyöpaikkoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nykyiset Brysseliä kumartavat punaliberaalit punaviherporvaritkin haluavat pitää rajat auki noille matuina maahanvyöryville sotarikollisille ja käpykaartilaisille tarjoten heille ilmaisen täysihoidon tuottavaa työtä tekevien kantasuomalaisten kustantamana.

   Poista
 3. Iltalukemista SDP:lle ja vähän muillekin

  http://meeviren.puheenvuoro.uusisuomi.fi/252717-nytko-eriarvoisuus-poistuu?ref=karuselli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jokainen tajuaa, että ei voi ikuisesti elää yli varojensa kuten Suomi nyt tekee ja ottaa velkaa.

   Viren ehdotti siis asiallisesti julkisten menojen supistamista.

   Kuullun mukaan uusi sote ei sitten säästäkään sitä 3 miljardia vaikka alunperin oli tarkoitus.
   Säästetäänpä se sitten jostain muualta.
   Esim. maataloustuki, vääristävät yritystuet ja matu-kulut. Onnistuuko näistä em. 3 miljardin säästö? Eikö? Miksei?

   Poista
  2. Ulkomailta tulleiden loisien täysihoidosta aiheutuu jo nyt miljardiluokan vuotuiset kustannukset.
   Siitä huolimatta punaviherporvari Mykkänen haluaisi, että noitä loisia otetaan vähintään 10000 vuodessa lisää. Sitä nykykokkareiden "vastuullista" politiikkaa!

   Poista
  3. Ja "me tienataan sillä" kuten Brysselin lihapatojen äärelle politrukiksi päässyt J.Käteinen sanoi repäistyään suomalaisten veronmaksajien selkänahasta pelastuspaketin konkurssikypsäksi tietämäänsä Kreikkaa rahoittaneiden ulkomaisten pankkigangstereiden keinotteluvoitoille.
   Varsinkin PettUri Urpo selvästikin haluaa seurata Käteisen jalanjälkiä Brysselin lihapatojen äärelle.

   Poista
 4. Sosiologi Juho Saaren ehdotuslista eriarvoisuuden vähentämiseksi on ihan samaa sosialismia mitä SDP:kin harjoittaa

  http://blogit.mvlehti.net/laissezfaire/2018/03/23/valtio-vie-lapsesi-jo-5-vuotiaana/

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!