tiistai 13. maaliskuuta 2018

Ylen vastuullinen journalismi Britannian pedofiiliringin ja Ruotsin pikkuprinsessan valossa

Yleisradio ilmoitti eilen osallistuvansa vastuullisen journalismin kampanjaan. Se on julkisen sanan neuvoston lanseeraama ja Yle haluaa erityisesti tuoda esiin sen "ketkä kuuluvat julkisen sanan neuvostoon, ja mitä ne meidän noudattamat journalistin ohjeet tarkalleen ottaen pitävät sisällään".

Julkisen sanan neuvosto on puolestaan ilmoittanut, että sen tarkoituksena on valvoa journalistien ammattietiikkaa ja varmistaa lehdistönvapauden säilyminen. Siksi se on laatinut hyvän journalismin ohjeet, joiden ensimmäisen kohdan mukaan journalisti on "vastuussa ennen kaikkea lukijoilleen, kuulijoilleen ja katselijoilleen. Heillä on oikeus saada tietää, mitä yhteiskunnassa tapahtuu."

Ylen eilisen ilmoituksen jälkeen on siis täysi syy uskoa, että verorahoitteinen mediamme julkaisee kaiken sen, jota se pitää yhteiskunnallisesti merkittävänä. Koska itse hätkähdin eilen aamuna Iltalehden uutisoimasta 1000 lapsen islamilaiseen maahanmuuttoon liittyvästä pedofiiliringistä niin rajusti, että kirjoitin samana aamuna peräkkäin kaksi blogipäivitystä, oletin myös verorahoitteisen mediamme tarttuvan aiheeseen.

Näin ei kuitenkaan ole tähän aamuun mennessä tapahtunut. Siksi on ilmeistä, ettei Ylen toimitus pidä tapahtunutta merkittävänä asiana sen suhteen, "mitä yhteiskunnassa tapahtuu". Näin siitä huolimatta, että se uutisoi säännöllisesti sekä maahanmuutosta että Britannian tapahtumista.

Eilisaamun jälkeen Yle on tehnyt seitsemän britteihin (yksi, kaksi, kolme, neljä, viisi, kuusi, seitsemän) liittyvää uutista. Ne kaikki liittyvät - sinänsä uutisoimisen arvoiseen - entisen vakoojan myrkytystapaukseen, mutta vanhinkin uutisista julkaistiin vasta kello 19:09, eli lähes puoli vuorokautta Iltalehden pedofiilijutun jälkeen.

Toisin sanoen vakoojan myrkytystapaus ei ole vienyt kaikkien Ylen Britanniaa seuraavien toimittajien aikaa, vaan ennen siihen keskittymistä olisi verorahoitteinen media ehtinyt hyvinkin tehdä jutun myös 1000 lapseen kohdistuneesta pedofiliasta. Tämäkin vahvistaa käsitystäni siitä, ettei Ylen piirissä nähdä tarvetta välittää tietoa tapauksesta heidän lukijoilleen, kuulijoilleen tai katselijoilleen.

Itse asiassa en ole kovin yllättynyt. Yleisradio on jo aiemmin osoittanut (esimerkki ja toinen), että sen toimituskunnalla on taipumus vääristellä asiakkaidensa tietopohjaa yhteiskunnallisista asioista. Se ei tee sitä niinkään valehtelemalla yksityiskohdista vaan valikoimalla uutisoimansa asiat. Näin se ei näennäisesti syyllisty ns. valeuutisointiin, vaikka toiminta onkin kiistatta journalistin ohjeiden ensimmäisen pykälän vastaista.

Lopuksi on vielä syytä todeta, että viimeisen 24 tunnin uutisoinnin perusteella verorahoitteisen mediamme toimituskunta näkee 1000 hengen muslimipedofiiliringin paljastumisen yhteiskunnallisesti vähemmän merkittäväksi kuin ranskalaisen muotisuunnittelijan kuolema 91 vuoden iässä tai Ruotsin pikkuprinsessan nimi. Tämä on mielenkiintoista, mutta olisi hauska kuulla Ylen toimittajien perustelevan näkemyksensä myös heidän palkkansa maksajille - eli meille tavallisille suomalaisille. Tai edes julkisen sanan neuvoston kiinnittävän asiaan huomiota.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Yle unohti kertoa, että kuka uhkasi lasten ja alpakoiden turvallisuutta
Poliittinen Yle
Antoiko Yle tahallaan väärän vaikutelman?

31 kommenttia:

 1. Kiitokset professorille erittäin asiallisesta ja tosiasioita sisältävästä kolumnista, jossa oli totuutta joka sana.

  Meidän surkeassa maassamme on harvinaista, että saamme vielä lukea edes jostain rehellistä totuutta sisältäviä tekstejä.

  On järkyttävää, että kansalaisten aivopesu on verorahoilla ylläpidetyssä ylessä ja yksisilmäisessä Helsingin Sanomissa aivan käsittämättömän perusteellista.

  Toivottavasti professori jaksaa kirjoittaa mahdollisimman kauan.

  VastaaPoista
 2. Professori kertoo yksinkertaisella tavalla, mikä on merkittävin yksittäinen tapa, jolla valtamedia vääristää todellisuutta eli "lie by omission".

  Samaan sarjaan kuuluu myös "harhauttaminen" eli julkaistaan merkittävän uutisen kanssa samaan aikaan nollauutinen, jota sitten hehkutetaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Julistaa Orwell-Sipilän nettikyttien, Polpon ja vähän myöhemmin vielä uuden, terästetyn urkintalain tukemana ainoaa oikeaa VIRALLISTA TOTUUTTA!

   Poista
  2. Tarkoitin luonnollisesti siis valtamediaa virallisen totuuden julistaJana.

   Poista
 3. Ja sitten vielä ihmetellään miksi yhä useampi suomalainen luottaa "valeuutisiksi" leimattuihin nettisivustoihin enemmän kuin YLEn uutisiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä. Siinä vaiheessa kun joutuu "valemedioista" lukemaan uutisia, joita ei valtamediassa julkaista laisinkaan, ei homma tosiaankaan ole ok.

   Poista
 4. Proffa, täyttä asiaa. Ylen uutisointi Ruotsin kohdalta näyttää jäävän paljolti uutisoimiseen pikkuprinsessojen nimistä ja että kuinka ihanaa ja sivistävää onkaan ruotsin kieli ja välttämätöntä suomalaisille junteille. Tämän päivän SVT:n tekstitv saldoa: Kaksi henkilöä luotivammautettu Sigtunassa. Poliisi tutkii asiaa murhayrityksinä. Tumbassa löydetty mies kuolleena. Poliisi tutkii asiaa murhayrityksenä. Bodenissa löydetty verinen mies ruokakaupan tiloissa. Poliisi tutkii asiaa murhayrityksenä. Yleä ihan selvästi ujostuttaa kertoa mitä Ruotsissa tapahtuu, paitsi tietysti pikkuprinsessojen nimet on saatava julki suomalaisille junteille. Ehkä Yle odottaa päivää milloin voi julkaista seuraavanlaisen artikkelin: Göteborgissa ammuttiin viime yönä vain 2 kuoliaaksi, Malmössa vain 4 ja autojakin paloi vain 200 koko Ruotsissa ja joukkoraiskauksiakin oli vain 1 koko Ruotsissa ja TUKHOLMASSA EI AMMUTTU KERTAAKAAN KOKO VUOROKAUDEN AIKANA.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruotsi on tosiaan oma lukunsa. Sanoisiko että kiehtova mediaspektaakkeli.

   Poista
 5. Tähänkään settiin ei ole mitään olennaista lisättävää. Kiitos.

  VastaaPoista
 6. Se, että jostain asiasta ei uutisoida ollenkaan, on asioiden pimittämistä. Hienosti sanottuna itsesensuuria. Juuri tätä Ylekin tekee toistuvasti.

  https://fi.wikipedia.org/wiki/Itsesensuuri

  VastaaPoista
 7. Harmi että Yle pilataan yksipuolisella propagandalla, kun siellä on mukava muuten katsoa sarjoja joita ei pilat 5min välein katkotuilla 6min mainoskaatkoilla ja esitetään sellasiaki sarjoja, joita ei kaupallisilla kanavilla esitetä, esimerkkinä vaikkapa ranskalainen kylä, alcantaran perhe mm ja sitten HBO:n sarjoja ..

  VastaaPoista
 8. Kuinkas mones vastuullisen journalismin kampanja tämä nyt onkaan? Tässä on, sen enempää tarkistelematta, jäänyt vaikutelmaksi, että niitä järjestetään puolivuosittain tai ainakin kerran vuodessa. Se oikeastaan kertoo selvemmin kuin mikään muut, että valtamedian uskottavuus on kriisissä. Jos näin ei olisi, tuskinpa olisi tarvetta järjestää vähän päästä kampanjoita, joissa vakuutetaan, että ”me olemme luotettavia, me olemme luotettavia”. Ja tuskinpa asianomaisen täytyisi itse esiintyä lausunnonantajana omassa asiassaan. Joku saattaisi jopa puhua tässä yhteydessä jääviydestä.

  VastaaPoista
 9. Hyvä kirjoitus ja hyvät kommentit.

  Nyt pitäisi saada myös JSN:lle puolueeton valvoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. JSN koostuu pääosin vihervasemmistolaisen valtamedian omasta väestä. Sen puheenjohtaja, Vihreän langan entinen päätoimittaja, islamofiili Elina Grundström totesi äskettäin, että media-alan omavalvonta on ok, kun se on todettu hyväksi systeemiksi muissakin yhteyksissä.

   Ministeriön tasa-arvotyöryhmässä oli ainakin muutama vuosi sitten suunnilleen kaikki lähes parikymmentä jäsentä naisia. Sitä työryhmä puolusti sillä, että kyllä he osaavat hoitaa miestenkin tasa-arvoasioita. Nyt oikeusministeriössä rikosuhrien tarpeiden kehittämiseksi perustettuun työryhmään kuuluu naispuheenjohtajan lisäksi 15 jäsentä, joista vain yksi on mies.
   Jo vanha kansa tunsi omavalvonnan periaatteen ja kuvasi sitä osuvalla sanonnalla: "pukki kaalimaan vartijana". Myös näiden valvontaelinten kirjoittamaton ohjesääntö on vanhalta kansalta peräisin: "ei korppi korpin silmää noki".
   Vastuumedian logo, pieni v-kirjain on ainakin vanhemmalle väelle kiusallinen, sillä koulun koepapereissa sellainen punakynällä tehty merkki tarkoitti virhettä. Läheinen mielleyhtymä nykyään sille on tietysti myös sana "vale". Vastuullinen media oli tuossa freudilaisesti rehellinen.

   Poista
  2. Miksei suoraan voi tehdä merkkiä sanasta PRAVDA sitä ehkä jotenkin tyylitellen. V-tyyliä se kuitenkin on taviksien suuntaan.

   Poista
 10. JSN haluaa määrittää Overtonin ikkunan sijainnin ja leveyden (tai paremminkin kapeuden). Siksi edes tuhannen uhrin pedofiiliringit ja käsikranaatit eivät mahdu vastuullisen median ruutuun. Nämä agendaan sopimattomat ilmiöt halutaan rajata pois yleisestä keskustelusta, jotta ongelmien ratkaisua ei päästäisi edes miettimään. Ne, jotka hämmästelevät asiain tilaa, haukutaan pystyyn, leimataan rasisteiksi ja julistetaan kansanvihollisiksi. Sosialismi toistaa itseään.

  Neuvostoliitossa omilla aivoillaan ajatteleva kansanosa tiesi, että sen vastuullisessa mediassa, Pravdassa ei ole totuutta, eikä Izvestijassa uutisia. Toivottavasti yhä useampi suomalainen etsii jatkossa vastuullisista medioista puuttuvat olennaiset tiedot vaihtoehtomedioista ja oppii näkemään esim. naapurimaan prinsessauutisten savuverhon läpi mm. tuhansista palavista autoista nousevan oikean savun. Saakoon ilmaisu "vastuullinen media" ironisen arvolatauksen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neuvostoliitossa oli Moskovan Pravda, meillä, EU-diktatuurin Suomi-provinssissa on Bilderberg-Erkon Brysselin Pravda.

   "Expose the EU dictatorship and its police state", www.eutruth.org.uk

   Poista
 11. Islam on Ylen lempilapsi, mitään kielteistä ei uutisoida, ellei ole ihan pakko. Kun A-studiossa keskustellaan islamista, keskustelijoina ovat nuorempi imaami ja vanhempi imaami. Kyllähän tämä saastan syöttö toivottomaksi vetää.

  VastaaPoista
 12. YLEn agenda on yksinkertaisesti vastenmielinen kieroutuma nimeltä intersektionalismi, joka on vihaideologia kohdistaen kaiken vihansa yksinomaan länsimaalaisuuteen, kapitalismiin, valkoihoisuuteen, miehiin, heteroihin..

  Äärimmäistä käpykaartilaisuutta siis.

  VastaaPoista
 13. Toimittajan Totuus:

  http://ryppyjareika.blogspot.fi/2018/02/gronmarx-toimittajana-osa-ii.html

  VastaaPoista
 14. Kyllä ne multikultturistit tm MulKut tietävät miten propagandaa pitää levittää...

  VastaaPoista
 15. "Vastuullisuus" koskee sitä että jätetään kertomatta, ei sitä tuliko kaikki tai edes olennainen kerrottua.

  Koska yleiset mielikuvat sananvapaudesta ovat jalkapuolia -- niissä korostuu viestin lähettäminen, ei sen vastaanottaminen -- ja koska toimittajat osaavat ajatella asioita vain vietin lähettäjinä, he eivät tunnista eivätkä tunnusta viestien vastaanottajien oikeutta ottaa vastaan kaikki mahdollinen tieto. Jopa sellainen tieto, josta kaikkiviisas toimittaja on itse ihan eri mieltä ja jonka hän nyt voi "vastuuseen" vedoten vastaanottajilta pimittää.

  Kyllähän nuo julkaisemattajättämispäätökset ihan tieten tehdään ja palavereissa yhdessä käsitellään. Että siinä mielessä on tilanne tavallaan paljon toivottomampi kuin haluaisi uskoa. Ei näissä valtamedioissa harrasteta maahanmuuttokritiikkiä. Eikä siis edes uutisointia joka antaisi perusteita maahanmuuttokritiikille.

  Sananvapaus on demokraattisen järjestelmän peruspilareita. Nyt olemme kuitenkin luopumassa siitä -- ja arvatkaapa minkä hyväksi? Teokratian.

  Yritämme kuvata ja selittää, käsitellä, ymmärtää ja uutisoidakin teokraattisia maahanmuuttajayhteisöjä kuin ne olisivat osa länsimaista demokraattista järjestelmää. Lähtien esimerkiksi siitä meille ominaisesta "uskonnonvapauden" ideasta jonka mukaan kaikki uskonnot ovat vain uskontoja uskontojen joukossa.

  Mutta teokratia on valtajärjestelmä -- tunnustuksellinen valtajärjestelmä jossa "valta" auktorisoituu aivan eri tavalla kuin demokratiassa -- eikä teokratiaa voi sovittaa osaksi demokraattista systeemia. Teokraattiset uskonyhteisöt demokratioissa ovat yhteiskuntia yhteiskuntien sisällä, eikä ole mitään merkillistä siinä että ne eristäytyvät erilleen, omaavat omat autonomiset lakinsa ja pikemminkin vahvistaen kuin luopuen teokraattisesti auktorisoidusta vallastaan vain sukupolvi sukupolvelta sovittamattomaan kultturikonfliktiin ajautuessaan radikalisoituvat.

  VastaaPoista
 16. Brysselin Pravda ja Yle ne yhteen soppii…

  ”Ylen uutispropaganda sai nyt virallisen Pravda-logon

  Yle pääsi mainostamaan jälleen kerran omaa luotettavuuttaan kun eilen alkoi viralliseen asemaan nostetun Julkisen sanan neuvoston (JNS) 50-vuotista taivalta mainostava kampanja. Asiasta kerrottiin näyttävästi Yle tv 1:n pääuutislähetyksestä ja sen sisällön voi lukea verkkosivujen jutusta Öö, siis mikä? Harva tuntuu tietävän, mikä on Julkisen sanan neuvosto.

  JSN:n kampanjassa on tarkoitus tehdä selväksi mitkä mediat Suomessa noudattavat toimittajien yhteisiä pelisääntöjä eli journalistin ohjeita. Toisin sanoen kyse on siitä, mitkä mediat julkaisevat luotettavaa tietoa.

  Vuolaan kehuvassa jutussa ei mainita sanallakaan vuonna 1968 perustetun ”toimittajien itsesäätelyelimen” taustasta, joka löytyy kuohuvan 60-luvun vasemmistoradikalismista. Jo tuolloin ”tiedostavien” toimittajien rinki halusi monopolisoida itselleen ns. vastuullisen tiedottamisen kriteerit. Tuohon aikaan poliittisesti epäkorrektia vastuuttomuutta oli JNS:n mielestä mm. neuvostovastaisuus, tänään sen paikan on ottanut maahanmuuttokriittisyys ja Seta-agendan vastustaminen.

  Vaikka Julkisen sanan neuvosto ja Yle toitottavat JSN:n puolueettomuutta, se on jäsenvalinnoillaan ja langettavilla päätöksillään todistanut olevansa tiettyä agendaa kannattava omavaltainen auktoriteetti, joka on vain julistanut itsensä alansa ylimmäksi toimijaksi. Se ei eroa juurikaan Demlan kaltaisista valtion sisään soluttautuneista järjestöistä, joiden toimintaa on verrattava pukkiin kaalimaan vartijana…”

  Koko artikkeli: http://ylewatch.blogspot.fi/2018/03/ylen-uutispropaganda-sai-nyt-virallisen.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikä on Demla?

   "Kirjainyhdistelmä Demla (ent. Suomen Demokraattiset Lakimiehet) on monille etäisesti tuttu. Se symboloi Suomen oikeuslaitoksen poliittista korruptiota. Demla on kommunistien vuonna 1954 perustama vasemmistolainen lakimiesyhdistys, joka Neuvostoliiton aikana piti tiiviisti yhteyttä idän ”edistyksellisiin” (so. kommunisteihin). Sen tavoitteena on ohjailla suomalaista oikeusjärjestelmää ja lainsäädäntöä oman poliittisen arvopohjansa mukaisesti. Sillä on kautta historiansa ollut huomattavasti valtaa maassamme, ja monet Demlan jäsenistä ovat kuuluneet presidenttiä (Halonen) ja pääministeriä (Jäätteenmäki) myöten korkeimpaan valtiojohtoomme. Juuri järjestön vaikutusvalta tekee siitä vaarallisen; demlalaiset ovat perinteisesti olleet avainasemassa esimerkiksi Suomen maahanmuuttopolitiikasta päätettäessä.

   Vasemmiston taktiikoille uskollisena Demla on julkilausumissaan piilottanut todelliset tavoitteensa ympäripyöreän ihmisoikeushötön taakse. Kommunismin edistäminen on sittemmin vaihtunut monikulttuurin kannattamiseen ja muun muassa aseiden omistusoikeuden vastustamiseen. 2000-luvulla demlalaisten toiminta on herättänyt suomalaisissa närkästystä etenkin siksi, että yhdistyksen jäsenet ovat pyrkineet aktiivisesti rajoittamaan suomalaisten sananvapautta oikeusteitse.

   Ruben Stiller totesi taannoin Yle Puheen keskusteluohjelmassa, että Suomeen tarvittaisiin lakimiesryhmä, joka ottaisi asiakseen ”rasistien” (eli monikulttuurisuutta vastustavien) jatkuvan ahdistelun. Demla on juuri se ryhmä."

   http://magneettimedia.com/mika-on-demla/

   Poista
 17. 11.-13.3. YLE(vastuullinen) on tehnyt 15 uutista Britanniasta.

  Mutta ei vielä Telfordin tytöistä. :(

  VastaaPoista
 18. Uusia journalistisukupolvia totalitaarinen järjestelmämme kouluttaa omaksumaan ja jakamaan sitä itteensä:

  http://www.globaalikoulu.net/wp-content/uploads/2017/09/Plan_Vihapuhe_koulutusmateriaali_34s.pdf

  Hieman asiapitoista kommentointia siitä:

  http://jaskanpauhantaa.blogspot.fi/2018/03/kuinka-sabotoida-vihakoulutus.html

  VastaaPoista
 19. ylen yhtiöjärjestys, toimiala:tukea suvaitsevaisuutta ja monikulttuurisuutta sekä huolehtia ohjelmatarjonnasta myös vähemmistö- ja eritysryhmille.....
  ja tätähän noudatetaan kirjsllisesti päivästä toiseen...onneksi on muitakin katsomismahdollisuuksia kuin yle, paitsi että maksaa pitää paskasta...kuinkahan monessa sivistysvaltiossa pitää verojen muodossa maksaa pakkoveroa vaikkei katsoisikaan?

  VastaaPoista
 20. Tein vähän "tutkivaa journalismia" ja googlasin Telford child abuse.
  Juttu on vanhaa perua. Viimeisimmistä luvuista muut brittilähteet ovat kirjoittaneet kriittisesti että vahvaa liioittelua. Toki 40-50 uhria on paljon sekin mutta toista tasoa kuin 1000.
  Ehkä tässä syitä miksi Yle tai muut suomalaiset mediat eivät ole reagoineet.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!