torstai 8. maaliskuuta 2018

Kuinka yhteiskunta muuttuu?

Yksi eilisen päivän mielenkiintoisimmista uutisista kertoi siitä, kuinka Ruotsalainen Solnan käräjäoikeus vapautti muslimimiehen vaimonsa pahoinpitelystä, koska tämä oli paremmasta perheestä kuin uhri. Lisämausteina tapauksessa olivat avioliiton solmiminen aikanaan sharia-lain puitteissa ja oikeuden näkemys siitä, että pariskunnan olisi tullut selvitellä välinsä sukulaisten välisillä neuvotteluilla.

Oleellista itse ratkaisun lisäksi tässä on se, että päätöksen käräjäoikeudessa tekivät äänin 2-1 Ruotsin keskustapuolueeseen kuuluneet muslimitaustaiset maallikkotuomarit. Näin siksi, että tapaus osoittaa millä tavalla hallitsematon islamilainen maahanmuutto tulee muuttamaan ruotsalaisen yhteiskunnan sen syvimpiä perustuksia myöden.

On selvää, että kun muslimiväestö kasvaa, on joukossa myös menestyviä ihmisiä, jotka sijoittuvat erilaisiin yhteiskunnallisiin tehtäviin. Samalla he tuovat sinne uusia kulttuurisia käytäntöjä, jotka ovat nyt nähdyn oikeuden ratkaisun tavoin vakavassa ristiriidassa vastaanottajavaltion tapojen ja käytäntöjen kanssa.

Tämän kirjoituksen laukaissut tapaus saanee oikeudenmukaisen ratkaisunsa myöhemmin ylemmissä oikeusasteissa ja nyt pöyristyttävän päätöksen tehneet maallikkotuomarit ehdittiin jo erottaa tehtävistään sekä oikeudessa että keskustapuolueessa. Se ei kuitenkaan muuta sitä, että kantaväestön osuuden pienentyessä myös oikeuslaitokseen pesiytyy yhä enemmän heidän kaltaisiaan.

Näin ruotsalaisen oikeuden käytännöt muuttuvat nyt nähdyn ratkaisun kaltaisiksi viimeistään siinä vaiheessa, kun muslimit ovat saaneet enemmistön oikeuslaitoksessa - todennäköisesti jo paljon aikaisemmin. Eikä muutos tapahdu kertarysäyksellä vaan hitaasti, mutta varmasti. Eikä rajoitu pelkästään oikeuslaitokseen, vaan ulottuu aivan kaikille yhteiskunnan aloille.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Annamari Sipilä heräsi musliminaisten tasa-arvo-ongelmaan
Sharia on kiellettävä perustuslain perusteella
Huonot imaamit kuriin!

13 kommenttia:

 1. Sharia-lakia sovelletaan luultavasti myös Suomessa. Onhan täällä jehovalaisten oikeuskomiteat ja lestojen vastaavat. Nämä pitäisi kieltää oikeusvaltion periaatteiden vastaisina kuten muutkin toverituomioistuimet.

  VastaaPoista
 2. Yle käsitteli eilen Jehovan todistajien oikeuskomiteoita, mutta vaikka aihetta hiukan hipaistiin myös koskien muslimeja Suomessa, niin haastateltavilla ei ollut siitä mitään tietoa. Turha odottaa myöskään, että aiheesta tehtäsiin tutkimus. Sen sijaan, ihme kyllä, somalinaisten lihavuudesta on tehty tutkimus. Syynä on etupäässä ilmastonmuutos, mieltymys makeaan ja kulttuurisensitiivisten liikuntamahdollisuuksien puute...

  VastaaPoista
 3. https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005594706.html

  ei ole maksumuurin takana

  VastaaPoista
 4. Tämä Solnan tapaus herättää hämmästystä lähinnä siksi, että se panee kysymään miten ylimalkaan tuollainen tuomaristo on voinut valtapaikalleen päästä. Miten alas yhteiskunnallisen tajunnantilan siis on jo täytynyt taantua, kun tuollainen oikeusistuin on muodostettu? --

  Nämähän eivät itse edes jälkikäteen ymmärtäneet tai nähneet päätöksissään mitään kyseenalaista.

  Kyllä tämä kaikki kertoo jotain jostain paljon paljon paljon yleisemmästä ja koko yhteiskunnan "tietoisuutta" koskevasta ongelmasta. Puuttuu kaikki demokratialle ominainen läpinäkyvyys ja lippa on vedetty silmille aika syvälle.

  Monikultturismi ja poliittinen korrektius, jotka toteutuvat käytännössä niin että yleiseen ajatteluun muodostuu valkoisia tabuaukkoja ja silmät opitaan sopivasti sulkemaan ja kääntämään katse poispäin aina kun vastaan tulee vaikeita "erilaista ihmisyyttä" edustavia tapauksia -- lopputuloksena on sitten sellainen "virallinen" yhteiskunta jossa eletään käsittämättömillä ehdoilla.

  Mikä on se syy, se tekijä, joka saa koko yhteiskunnan tietoisuuden tason näin romahtamaan?

  Luulen, että silmien sulkemisen, tabujen muodostumisen, poliittisen korrektiuden ja lopulta demokratian edellytysten romahtamisen syy on paljon yksinkertaisempi kuin kukaan -- varsinkaan yhteiskunnallinen eliitti, sivistyneistö ja älymystö, intelligentsia -- uskaltavat ääneen sanoa.

  Se on pelko. Kun tilanne on ajautunut tarpeeksi pitkälle, järki-ihmiset vaistoavat oman tekopyhyytensä ja myös sen, että älyllinen rehellisyys ei enää ole mahdollista -- se pakottaisi myöntämään niin raakoja tosiasioita ettei kukaan niitä enää jäljellä olevilla henkisillä eväillä hallitsisi.

  Niinpä yhteiskuntatilanne voi mennä vain vielä huonompaan suuntaan. On sanottava hyvästit demokratialle, kun yhteiskuntailmapiirissä on jo selvät totalitarismiin taantumisen tunnusmerkit.

  Esimerkiksi ilmianto- ja irtisanoutumiskulttuuri vahvistuu koko ajan. Ideologisia leimoja lyödään "väärinajatteljoiden" otsiin. Nollatoleranssia -- eli "lopullista ratkaisua" -- huudetaan. Vääristä sanoista vaaditaan rangaistuksia. Jne.

  Tällainen tajunnan tason lasku johtaa nykyisestä, olemuksellisesti jo totalitaristisesta yhteiskuntatilasta vielä taantuneempaa järjestelmään, nimittäin teokratiaan. Kun otsiin lyötävät leimat ovat kipeitä kuin polttomerkit, ihmiset ovat sisäistäneet normipaineet niin syvälle, että teokratialle ominaiseen tapaan heitä alkavat määrätä kunnian ja häpeän tunnot.

  Ja silloin ollaan siis taannuttu noiden kunniakulttuurien tasolle. -- Tämä on se raami, jossa Solnan tapauksia mielestäni pitäisi käsitellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. “Tämä Solnan tapaus herättää hämmästystä lähinnä siksi, että se panee kysymään miten ylimalkaan tuollainen tuomaristo on voinut valtapaikalleen päästä.”

   Nykyisin tämä on normaalia. Ideologian innoittamana voidaan tehdä vaikka mitä. Kaksi esimerkkiä Oulusta:

   1. Sosiaalidemokraatit valitsivat lautamieheksi afrikkalaisen miehen, joka raiskasi alaikäistä tytärtään vuosien ajan ja seurauksena tytär sai lapsen. Kun lautamies joutui tästä tuomiolle, hänelle hankittiin ranskan kielen tulkki, kun hän ei osannut riittävästi suomea.

   2. Tällä hetkellä Oulun valtuustossa toimii vihreä valtuutettu Latekoe Lawson Hellu. Hänen kielitaitonsa ja kyvykkyytensä selviää näistä videoista:

   https://www.youtube.com/watch?v=MKKg1FdEMHg

   https://www.youtube.com/watch?v=-5x5DnEx2TU

   Toinen professori

   Poista
  2. "On sanottava hyvästit demokratialle, kun yhteiskuntailmapiirissä on jo selvät totalitarismiin taantumisen tunnusmerkit."

   Mitäs ovatkaan Orwell-Sipilän nettikytät, Polpo ja urkintalaki?

   "Vannoutunut kansallismielisten vihollinen sai poliisin palkinnon",
   https://mvlehti.net/2018/02/15/vannoutunut-kansallismielisten-vihollinen-sai-poliisin-palkinnon/

   "Pohjolan Pohjois-Korea - Markku Jokisipilä | Dosentti",
   https://www.youtube.com/watch?v=ZNCsRKOlRmE

   ”VIRO VOI OLLA VIROLAINEN VIELÄ 100 VUODEN PÄÄSTÄ, MUTTA ENTÄ SUOMI? ”,
   http://ylewatch.blogspot.fi/2018/02/viro-voi-olla-virolainen-viela-100.html

   Tuskin kiinnostaa Orwell-Sipilän Polpoa, kun on ns. paremmasta väkivallasta kysymys:

   ”Vastarinta: Toimittaja Leona Kotilainen tukee väkivaltavasemmistoa Vihreiden lehden kautta
   ”siinä kannustettiin suomalaisia liittymään maamme ainoaan aloitteellista ja poliittista väkivaltaa kannattavaan järjestöön, äärivasemmistolaiseen Varisverkostoon.

   Artikkelin on kirjoittanut toimittaja Leona Kotilainen, joka on luonut uraa vasemmistolaisuutta ja pakkomonikulttuurisuutta ajavissa lehdissä…”

   Koko artikkeli: https://mvlehti.net/2018/03/01/vastarinta-toimittaja-leona-kotilainen-tukee-vakivaltavasemmistoa-vihreiden-lehden-kautta/

   Poista
  3. Diktatuuri on diktatuuri vaikkahan voissa paistaisi - kunhan vain täydellistetään pienten askelten taktiikalla jotta ihmiset eivät huomaa minne ollaan menossa ennen kuin on myöhäistä:

   ”Peli kovenee Euroopassa – Euroopan unioni ottamassa kovat aseet käyttöön toisinajattelijoita vastaan

   Sosiaalisen median yritysten on poistettava vihapuhe tunnin kuluessa raportoinnista – ”tekevät sen itse tai lainsäädännön kautta”…”

   https://mvlehti.net/2018/03/03/peli-kovenee-euroopassa-eu-ottamassa-kovat-aseet-kayttoon-toisinajattelijoita-vastaan/

   ”Expose the EU dictatorship and its police state

   The EU is an unelected 3 tier dictatorship on the soviet model, with a sham parliament in Brussels. IN TIME,THAT’S SLAVERY FOR ALL OF US.
   The EU has bribed 28 Prime Ministers with £10 million per treaty to sign away their nations and their freedom. Ordinary Ministers get less. Its much cheaper than building weapons and going to war, as Adolf Hitler did.”
   http://www.eutruth.org.uk/

   Poista
 5. On ihan luonnollista että lautamiehet eivät käsitä tehneensä väärin, koska he elävät omassa todellisuudessaan. Solnan tapaus tuo selvästi esille kahden eri kulttuurin (todellisuuden) törmäyksestä keskenään. Lautamiesten identiteetit ovat kehittyneet kulttuuriympäristössä, missä yksilöt lajitellaan sukupuolen mukaan. Mitäpä siitä välittämään jos joku ämmä horisee omia käsityksiään jossakin oikeudenkäynnissä, koska mies on naisen yläpuolella asiassa kuin asiassa ja nainen on jo lähtökohtaisesti "huonommasta perheestä". Toinen näistä lautamiehistä oli nainen ja hän vaikuttaa ymmärtävän naisen aseman omassa kulttuuriympäristössään, niinkuin naisen tuleekin se ymmärtää. Kun lukee tällaisista tapauksista ja ajattelee integraatiota, niin integraatiotouhuilut ovat hupiukkojen ja höpönassujen touhuiluja.

  VastaaPoista
 6. "Sisäministeriö aloittaa tutkimukset Suomen radikaali-islamistisesta ympäristöstä ja propagandasta"

  https://yle.fi/uutiset/3-10107232

  Artikkelista poimittua:

  Sisäministeriö päätti keskiviikkona aloittaa kaksi tutkimushanketta, jotka liittyvät väkivaltaisen islamistisen radikalisoitumisen ennalta ehkäisyyn.

  Lisäksi RISPO-hankkeessa tutkitaan Suomea, suomalaista yhteiskuntaa, politiikkaa tai Suomessa oleskelevia henkilöitä koskevaa aineistoa.

  Tutkimukset alkavat heti. Ne valmistuvat tämän vuoden loppuun mennessä.
  ----------------------------------
  Mikäs kiirus tässä nyt yht´äkkiä on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tutkimuksen tekee Leena Malkki. Hänestä löytyy paljon tietoa netissä, esim.
   http://jukkahankamaki.blogspot.fi/2017/08/lahikuvassa-terrorismia-selitteleva.html

   Poista
 7. Äänestys oli 2-2 (Käräjätuomari ja 1 lautamiesoletettu äänestivät tuomion puolesta).

  2 muslimia äänesti vapauttavan puolesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu mutta huomioi se, että äänet meni tasan 2 - 2 niin lievempi kanta voitti. Eli ei tuomiota, koska kaksi mussua äänesti tuomiota vastaan. Vaan eikös sitä sanota, että hovissa muuttuu. Pitäneekö nykin paikkansa, kun syyttäjä valitti hoviin..
   Huru-ukko

   Poista
 8. PUUKOTUKSEN SYY:
  Wienin keskiviikkoiltaisista veitsihyökkäyksistä epäilty on tunnustanut teot. Poliisin mukaan 23-vuotias mies on kertonut, ettei teoilla ollut poliittista motiivia, vaan hän oli "raivoissaan omasta elämäntilanteestaan".

  Afganistanilaismiehen epäillään puukottaneen linkkuveitsellä pariskuntaa ja heidän 17-vuotiasta tytärtään metroaseman läheisyydessä Wienin keskustan pohjoisosassa keskiviikkoiltana.

  https://yle.fi/uutiset/3-10108356
  ---------------------------

  Ehdotan, että palautamme kotimaihinsa tai tulomaihinsa kaikki ylimääräiset turvapaikanhakijat.
  Kantaväestön tulee pystyä liikkumaan turvallisesti omassa maassaan.
  Toivottavasti muutkin harkitsevat asiaa seuraavissa vaaleissa!

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!