maanantai 8. toukokuuta 2017

Miltä Emmanuel Macronin pyrkimykset näyttävät juuri nyt?

Ranska valitsi eilen odotetusti presidentikseen oman poliittisen liikkeensä ehdokkaan Emmanuel Macronin. Suomen lehdistössä on sen seurauksena arvioitu tuloksen merkitystä Ranskalle, EU:lle ja Suomelle. Seuraavassa muutamia arvioita.

Macronin taloudellisia tavoitteita ovat esimerkiksi työmarkkinoiden joustavuuden, tuottavuuden ja kilpailukyvyn kasvattaminen, julkisen sektorin pienentäminen ja työajan pidentäminen. Hän haluaa myös syventää integraatiota EU:n sisällä, mm. EU:n yhteisvastuuta tulisi lisätä.

Euroalueella tulisi olla käytössään oma budjetti, jota käyttämällä voitaisiin tehdä enemmän investointeja. Myös Saksan valtavaa vientiylijäämää tulisi vaalivoittajan mukaan tasata.

Suomelle tärkeässä Venäjä-politiikassa Macron on pitkälti niillä linjoilla, joista EU:ssa on aiemmin sovittu. Siten hän ei aja radikaalia muutosta, ja yhteisymmärrys muiden jäsenten kanssa löytynee.

Arvoituksellisimmassa kommentissaan Macron lupasi tehdä kaikkensa seuraavan viiden vuoden aikana, jottei ranskalaisilla olisi "enää mitään syytä äänestää ääripuolueita". Tämä on tietenkin erinomainen tavoite, mutta ainakaan minä en ymmärtänyt miten hän aikoo toteuttaa sen.

Tuleva presidentti kertoi myös Euroopan ja muun maailman odottavan, että Ranska puolustaa kaikkialla valistuksen henkeä, jota kaikkialla uhataan. Hänen mukaansa "he odottavat, että puolustamme kaikkialla vapautta ja suojelemme sorrettuja".

Macronin Ranska tulee myös olemaan terrorismin vastaisen taistelun eturintamassa, mitä ikinä se sitten tarkoittaneekin. Tuskin kuitenkaan maahanmuuttopolitiikan kiristämistä, vaikka maa onkin viime vuosina kärsinyt muslimiterrorismista enemmän kuin mikään muu Euroopan maa.

* * *

Kaiken kaikkiaan näyttää siis siltä, että Macron pyrkisi tekemään Ranskan talouteen samantapaisia linjauksia kuin Sipilän hallitus Suomessa. EU-politiikassa integraation lisääminen tarkoittaisi tulonsiirtomekanismeja pohjoisesta etelään ja jäsenmaiden päätösvallan kaventamista entisestään. Ulkopolitiikassa ei liene odotettavissa suuria muutoksia, mutta maahanmuuttopolitiikka saattaa muutua entistä löperömmäksi.

Toisaalta ranskalainen kielenkäyttö poikkeaa pohjoismaisesta siinä, ettei aivan kaikkea ole tarkoitettu kirjaimellisesti otettavaksi. Siten tässä vaiheessa on vaikea sanoa kuinka suuri osa edelle kirjoitetusta johtaa muutoksiin ranskalaisessa politiikassa.

Erityisesti näin on nyt kun tulevalla presidentillä ei ole tahtoaan toteuttamassa omaa vahvaa puoluetta parlamentissa. Se saattaa tosin korjaantua valtakauden aikana, mutta ainakin aluksi Macron tarvitsee jokaisen ajamansa muutoksen taakse nyt hävinneiden puolueiden tuen, mikä ei välttämättä ole kovin helppoa. Vaarana on siten koko ranskalaisen lainsäädäntötyön jämähtäminen samaan tapaan kuin Suomessa kävi Kataisen hallituskaudella.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Toimittaja Pekka Mykkänen koki yllätyksen
Kommunisteilla ratsastaminen on lyhytnäköistä
Humanitaarinen maahanmuutto ja sammakko kattilassa

22 kommenttia:

 1. Professori kirjoitti:
  "Tuskin kuitenkaan maahanmuuttopolitiikan kiristämistä, vaikka maa onkin viime vuosina kärsinyt muslimiterrorismista enemmän kuin mikään muu Euroopan maa."

  Valitettavasti Macron on useasti kommentoinut, että maahanmuutto vaan jatkuu ja jatkuu.
  Hänestä se ilmeisesti on jokin "luonnonlaki", jolle ei voi mitään tai ainakaan hän ei tee mitään - Eurooppalaisen elämänmuodon säilyttämisen puolesta.

  Eurooppa on siis tilanteessa, jossa Afrikasta tai Lähi-idästä tulleita on huomattavasti esim. Ranskassa, Ruotsissa, Saksassa, Hollannissa, Belgiassa - Italiaan rahdataan jatkuvalla syötöllä porukkaa Libyasta.
  Tämän lisäksi on tietysti Iso-Britanniassa omat isot vähemmistöt.

  Tällä hetkellä vielä puhutaan siis vähemmistöstä mutta Macronin tulevan välinpitämättömyyden vuoksi tilanne pahenee ainakin siellä. Kun maan talous ei ole mitenkään hyvässä iskussa, ei myöskään ole varaa torjua maahan tulleiden rettelöintiä tai rikoksia kunnolla ja suunta on kohti Ruotsin helvettiä.

  Kun Ranska on kyllästetty maahanmuuton ihanuudella, onkin Euroopan muslimikaista valmiina:
  Italia, Ranska, Benelux-maat, Saksa, Tanska ja Ruotsi.

  Näiden jälkeen vaikeudet leviävät muihinkin maihin ja Eurooppalainen ihanne - vapaus, veljeys, tasa-arvo - on mennyttä.

  Liberté, Égalité, Fraternité

  https://fi.wikipedia.org/wiki/Vapaus,_veljeys_ja_tasa-arvo

  VastaaPoista
 2. En jaksa uskoa Macroniin. Hän puhui toivon herättämisestä ja eurooppalaisen integraation syventämisestä sekä kansan yhdistämisestä. Hyvin ristiriitaista. Miten EU:n integraatiota vastustavat voidaan vetää integraation taakse? Miten maahanmuuttoa vastustavat saadaan avoimia rajoja kannattamaan? Hänhän pikemminkin on ajamassa itseään jonkinlaiseksi Euroopan henkiseksi presidentiksi. Eurooppalaisen eliitin huojennus ja ilo hänen voitostaan osoittaa myös minkä joukon presidentti hän on. Julkisen sektorin leikkausten ajaminen taitaa pikemminkin vaikeuttaa hänen ponnistuksiaan saada ääriainesten äänestäminen kuriin. Globalistina ja EU-uskovaisena lupaa liikaa, moraalikin pitäisi uudistaa, ongelmia syntyy varmasti, Euroopan on syytä olla huolissaan.

  VastaaPoista
 3. Äänestämättä kuitenkin jätti 25,4% ranskalaisista ja äänestäneistä tyhjää äänesti 11,5%.
  Siten se joukko, joka ei häntä kannattanut, on varsin suuri.
  Jos ei parlamenttivaaleissa tule tukea, on siinä uudella presidentillä haastetta vaikka onkin valtaoikeuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta tuossahan on jo 36,9 prosenttiyksikköä sellaisia, jotka kannattivat Macronia toteamalla, ettei heillä ole mitään sitä vastaan, jos hänet valitaan presidentiksi. Ihan vahva alku.

   Poista
  2. Olisi hyvä ymmärtää mistä prosentti lasketaan...

   Poista
  3. 63,1 % äänioikeutetuista ranskalaisista antoi hyväksyttävän äänen, ja näistä 66,06 % Macronille. Niinpä ranskalaisista äänioikeutetuista kaikkiaan 41,7 % halusi nimenomaan Macronin presidentiksi.

   Näiden lisäksi 36,9 % tuki Macronia passiivisesti pidättäytymällä äänestämästä ja siten toteamalla, että heidän puolestaan kumpi tahansa saa olla presidentti, vaikka sitten Macron.

   Macronin yhteiskannatus on siis 36,9 % + 41,7 % = 78,6 %.

   Mikä tässä on epäselvää?

   Poista
 4. "jottei ranskalaisilla olisi "enää mitään syytä äänestää ääripuolueita"."

  Onhan tähän vanha hyvä menetelmä: Tehdään laittomiksi kaikki ne "ääripuolueet", joista Macron ja hänen läheisimmät tukijansa EU:n valtaapitävissä eivät satu pitämään. Jos niitä ei voi lainkaan äänestää, kenelläkään ei ole syytä äänestää heitä. MOT

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo ei tullutkaan mieleeni. Nyt jäädään jännitämään vain sitä ratkesiko arvoitus.

   Poista
 5. Muutama lainaus Ylewatch-blogistin artikkelista:

  "MÄTÄ EU-ELIITTI OSTI ITSELLEEN LISÄAIKAA RANSKAN PRESIDENTINVAALEISSA
  Emmanuel Macronin vaalivoiton varmistuttua Ylen toimittajien ja asiantuntijavieraiden naamat loistivat kuin Naantalin aurinko, eivätkä he innostukseltaan näyttäneet pysyä tuoleillaan. Ilmeet kun paljastivat kenen puolella he olivat ja mitä ideologiaa he suosivat. Toisaalta toimittajien viha Marine Le Peniä kohtaan on niin piintynyttä, ettei edes hänen naiseutensa synnytä sympatiaa toisin kuin Tarja Halosen kohdalla, jonka kampanjointiin suhtauduttiin mediassa myönteisesti ja jonka valintaan vaikuttivat feminismillä mädätettyjen kokoomuslaisten naisten äänet...

  Myös Suomessa EU.ta nuoleskeleva korruptoitunut "eliitti" kuten pääministeri ovat riemuinneet Macronin vaalivoittoa. Ylen verkkosivujen uutisessa Pääministeri Sipilä Macronin voitosta: Mieluisa kepulaisjohtaja uskoo, että asiat ovat menossa parempaan suuntaan, koska kansalaisten syvästi inhoamaa EU:n intergraatiota tullaan jatkossa runnomaan väkisin läpi entistä suuremmalla voimalla:...

  Hallitseva nomenklatuura on valmis mihin tahansa ostaakseen mädäntyneelle järjestelmälleen lisäaikaa. Tuon hämärän kuppikunnan on kuitenkin turha kuvitella, että sen vihaama "populismi" olisi Marconin voiton myötä nyt jotenkin torpattu ja "eliitti" voisi kaikessa rauhassa viedä eteenpäin eurooppalaisten tuhoa ajavaa viheliäistä projektiaan. Macronin voitto saattaakin jäädä vihamielisen globalistiklikin joutsenlauluksi, sillä kiihdyttäessään pakolla integraatioa ja maahanmuuttoa, se tulee samalla lukeneeksi itselleen kuolemantuomionsa."
  Koko artikkeli: http://ylewatch.blogspot.fi/2017/05/mata-eu-eliitti-osti-itselleen.html

  VastaaPoista
 6. Varsinkaan nyt Macronin voiton jälkeen Suomessakaan EU:ta nuoleskeleva korruptoitunut "eliitti" tuskin ryhtyy minkäälaisiin toimenpiteisiin sen suhteen, mitä Leo Mannermaa kuvaa seurassa vajaan kahdeksan minuutin videossa: http://mvlehti.net/2017/05/07/leo-mannermaa-kansanmurha-video/

  VastaaPoista
 7. Milloin meillä on ensimmäinen seuraavanlainen tapaus:

  "Utvisad afghansk asylant skar halsen av till kristendomen konverterad landskvinna

  Den tyska delstaten Bayern och det alternativa Tyskland skakas av ett extremt vedervärdigt mord som en 29-årig afghansk asylant har begått mot en 38-årig fyrabarnsmamma, Farimah S., utanför Lidl i Prien vid Chiemsee den 29 april 2017. Gärningsmannen har ett utvisningsbeslut på sig, som av myndighetsslarv inte har verkställts. Han skar halsen av sin landskvinna när hennes två yngsta barn var med, 5 och 11 år gamla. Barnen fick se avrättningen av sin mor och är svårt traumatiserade...", http://whitetv.se/en/no-free-medium-in-sweden/1855.html

  VastaaPoista
 8. Ei ole Macron hyvä presidentti Suomen kannalta. Yhteisvastuullinen velkakolhoosi on jopa vastoin Sipilän hallitusohjelmaa. Miksi Helsingin pörssi on nyt vähän miinuksella?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ranskan kaltaisille maille se kuitenkin sopisi ymmärrettävistä syistä.

   Poista
 9. Henning Witte kirjoitti päivää ennen Ranskan presidentinvaaleja:

  "Emmanuel Macron Bilderberger och Rothschild marionett, värre går det knappast

  Emmanuel Macron kommer förmodligen vinna valet i Frankrike, då han blivit utsett av de hemliga Rothschildkrafterna på Bilderbergmötet 2014 i Köpenhamn att bli Frankrikes nästa president. Demokratin är bara ett spel för gallerierna...
  BILDERBERGgruppen har starkt NAZISTISKA rötter och är ett av många maktinstrument att sätta DEMOKRATIN UR SPEL. När okända bjuds dit, är det ett tecken att de blivit utvalda av de hemliga bakgrundsmakterna att få mäktiga positioner. Intelligenta psykopater utan moral föredras..."

  "psykopater utan moral" - juuri kuten suuri joukko Suomenkin vallanpitäjIä viimeksi kuluneen runsaan neljännes-vuosisadan aikana ja tällä hetkellä!
  Bilderberg-kokouksessa ovat myös monet suomalaiset maanpetturi-vallanpitäjät käyneet ns. vierailevina osallistujina kuulemassa ohjeistusta sellasilta Bilderberg-sisäpiiriläisiltä ja ihmiskunnan arkkivihollisilta kuten Rockefeller, NWO-pääarkkitehti ja sotarikollinen H.Kissinger sekä läntistä velkaponzi-rahajärjestelmää hallitseva kasaarijuutalainen johtava sionisti Rotschild.


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unohtui linkki em. Henning Witten artikkeliin Macronista:
   http://whitetv.se/sv/uppdrag-granskning/1854.html

   Poista
 10. Mvlehti kirjoitti 6.5.2017:

  ”Macronin sähköpostit: CIA jälleen sekaantuu Ranskan presidentinvaaleihin!
  Emmanuel Macronin vasta hakkeroidut sähköpostit paljastavat Yhdysvaltain törkeän sekaantumisen Ranskan presidentinvaaleihin. Macronia on rahoitettu ja tuettu vuosikaudet, jotta hänestä tulisi Yhdysvalloille uskollinen Ranskan presidentti. CIA rahoitti myös Macronin hyväksi äärivasemmiston mielenosoituksia Le Peniä vastaan.

  Pastebin EMLEAKS julkaisi – 4Chan levitti
  Pastebin EMLEAKS on julkaissut Emmanuel Macroniin liittyvät jenkkipaljastukset sekä muut sähköpostit, dokumentit ja valokuvat. Sähköposteja on 9.9 gigatavua – useita kymmeniä tuhansia sähköposteja, valokuvia ja liitteitä aina 24.4.2017 päiväykseen asti…”
  Koko artikkeli: http://mvlehti.net/2017/05/06/macronin-sahkopostit-cia-jalleen-sekaantuu-ranskan-presidentinvaaleihin/

  VastaaPoista
 11. Seuraavasta tulee mieleen, että ei Sipilän hallituksen pojat ja pari tyttökö siellä, kauas jää ranskalaisten puheista. Vieläkö muistatte, kun kokoomuksen Petri Sarvamaankin takki kääntyi yhdessä yössä ja hän loihe lausumahan, että "vaalipuheet on vaalipuheita, nyt eletään tätä päivää". Siis Eu-vaalien jälkeisenä päivänä johonkin haastatteluun.

  Macron oikeasti pelottaa, jos rajavalvonnalle ei mitään tehdä ja kaikki rajat ovat levällään, tästä tulee pahempi kuin vuodesta 2015.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moraaalin kahleista 'vapautuneita' psykopaatteja vallankahvassa.

   Poista
  2. Pahaenteistä:

   ”Henkilötarkastukset lopetettiin Ruotsin rajalla – voimakas kasvu turvapaikanhakijoiden määrässä
   ”Tämä on vain alkua sille, mitä jatkossa voi tapahtua”, sanoo poliisi.

   Turvapaikanhakijoiden määrä on kasvanut voimakkaasti sen jälkeen, kun Ruotsin hallitus päätti lopettaa Tanskasta tulevien henkilöllisyyden tarkastamisen rajalla…”

   http://mvlehti.net/2017/05/08/henkilotarkastukset-lopetettiin-ruotsin-rajalla-voimakas-kasvu-turvapaikanhakijoiden-maarassa/

   Poista
 12. No ei kauaa saanut juhlia Macron voittoa. Pariisissa mielenosoituksia Macronia vastaan. Kumiluoteja ja kyynelkaasua Pariisin kaduilla tänään:
  "Police in the French capital have used tear gas and rubber bullets against participants of an anti-election rally a day after the presidential runoff vote resulting in Emmanuel Macron's victory." Lähde Sputnik International

  Setarkos

  VastaaPoista
 13. Jospa nyt vihdoin Sipilän hallituksessa joku heräisi ja vaatisi dubliniin vedoten skippamaan laittomasti maahamme pyrkivät takaiain Ruotsiin? Pitäkööt ongelmansa, vittuako Ruotsi ongelmansa meille siirtää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toiotaan näin, mutta en jää pidättelemään hengitystä odotellessani. Sen sijaan on mahdollista, etteivät ainakaan irakilaiset halua enää suurin joukoin Suomeen.

   Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!