torstai 4. toukokuuta 2017

Turvapaikka ehkäisisi laittomaan oleskeluun liittyviä negatiivisia ilmiöitä

Helsingin Sanomat kertoi tänä aamuna, että "viranomaisten pelko voi luoda Suomeen paperittomien pimeät vuokramarkkinat". Lisäksi "osa paperittomista hakeutuu pimeisiin töihin".

Poliisin mukaan pimeään työhön liittyy mahdollisesti liitännäisrikollisuuden, kuten kiristyksen, kiskonnantapaisen työsyrjinnän ja mahdollisesti jopa ihmiskaupan lisääntyminen. Tämä kaikki on tietenkin epätoivottavaa.

Onneksi jutussa kerrotaan, että "Suomi ei ole ollut houkutteleva maa laittomalle maassa oleskelulle ja siten lieveilmiötkin ovat ainakin toistaiseksi vähäisempiä". On siis syytä pitää huoli siitä, ettei Suomi muutu jatkossakaan houkuttelevaksi paikaksi laittomalle maassa oleskelulle.

Mutta samalla meidän tulee tunnustaa, että turvapaikan tarpeen arvioinnissa on aina mahdollisuus virheisiin. Siksi pitäisi löytää sellainen vaihtoehto maasta poistamiselle ja laittomalle maassaoleskelulle, joka ei toimisi vetovoimatekijänä Suomeen, mutta takaisi turvapaikkaa hakeneelle henkilökohtaisen turvallisuuden.

Siksi toistan tässä aiemman ehdotukseni siitä, että Suomeen pitää luoda turvapaikka niille, jotka eivät ole saaneet oikeutta jäädä maahamme. Jotta asia ei jäisi epäselväksi, lainaan aiemmasta tekstistäni kuvauksen siitä, mitä tarkoitan.

Turvapaikassa "saisi minimielatuksen työvelvollisuuden täyttämällä. Turvapaikassa voitaisiin hyödyntää sinne sijoitettujen henkilöiden ammattitaitoa, jonka varaan voitaisiin pystyttää esimerkiksi alihankintaa suomalaiselle teollisuudelle.

Koska turvapaikkaan sijoitettaisiin laittomia maassaolijoita, tulisi se eristää tehokkaasti muusta yhteiskunnasta. Parasta olisi, mikäli turvapaikka voitaisiin sijoittaa maamme rajojen ulkopuolelle esimerkiksi vuokraamalla Venäjältä sopivat tilat.

Ellei se ole mahdollista, niin joka tapauksessa olisi huolehdittava siitä, ettei turvapaikasta poistuminen olisi kovin houkuttelevaa. Siksi sen ympärille pitäisi rakentaa riittävät liikkumisesteet ja palkata vartijat huolehtimaan paikan turvallisuudesta sekä sen asukkaiden että ympäröivän yhteiskunnan kannalta. Näin syntyisi myös työpaikkoja vartijan koulutuksen saaneille.

Turvapaikasta pitäisi tietenkin päästä pois välittömästi, mikäli suostuisi palaamaan kotimaahansa. Poistumista tulisi kuitenkin valvoa esimerkiksi varmistamalla, että hankitut lentoliput on käytetty. Jos poistumisen yhteydessä alkaisi esiintyä väärinkäytöksiä, voitaisiin tietenkin siirtyä järeämpiin keinoihin kuten lentokoneeseen saattamiseen."

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Kielteisen päätöksen saaneille on rakennettava turvapaikka
Kuka valittaisi maahanmuuttoviraston myönteisistä päätöksistä?
Maahanmuuttajien laittomat bisnekset

11 kommenttia:

 1. Eikö elektroniset jalkapannat voisi olla ratkaisu? Eivät loukkaa ainakaan vankien ihmisoikeuksia, ja vangitkin ovat kansaninvälisen ihmisoikeusasetuksen alaisia ihmisiä vaikka ovatkin tehneet rikollisen teon.

  Laittomaksi maahantulijoiksi viranomaisten taholta todetut ihmisethän ovat tavallallaan "rikoksentekijöitä"! Jalkapanta ei näy housujen tai hameeen/kaftaanin alta.

  Setarkos

  VastaaPoista
 2. Ja tämä ns. murhe laittomasti maassaolijoiden osalta vain siksi, että heitä on houkuteltu Suomeen ja Eurooppaan.

  Ne yksityiskohtaiset ohjeet mitä ministeriön sivuilla turvapaikanhakijoille aikoinaan olivat, yksityisihmisten valheelliset tarinat mahdollisuudesta kouluttautua hienoon ammattiin (vaikkei tulijalla ole tosiasiallisia edellytyksiä korkeampaan koulutukseen), lupaukset ilmaisesta ylläpidosta yms. aiheuttivat sen, että kaikki liikkumiseen kykenevät onnenonkijat lähtivät joukolla matkaan ja
  löysivätkin lohduttajien joukon sekä Suomesta että Euroopasta.

  Onnettomuutta vielä täydensi sisäministerinä olleen Orpon ja ministeriön kansliapäällikön
  selkärangattomuus noudattaa tehtyjä sopimuksia, joilla tämä kaikki olisi voitu estää.

  Onkin sangen surkuhupaisaa, että nyt sitten meillä puhutaan "ongelmasta" :)

  HS artikkelista osui silmiini haastateltavan lausumana kohta:
  ", joten hän valitsee paluun sijasta laittoman maassa oleskelun – uuspaperittomuuden, kuten hänen kaltaistensa tilaa on alettu kuvata."

  Siis laiton maassaolija valitsee ja päättää miten asiat täällä Suomessa menevät ja me ihailemme kun he notkuvat keskellä pääkaupunkia ja lisäksi kirkko, diakonissalaitos ynnä muut kaikin keinoin tukevat laittomuutta.

  Kyllä on aikoihin eletty!

  Onneksi meillä on jonkin verran myös tolkun ihmisiä, jotka tajuavat kuvion valheellisuuden ja Suomen kyvyttömyyden toimia Afrikan ja Lähi-idän sosiaalitoimistona.

  Pelkotilojen luomisen sijaan tulisi nopeasti tehostaa laittomien maassaolijoiden poistamista, jotta suojellaan suomalaisia siltä helvetiltä mistä ruotsalaiset nyt kärsivät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä vähän mallia suomalaisillekin kuka on isäntä talossa:

   Tanska julkisti mustan listan vihapuhujista: Kuudelta saarnaajalta kielletään pääsy maahan

   "http://yle.fi/uutiset/3-9591410

   Poista
  2. "Onnettomuutta vielä täydensi sisäministerinä olleen Orpon ja ministeriön kansliapäällikön
   selkärangattomuus noudattaa tehtyjä sopimuksia, joilla tämä kaikki olisi voitu estää."

   PettUri Orpoon liittyen voi pienenä lisähöysteenä mainita, että hänen vaimonsa on mukana pakolais-LIIKETOIMINNSSA, joka käy ilmi seuraavan artikkelin loppuosasta: "Vieläkö joku uskoo pakolaisten invaasion olevan spontaania? Suomessa aloitettiin matujen laajamittaiseen vastaanottoon tähtäävä hanke jo 2013",
   http://mvlehti.net/2016/02/17/vielako-joku-uskoo-pakolaisten-invaasion-olevan-spontaania

   Tuohon artikkeliin voi vielä lisätä, että yksi tärkeimmistä Euroopan muukalaisinvaasion masinoijista on valuuttakeinottelija-monimiljardööri Soros, josta kerrotaan esim. seuraavassa:
   "Tietovuoto: Soros rahoittaa pakkomonikulttuurisuutta myös Suomessa",
   http://magneettimedia.com/tietovuoto-soros-rahoittaa-pakkomonikulttuurisuutta-myos-suomessa/

   Orpolla itsellään on otaksuttavasti tähtäimessään politrukin virka Brysselin lihapatojen äärellä, joten siitäkin syystä hänen on syytä laulaa sen lauluja jonka leipää syö - mm. näin EU-diktatuuri toteuttaa Kalergi-suunnitelmaa:

   Vuodelta 1995 peräisin olevan Barcelonan sopimuksen mukaisesti EU tarjoaa yhdeksälle MUSLIMI-VALTIOLLE VAPAAN tavaroiden, palveluiden pääoman JA IHMISTEN liikkumisen Euroopan Unioniin!
   http://balder.org/avisartikler/Barcelona-Declaration-Euro-Mediterranean-English-Version-2009.php
   Tästäkin – kuten monesta muustakin hyvin tärkeästä asiasta – valta-VALE-media VALEHTELEE VAIKENEMALLA!

   ”EU-komissio: Kaikkien EU-maiden on lopetettava sisäiset rajatarkastukset tänä vuonna
   EU-maiden on syytä lopettaa rajatarkastukset puolen vuoden kuluessa, ohjeisti EU:n komissio tänään. Ruotsi ilmoitti aiemmin päivällä luopuvansa rajatarkastuksista Tanskan vastaisella rajalla.”,
   http://beta.oikeamedia.com/o1-16947

   Seuraavassa on eräs artikkeli eurooppalaisten tuhoamiseen tähtäävästä Kalergi-suunnitelmasta:
   http://kalergisuunnitelma.blogspot.fi/2009/11/kreivi-kalergin-suunnitelma.html

   Poista
  3. US uutisen mukaan
   "Supo vahvistaa: Kaksi Tanskan kieltämää islamistisaarnaajaa käynyt Suomessa"

   Siis hetkinen! Saarnaajat käy täällä saarnaamassa vääräuskoisten tappamisen puolesta ja promotoivat sharia lakia
   (väittäkööt mitä muuta tahansa)
   mutta Supo & Co. taputtaa karvaisia käsiään ja maassa pidetään suurin piirtein tärkeimpänä asiana muodostaa poliisin vihapuhe-rikostyöryhmiä seuraamaan suomalaisten nettipuheita.

   Toiseksi tärkeimpänä murehditaan laittomien maassaolijoiden pärjäämistä.

   Miksi suomalaiset viranhaltijat ja poliisit ovat nössöjä?
   Miksi päästetään saarnaajat maahamme ja laittomia paapotaan viikosta toiseen kun heidät voisi poistaa maasta?

   Poista
 3. Hieman päivän aiheen vierestä mutta sopinee
  tälle blokille kun kehutaan vaihtoehtoisia medioita Brittiprofessorin kommentein.

  Uutinen kun on Ylen kirjoittaman, tietysti korostetaan valemediaa, mutta se nyt on sitä taattua Yleä:

  "Valemedia on kirittänyt perinteisen median parempaan iskuun,
  väittää London School of Economicsin professori Charlie Beckett."

  http://yle.fi/uutiset/3-9593665

  VastaaPoista
 4. Takinkääntäjä–(maan)pettureita paljastuu joukoittain:
  ”Perussuomalaisten Markus Jukarainen erotettiin hiljattain Kuopion seudun Perussuomalaisista pakolaisvastaisten kirjoitusten takia. Mielipiteidensä vuoksi hän on nyt myös Suomen poliittisen poliisin hampaissa.
  Tapaus lähti käyntiin viime kuun lopulla Jukaraisen KOMMENTOITUA KIELTEISEN TURVAPAIKKAPÄÄTÖKSEN SAANEEN HENKILÖN KÄYTTÄYTYMISTÄ. Jukaraista alettiinkin heti painostamaan ja syyttämään ”vihapuheesta”.
  Kuopion seudun Perussuomalaisten hallituksen puheenjohtaja Pia Punkki ei puolustanut Jukaraista, vaan perääntyi ja kieltäytyi kommentoimasta tilannetta tarkemmin. Tästä Jukarainen ei lannistunut, vaan lupasi jatkaa samalla linjalla tulevaisuudessa.
  Markus Jukaraisen kuntavaalisivustolla mies kuvailee itseään isänmaalliseksi ja listaa itselleen tärkeäksi vaaliteemaksi: ”Työtä Suomalaisille.” Hän haluaakin tukea kotimaista työvoimaa sekä estää halpatyövoiman ja maahanmuuttajien edun ajamisen kantaväestön kustannuksella työmarkkinoilla.
  Perussuomalaiset kuitenkin puukottivat ”liian” isänmaalliseksi paljastunutta Jukaraista selkään, sillä hänet erotettiin ensin varapuheenjohtajan paikalta ja myöhemmin kokonaan paikallisyhdistyksestä!
  Jukarainen on nyt myös poliittista oppositiota vainoavan poliisin ”vihapuhetutkintaryhmän” kohteena, koska häntä epäillään ”kiihottamisesta kansanryhmää vastaan”.
  Markus Jukaraisen tapaus on erinomainen esimerkki siitä, miten Perussuomalainen puolue ”palkitsee” ihmiset, joille isänmaallisuus ei ole pelkkä keino, jolla vaalikarjalta huijataan ääniä.”
  Näin kertoo Magneettimedia 4.5.2017, http://magneettimedia.com/perussuomalaisten-kaupunginvaltuutettua-rangaistiin-pakolaisvastaisuudesta-oman-puolueen-paatoksella

  VastaaPoista
 5. "Jukarainen on nyt myös poliittista oppositiota vainoavan poliisin ”vihapuhetutkintaryhmän” kohteena, koska häntä epäillään ”kiihottamisesta kansanryhmää vastaan”."

  Tässä yhteydessä sopii lukea seuraava Nykysuomi-sivuston artikkeli:
  "Sananvapauden muistopäivä ", http://www.nykysuomi.com/index.php/2017/05/03/sananvapauden-muistopaiva

  ja

  "Facebook sulki Rajat kiinni ryhmän – Facebook tiukentanut ryhmien linjaa",
  http://www.nykysuomi.com/index.php/2017/05/04/facebook-sulki-rajat-kiinni-ryhman-facebook-tiukentanut-ryhmien-linjaa/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilja Janitskin otsikoi 4.5.2017 ns. kansainväliseen lehdistönvapauspäivään liittyen: "Lehdistönvapaus Suomessa on se kuuluisa kakku, joka on silkkoa sisältä!"
   http://mvlehti.net/2017/05/04/ilja-janitskin-lehdistonvapaus-suomessa-on-se-kuuluisa-kakku-joka-on-silkkoa-sisalta/


   Poista
 6. Meidän vallanpitäjämme näyttävät tähtäävän samaan kuin Ruotsissakin jo vuosikymmeniä valtaa pitäneet maanpetturihallitukset:
  "Sverige var en idyll på 50- och 60-talet; den kriminella invandringspolitiken förstörde det",
  http://whitetv.se/sv/historiefoerfalskning/33-historiefoerfalskning/1089-sverige-var-en-idyll-pa-50-och-60-talet-den-kriminella-invandringspolitiken-foerstoerde-det.html

  (Asian vierestä: Whitetv:n ylläpitäjä saksalais-ruotsalainen oikeustiet.toht. Henning Witte mm. on Estonian uhrien omaisten asianajaja. Pariisiin kansainväliseen tuomioistuimeen päätyneen oikeudenkäynnin ovat korkeilla vallanportailla olevat rikolliset saaneet jumitettua jo yli 20 vuoden ajaksi.)

  VastaaPoista
 7. Olisi aihetta perustaa itsenäisiä valtioita turvapaikoiksi.
  Jotta niissä olisi myöhemminkin tilaa uusille tulijoille olisi lastenteko kiellettävä niissä kokonaan.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!