keskiviikko 16. marraskuuta 2016

Saido Mohamed - vihreä sisarensa edunvalvoja

Helsingin Sanomat julkaisi mielenkiintoisen kirjoituksen vihreästä poliitikosta Saido Mohamedista ja hänen sisarestaan. Jutussa kerrottiin, että sisar sai tuomion Kelan tukien väärinkäytöstä. Lisäksi oikeus oli katsonut, ettei sisar ollut kuitenkaan käyttänyt väärin perustein nostettuja tukia omaksi edukseen.

Edelleen jutussa kerrottiin, että Saido Mohamed oli käyttänyt sisarensa pankkikorttia ja nostanut tämän tililtä rahaa ja kertonut oikeudessa lähettäneensä ne sisarelleen. Oikeuden mukaan rahat eivät kuitenkaan olleet päätyneet tälle.

Kaiken tapahtuneen seurauksena Saido Mohamed on päättänyt pysyä Vihreiden jäsenenä, mutta luopua yleisen edun takia ehdokkuudestaan seuraavissa kuntavaaleissa. Lisäksi Helsingin vihreiden puheenjohtaja on jutun mukaan korostanut, ettei Saido Mohamed ole ollut syytettynä eikä häntä ole tuomittu.

Finanssvalvonnan nettisivulta löysin seuraava maksukortteihin liittyvän tekstin: "kortit ovat aina henkilökohtaisia, eikä niitä missään tilanteissa saa luovuttaa toiselle henkilölle. Kortin haltijan on varmistettava säännöllisesti, että kortti on tallella."

Avoimeksi jutun perusteella jäivät seuraavat kysymykset.

Yksi. Kuka lopulta käytti Saido Mohamedin sisarensa tililtä nostamat rahat?

Kaksi. Olisiko Saido Mohamedia syytä epäillä rikoksesta hänen käytettyään sisarensa pankkikorttia?

Kolme. Mikäli vastukset edellisiin kohtiin ovat "Saido Mohamed" ja (tai)  "kyllä", onko edessä toinen oikeudenkäynti, jossa Saido Mohamedia epäillään rikoksesta? Vai voidaanko hänen syystä tai toisesta todeta olevan sellaisessa asemassa, ettei laki koske häntä samalla tavalla kuin muita suomalaisia.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Nouseeko äärivasemmisto Suomessa?
Vihreää kielipeliä
Ozan Yanar ja minä edistäisimme ihmisoikeuksia

23 kommenttia:

 1. Taitaa olla asianomistajarikos kymysyksessä, eli on siskosta kiinni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riippunee siskosten väleistä. Ja siitä käyttikö Saido rahat siskonsa hyväksynnällä vai ei. Siis jos käytti.

   Poista
  2. Osti varmaanniin puuntaimia? ;)

   http://mvlehti.net/2016/11/17/video-kela-huijari-saido-mohamed-antoi-kasvot-20-000-puuta-somaliaan-kampanjalle-floppi/

   Poista
 2. Onko noin vaikea arvata, kuka ne rahat on käyttänyt?
  Vihreät kuuluvat eliittiin eli asia jää ymmärtääkseni tähän.

  VastaaPoista
 3. Voi myös miettiä miten terroristijärjestö al-Shabaab rahoitetaan?
  Jospa Euroopasta lähetetään tukimaksuja (?) kun me niin auliisti esim. somaleja tuemme.
  Saadaan taas ylläpidettyä epäjärjestystä Somaliassa ja ihmiset siellä voivat lähteä "vaarallisia" oloja pakoon Eurooppaan, meidän elätettäväksi ja kierre jatkuu.
  Toivoisin todella, että Eurooppa avaisi silmänsä näiden "turvapaikanhakijoiden" suhteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta eikös se juuri noin voisi olla, sillä sieltähän lähtevät eurooppaan nimenomaan islamistit ja ne, jotka eivät omasta maastaan piittaa tai ovat muuten vain laiskoja?

   Poista
 4. " ... Vai voidaanko hänen syystä tai toisesta todeta olevan sellaisessa asemassa, ettei laki koske häntä samalla tavalla kuin muita suomalaisia...."
  Kyllä se tuolta vahvasti vaikuttaa. Toiset nyt vaan ovat tasa-arvoisempia kuin toiset.
  -Beowolf-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ...voitaneen myös käyttää nimitystä Kunniakansalainen (?)

   Poista
 5. Onneksi olen elänyt sitä aikaa kun ei edes pilapiirtäjän tarvinnut olla poliittisesti korrekti. Kari Suomalaisen piirros Hesarissa 2.12.1990 oli aikaansa edellä neljännesvuosisadan. Kuvittele seuraava kuva: vasemmassa laidassa on harmaa massa pipot päässä lastenvaunujen kanssa kantaen kylttiä Asunnottomat, potilasjonoon menehtyjät, köyhyysloukkulaiset ym. Vieressä on tanttamainen SPR:n hahmo ristikyltin kanssa ja puhekuplassa Vieraat ensin! Seuraava hahmo on RKP:n nököhammas kylttins kanssa ja kyltissä on teksti RKP:n vaalitunnus Pakkoruotsi kouluhin! pakkosomalit hotelleihin! Seuraavana on kaksi poliisia, jotka maireasti hymyilevät maahanmuuttajajoukolle, jonka puhekuplassa on Poliisit ovat täällä ystävällisiä, olemme perillä hölmölässä! taustalla on koijari sikari suupielessä myymässä väärennettyjä passeja+matka 2000$.
  Näin siis 1990.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan tuon kuvan hyvin. Aivan ehdottoman ajankohtainen piirros ja täysi napakymppi.Vaikea panna tuosta enää paremmaksi.
   Pannaan vielä kuvasta linkki:

   http://tinypic.com/view.php?pic=dxxpnb&s=5#.WCxs-rKLSUk

   -Beowolf-

   Poista
 6. Olihan se kiintoisaa – taas kerran – katsella Hesarin uutisointia, jota ei voi luonnehtia muuksi kuin kiemurteluksi. Varsinkin, kun uutisen faktapuoli oli hiukan editoiden kopioitu MV:stä. Hiukan editoiden sikäli, että oikeuden päätös, josta varsin selvästi kävi ilmi, että se varsinainen rahojen käyttäjä oli itse asiassa melkoisella varmuudella Saido. Hesari, joka niin mielellään kommentoi ja tarjoaa omia johtopäätöksiään, varoi tällä kertaa visusti ilmeisimpienkin päätelmien julki kirjoittamista.

  Varsin koomisilta vaikuttavat myös vihreiden kommentit, joiden mukaan ”Korostamme, että hän ei ole itse ollut syytettynä, eikä häntä ole tuomittu” ja ”Vihreät ei ole … painostanut Mohamedia asiassa esimerkiksi vihreiden julkisivun takia”. Luonnollisesti lehti ei myöskään näitä kommentoinut, edes siltä osin, että vaaliehdokkuudesta luopumisen todelliset syyt lienevät nimenomaan tuo vihreiden julkisivu ja Saidon mahdollinen, jopa todennäköinen, joutuminen syytteeseen joko kavalluksesta tai petoksen avustamisesta tai molemmista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä HS ei halunnut uutisoida niitä seikkoja, joiden se epäili olevan valhetta. Viittaan siis tähän HS:n juttuun.

   Poista
 7. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 8. Kysyitte, että "voidaanko hänen syystä tai toisesta todeta olevan sellaisessa asemassa, ettei laki koske häntä samalla tavalla kuin muita suomalaisia"?

  Onko sana "muita" vahinko vai vitsi? Tätä kautta löytynee myös se syy, jonka vuoksi hän on ollut käräjäoikeuden edessä vähän tasa-arvoisempi kuin jotkut toiset.

  Saido Mohamed ei ole kuka tahansa. Hän ei ole maahanmuuttaja vaan Maahanmuuttaja, ulkomaalaisuuden ja Toiseuden symbolinen edustaja. Vuoden pakolaisnaiseksi valittu, aktiivinen toimija ja politiikan tienoilla jo jonkin aikaa pyörinyt. Hän on liian Hyvä ollakseen rikollinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinänsä mielenkiintoista, että yksi yhteiskuntaamme parhaiten integroituneelta vaikuttaneista somaleista on joutunut tällaiseen tilanteeseen.

   Poista
  2. Tämä joutunut-sana on ehkä hieman väärä tässäkin yhteydessä, ei tällaiseen tilanteeseen "jouduta". Tosin tämä Saido käytti itsekin ylen taannoisessa aamuhaastattelussa pari kertaa sanaa yhteydessä miten maahanmuuttajat "joutuvat" rikoksiin. Tällä häivytetään näppärästi se oma vastuu ja uhriudutaan.
   tira+

   Poista
 9. Tämä uutinen oli jo toissapäivänä MV-lehdessä, eilen iltapäivälehdissä ja nyt sitten vasta tänään (painetussa) HS:ssä. Hufvudstadsbladetissa ei ollut vielä tänäänkään...
  pp

  VastaaPoista
 10. Saido nimitettiin v. 2011 "vuoden pakolaisnaiseksi" aikana, jolloin hän nautti perusteettomasti Kelan maksamista korvauksista. Tätä ei Hesari maininnut.

  VastaaPoista
 11. Helsingin poliisi: Saido Mohamedin toimintaa aletaan tutkia törkeänä rahanpesuna
  Lisäksi Mohamedilla on käräjäoikeuden mukaan vuosilta 2013–2016 yhdeksän velkomusasiaa.

  Katso HS: http://www.hs.fi/kaupunki/a1479350956128

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!