maanantai 28. marraskuuta 2016

Irakilainen käväisi Suomessa

Iltalehti kertoi irakilaisesta sotilaskarkurista, joka oli jättänyt perheensä ja käynyt Suomessa turvapaikan toivossa, mutta kyllästyttyään odottamaan päätöstä palasi takaisin kotiinsa. Siellä hän asustelee uskonnollisin tekstein varustettu lippu portaillaan odotellen oikeudenkäyntiä. Vaimo on valokuvassa puettu mustaan kaapuun.

Miehen Suomenmatkasta ei jäänyt käteen mitään. Unkari oli ikävä paikka, jossa taksikuskikin rahasti liikaa. Suomessa taas oli mukavia ihmisiä ja tänne olisi tarkoitus tulle vielä uudelleenkin; tosin koko perheen kanssa. Onhan toiveissa parempi tulevaisuus lapsille.

Oleellista meidän suomalaisten kannalta on täällä käyneen mieheen kertomus siitä, että hänelle oli Irakissa annettu sellaista tietoa Suomesta, että turvapaikan saa helpommin kuin muualla ja perheenkin mukaan perässä.

Miehen tarina kertoo siis siitä kuinka turvapaikkabisnes houkuttelee uusia asukkaita. Eli maalaamalla ruusuisia kuvia elämästä pohjolan perukoilla ja tarvittaessa vaikka venyttämällä totuutta.

Asiaa ei paranna se, että Suomi tekee positiivisia turvapaikkapäätöksiä. Myös ne palvelevat ihmissalakuljettajien tulonhankintaa, sillä jokainen Suomeen jäänyt toimii heille erinomaisena mainoksena - täytyy vain keksiä riittävän uskottava tarina.

Suomalaisilta voidaan tietenkin kysyä, että miksi me haluamme edistää ja rahoittaa laitonta bisnestä?

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Mitä tilastot kertovat irakilaisten kansainvaelluksesta Suomeen?
Turvapaikanhakijoiden kansallisuudet eivät osoita kansainvälisen suojelun tarvetta
Irakissa pätevyys syrjäyttää sopivuuden

6 kommenttia:

 1. Jospa eliittimme haluaa tukea yritystoimintaa, riippumatta siitä että se on jonkun rasistin mielestä laitonta. Maailmankansalaisuus kun ei voi hyväksyä rajoja.

  Ja eikö olekin mahtavaa kun voi kavereilleen kertoa olevansa aito maailmankansalainen?

  VastaaPoista
 2. Vasemmisto tukee maahanmuuttoa Lähi-Idästä siksi että saa lisää äänestäjiä kuolevalle aatteelleen. Kuoleva aate siksi että viimeinen "änkyrä" Fidel Castro siirtyi jatkamaan alakertaan kommunismi aatettaan. Paratiisiin Pietari ei Castroa päästä...
  (Ainoa hyvä asia Castrossa oli että oli hyvin isänmaallinen, 'Patria o muerte', asiaa)

  Setarkos

  VastaaPoista
 3. En keksi muuta järkisyytä ongelmia aiheuttavalle muslimimaahanmuutolle kuin tiettyjen tahojen halu lisätä mahdollisimman tehokasta valvontaa tulevien aikojen varalle.. yhteiskunnan monirotuisuus- ja kultturismi kun on jo aikoja sitten tiedetty ongelmapommeiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiintoinen näkemys, mutta itse uskon ennemminkin loogisen ajattelukyvyn puutteeseen, tosiasioiden kieltämiseen ja sinisilmäisyyteen.

   Poista
  2. Nyymillä näyttäisi olevan hyvinkin ajankohtainen näkemys, noinhan se taitaa olla. Ihmiset suorastaan vaativat lisää määrärahoja turvallisuuden ylläpitoon, kun aavikkokansaa laivataan mellastamaan rauhallisiin ja rikkaisiin skandinavian maihin.

   Poista
  3. Rahtaamista vaativat ihmiset ovat kuitenkin lähinnä sellaisia, joiden ei yleensä ole nähty kaipaavan lisää järjestyksenvalvojia. Pikemminkin päin vastoin.

   Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!