perjantai 11. marraskuuta 2016

Kauniaisissa hävetään

Helsingin Sanomat palasi aamulla Kauniaisiin. Siellä lasten vastaanottokeskusta vastaan jätettiin valitus oikeuteen. Valittajina toimi kahdeksan henkilöä, jotka asuvat lähellä suunniteltua vastaanottokeskusta.

Tämän päivän lehden otsikon mukaan paikkakunnalla hävetään pakolaislasten asuintalon vastustusta. Tämä on mielenkiintoista, sillä häpeä on vahva vaikutin ihmisten elämässä.

Joissain kulttuureissa se saa jopa tappamaan oman lapsen; käyttäytymiskoodistoa kutsutaan kunniakulttuuriksi. Lainataanpa siis lehden haastattelemien ihmisten kommentit tähän kirjoitukseen.

Ensimmäinen. "Minulla ei ole mitään sanottavaa."

Tämän kommentin sanoja ei otsikosta huolimatta taida hävetä? Tai jos häpeää, niin se on myötähäpeää häpeäviä kohtaan.

Toinen. "Aivan kauheaa. He ovat sotaa pakenevia alaikäisiä lapsia. En voi sanoa muuta kuin, että hävettää. Eikö ihmisillä ole sydäntä? En uskalla kohta enää sanoa, että asun tässä kunnassa."

Ajaisiko häpeä siis tämän kommentin sanoneen naisen valehtelemaan kotikunnastaan? Mielenkiintoista.

Kolmas. "Heikkoja argumentteja. Pohdiskelimme tätä asiaa suuremmalla porukalla jumpan saunasta. Mietimme, miksi aina pääsee tällaisia möläytyksiä ulos."

Myös tämä mieshenkilö kavereineen taisi hävetä valittajia? Minusta sanavalinta "möläytys" oli pikantti sanavalinta oikeuteen tehdystä valituksesta. Oikein hieno.

Neljäs. "Herranen aika! Ja he ovat vielä niin nuoriakin, tuskin heistä sen kummempaa haittaa ole kuin omista nuoristakaan. Teinit on teinejä, samat jutut niillä kumminkin on."

Tämä espoolaisnainen taisi hävetä oikein tosissaan. Mutta jatkoi siitä välittämättä pohtimalla, että mitä jos Suomi olisi kuin Afrikka tai Lähi-itä ja sekasortoisesta ja/tai köyhästä kotimaastamme oltaisiin pyrkimässä eteläisemmille leveysasteille sikäläisten veronmaksajien elätettäväksi.

"Minun puolesta tervetuloa vaan, kyllä tänne mahtuu. Kauniainen on varakas kunta. Entä jos tilanne olisi toisin päin ja meidän lapsia ja nuoria laitettaisi jonnekin?"

Niinpä niin. Ihan kuin olisin kuullut nämä argumentit ennenkin.

Vakavasti ottaen; olisi mukava jos joku tekisi Kauniaisissa mielipidetiedustelun, jossa selvitettäisiin häpeän määrää. Ja siinä sivussa kysyttäisiin ihmisten halukkuutta sijoittaa hätää ja vainoa paenneet teinit paikkakunnalle. Kyselyssä voitaisiin yleisen sijoittamishalukkuuden lisäksi kysyä myös ihmisten tahtoa sijoittaa yhdeksän nuorta tulijaa vastaajien naapuritaloon.

Kuten jo aiemmin kirjoitin, ainakin vaaleissa ilmaistun poliittisen tahdon perusteella granilaiset ovat valmiita ottamaan vastaan vaikka enemmänkin turvapaikanhakijoita, myös naapuritaloonsa. Silloin ei tarvitsisi hävetä kuten nyt, kun paikkakunnalle ei ole sijoitettu ainuttakaan vastaanottokeskusta.

Vai osaavatko granilaiset hävetä myös vastaanottokeskuksen puutetta? Vai ainoastaan sellaisen perustamista vastaan tehtyä valitusta?

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Kauniaisissa äänestetään RKP:tä ja vastustetaan lapsia
Kyyjärven vastaanottokeskusadressi
Nuoret kaupunkilaiset haluavat eniten vastaanottokeskuksia

17 kommenttia:

 1. Minun asuinpaikallani pääradan varrella ovat lehtitietojen mukaa nämä "lapset" vuoden mittaan tehneet useita ryöstöjä, lyöneet maahan ja varastaneet kännykän, rahaa tai muuta, uhkailleet toisia jne., siis tässä lähellä kävälymatkan päässä.

  Yhden ryöstön onnistui poikani estämään kun sattui tulemaan paikalle kriittisellä hetkellä. Poliisi katsoi että tapausta ei kannata julkaista. Eli arvata sopii onko näitä "vähäpätöisiä" juttuja enemmänkin? Naiselle joka sai laukkunsa takaisin tapaus oli pelottava.
  Grankullan väellä ei ole mitään hävettävää. hh

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset pojallesi. Toivottavasti "vähäpätöinen" tapaus kuitenkin kirjautui rikostilastoihin.

   Poista
  2. Poika on ent. VPK:lainen, hyväkuntoinen, ei siis sinänsä kovin ihmeellinen asia. Poliisi soitti kuulemma kahdestikin joten kirjoihin kai meni. hh

   Poista
  3. Niin, omassa lapsuudessani asiat täällä hoidettiin juuri näin, paikalle sattuneiden voimin ja sitten kylän oma poliisi pääsi nopeasti paikalle jos tarvetta oli. Ajat ovat todella muuttuneet! hh

   Poista
 2. Snaphanen-sivusto oli kerännyt juttuunsa Svensk white flight keskustelupalstojen kommentteja. Valkoisten pako asuinalueiltaan kehitysmaista tulevien siirtolaisten tieltä on Ruotsissa vilkkaampaa kuin muissa Euroopan maissa, mutta kaikkialla sitä tapahtuu.

  Malmölaisten kommentteja 'Kaikki, joilla on varallisuutta, muuttavat pois Malmöstä. Ei kannata luottaa enää valheelliseen turvallisuuteen, siihen, että asuu oikealla puolella tietä tai oikeassa kaupunginosassa'.

  'Kaikki suuremmat kaupunkimme ovat nykyään turvattomia, eivät ole sopivia asuinpaikkoja lapsille eikä aikuisillekaan. Olemme saavuttaneet väkivallan suhteen uuden tason, ei tarvitse olla enää jonkun sukulainen tai tuttu joutuakseen väkivallan kohteeksi. Nyt kuka tahansa kadun kulkija voi joutua väkivallan uhriksi. Jengisodat ovat puhdasta terrorismia.'

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruotsi on meille suomalaisille varoittava esimerkki. Siksi "vastuullisen median" tulisi valaista naapurimaan tilannetta nykyistä paremmin.

   Poista
 3. Minä en häpeä, minä pelkään. Lähistöllä "lasten" vokki ja enää emme kävele kaduilla, jotka eivät ole keskustan katuja, vaan kuljemme joka paikkaan autolla. Jopa kilometrin päähän kauppaan, koska nuo norkoilevat laumoina ja huutelevat ja häiriköivät ohikulkijoita. Vokki lisäsi perheemme hiilijalanjälkeä, mutta ilmastonmuutos, en välitä enää paskaakaan. Turvallisuus nro 1

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maahanmuuton toistaiseksi merkittävin seuraus lienee juuri kantaväestön - erityisesti naisten - elämänpiirin supistuminen. Tästäkään ns. "vastuullinen media" ei juuri hiiskahda.

   Poista
 4. Hyvin lievästi sanottuna: pitäisiköhän sellaiset vallapitäjät vaihtaa, jotka palvelevat kokonaan muita intressejä kuin heidät valinneiden asiaa? He käyvät tosiasiallisesti sotaa omaa kansaansa vastaan monella rintamalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä varten on vaalit. Toistaiseksi vain noin viidennes kansasta on ilmaissut vaaleissa vastustavansa yhteiskuntamme muuttamista kehitysmaan piirteitä omaavaksi. Harmillista sinänsä.

   Poista
 5. Nuo Kauniaisten häpeäjät ovat varakkaita ihmisiä, joilla on taloissaan tilaa. He voisivat majoittaa koteihinsa lapsukaisia, yksi lapsi per häpeäjä.

  Olisi hienoa, jos häpeäjät kieltäytyisivät ottamatta vastaan yhteiskunnan rahaa majoituksen korvaukseksi.

  acc

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä. Olisi hienoa ja osoittaisi puheita ja häpeilemistä enemmän "vastuullisuutta".

   Poista
 6. Aikamiehiä ne asutettavat ovat. Ovat omin neuvoin tulleet Suomeen jostain vinku-Intian vierestä. Tolkuttomat kulut siitä muodostuvat, kun yksi hlö/vrk maksaa 259 euroa. Se on vuodessa yli 90 000 euroa yhdeltä henkilöltä. Kahden granilaisen lapsen isoisänä vastustan tällaista kerskamajoitusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tolkuttomat kulut koskevat kaikkia maahamme elätettäväksi tulleita kehitysmaalaisia. Siis myös muualla kuin Kauniaisissa.

   Asiaan voi halutessaan vaikuttaa piakkoin järjestettävissä kuntavaaleissa.

   Poista
  2. Säästöehdotus. Majoitetaan lapsukaiset Holland America Linen risteilylaivoihin. Risteilyjä saa myös alle 259 euron vuorokausihintaan. Varmasti pojat olisivat tyytyväisiä.

   acc

   Poista
  3. Sisältyykö hintaan täysihoito?

   Poista
  4. Royal Caribbean risteilyt:
   "Kaikki ateriat — aamiainen, lounas ja päivällinen — sisältyvät hintaan. (Huom. ei koske erityisravintoloita.) "
   Lähde: http://tinyurl.com/h4lp72f


   Voisihan tuota täysihoidoksikin kutsua.

   Myös viihdepalvelut, esimerkiksi musikaalit ja elokuvat kuuluvat hintaan. Samoin aktiviteetit kuten kiipeilyseinä ja kuntoilukeskus.

   Koska pakolaiset tulevat Lähi-idästä heille sopisivat Persianlahden risteilyt, joiden hinta on 532 euroa per viikko.

   acc

   Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!