maanantai 21. marraskuuta 2016

Uusi luku turvapaikkasirkukseen

Turvapaikkasirkus sai tänään uuden luvun. Helsingin Sanomat nimittäin kertoi, että virolainen mellakkapoliisi on ampunut sikäläisessä Harkun säilöönottokeskuksessa malilaista turvapaikanhakijaa kumiluodilla, vaikka tämä ei ollut rähinöinyt millään tavalla. Kyse oli varoituslaukauksen kimmokkeesta.

Ampumistapauksen jälkeen malilainen mies sai Virosta kielteisen turvapaikkapäätöksen ja lähti sen jälkeen yrittämään onneaan Suomeen, josta hänet palautetaan tietenkin takaisin. Virossa hän haki turvapaikkaa sillä perusteella, että turvapaikanhakumatkalla kuolleesta alaikäisestä pojasta saattaisi koitua Malissa vankeusrangaistus.

Jutussa ei kerrota mitään miehen kotimaassaan kokemasta hädästä tai vainosta, joten lienee selvää ettei hänellä ollut alkun perin mitään tarvetta turvapaikkaan, vaan kyseessä on puhdaspiirteinen elintasopakolainen. Ja Suomeen tulon osalta ilmeisesti peräti turvapaikkashoppailija.

Turvapaikan tarpeettomuuteen viittaa myös se, että Malista on tämän vuoden kymmenen ensimmäisen kuukauden aikana saapunut "vain" yhdeksän turvapaikanhakijaa. Heistä kenellekään ei ole myönnetty sellaista.

Miehen motiivit toki ovat selvät jo sitä taustaa vasten, että hän jo alun perin pyrki käyttämään Viroa vain kulkureittinä parempia sosiaalietuuksia tarjoavaan Suomeen. Näin siitä huolimatta, että EU-maiden allekirjoittamassa ns. Dublin-sopimuksessa on sovittu hakemusten käsittelystä siinä maassa, johon turvapaikanhakija on Unionin alueella saapunut. Lisäksi hän oli tullut Viroon Venäjältä jättämättä turvapaikkahakemusta myöskään sinne.

* * *

Mutta ajatellaanpa vielä hetki mitä olisi tapahtunut jos tälle miehelle olisi myönnetty turvapaikka alaikäisen pojan kuoleman takia. Kuinka nopeasti tieto siitä olisi siirtynyt Maliin?

Entä kuinka kauan kestäisi, että malilaiset ihmissalakuljettajat alkaisivat kaupata turvapaikanhakijoille lapsia matkapassiksi? Ja siis matkalla epäselvissä olosuhteissa tapettaviksi?

Ottaen huomioon turvapaikanhakijavirtojen nopeat siirtymät vastaanottajamaissa tapahtuvien muutosten seurauksena on selvää, että tuollaista bisnestä syntyisi varsin nopeasti. Ja on sanomattakin selvää, ettei lasten uhraaminen turvapaikanhakubisneksessä olisi sen enempää eettisesti kuin laillisestikaan hyväksyttävää.

On siis kaikkien kannalta erinomaista, että kumiluodista jalkaansa saanut elintasopakolaismies palautetaan mahdollisimman pikaisesti takaisin Maliin. Tai juuri nyt siis ensin Suomesta Viroon ja sieltä edelleen kotimaahansa.

Sitä paitsi oli mielenkiintoista lukea HS:n jutusta malilaisen kertoneen Mäntsälän vastaanottokeskuksessa, että "en halua palata Harkuun ikinä. Mieluummin kuolen." Palautus Maliin näyttäisi siis olevan myös hänen toiveissaan. Tosin siellä ei edes hänen oman kertomansa mukaan ole riskiä joutua tapetuksi.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Kielteisen päätöksen saaneille on rakennettava turvapaikka
Suomi on sopinut 90 miljoonan turvapaikanhakijan ottamisesta maahamme
Vuoden myönteisin kehityskulku löytyi Afrikasta!11 kommenttia:

 1. Kyseinen tapaus kertoo hyvin miten maine on kiirinyt, että Pohjoismaista saa parhaat sosiaalituet. Jopa niin hyvät, että nuukasti kun täällä elää niin voi lähettää rahaa kotimaahankin. Kenen käyttöön se siellä päätyy, on sitten toinen juttu. Muuten, missähän mallissa ne Malin islamistiterroristit nykyään on?

  VastaaPoista
 2. Sirkustelut jatkuu Ylen mukaan:

  "Apina hyökkäsi koulutytytön kimppuun Libyassa – seurauksena kostonkierre ja 20 kuollutta"
  "Sabhan kahdella suurimmalla heimolla on molemmilla tukenaan aseistettuja joukkoja. Uutistoimisto Reutersille puhunut asukas kertoi, että taisteluissa on olut mukana tankkeja ja raskaita aseita."

  http://yle.fi/uutiset/3-9306059

  Hetken päästä ovat nämä meidän rajalla kun on niin vaarallista kotopuolessa, apinatkin kiusaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo apinajuttu kertoo valitettavasti turhankin paljon Libyan kulttuurista.

   Poista
 3. Kyllä kait nyt koko kehitysmaailma haluaisi tulla tänne, mutta montako elinikäistyötöntä suomikin jaksaa vielä kantaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ...niin monta kuin vaan ikkunoista ja ovista mahtuu tulemaan - tiedäthän, että mitä Ruotsi edellä, sitä Suomi perässä. Ei kestä kauaa kun Migri päivittää maalistansa Ruotsin mallin mukaan ja sitten rytisee!

   Poista
  2. Ylen artikkeli kertoo karusti täysihoidon tilanteen:

   "Kunnat solmussa paperittomien ulkomaalaisten kanssa – yksi saa 200 euroa ruokarahaa, toinen peruskoulutuksen"

   http://yle.fi/uutiset/3-9305950

   Poista
 4. täytynee toivoo vaan etä ne kaikki papperittomat änkee hesaan, täältä maalaisten haitoina olemisesta pois ..

  VastaaPoista
 5. En yhtään ihmettele tämän malilaisen kuolemanhalua. Hän kertoi joutuneensa lisäksi "kerran vartijan tönäisemäksi".

  VastaaPoista
 6. Kyse on afrikkalaisesta jalkapallopelaajasta, joka on 2014 tullut Venäjälle rakentamaan ammattilaisuraa.
  Kun hän ei päässyt heti ammattitason pelaajaksi – koska tämä olisi vaatinut kovaa harjoittelua – päätti hän kaverinsa kanssa lähteä Suomeen, Viron kautta, helpon sosiaaliturvan perään.

  Laiton rajanylitys Viron puolelle kuitenkin hieman tyssäsi, ja venäläiset rajavartiomiehet alkoivat ampua ilmaan varoituslaukauksia rajavyöhykkeellä, jossa liikkuminen on kielletty.

  Tämän takia Sacko hyppäsi kaverinsa kanssa jokeen ja kaveri hukkui.

  Kun virolaiset viranomaiset saivat miehen kiinni, pakottivat he miehen Dublin-sopimuksen perusteella hakemaan turvapaikkaa Virosta.

  Kun mies sai kielteisen turvapaikkapäätöksen Virosta, hän karkasi laittomasti Suomeen.

  Kaourouta Sackon aikeista rakentaa ammattilaisura Venäjällä on kirjoittanut virolainen media, sekä venäläisen sosiaalisen median kautta löytyy vahvistusta asialle.

  VastaaPoista
 7. Heh-heh. Tiedän, mistä olet kaivanut tiedot potkupalloilijasta.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!