Turvapaikanhakijoiden määrät Saksassa ovat jopa väkilukuun suhteutettuna monin verroin suurempia kuin Suomessa. Myönteisten turvapäätösten seurauksena maan muslimiväestö lisääntyy erittäin nopeasti. Ei siis ihme, että germaanien kotiseuduilla asia kuohuttaa, etenkin kun muistamme aiempia tapahtumia.
Saksan hankaluuksista uusien asukkaidensa kanssa kertoi tänään Iltalehti. Sen mukaan maan armeijasta on löydetty 20 islamistia. Lisäksi islamismista epäillään 60 muuta uussaksalaista.
Jutun mukaan ISIS on julistanut vuonna 2014, että Eurooppaan tulevien muslimien tulee hankkia länsimaista sotilaskoulutusta. Ei liene tarpeen omata selvännäkijän kykyjä, jotta ymmärtää mihin sitä aiotaan käyttää.
Tässä yhteydessä on muistettava, että asevelvollisuus koskee Suomessa myös muslimeja. On siis toivottava, ettei Suomen armeija kouluta islamisteja maailman kriisipesäkkeisiin, vaan ainoastaan Suomen puolustusvoimien käyttöön.
Toive tosin lienee turha ottaen huomioon suomalaisen muslimiyhteisöön sisältyvän maailman suurimman innokkuuden siirtyä ISIS:in palvelukseen. Sinänsä on tietenkin parempi, että muslimit väärinkäyttävät suomalaista sotilaskoulutusta Syyriassa ja muissa kriisipesäkkeissä kuin täällä Pohjantähden alla. Edellisessä virkkeessä sana "parempi" ei kuitenkaan valitettavasti tarkoita samaa kuin "hyvä".
* * *
Palatakseni Saksaan. Yleisradio uutisoi tänään maan puoluepolitiikasta.
Sen mukaan Baijerin kristillisdemokraatit (CSU) vaativat oleellista muutosta saksalaiseen maahanmuuttopolitiikkaan. Se tarkoittaa pakolaiskiintiöiden asettamista. Lisäksi puolue on Ylen mukaan jo aiemmin vaatinut sitovien kansanäänestysten käyttöön ottamista ja luopunut monikulttuurisuusideologiasta.
CSU:n linjauksissa on taustalla Saksaan syntynyt maahanmuuttorealistinen Vaihtoehto Saksalle -puolue. Se näyttäisi keränneen nopeasti kannatusta ja siten uhkaavan kristillisdemokraattien asemaa maan politiikassa. Näyttäisi siis siltä, että Baijerissa ollaan reagoitu kansan tahtoon, mitä voinee sinänsä pitää demokratiassa aivan erinomaisena asiana.
Baijerin ulkopuolella toimivat Angela Merkelin johtamat kristillisdemokraatit (CDU) ovat kuitenkin aivan eri linjoilla sisarpuolueensa kanssa. Seuraavien vaalien jälkeen tilanne joudutaan arvioimaan, mikäli vaalitulos mahdollistaa kristillisdemokraateille hallituksen muodostamismahdollisuuden.
CSU on nimittäin ilmoittanut pakolaiskiintiöiden olevan yksiselitteisesti kynnyskysymys hallitukseen osallistumiselle. Jos se pitää kannastaan kiinni loppuun asti, koittaa Merkelille aika joko myöntyä baijerilaisten vaatimuksiin tai vaihtoehtoisesti luopua vallasta.
Kaiken kaikkiaan näyttäisi siltä, että viime vuosien humanitaarinen maahanmuutto on lopultakin puhkaisemassa sen trauman, joka on määrittänyt saksalaista politiikkaa viimeisten 60 vuoden ajalta. Mitä siitä seuraa, jää nähtäväsi, mutta muutos tulee joka tapauksessa vaikuttamaan merkittävästi niin Euroopan kuin koko maailman poliittiseen todellisuuteen. Toivottavasti mieluummin positiivisesti kuin negatiivisesti.
* * *
Lopuksi vielä pieni huomio kotimaastamme. Suomalaisen median luotettavuuden kannata on huomattava, että siinä missä Helsingin Sanomat kertoi viime heinäkuussa tämän kirjoituksen alussa mainitsemani arvion Saksaan vuonna 2015 tulleiden ihmisten määrästä (1,1 miljoonaa), tyytyi Yleisradio tämän päivän uutisessaan huomattavasti vaatimattomampaan 890 000 tulijaan.
En jaksanut alkaa selvittämään totuutta näiden lukujen välillä, koska molemmat ovat joka tapauksessa tolkuttomia eikä niillä ole itse asian kannalta merkitystä. Toivottavasti erot eivät kuitenkaan kerro tarkoitushakuisesti valheellisesta uutisoinnista vaan pikemminkin mediatalojemme toimituksellisesta laiskuudesta.
Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Laantuuko EU:n islamisoitumiskehitys?
Media vaikenee Saksan Kölnin uudenvuodenaatosta
Saksassa kuunteleminen on tärkeää
Kuka muistaa enää Saksan-Ranskan sotaa? Ensimmäisen maailmansodan tapahtumat ovat ehkä muistelussa nyt kun suurista taisteluista on sata v uotta. Vuonna 2045 tulee sata täyteen 2. rähinän loppumisesta eikä oikeita nasseja enää ole kovinkaan monta hengissä. Kohta kukaan ei muista eikä varsinkaan välitä holokaustisesta ja sitten alkaakin tapahtua.
VastaaPoistaKuinka paljon Saksan-Ranskan sodasta oli jokaisen kansalaisen katsottavaksi saatavaa kuvamateriaalia? Puhumattakaan siitä, että se kuvamateriaali olisi tullut katsojan kotiin liikkuvana kuvamateriaalina?
PoistaJo toisessa maailmansodassa kuvattiin paljonkin tositilanteita ennen, aikana ja jälkeen. Varsinkin ne jälkeen-osiot jäivät sensuuriin: kotiyleisölle EI saa eikä voi näyttää mitä sota oikeasti tekee ihmisille. Jos näin tehtäisiin, saati sitten niin että kuka tahansa näkisi sen kotonaan...eihän sellaista kestettäisi!
Tämä oli yksi merkittävä syy USA:n luovutustappiolle Vietnamin sodasta: television välittämän kuvan tuottama järkytys sodan kauhujen todellisuudesta. Toisen maailmansodan jälkeen hävinneille saksalaisille oli helppo hieroa suolaa haavoihin näyttämällä mustavalkoista elokuvamateriaalia keskitysleireiltä ja muista heidän tekemistään ihmisoikeusrikoksista. Tämä visuaalinen kokemus iskosti saksalaisiin niin syvän syyllisyyyden, että olen usein ihmetellyt miten kauan voi kestää ennen kuin 1990-luvulla syntyneet saksalaisnuoret alkavat kysyä todella suureen ääneen: "Miksi minun pitää olla syyllinen siihen mitä isoisoisä teki ennen vanhempieni syntymää!"
Toivottavaa olisi, että ne kysymykset tehtäisiin jo seuraavissa liittopäivävaaleissa sellaisin johtopäätöksin, ettei lähitulevaisuudessa olisi tarvetta pelätä Neljännen Valtakunnan nousua; sellaisen, jonka saksalaiset siunaisivat ilosta itkien.
Kylläpäs kovat lääkkeet tarvittiin saksalaisten traumojen lievittämiseen, mutta aivan totta. Tämä varmaankin pystyy lievittämään merkittävästi nykyisen sukupolven traumoja heidän isoisoisiensä tekosista.
VastaaPoistaToivottavasti tämän lääkkeen sivuvaikutukset eivät ole pahempia kuin itse vaiva.
Yle:n luku lienee Saksan "virallinen" luku joka julkaistiin jokunen viikko sitten joissakin isommissa lehdissä. Perusteluna luvun pienenemiseen oli ennen kaikkea vuoden takainen sekava tilanne ynnä tietysti se, että moni tulija oli ilmoittautunut useaan kertaan esim. eri osavaltiossa. Luku kertoisi siis rekisteröityjen määrän. Kyllä se suuntaa antava varmasti on, saksalaiset ovat tunnetusti kirjanpitoihmisiä. 'Vapaamatkustajia' lienee silti suuri määrä, kuinka suuri on vaikea arvata.
VastaaPoistaKiinnostava pikkutieto on Itävallan Unkarin rajavalvonnan avuksi lähettämä sotilasosasto.
Yllämainittuihin en nyt kaiva esiin tarkkoja lähteitä mutta pitänevät kuitenkin käytännössä paikkansa. hh
Merkel totesi jo vuonna 2010 haastattelussa maahanmuuttajiin viitaten: "yritys rakentaa monikulttuurinen yhteiskunta ja elää rintarinnan sekä nauttia toisistamme on epäonnistunut - se epäonnistui täysin".
VastaaPoistahttps://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/103966-liittokansleri-merkel-”monikulttuurinen-saksa-epaonnistui-taysin”
Vaikka Merkel tiedosti ja tunnusti asian jo 7 vuotta sitten, on hän jatkanut epäonnistuneeksi toteaamansa politiikkaa ja jopa kiihdyttänyt sitä.
On aivan selvää, että tarkoituksellinen tiedostettujen haittojen lisäämiseen tähtäävä politiikka tulee ennemmin tai myöhemmin tiensä päähän ja heiluri heilahtaa toiseen rajoittimeen.
Olen itse ihmetellyt samaa.
PoistaNiin, eikös jo Einstain määritellyt hulluuden vapaasti lainaten: "Hulluutta on kun tekee samaa asiaa samalla lailla kuin aina ennenkin, mutta odottaa erilaista lopputulosta."
PoistaJos islamilaisten tulijoiden kotuttaminen ja sopeutuminen länsimaiseen yhteiskuntaan ei ole onnistunut aiemminkaan, niin mikä ihme saa poliitikot kuvittelemaan, että se onnistuisi nyt?
Saksan viralliset turvapaikanhakijaluvut ovat alakanttiin mm. koska rekisteröitymisissä on ollut epämääräisyyksiä.
VastaaPoistaBlogisti voisi jutella Paavo Tajukankaan kanssa asiasta.
Luullakseni kaikissa Euroopan maissa on vähintäänkin rekisteröitymättömiä tulijoita.
Poista