maanantai 11. toukokuuta 2015

EU-komissio tarjoaa taakanjaon siementä

EU päättää keskiviikkona siitä, ryhdytäänkö turvapaikanhakijoita jakamaan eri jäsenmaiden välillä. Jakokriteereinä käytettäisiin komission puheenjohtaja Jean-Claude Junckerin mukaan väkiluvun, BKT:n, työttömyysprosentin ja jo aiemmin vastaanotettujen tulijoiden perusteella.

Edelle kirjattujen kriteerien perusteella Suomi olisi saamassa leijonanosan jaettavasta rikkaudesta, koska meillä on kohtuullisen korkeaan elintasoon nähden vähäinen määrä pakolaisia. HS:n juttu ei mainitse, huomioidaanko yhtenä jakoperusteena myös pinta-ala: jos niin tehdään tulisi osuudestamme suorastaan veret seisauttava.

Junckerin ehdotuksen mukaan jaettavien ihmisten määrä olisi vain 20 000. Tämä on tietenkin vain pieni pisara kaikista, sillä Eurooppaan pyrkii vuosittain useita satoja tuhansia ihmisiä.

Siten ei liene vaikea arvata, että kun pää on saatua auki, lähdetään pakkosijoitettavien ihmisten määrää kasvattamaan, kunnes saavutetaan tasapaino tulijoiden määrän ja pakkosijoitusmaiden välillä. Tällöin myös Suomeen suuntautuva turvapaikanhakijavirta kasvaisi oleellisesti nykyisestä viidestä tuhannesta.

Oma lukunsa ovat ne maat, joiden elintaso ja siis myös sosiaaliturva ovat meihin verrattuna alhaiset. Jussi Halla-aho on kertonut, että esimerkiksi Puola tarjosi turvapaikan 75 Maltaan saapuneelle pakolaiselle. Vain kahdeksan tarttui koukkuun, ja hekin lähtivät maasta kuuden kuukauden kuluessa.

Siten on selvää, että heikon sosiaaliturvan maihin pakkosijoitettavat ihmiset tulisivat myös uuden EU:n taakanjakomallin aikana siirtymään paremman elintason tarjoaviin jäsenmaihin. Osittain myös Suomeen.

Alussa linkittämäni artikkelin mukaan EU:ssa taakanjakkoa vastustaa mm. Unkarin pääministeri Victor Orbán. Toivottavasti myös suomalaispoliitikot osaavat ottaa tässä tilanteessa järjen käteensä ja liittyä samaan joukkoon.

Se olisi sekä kansan tahto, että Suomen etu, jonka merkitys korostuu nykyisessä taloudellisessa tilanteessa. Päinvastainen kanta syöksisi maamme sellaiselle kehitysuralle, jonka päässä olisi tasa-arvoisen ja avoimen suomalaisen yhteiskunnan muuttuminen etnisesti ja taloudellisesti jakautuneeksi, osin suljetuksi monikulttuurivaltioksi.

Siis vähän sellaiseksi kuin tämän päivän Etelä-Afrikka, missä vauraat ihmiset elävät omaa elämäänsä muurien ja vartjioiden muusta maasta eristämänä. Sellainen kehitys on jo käynnissä Ruotsissa, joka on pitänyt ovensa avoimena kaikenlaisille tulijoille.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Turvapaikanhakijat haastavat hallitusneuvotteluiden sopeuttamisohjelman
Perussuomalaisten maahanmuuttopolitiikkavaatimukset vastaavat suomalaisten näkemyksiä
Maahanmuutto rämettää virkamiesten loogista ajattelua


12 kommenttia:

  1. Tarkoittaako tämä myös päänavausta sille, että systeemi jatkuu sitten samana vuodesta toiseen? Toisin sanoen tässä luodaan syntysanat Euroopan tuhoutumiselle, kun Afrikan väkiluku tulevina vuosikymmeninä nelinkertaistuu?

    VastaaPoista
  2. Niin no, jokaista herra Junckerin tänne jakamaa turvapaikanhakijaa kohti Suomi vähentäköön EU jäsenmaksuaan vaikkapa sadallatuhannella eurolla. Jo tuhat tulijaa merkitsisi sataa miljoonaa. Kymmenellä tuhannella tulijalla päästäisiin jo melkein kokonaan jäsenmaksusta! Kyllä sinä Junckerinkin pöksyt alkaisivat tutista, jos vielä useammat jäsenmaat tekisivät vastaavan päätöksen.

    VastaaPoista
  3. Taakanjakoa on vastustetteva kaikin keinoin, tai muuten voimme heittää hyvästit Suomelle. Suunnistakaamme kohti hyvää tulevaisuuden Suomea, sellaista, jossa maahanmuuton uhkat eivät roiku jatkuvasti päälle putoilevina Damokleen miekkoina päidemme yläpuolella.

    VastaaPoista
  4. Aseellinen vastarinta alkaa olemaan täysin perusteltua.Jo se että tuollaista ehdotellaan kertoo kaiken oleellisen eu:n demokraattisuudesta.Kyseessä ei todellakaan ole mikään pakolaisongelman kuntoon saaminen vaan valtioiden suvereniteetin tuhoaminen eu:n pyhän liittovaltion alttarilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Odotetaan nyt kuitenkin se päätös tästä vastuunjaosta. Ehkä olen sinisilmäinen, mutta epäilen vahvasti sen läpimenoa kaikesta journalistisesta hypetyksestä huolimatta.

      Eikä sittenkään kaiveta tappovehkeitä sieltä, missä niitä on, vaan yritetään vaikuttaa Suomen taakanjakoon rauhanomaisin keinoin - kuten vaikkapa vähentämällä maamme vetovoimatekijöitä ja edistämällä sellaisten tulijoiden maastamuuttoa, jotka eivät edistä yhteiskuntamme hyvinvointia.

      Poista
    2. Rauhanomaisen vaikuttamisen mahdollisuus poistuu sitä mukaa kun sitä valtavaa rikkautta joka nyt sitten onkin taakka tuodaan maahan äänestämään asian puolesta.Pinta-alan mukaanhan Suomessa pitäisi olla ilmeisesti 50+ miljoonaa asukasta.EU:lle on täysin yhdentekevää ovatko ne afrikkalaisia vai suomalaisia.Natiiveille ei välttämättä.

      Poista
    3. Väkivalta ei tosiaankaan ole pidemmän päälle hyvä idea vaikuttaa ylipäänsä mihinkään yhteiskunnalliseen, mutta jossain siihen turvautumisen raja menee.

      Käsittääkseni Joensuussa ei ole enää kovin paljon etnoja ja syy on kaikkien tiedossa. Siellä se toimi.

      Poista
  5. Miksi kuulen lauseen "Hei, me tienataan tällä"?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainakin mamu-klusterin parissa työskentelevät tienaavat?

      Poista
  6. Turvapaikanhakija on henkilö, joka vasta hakee pakolaiseksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jotenkin noin. Tosin pakolaiseksi voi päästä myös YK:n päätöksellä. Sellaisia ovat esimerkiksi ns. kiintiöpakolaiset.

      Poista
  7. Minulla on tunne, että ruotsi häärii tässä hankkeessa varsin vahvasti mukana. Ruotsalaiset taitavat olla jo hajulla siitä, että asuttaakseen kaikki uudet ruotsalaiset heillä pitäisi olla vuoden-parin sisällä valmiina helsingillinen asuntoja, eikä rakentamista ole vielä aloitettu. Tämä on sellainen epätoivoinen yritys, jossa ruotsalaiset yrittävät kipata yli äyräidensä tulvivan humanitäärisen paskahuussinsa muun euroopan niskaan.

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!