maanantai 25. toukokuuta 2015

700 Välimeren takaista terveistä EU:n komissiolta

Ilta-Sanomien mukaan komissio suunnittelee taakanjaoksi kutsumaansa 40 000 turvapaikanhakijan pakkosijoittamista EU:n jäsenmaihin. Määrä on siis kasvanut edelliskerran 20 000 henkilöstä kaksinkertaiseksi. Suomen osuudeksi tulisi siten tällä kertaa 700 kehitysmaalaista.

Uutinen herättää kysymyksen siitä, mitä komissio ajattelee saavuttavansa 40 000 turvapaikanhakijan pakkosijoittelullaan. Kuten arvoisa lukijani muistanee, Välimeren yli tuli viime vuonna yli viisinkertainen määrä ihmisiä, joten sijoittelun kohteena olisi vain murto-osa tulijoista.

Komission pakkosijoittamisoperaation jälkeen jäisi siis sijoittamatta edelleen lähes 200 000 ihmistä vuodessa, eikä heidän määränsä ainakaan vähenisi sijoittelutiedon levitessä lähtömaihin. Lopputuloksena olisikin siis todennäköisesti vain entistä kovempi paine Välimeren rantavaltioille.

Sinänsä on tietenkin hauska huomata olleensa (muutama viikko takaperin) oikeassa siinä, ettei EU suunnittele rajoitetun tulijajoukon asuttamista, vaan portin avaamista kokonaan Välimeren yli tuleville. Tähän ehdotukseen on Suomen poliitikkojen siis syytä vastata vieläkin tiukemmin "ei" kuin edelliseen ehdotukseen.

Onneksi Perussuomalaiset on tulevassa hallituksessa. Ja saa tukea monilta itäisiltä jäsenmailta.

Mikäli Suomi kuitenkin jostain syystä saataisiin pakotetuksi ottamaan vastaan näitä pakkosijoitettavia, tulisi kaikki 700 turvapaikanhakijaa sisällyttää maamme 1050 hengen pakolaiskiintiöön. Kiintiöön kuuluminen ei siinäkään tilanteessa saisi estää heidän hakemustensa käsittelyä eikä siitä mahdollisesti seuraavaa palauttamista lähtömaahansa.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
ISIS on jo Euroopassa, mutta mitä sitten?
EU-komissio tarjoaa taakanjaon siementä
Epädemokraattisen EU-journalismin kukkanen
5 kommenttia:

 1. 700 nuorta ne"""""i miestä parantamaan sisäsiittoisten suomalaisten geenipoolia ja tuomaan tervettä kilpailua meille persu-miehille, mitä naisten saamiseen tulee.

  Tervetuloa!

  VastaaPoista
 2. Käsittääkseni vuodessa EU-alueelle tulee omin luvin tällä hetkellä noin 600 000 henkeä. Siitä tuolla samalla taakanjakomekanismilla Suomen osuus olisi 10500 turvapaikanhakijaa. Ja jos tällä tavoin EU:n alueelle tuleminen omin luvin tehdään entistäkin houkuttelevammaksi, niin jatkossa vuotuisten tulijoiden määrä noussee selvästi 600 000 henkeä suuremmaksikin. Ja samalla kasvaa ihmissalakuljettajien kyydissä hukkumiskuolleiden määräkin.

  Ainoat tehokkaat keinot estää hukkumiskuolemia olisi joko Australian malli, jossa jokainen omin luvin tuleva lähetettäisiin kehitysmaassa sijaitsevalle, mutta turvalliselle leirille. Tämä katkaisisi tehokkaasti elintasopakolaisuuden ja hukkumiskuolemat, kuten Australiassa on nähty. Toinen vaihtoehto on tietenkin sallia käytännössä kaikkien halukkaiden tulla laillisesti ja turvallisilla kuljetuksilla EU-alueelle, mutta tulijoita olisi tällöin niin valtavasti, että lyhyessä ajassa se johtaisi ainakin nykyisen sosiaaliturvajärjestelmän ja julkisen terveydenhuollon loppumiseen taloudellisesti mahdottomina, mutta tilalle saataisiin sentään entistä enemmän rikollisuutta, levottomuuksia ja kenties terrorismiakin. Mikään osittainen järjestelmä ja pakolaisten haaliminen ei mitenkään tehokkaasti voi estää laitonta maahantuloa, etenkin kun tulijoista valtaosa on muutenkin elintasopakolaisia, eikä oikeutettuja pakolaisstatukseen.

  Mistä ihmeestä edes tuo 40 000 henkeä tulee? Minusta on pidettävä todennäköisenä, että kyseessä on vain varovainen päänavaus, jota tullaan jatkossa suurentamaan yli äyräiden, jahka saadaan ensiksi tuolla luvulla avattua mekanismi.

  Minusta tätä EU:n väkisin runnomaa ihmisvirtaa kehitysmaista vastustavien EU-maiden pitäisi ilmoittaa, että ne tulevat eroamaan EU:sta, mikäli tällainen taakanjakomekanismi väkisin runnotaan läpi. Samalla päästäisiin eroon myös Suomen ja monen muun EU-maan taloutta romuttaneesta eurostakin.

  Pelkään pahoin, että tässä asiassa voi Suomelle käydä todella huonosti, vaikka Suomi saisikin tukea monilta itäisiltä jäsenmailta. Näin etenkin, kun esimerkiksi Englannin, Tanskan yms odotetaan jäävän ulos äänestyksestä, kun niillä erillissopimusten vuoksi on oikeus kieltäytyä tällaisen ihmisvirran ottamisesta.

  VastaaPoista
 3. Pakko sanoa, ettei EU-komissiolla ole kyllä järkeä mukana tässä touhussa alkuunkaan. Pakkosijoitetaan nuoria miehiä (joita Välimeren ylittäjän kuvien perusteella ovat) ja oletetaan, että ongelma ratkeaa sillä. Ainut tehokas keino olisi evätä kaikilta ylittäneiltä pääsy EU:hun: laivalla takaisin lähtöpisteeseen ja antaa muutaman euro-setelin käteen ja toivottaa, että "kiitos kun kävit". On aika selvää, että tässä asiassa on melko varmasti Italialla oma osuutensa ja ymmärrän heitä, mutta keinot ovat auttamattomasti väärät. Salakuljetus meren yli pitäisi saada loppumaan, ei jatkumaan.

  VastaaPoista
 4. Kyllä nyt alkaa olla ihmisten aika ymmärtää että EU:lla tuossa ei todellakaan ole ajatuksena mikään pakolaisongelman hoitaminen.

  VastaaPoista
 5. 700 sisällyttäminen pakolaiskiintiöön on pois OIKEILTA pakolaisilta. Oikea ratkaisu on jyrkkä ei näille sopulilaumoille.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!