keskiviikko 13. toukokuuta 2015

Abdigadir muuttui jälleen tuntemattomaksi

Nyt näyttäisi tapahtuvan se, mitä toivoinkin. Yksi viime vuosien pahimmista pedofiilitappajaraiskaajista eli Suomessa vaikuttava somalialainen Abdigadir Osman Hussein saattaa sittenkin joutua lusimaan myös jatkossa.

Näin siksi, että Yleisradion ja Helsingin Sanomien mukaan rikosseuraamusvirasto aikoo valittaa hovioikeuden käsittämättömästä päätöksestä vapauttaa yksi Suomen vaarallisimmista miehistä. Ylen ja HS:n uutisoinnissa on tosin se omituinen piirre, ettei Abdigarista mainita sen enempää nimeä kuin etnistä viiteryhmääkään. Jälkimmäisen mediatalon suhteen joudun siis pettymään siinä uskossa ja toivossa, jonka suomalaisen raiskaajan Konsta Petteri Niemen nimen esilletuominen minussa aiheutti.

Nyt nähdystä salaperäisestä uutisoinnista voi tehdä vain sen johtopäätöksen, että sekä verovaroin toimiva että maan johtava kaupallinen mediatalo uskovat edelleen tietojen pimittämiseen ja katsojiensa/kuuntelijoidensa/lukijoidensa halveksimiseen.

Koska Abdigadirin nimi on ollut julkisuudessa jo aiemmin, tuntuu näiden mediatalojen salailumentaliteetti tällä kertaa tavallistakin oudommalta. Aivan kuin ne toivoisivat ihmisten sekoittavan mielessään Abdigardirin pari päivää sitten uutisissa esiintyneeseen Konsta Petteriin, jolloin syntyvä disinformaatio hämärtäisi näiden mielissä Suomen nykyisen maahanmuuttopolitiikan ikävän kovaa hintaa?

Tässä tilanteessa toivon nykyisen eduskunnan tulevan hallituksen aloitteesta määräävän Ylelle velvoitteen avoimesta ja rehellisestä tiedottamisesta. Helsingin Sanomien osalta taas toivon maksavien ihmisten äänestävän jaloillaan huomatessaan maksavansa propagandasta sen sijaan, että saisivat nauttia avoimesta tiedonvälityksestä myös maahanmuuttajien osalta.

Mutta esiintyy suomalaisessa tiedonvälityksessä pyrkimystä rehellisyyteenkin. Esimerkiksi Iltalehti kertoo tapauksesta avoimesti. Samoin  MTV3-kanava.

Nämä mediat ovat muutenkin viime aikoina osoittaneet useasti samantyyppistä rehellisyyttä, joten toivon kuluttajien iltapäivälehteä tai TV:n uutislähetystä valitessaan osaavan löytää tiedonvälittäjän propagandatuutin sijasta. Ehkäpä koko yhteiskuntamme muuttuu näin toimien hiukan avoimemmaksi ja rehellisemmäksi.

Abdigadirista vielä sen verran, että vaikka tämä vapautuisi, osoitettaisiin hänelle uusi koti Somaliasta. Näin siksi, ettei Suomi ole myöntänyt hänelle kansalaisuutta.

Tämän menettelyn toivoisi tulevan käyttöön kaikkien sellaisten ulkomaalaisten kohdalla, jotka ovat syyllistyneet vakaviin tai toistuviin rikollisiin. Eduskunta saakin pian käsiteltäväkseen asiaa koskevan kansalaisaloitteen: sitä käsiteltäessä on syytä seurata kuka kansanedustajistamme kannattaa aloitetta ja kuka sen sijaan tahtoo ulkomaalaisten rikollisten terrorisoivan kanssaihmisiään Suomessa myös tulevaisuudessa.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Salaperäinen raiskaaja lietsoo rasimia
EU-komissio tarjoaa taakanjaon siementä
Abdigadir Osman Hussein vapautetaan hovioikeuden päätöksellä

5 kommenttia:

 1. Pieni täsmennys: RISE aikoo hakea valituslupaa KKO:lta, todennäköisesti sen myös tekee. Näin mutuna väitän, että asia on yhteiskunnallisesti sen verran merkittävä, että KKO valitusluvan myöntää ja tulevassa ratkaisussaan palauttaa asian hovioikeuden käsiteltäväksi.

  Tulevalla hallituksella on edessään valtaisa urakka edellisten hallitusten sotkujen siivoamisessa. Hyvällä asenteella vaikuttavat liikkeelle lähteneen, "nyt on tekemisen meininki!"

  VastaaPoista
 2. Poliittisen eliitin median puoliuutisilla pimitetty ja harhaanjohdettu kansa on yhtä vaarallinen kanssaeläjä kuin pimittäjänsäkin.

  VastaaPoista
 3. Njoo, medialukutaitoa se vain vaatii, jos rikollisen ryhmää tai nimeä ei uutisessa mainita, kyseessä on aina joko somali tai joku muu musulmaani. Aina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta kun aina ei osu. Toisaapäivänä juuri Konsta Petterinkin osalta unohtui parilta medialta tarkempi kuvailu aluksi, joten hänet luultavasti tulkittiin varsin laajalti tietynlaiseksi maahanmuuttajaksi. Tosin nimi lisättiin moneen juttuun aika nopeasti niiden julkaisun jälkeen.

   Poista
 4. Aina tulee mittatappioita.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!