perjantai 14. tammikuuta 2022

Omikronin alhaiselle virulenssille löytyi syy

Suomi on parhaillaan vaikeuksissa SARS-CoV-2-viruksen omikron-muunnoksen kanssa. Tartuntoja on päivittäin viisinumeroinen luku ja kuolleitakin keskimäärin kymmenen päivässä. Ja mikä pahinta, terveydenhuollon kapasiteettikin joutuu ennusteiden mukaan resurssiensa rajoille. 

Taisin olla Suomessa ensimmäinen, joka ensin epäili ja sitten totesi tilastojen perusteella, ettei omikron ole yhtä virulentti kuin aiemmat koronaviruksen muunnokset. Tämä käsitys on nyt valtavirtaa kaikkialla maailmassa. 

Eilisessä Nature-lehdessä kerrottiin, että nyt on saatu myös selville mahdollinen syy omikronin vähäisemmälle virulenssille. Erilaisten jyrsijä- ja muiden kokeiden perusteella omikron ei nimittäin infektoi syvällä keuhkoissa olevia soluja yhtä tehokkaasti kuin ylempien hengitysteiden soluja. Ero aiempiin virusmuunnoksiin on peräti kymmenkertainen.

Ei siis ole mikään ihme, jos kuolleisuus- ja vakavan sairauden riski on tartunnan saaneilla oleellisesti laskenut. Ja mitä tulee noihin käyttämiini Etelä-Afrikan tilastoihin, niin niiden perusteella voi edelleen tehdä sen johtopäätöksen, ettei omikron ole likimainkaan yhtä vaarallinen tartunnan saaneille kuin edeltäjänsä. 

Edelle kirjoittamastani huolimatta edelleen on syytä ottaa rauhallisesti, välttää virustartuntoja ja rokotuttaa itsensä. Tätä kautta vähennetään terveydenhuoltoon kohdistuvaa painetta ja pelastetaan sitä kautta ihmishenkiä.

Nähtävissä on kuitenkin jo selvästi, että koronapandemia on nyt menossa ohi, koska ensinnäkin itse viruksen evoluutio on suuntautunut kohti vähemmän tappavia muotoja ja toiseksi viruksen suuri tartutuskyky johtaa siihen, että ajan myötä jokainen ihminen saa sen - ellei siten rokotuksen luoma immuniteetti estä sitä - joten jatkossa virustartunnan aiheuttamat vakavat sairastumiset ovat joko virustartunnan tai rokotuksen ansiosta kertaluokkaa nykyistä epätodennäköisempiä. 

Lopputuloksena SARS-CoV-2 muodostunee samankaltaiseksi vitsaukseksi kuin muutkin ihmiskuntaa kiertävät enemmän tai vähemmän vakavat hengitysteiden virukset. On mahdollista, että sen vakavuus laskee influenssan tasolle, mutta ei myöskään ole poissuljettu, ettei siitä olisi jatkossa senkään vertaa haittaa.   


13 kommenttia:

 1. Professorin blogi taisi olla se paikka, josta luin ensimmäisen kerran olettamuksen (vieläpä hyvin perustellun sellaisen) omikronin vaarattomammuudesta edellisiin variantteihin nähden. Nyt luin ensimmäistä kertaa näin selkeästi sanottuna, että koronapandemia on jo menossa ohi. Tämäkin näkemys on hyvin perusteltu.

  VastaaPoista
 2. Noinhan sen evoluution valossa kuuluisikin mennä. Enemmän tarttuvaksi ja vähemmän vaaralliseksi. Ei ole viruksen intresseissä surmata isäntäänsä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viruksella ei ole intressejä, se tappaa vaan, mutta tappava virus menee hautaan tappamansa kanssa, ja häviää siten. Vähemmän tappava sen sijaan jättää tartuttamansa henkiin levittämään virusta edelleen, eli pitää sen hengissä.

   Poista
 3. Professori sanoi: " jokainen ihminen saa sen - ellei siten rokotuksen luoma immuniteetti estä sitä."

  Pfizerin rokote ei estä tartuntaa vaan omikron menee läpi rokotteesta.

  VastaaPoista
 4. Valitettavasti pandemian poismeno ei miellytä kaikkia.
  Hallituksemme kaavailee jälleen poikkeusoloja ja pääpapitar Kiuru haluaa lisää rajoituksia.
  Kun esmes Kiurun koko ministerivalta on perustunut pelkästään koronaan niin sapettaahan se kun ja jos putoaakin ministerinä sinne normaaliin pahnapohjimmaiseksi.
  Se selittäneekin miksi Kiuru on tehnyt koronalla pelkkää omaa valtaansa tukevaa politiikkaa.
  Lisäksi joukossamme on aika paljon sellaisia joilta lähes koko elämäntarkoitus poistuu samalla ovenavauksella koronan kanssa.
  Ei ole enää tarvetta öyhöttää kaiken kieltämisellä ja sulkemisella.
  Näille ihmisille koronan loppu on katastrofi elleivät he löydä uutta kieltoihin ja rajoituksiin perustuvaa öyhöttämisen aihetta vaikkapa syrjään jääneestä ilmastohysteriasta.
  Nyt jo tiedetään ettei sellaista kellaria olekkaan minne virus ei jossain vaiheessa löytäisi. Rokotukset hihaan, korona pois yleisvaarallisten tartuntatautien listalta ja takaisin normaaliin.

  VastaaPoista
 5. Ihmiset ovat läpi lajihistorian kiistelleet keskenään esimerkiksi siitä onko Jumala olemassa.

  Ikään kuin Jumala, olipa tai ei, paljoakaan siitä välittäisi ettei yksimielisyyteen päästä.

  Luulen, että jos ufot ovat tosiaan olemassa, ne eivät piittaa siitä miten paljon niillä on täällä tieteellistä arvovaltaa.

  Ei liene yhtään sellaista tositietoa koskevaa ongelmaa, josta ihmiset eivät osaisi tehdä ihan ikiomaa keskinäistä kissanhännänvetoaan.

  Koronavirus mutatoituu ja mahdollisesti menee menojaan. Toiset ihan aidosti kokevat että ennustivat oikein, toiset ehkä pelkäävät että voihan sieltä olla vielä muutakin tulossa.

  Lottovoittojen kanssa tässä eletään. Se on pohjimmiltaan ihan sama juttu. Kun ihminen lottoaa ja numerot osuvat kohdalleen, huraa, ihminen kokee että onnistui valinnoissaan. Ja päinvastoin. Pahus, en nytkään onnistunut valitsemaan oikeita numeroita.

  Ikään kuin millään matemaattisella todennäköisyydellä olisi mitään tekemistä sen kanssa mitä lottoajat korviensa välissä kokevat.

  VastaaPoista
 6. Mitä Krista Kiuruun tulee, niin jokaisessa ideologiassa ja uskonnossa kaikkein fanaattisimmat ja tolkuttomimmat kannattajat ovat aina naisia.

  Tästä syystä naisille ei koskaan tulisi antaa liikaa valtaa, sillä he eivät kykene olla tolkullisia sen kanssa. Jos naiset saisivat päättää, meillä olisi yhä kieltolaki - se oli nimenomaan naisten laki.

  VastaaPoista
 7. "... ja rokotuttaa itsensä. Tätä kautta vähennetään terveydenhuoltoon kohdistuvaa painetta ja pelastetaan sitä kautta ihmishenkiä."

  Blogisti Olli Posti:

  ”Japani vaihtoi injektioista ivermektiiniin, lopetti k-taudin kuin seinään”,
  https://olliposti.fi/ivermektiini/

  Posti toteaa aivan oikein:

  ”Tältä näyttää, kun maassa on yhä lakeja noudattava johto. Näin kuuluu toimia tilanteessa, jossa vaaralliseksi ja vialliseksi todettu tuote tappaa oman maan kansalaisia. Jos parempaa ja turvallisempaa hoitoa on saatavilla, johtajien kuuluu suositella sitä – vaikkei sen paremman hoidon parissa liikkuisikaan korruptiorahaa.”

  Meidän lakejamme – edes perustuslakiamme – noudattamaton johto:

  ”Sanna ja Klaus”: https://www.riemurasia.net/kuva/Sanna-ja-Klaus-/227363

  ”Rikosilmoitus korona-asioissa vireille 27.12.2021”, https://www.oikeusturvakeskus.net/rikosilmoitus-korona-asioissa-vireille-27-12-2021/

  Nobel-palkittu malarialääke ivermektiini on eri puolilta maailmaa saadun vahvan näytön perusteella tehokas myös koronan sekä ehkäisyyn että hoitoon.
  Kansainvälinen FLCCC Alliance -lääkärijärjestö (Front Line Covid-10 Critical Care) on pitkään ylläpitänyt sivuillaan www.flccc.net ohjeita koronan hoidosta ivermektiinillä ja muilla toimivilla lääkkeillä ja hoidoilla.

  Moniammatillinen Koronakriisin Ratkaisuryhmä MKR on nyt suomentanut lääkärijärjestö FLCCC:n tärkeimmän hoitosuosituksen:
  https://mkrsuomi.fi/covid-19-ehkaisy-ja-hoitoprotokolla-imask-flccc/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla on väärää tietoa. Todellisuudeaa noin 79 prosenttia japanilaisista on rokotettu kahdesti koronaa vastaan. Sen sijaan ivermektiiniä ei ole siellä rekisteröity koronan hoitoon.

   Poista
  2. Rekisteröity tai ei, mutta ivermektiiniä on Japanissa käytetty menestyksellisesti koronan ehkäisyyn ja hoitoon kuten esim. Intiassa ja Afrikassakin:

   "Japanissa tapaukset vähenivät valtavasti sen jälkeen, kun se siirtyi käyttämään ivermektiiniä.
   Julkaistu: Marraskuu 3, 2021, 4:21 pm

   Tohtori Haruo Ozaki, Tokion suurkaupungin lääketieteellisen yhdistyksen puheenjohtaja, oli pitänyt 13. elokuuta hätätilanteessa lehdistötilaisuuden, jossa hän ilmoitti noin 18000 uudesta tartunnasta päivittäin. Kuolemantapausten määrä on kuitenkin lieventynyt aiempiin nousuihin verrattuna. Yomiuri Shimbun -lehden haastattelussa 5. elokuuta Ozaki puhui yksityiskohtaisesti mielipiteestään, jonka mukaan Ivermektiiniä pitäisi käyttää Japanissa, ja sanoi, että hänen varhaisia kehotuksiaan käyttää sitä ei ilmeisesti ole kuunneltu.

   Tokion lääkäriliiton johtaja esiintyi syyskuussa kansallisessa televisiossa kehottaen lääkäreitä käyttämään ivermektiiniä, ja he kuuntelivat. Hieman yli kuukausi myöhemmin Covid-19 oli hallinnassa Japanissa.
   ...
   Huhtikuun 28. päivästä lähtien Intian viranomaiset alkoivat tarjota hydroksiklorokiinia ja ivermektiiniä valtaväestölle. Koska Intia on maailman suurin lääkkeiden valmistaja, se on luonnollisesti valmis lääkkeiden massajakeluun.

   Kuten Intian Uttar Pradeshin osavaltiossa, osassa Bangladeshia ja Argentiinan ja Meksikon kaltaisissa paikoissa, Ozaki oli vaatinut Ivermektiinin välitöntä vapauttamista Japanissa.
   ...
   Japani peruutti Moderna-rokotteet sen jälkeen, kun näistä rokotteista löydettiin "magneettisia" metalliaineita. Kolme erää Moderna-rokotteita vedettiin takaisin Japanissa metallikontaminaation vuoksi, RT:n raportin mukaan.
   ...
   Japani oli noudattanut orjallisesti kaikkia suuren lääketehtaan ohjeita, kuten karanteenia, kontaktien jäljittämistä, naamioitumista ja sosiaalista etäisyyttä, mutta lopulta pandemia oli iskenyt heihin kovaa sen jälkeen, kun he olivat aloittaneet aggressiivisen rokottamisen toukokuussa 2021. Tulokset näyttivät aluksi hyviltä, mutta heinäkuun puolivälissä ne alkoivat jälleen nousta, ja 6. elokuuta tapaukset saavuttivat uuden kaikkien aikojen ennätyksen ja jatkoivat nousuaan.
   ...
   Ivermektiini otettiin käyttöön 13. elokuuta, ja kahden viikon kuluttua tapaukset alkoivat vähentyä. Itse asiassa ne ovat nyt vähentyneet 99 prosenttia huipputasosta.

   Huhtikuun 28. päivästä lähtien Intian viranomaiset alkoivat tarjota hydroksiklorokiinia ja ivermektiiniä valtaväestölle. Koska Intia on maailman suurin lääkkeiden valmistaja, se on luonnollisesti valmis lääkkeiden massajakeluun.

   Kuten Intian Uttar Pradeshin osavaltiossa, osassa Bangladeshia ja Argentiinan ja Meksikon kaltaisissa paikoissa, Ozaki oli vaatinut Ivermektiinin välitöntä vapauttamista Japanissa.

   Ivermektiini on laillista Japanissa

   Japanissa lääkärit voivat nyt määrätä sitä ilman rajoituksia, ja ihmiset voivat ostaa sitä laillisesti Intiasta.
   ...
   Todisteet Afrikasta

   Tohtori Ozaki on siteerannut todisteita Afrikan maista, jotka ovat käyttäneet ivermektiiniä Covid-19:n hoitoon. Hän totesi seuraavaa: "Afrikassa, jos vertaamme maita, jotka jakavat ivermektiiniä kerran vuodessa, maihin, jotka eivät anna ivermektiiniä... he eivät anna ivermektiiniä estääkseen Covid-19:n, vaan estääkseen loistaudit... jos tarkastelemme Covid-lukuja maissa, jotka antavat ivermektiiniä, tapausten määrä on 134,4/100 000 ja kuolemantapausten määrä on 2,2/100 000."

   Vain 2,5 prosenttia afrikkalaisista on saanut kaksi rokotusta, kun taas rikkaat maat ovat lukinneet tarpeeksi rokotteita immunisoidakseen väestönsä kaksi tai kolme kertaa ja sallivat nyt tehosterokotukset. Japani on tähän mennessä kärsinyt alle 16 000 kuolemantapauksesta, mikä on G-7-maiden alhaisin luku - ja se on lähes 14-kertainen verrattuna G-7-kumppaneidensa kuolemantapauksiin henkeä kohti.

   https://freewestmedia.com/2021/11/03/japan-sees-huge-drop-in-cases-after-it-switches-to-ivermectin/

   Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)

   Poista
  3. "ja se on lähes 14-kertainen verrattuna G-7-kumppaneidensa kuolemantapauksiin henkeä kohti."

   Käännösvirhe, piti olla:

   "ja se on vain lähes 14-osa verrattuna G-7-kumppaneidensa kuolemantapauksiin henkeä kohti."

   Poista
 8. Vaikea niellä, että noin fiksu kuin professori on niellyt tämän rikoksen ihmiskuntaa vastaan noin vain. Kyse ei ole etteikö tautia olisi, mutta kun hoito on vielä vaarallisempaa. Rajoituksilla, maskeilla ei ole mitään tieteellistä pohjaa ja nyt nämä ns, rokotteet ovat menossa samaan kastiin.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!