perjantai 21. tammikuuta 2022

Marin antoi signaalin Moskovaan ja Washingtoniin

Pääministeri Sanna Marin (sd) astui eilen Tasavallan Presidentin tontille ottaessaan kantaa Suomen NATO-jäsenyyteen. Hänen mukaansa jäsenyyttä tuskin haetaan hänen pääministerikautensa aikana. 

Suomi ei pääministerin mukaan ole jäsenyyttä hakemassa eikä edes keskustelemassa aiheesta. Niinpä hän muotoili, että "sanoisin, että tämä on erittäin epätodennäköistä".

Kolumnisti Timo Haapalan (Ilta-Sanomat) mukaan - aivan oikein - "Marinin puheet menivät suoraan Venäjän Vladimir Putininin lapaan". Ja juuri niinhän tässä pääsi tapahtumaan. 

Asiaa ei enää auta se, että pääministeri ryhtyi kohun synnyttyä selittelemään puheitaan. Signaali Moskovaan ja myös Washingtoniin oli jo annettu: Suomen hallitus ei anna kansainvälisen tai edes Itämeren turvallisuustilanteen muutosten vaikuttaa NATO-kantaansa, vaan puhe maamme vapaasta optiosta on pelkkää liturgiaa.

Arvoisa lukijani saattaa tässä vaiheessa ajatella, että hyvähän Professorin on blogissaan arvostella pääminiterin toimia. Siksi koen tarpeelliseksi kertoa nuorelle pääministerilleni myös sen, mitä hän olisi voinut sanoa - jos nyt oli pakko sanoa mitään - tuottamatta Suomelle suurempia ongelmia kuin mahdollinen astuminen ulkopolitiikkaa johtavan presidentin varpaille.

Se on hyvin yksinkertaista - joskin ilmeisesti liian vaikeaa Sanna Marinille. Hän olisi nimittäin voinut todeta, että Suomen liittyminen läntiseen puolustusliittoon riippuu eurooppalaisen turvallisuustilanteen kehityksestä. Myös tämä olisi ollut viesti sekä Moskovaan että Washingtoniin, mutta vaikutukseltaan varsin erilainen kuin Marinin antama signaali.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Venäjä ratkaisee sen, liittyykö Suomi Natoon
Pitäisikö Suomen liittyä Natoon?
Oi äiti Venäjä, miksi pakotat meidät Natoon?

18 kommenttia:

 1. Ei voi olettaa, että intersektionaalisen feminismin ohjenuorakseen valinneen hallituksen #girlboss osaisi tarkastella asioita kokonaisvaltaisesti. Wokeilu kun on älyllisesti niin köyhää, että se kertoo ihmisestä paljon.

  Marinin kaltaiset vain hieman keskimääräistä älykkäämmät ihmiset lienevät kaikkein vaarallisimpia johtajia. Alapuolella on runsaasti ihmisiä, joita kohtaan voi tuntea ylemmyyttä -- mutta fiksumpiakin löytyy yhteiskunnasta niin paljon, että vain narsismilla, opportunismilla, ideologisella agitaatiolla ja identiteettipolitiikalla pääsee kapuamaan huipulle.

  VastaaPoista
 2. Marinin lausunnosta kuuluu erittäin selvästi ketkä kaksi ovat alun perin ajatuksen Marinille syöttäneet. Tov Halonen sekä Tov Tuomioja. Voiko enää suurempia Suomen syöjiä olla kuin ovat nämä kaksi katkeroitunutta toveria?
  Tukeutuminen Haloseen ja Tuomiojaan selittää myöskin Marinin täydellisen kieltäytymisen keskustella ko asiassa Tas Pres kanssa, vaikka valtiosääntömme sitä edellyttääkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo olisikin mielenkiintoista.

   Poista
  2. "Kyllä, naiset johtavat hallitusta. Get over it."

   Poista
 3. Narsistina Marin kaipasi jo parrasvaloihin. Hän saattoi antaa lausuntonsa vain kanamaisuuttaan. Tähän viittaa se, että hän oli haastattelussa valittanut myös naisministerinä saamaansa vihapuhetta.

  Vakavampi on jos hän käytti Venäjäkorttia laskelmoiden saavansa seuraavissa vaaleissa ainakin Pietarin trollitehtaan tuen.

  VastaaPoista
 4. Suomessa on puhuttu aina "NATO-optiosta", sellaista ei ole ikinä ollut olemassakaan. Joko haet jäsenyyttä tai et hae. Termi on ollut pelkästään sisäpoliittista jälkisuomettumisen liturgiaa.
  Tissisannan on ihan turha kuvitella,että jäsenyyttämme otettaisiin edes harkintaan siinä vaiheessa kun rajojamme kolistelisi sama 52-57 pataljoonan taisteluosaston sakki kuten nyt Ukrainassa.
  Georgialle kävi aikoinaan samoin kuin nyt Ukrainalle.
  Minulle kelpaa mainiosti jos nyt tehdyn hävittäjäkaupan myötä olemme saaneet pelkästään jenkeiltä turvatakuut mutta NATO jäsenyys toisi asiaan selkeyden.
  En nimittäin ihan heti usko, että jenkit antaisivat uusimman teknologiansa jäädä mahdollisen sodan syttyessä putlerin käsiin.
  Sannan kaltaisten "johtajien" käsiin on historian saatossa valunut aika paljon nuorten miesten verta.
  Ulkopolitiikan suhteen toivoisi Salen tukkivan sen kalkkunan turvan.
  Sanna voisi keskittyä jatkossakin vinkumaan vihapuheesta ( asiallisesta arvostelusta), bailaamaan ja vilauttelemaan utareitaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin. Nyt on tullut kuitenkin jo tilanne, jossa Suomi puhuu tai muistuttaa Nato- optiosta miltei päivittäin. Sellainen alkaa kuulostaa jo naurettavalta. Venäläisille se on sanottu jo useasti. Nyt alkaa olla aika lakata asian toistaminen. Ehkä ollaan tultu sellaiseen tilanteeseen, että jos sitä Natoa johonkin joskus tarvitaan, niin se aika on juuri nyt. Venäjän uhittelu on mennyt liian pitkälle ja kai Suomellakin jonkinlainen punainen viiva on.

   Poista
  2. NATO-optiota ei ymmärretä terminä missään. Ihan meidän omien politiikkojen meitä varten keksimää jargonia kun ei ole munaa sanoa asioita suoraan. Ei suomettumisen aika ole ohi.
   Käytännössä koko keskustelu jostain optiosta on absurdia. Ihan kuin liittyminen olisi pelkkä ilmoitusasia,ei ole.
   Toki valtaosa jäsenmaista ottaisi avosylin vastaan meidän tarjoamat sotilaalliset suorituskyvyt mutta yhdenkin jäsenmaan ei estäisi jäsenyyden.
   Siksi olisikin parempi jos hävittäjäkaupan myötä saataisiin jenkeiltä jeesiä jos tarve vaatii.
   NATO:ssa on paljon ihan pellemaita mitä tulee sotilaalliseen suorituskykyyn.

   Poista
 5. ei tos 14 vuotiaan anorektikon näköisessä muijassa ole paljoo kattomista

  VastaaPoista
 6. Pilapiirtäjille vinkkinä, että nyt kannattaa ideoida, miten voisi esittää V Putinin ilman kasvoja. Kuvan voi julkaista, kun Venäjän joukot kotoutetaan omiin vastaanottokeskuksiinsa ilman yhtään ammuttua laukausta.

  No jos ne kaikesta huolimatta hyökkää, niin sitten Putinin, ruplan ja vessapaperin yhdistelmällä syntyisi sellaiseen tilanteeseen hyvä kuva.

  VastaaPoista
 7. Iltalehden lööppi antaa kaikenkertovan signaalin Sanna Marinista: "Näin Marin taklaa stressin".

  Luoja varjele meitä tällaisilta hallitsijoilta joilta menee isot ja pienet asiat sekaisin. Joille jotkut ISIS-naiset tai "intersektionaalisen feminismin" ideologia ovat todellisempia kysymyksiä kuin kansallinen turvallisuus.

  VastaaPoista
 8. Olipa hienoa päästä sanomaan jostain opittu ja lainattu "not on my watch".

  VastaaPoista
 9. Marinin pitäisi pystyä hillitsemään vallanhaluaan ja omahyväistä besserwisseriyttään ja opetella "poliittista korrektiutta" siinä mielessä, että ei talloisi Niinistön varpaille. Ulkopolitiikan johtohan kuuluu kuitenkin perustuslain mukaan presidentille. Sen verran vakavista asioista on Suomen kannalta kysymys, että mitään mutu- pohjalta lonkalta heitettyjä lausuntoja noviisilta ei kaivata.

  VastaaPoista
 10. Vieläkö joku teistä muuten aikoo puolustaa maata kun hommat menevät lopullisesti päin helvettiä?
  Minä en.
  Finskihuorat jotka tuota pissistä ja hänen ISIS-huorahaaremiaan ovat äänestäneet voivat kollektiivisesti haistaa paskan ja mennä itse puolustamaan kun tilanne tulee.

  Minä NAURAN oksettaville fisnkihuorille hyvin kaukana kun se tapahtuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän hyvä yritä viedä mahdollisimman monta ruotsalaista kaveriasikin mukana.. Tai ainakin se joka on sun päällä patjalla.

   Poista
 11. Kieltämättä suomalaiset miespoliitikot pukeutuvat huonosti istuviin pukuihin ja kampauksetkin ovat mitä sattuu eli parantamisen varaa olisi*, mutta en osaa kuvitella ketään poliitikkomiestä, joka instagramiin laittaisi kuvia tai videoita parranajostaan tai muista aamutoimistaan. Sellainen olisi varmasti rahvaan mielestä typerää.
  *Oikeastaan sama koskee naispoliitikkoja. Liian pieni jakkupuku antaa mielikuvan nakinkuoreen survotusta lauantaimakkarasta ja kampauskin on lätsähtänyt ja oikeasti naiset voisivat lakata olettamasta, että kengän koko on sama kuin lukioikäisenä.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!