tiistai 6. helmikuuta 2018

Luovan ajattelun kurssi

Ruotsin Malmössä jatkuvat joukkoraiskaukset. Nyt on tullut ilmi jo viides tapaus lyhyen ajan sisällä.

Ruotsalaisille raiskauksille tyypillisesti yhtäkään epäiltyä ei ole otettu kiinni. Eikä poliisi ole tälläkään kertaa antanut julkisuuteen minkäänlaisia tuntomerkkejä. Virkavallan mukaan tutkinnassa on kuitenkin kiinnitetty huomiota oikeisiin asioihin - mitä ne sitten lienevätkään.

Suomen Leppävaarassa on edetty pidemmälle. Poliisi on nimittäin kahteen tammikuiseen ahdistelutapaukseen liittyen antanut lehdistölle julkaistavaksi valvontakamerakuvan. Siinä kävelee punatakkinen ja tummahousuinen mies valkoinen pipo päässään. Toivottavasti joku tunnistaa hänet.

Tanskassa taas sosiaalidemokraattien puheenjohtaja Mette Frederiksen on ilmoittanut, ettei pakolaisten ole tulevaisuudessa mahdollista saada turvapaikkaa Tanskasta YK:n kiintiöiden ulkopuolelta. Spontaanit turvapaikanhakijat sijoitetaan maan rajojen ulkopuolelle, ja mikäli pakolaisstatus myönnetään, heistä pidetään huolta maan rajojen ulkopuolella sijaitsevilla leireillä.

En tiedä liittyvätkö edelle linkittämäni uutiset yhteen - ja jos liittyvätkin, niin millä tavalla. Uutiset luettuani tuli kuitenkin mieleeni, että niistä on kaiken varalta hyvä kertoa yhdessä ja samassa blogimerkinnässä, koska sellainen saattaa herättää luovaa ajattelua.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Göteborgin murhapolttoyritys
Ruotsi on eriytymässä skandinaavisista veljeskansoistaan
Luonnollinen innovaattori

6 kommenttia:

 1. Onhan niillä yhteinen nimittäjä: Kaikki tapahtumamaat kuuluvat pohjoismaihin. :D

  VastaaPoista
 2. Leirit tulevat pakostakin ennemmin tai myöhemmin - toinen vaihtoehto olisi euroopan nopea islamisoituminen, kun tällä haavaa nykyistä vauhtia se tapahtuu sadan-parinsadan vuoden sisällä.

  VastaaPoista
 3. Olipa tämä Tanskan sosiaalidemokraattisen puolueen näkemys iloinen yllätys.
  Iloinen olen siitä järjenkäytöstä mikä alkaa näkymään Tanskalaisten toiminnassa.
  Visegrad-ryhmä alkaa saada seuraajia. Hienoa!

  Saman verran surullinen olen Ruotsin sosiaalidemokraattien ajatuksista.
  Raiskausten kirjauksissa ei saa suorittaa "etnistä" tilastointia vaikka järjellä ajatellen siitä olisi hyötyä rikosten selvittämisessä?
  Kenties sosiaalidemokraattien mielestä raiskausten selvittäminen ei olekaan niin kovin tärkeää, tiedä häntä?

  https://pt-media.org/2018/02/06/ruotsin-oikeusministeri-ei-halua-rikostilastoihin-etnista-tilastointia/

  Nyt jään odottamaan minkä linjan Suomen sosiaalidemokraatit valitsevat - järjellisen, ruotsalaisen vai
  keksivätkö he kenties jonkun ihan oman version, josta ei erkkikään ota selvää - luovuutta käyttämällä?

  Pahnan pohjimmaisena on Pakistan, joka karkottaa pari miljoonaa afganistanilaista maasta.
  Hienoa, että Afganistan on niin turvallinen maa, että näinkin iso määrä ihmisiä voidaan palauttaa kotimaahansa!

  http://oikeamedia.com/o1-54708

  VastaaPoista
 4. Yle tänään: "Maahanmuuttovirasto arvioi Irakin turvallisuuden parantuneen – tilanne kuitenkin hyvin erilainen eri puolilla maata"
  https://yle.fi/uutiset/3-10060895

  Migrin raporttia mukaillen kaikennäköistä ongelmaa on mutta se tärkein, turvallisuus, on parantunut eli henkilöitä voidaan palauttaa kotimaahansa.

  Tyypilliseen tapaan Yle on kirjoittanut itkuvirren havainnoista vai mitä mieltä olette listatuista ongelmista:
  * töitä ei löydy, liitytään rikollisjärjestöihin
  * rikolliset sieppaa ihmisiä ja vaatii lunnaita
  * Bagdad jakautunut sunnien ja shiiojen alueisiin
  * vakavia ympäristöongelmia
  * laajaa työttömyyttä, noin 30%
  * vähemmistöt epävarmoja turvallisuudesta
  * virkamiehet kärsii palkanmaksun katkoista
  * maanviljelysmaata tuhoutunut
  * hiekkamyskyjä.
  Vastaavanlaista löytyy Suomestakin mutta ei meidän nuoret miehet ensimmäiseksi lähde muista maista taikaseinää etsimään.

  Professori herätteli luovaa ajattelua jota varmaan itse kunkin olisi hyvä käyttää selvitäkseen ongelmista.
  Irakissa sille on varmaankin tarvetta mutta mikään näistä syistä ei estä palauttamasta elintasopakolaisia takaisin kotimaahansa.
  Ei muuta kuin Irakilaiset käärii hihat ja rupeavat rakentamaan maata uudelleen. Loppuu raiskaukset Ruotsista ja Suomesta.

  VastaaPoista
 5. Tuo "spontaani turvapaikanhakija" on hieman erikoinen ilmaisu tanskalaisilta. Mitä spontaania - kuten sanan käsitän - on siinä, että huolellisesti suunnitellaan lähtö myymällä perheen omaisuus, jopa sisartaan myöten, järjestetään kontakti salakuljettajaan, googlataan missä maassa on parhaat mahdollisuudet saada joko turvapaikka tai edes oleskelulupa, missä parhaimmat sosiaaliset etuudet, hammashoitokin kiinnostaa, kysellään kavereilta ympäri Eurooppaa millä pikku jekutuksella - homous vai uskonnonvaihto - tällä viikolla on se "in". Minusta kuulostaa kyllä enemmänkin suunnitelmalliselta kuin spontaanilta.

  Tietyissä piireissä jaksetaan aina muistuttaa, että Suomi otti aikoinaan ihan tuosta vaan 400.000 pakolaista vastaan joten kyllä se nytkin umpirikkaassa maassamme onnistuu, enemmän vaan hyvää tahtoa ja vähemmän sitä inhaa rasismia. Jotenkin tässä tuntuu unohtuneen että nämä "pakolaiset" olivat suomalaisia ja Suomi oli tuolloin sotaakäyvä maa. Somalia ei ole sodassa minkään ulkovallan kanssa, eivät myöskään Nigeria, Gambia, Eritrea jne. Eritreasta otetaan EU-taakkaa koska nuoret miehet pitävät epiksenä liian pitkää asevelvollisuusaikaa. Ja tämä on Euroopan syy miten? Mekö siellä päättäjät ja asevelvollisuuden keston äänestämme?

  Suurta pelleilyä hyväuskoisten kustannuksella. Ihminen on luonnoltaan ahne ja omanvoitonpyyteinen, länsimaissa moraali kontrolloi tuota. Vähemmän kehittyneissä kulttuureissa tuota estoa ei ole. Jos saan jotain, se on joko allahin tahto tai omaa kunnioitettavaa erinomaisuuttani. Jos en, se on aina jonkun muun vika ja sen jonkun täytyy siitä maksaa. Tavalla tai toisella.

  Tajukankaan jakaman tilaston mukaan Ruotsissa on jo muutamien vuosien aikana raiskattu/seksuaalisesti häiritty jo 70.000 naista. Toiseksi eniten maailmassa Etelä-Afrikan jälkeen. Mikään ei näytä riittävän maan moderaateille ja feministeille. Eikä heidän äänestäjilleen. Kiitos Tanska, EUssa ei mene tietenkään tuo sooloilu läpi mutta ainakin yrititte.
  tira+

  VastaaPoista
 6. Näin jokin aika sitten kartan maailman vakaimmista demokratioista. Pohjoismaat olivat tummimmalla värillä. Meillä on parhaat vesivarannot, turvallisin ja vakain yhteiskunta. Ei ihme, että iRakilaiset haluavat tulla tänne loisimaan. Vettä ja vakautta kohti, jalla jalla.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!