tiistai 20. helmikuuta 2018

Suomen irakilaistamista ajetaan kuin käärmettä pyssyyn

Suomessa näyttäisi toimivan vahva liike sen puolesta, ettei Irakista Suomeen tulleita turvapaikanhakijoita palautettaisi lainkaan kotimaahansa. Hyvä esimerkki siitä saatiin aamun Helsingin Sanomista, jossa jo aiemminkin heikosti perusteltuja väitteitä esittänyt kolumnisti Anu Kantola piti irakilaisten turvapaikanhakijoiden kokonaismäärää vaatimattomana.

Kantolalta näyttäisi jääneen kuitenkin huomaamatta se, ettei tulijoiden lukumäärä ole laissa mainittu syy turvapaikan myöntämiselle, koska se annetaan ainoastaan arvioidun tarpeen mukaan. Nyt on vain käynyt niin, että samaan aikaan kun vuonna 2015 maahamme saaneiden turvapaikanhakijoiden anomuksia on tarkasteltu, on myös Irakin turvallisuustilanne parantunut. Tämän vahvisti maahanmuuttovirasto viimeksi tänään Ylelle, eikä yksi Irakissa tuntemattomasta syystä kuollut entinen turvapaikanhakija muuta asiaa miksikään.

Kantola kertoi jutussaan myös siitä, kuinka Suomeen tulleiden irakilaisten määrä on vuoden 2015 jälkeen vähentynyt. En tietenkään tiedä varmuudella mistä se johtuu, mutta veikkaan Suomesta tulijoille annettujen palautuspäätösten ja muiden EU-maiden kiristyneen turvapaikkapoliittisten linjausten vaikuttaneen asiaan. Suomen kannalta hyvä oli myös uutinen, jonka mukaan Ranskasta ei haluttu palauttaa Suomeen täältä sinne matkannut irakilaista Dublin-tapausta.

Myös kirkonmiehet ja -naiset ovat olleet jo pitkään mukana Suomen irakilaistamisyrityksessä. Niinpä monet turvapaikanhakijat ovat viimeisenä keinonaan päästä lihapatojen ääreen ilmoittaneet vaihtaneensa uskontoaan. Eikä pelkästään luterilaisuuteen vaan myös esimerkiksi helluntailaisuuteen.

Esimerkkinä pappiemme sinisilmäisyydestä valitti kirkkoherra Kari Kanala Ylen jutussa siitä, ettei eräs irakilaismies saanut uutta valituskierrosta negatiiviselle turvapaikkapäätökselleen aiemmin ilmoittamatta jääneen (ja siten mitä todennäköisimmin keksityn) kunniaväkivaltapelon takia. 

Tässä tilanteessa on vain toivottava, että maahanmuuttovirasto pysyy laillisuuden tiellä. Ja että poliitikkomme ymmärtävät, etteivät julkista näkyvyyttä saavat kantolat ja kanaset aja äänestävän kansan näkemystä vaan omaa maailmanparannusideologiaansa. Sekä vaalien pelossa huolehtivat siitä, ettei turvapaikkapolitiikkaamme jatkossa kehitetä ainakaan elintasopakolaisia suosivaan suuntaan. 

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:

12 kommenttia:

 1. Kantolan, Mykkäsen ja vihreiden toive toteutuu - huomioitavaa myös äänestäjille:

  https://pt-media.org/2018/02/20/suomeen-tulleiden-tulijoiden-todellinen-luku-on-9-876-henkea/
  ---------------------------------
  Tässä taas mallia leipäjonojen ihmisille. Katsokaahan valokuvia Vaasasta:

  https://pt-media.org/2018/02/19/turvapaikanhakijamiehet-viettavat-lunkia-elamaa-veronmaksajien-kustannuksella-katso-kuvakollaasi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unohtu mainostaa videoita! Onko tuttuja naiskasvoja?

   Poista
 2. Minusta tässäkin tapauksessa olennaista on tämä:
  ".......Helsingin Paavalin seurakunnan kirkkoherra Kari Kanalan mukaan miehen kohdistuu kotimaassaan kunniaväkivallan uhka, eikä miehellä ole hänen mukaansa mahdollisuutta selvitä hengissä.

  Kanalan mukaan miehellä on ollut avioliiton ulkopuolinen suhde korkeavaltaisen henkilön tyttären kanssa. Kanalan mukaan tämä oli syy sille, että mies joutui jättämään kotimaansa.......

  .......Irakilaismies oli valehdellut henkilöllisyytensä, kun hän saapui Suomeen vuonna 2014. Valehtelu johtui Kanalan mukaan "inhimillisesti kestämättömästä tilanteesta".......

  ......- Lain mukaan ketään ei saa karkottaa, luovuttaa tai palauttaa, jos häntä tämän vuoksi uhkaa kuolemanrangaistus, kidutus tai muu ihmisarvoa loukkaava kohtelu. Miten voimme toimia näin epäinhimillisesti, Kanala kysyy........"
  Lähde:
  http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201802202200757764_u0.shtml

  Minusta tässä on erittäin olennaista se, etteivät turvapaikan saamisen edellytykset lain mukaan tässä tapauksessa täyty missään nimessä.
  Kunniaväkivalta ei ole =kuolemantuomio, eikä varsinkaan edes irakin lain mukaan laillinen menetelmä.

  Kananen ei näköjään ymmärrä, että meillä tälläiset asiat ja viranomaispäätökset perustuvat lakiin, eivätkä tuntemuksiin.

  Meillä aviorikosta ei ole ollut rikoslaissa enää aikohin.

  Eikä turvapaikkajärjestelmää ole tarkoitettu rikollisille pakokeinoksi tekemisien vastuustaan. Mikä on pointtini ylipäätään, joka jää kanaselta täysin ymmärtämättä.

  Myös tarkoituksellisesti väärien henkilötietojen antaminen viranomaisille antaa jo sinällään perusteen evätä turvapaikka, yhdistettynä muuhun perusteettomuuteen.

  Tilanne on minusta täysin absurdi tämän karkoituspäätöksen kiistäjien huutamiseen katsoen. Juridisesti viranomaispäätös on minusta oikea, moraalisesti yhtälailla. Lisäksi se on vahvistettu kaikissa valitusprosessin asteissa viimeisen liki neljän vuoden aikana.
  Mitähän tämäkin karkoituspäätös lopultakin maksoi meille veronmaksajille?

  "Hauskasti" esim. yle:n uutisissa ei mainita näitä iltalehden julkituomia seikkoja, vaan niissä annetaan mielikuva, että viranomaiset ovat päättäneet karkoituksen väärin perustein.
  https://yle.fi/uutiset/3-10083111

  -Mika-

  VastaaPoista
 3. Naisen euro onkin 97 centtiä?
  https://yle.fi/uutiset/3-10082686

  VastaaPoista
 4. Anu Kantola on viestinnän professori Hgin yliopistossa, sellaista viestintää jatkossakin? Kannattanee katsoa millaisia graduja sieltä tulee.
  Sinällään Hesari oli taas mielenkiintoinen: suomalaiset saastuttavat takoillaan ja saunoillaan antarktista ihan kunnolla.
  Ja vielä löytyi termi "Lasikatto".
  Eli koko paletti yhdessä numerossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos Hietaniemen hautausmaan laitaa kulkiessasi tunnet pientä tärinää, se ei johdu liikenteestä. Eero Erkko se vaan siellä pyörii haudassaan.

   Poista
  2. Ja Aatos Bilderberg-Erkko myhäilee tyytyväisenä, kun EU-diktatuurin/Uuden maailmanjärjestyksen tyrannian agendaan kuuluva monikulttuuri so. valkoinen kansanmurha edistyy vauhdilla.

   Poista
 5. Suomessa on aina ollut tätä renkimentaliteettia jossa nöyrästi kumarretaan ulkopuolisen isännän suuntaan ja kukkoillaan sitten kotimaassa tämä herran asiahenkilönä, joko sen toimeksiantajan nimittämänä tai aivan itse itsensä nimittäen. Perinteisesti se herra, jonka suuntaan kumarrettiin ja jonka asioilla juostiin, oli ensin Pietarissa, sittemmin Moskovassa. Kun Moskovan käyttökelpoisuus kumarruksen suuntana sattuneesta syystä loppui, monille tuli kiire löytää uusi kumarruksen suunta. Monet kääntyivät Brysseliin päin ja toiset Tukholmaan. Mekkaan päin kumartajia on ilmestynyt kasvava määrä ja kyllä siinä sivussa voidaan olla rähmällään Bagdadinkin suuntaan.

  VastaaPoista
 6. Ihmettelen noin heppoista argumentaatiota professori Anu Kantolalta. Teksti oli kuin suvakkien julkilausuma. Pappismiehellä pimitystaito kuuluu jo perusopintoihin.

  VastaaPoista
 7. Hesarissa Lasten uutiset- osasto on vallannut myös pääkirjoitussivun.
  Ei voi kuin ihmetellä tämän professori Kantolan nautamaisuutta. Hänhän on esim. Pressiklubin vakiovieraita, hänellä kun on oikeat mielipiteet.

  VastaaPoista
 8. Viestinnän professori Anu Kantola ilmentää omalla viestinnällään yliopiston lahoamista. Pehmeät tiedekunnat alkavat olla puhtaasti puoluetoimistoja, joilta on turha odottaa mitään objektiivisuutta ja kyseenalaistamista. Kantolan puheenvuoroilla on merkitystä tieteen tilaan siinäkin, että hänen esiintymisensä vaikuttaa opintoalalle hakeutuvien valikoitumiseen. Omilla aivoillaan ajatteleva nuori ei mielellään lähde opiskelemaan sellaisen professorin alaisuuteen, jolle "oikeat" mielipiteet ovat tietoa, teoriaa ja avointa keskustelua tärkeämpiä. Tätäkin kautta vihervasemmistolaisten kuristusote mediasta edelleen vahvistuu.

  Myös ev.lut. kirkko on nykyään enemmän kulttuurimarksilainen puoluetoimisto kuin kristillinen julistaja. On odotettavissa, että kirkossa tullaan kieltämään Raamatun luku ja julkituominen. Kirkon johto on jo pyydellyt anteeksi Raamatusta luettua sanomaa ja kohta mm. sen katsotaan loukkaavan liikaa muslimeita.

  Mainittuja ongelmia pitäisi yrittää ratkaista. Yliopistojen lahonneiksi todetuilta laitoksilta pitäisi katkaista rahoitus siihen asti, että niillä on esittää tieteenalansa rippumattomuuden palauttamistoimet ja että opiskelijoita tullaan rohkaisemaan omaan ajatteluun itsesensuurin sijaan. Kirkko pitää erottaa valtiosta, jolloin mm. ev.lut. kulttuurimarksilainen kirkko saa osoittaa elinvoimansa "vapailla markkinoilla" jäsenmaksujen varassa.

  VastaaPoista
 9. Kun luin Yleltä Kanalasta kertovan jutun, oikein nauroin miehelleni, että kaikkea ne keksivät! Kunniaväkivallan uhka perusteena oleskeluluvalle olisi mitä loistavin aasinsilta pyayville luville - sen kun käskettäisiin/pyydettäisiin sukulaisia rustaamaan mitä pelottavampia yleensä perusteettomia kirjeitä, uhkavaatimuksia, jne., jonka perusteella tulijalle pysyvä oleskelulupa maahan.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!