perjantai 2. helmikuuta 2018

Hoksaamaton ja huomaamaton piispa

Helsingin piispa Teemu Laajasalon toimista paljastui jokin aika sitten kaikenlaisia epäselvyyksiä. Hänen toimessa ollessaan on hänen yrityksensä kirjanpito paljastunut vaikealukuiseksi, mutta se on kiistatta laskuttanut tuloa kirkon töistä. Lisäksi Laajasalon rahankäyttö matkoilla ja muutenkin on ollut hulppeata ja työnantajan ohjeiden vastaista.

Helsingin Sanomat uutisoi tänään siitä, kuinka muut kirkon piirissä toimivat merkkihenkilöt ymmärtävät kovasti Laajasaloa. Tuota ymmärryksen astetta kuvaa Espoon hiippakunnan piispa Ilkka Luoman toteamus, jonka mukaan "pitkälle kyse näyttää olevan hoksaamattomuudesta ja huomaamattomuudesta".

Lisäksi kirkonmiehet muistuttivat oikeusvaltioperiaatteesta, jonka mukaan ihmiset ovat syyttömiä, kunnes toisin todistetaan, ja siitä, että kristinuskon syvin sanoma on anteeksiannossa. Hyväksyttäviä argumentteja toki molemmat.

Itse muistan piispa Laajasalon parhaiten hänen letkeästä huumoristaan. Erityisesti mieleeni on jäänyt hänen leikkisä - vaikkakin millään tavalla tosiasioihin perustumaton - sanailunsa, jonka mukaan nykyisen europarlamentaarikko Jussi Halla-ahon (ps) mielestä "ainoo semmonen onnistunu lasiasia on kristalliyö", jonka aikana tuhottiin yli 1300 synagogaa, monia juutalaisia hautausmaita, lähes 7000 liikettä ja kotia sekä vietiin yli 30 000 juutalaista keskitysleireihin ja tapettiin lähteestä riippuen 36-91 juutalaista.

Nähtäväksi jää se, millä tavoin Helsingin hiippakunnan paimen hoksaa ja huomaa jatkossa vastaan tulevia asioita. Varmaa lienee kuitenkin se, ettei koira karvoistaan pääse. Eikä korppi korpin silmää noki.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Moniavioinen ja viileä apina
Kristalliyö
Ristiretkeläisten jäljillä

9 kommenttia:

 1. Minulle tumppu-Teemu jäi mieleen persuja kohtuuttomasti tölvivästä tv-sarjasta ja runkkausta käsitelleestä väitöskirjastaan.

  VastaaPoista
 2. Laajasalohan kuuluu piruntorjuntaupseeriston kenraalikuntaan ja on oivallisesti hoksannut, että valta ei ole mitään ellei sitä ajoittain käytä väärin.
  Kusi noussut kohinalla nuppiin. Muut saman pumpun jesuiitat suojelevat toki omiaan ettei vaan kukaan hoksaa tutkia myös heidän tunkioitaan.
  Aivan samalla tavallahan kaikki hyvävelijärjestelmät toimivat, ei mitään uutta taivaan alla ja tuskin manalassakaan.
  Kovin ovat piispatkin lahjattomia, varsinkin raha-asioissa.

  VastaaPoista
 3. Paska on ahneen palkka mutta liperit kaulassa se on tietysti sitä parempaa ahneutta.

  Ja tosiaan, korppi ei korpin silmää noki vaan nuhteilla selviää!

  VastaaPoista
 4. Wikipedian mukaan hän on teologian maisteri ja kasvatustieteen tohtori.
  Kun koulutettu ihminen ei noudata työnantajan ohjeita vaan toistuvasti rikkoo niitä vastaan,
  ei se ole hoksaamattomuutta, ei huomaamattomuutta, ei edes huolimattomuutta.
  Kyse on törkeästä verorahojen väärinkäytöstä, josta tuomion, rangaistuksen ja seurausten tulisi olla kuten valtakunnansyyttäjän tapauksessa.
  Muutoin ei yhteinen arvopohjamme voi säilyä eikä säily kansalaisten luottamus yhteiskunnan johtopaikoilla oleviin henkilöihin.
  https://fi.wikipedia.org/wiki/Teemu_Laajasalo

  VastaaPoista
 5. Monenlaisia sielunpaimenia on. Takavuosina paljon kohua herättäneen helsinkiläisen Siiloan-seurakunnan silloinen kakkospappi nosti roskakaatikkoon päätyneen rappioalkoholistin pystyyn ja vei kotiinsa. Mies oli entinen rakennustyömaan pääluottamusmies ja kommunisti. Pappi majoitti miehen kotinsa sohvalle kolmeksi kuukaudeksi. Mies koki herätyksen ja raitistui. Meni takaisin töihin. Kun viimeksi näin, oli hän edelleen samalla tiellä.

  VastaaPoista
 6. Espoon piispa on Tapio Luoma, ei Ilkka. Piispojen rahoista kirjoitettiin hiljan, kun joku keksi, että piispojen kuitit ovat julkisia. Selvisi, että ovat Lapin matkoillaan dokanneet ihan kunnolla, Irja Eskolasta uskonkin ihan ulkonäön perusteella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irja Eskolasta uskonkin ihan ulkonäön perusteella

   Ei Eskola vaan Askola...

   Poista
 7. Parasta vastustamista näiden väärinkäytösten kanssa on: erokirkosta.fi

  VastaaPoista
 8. Parasta vastustamista näiden väärinkäytösten kanssa on: erokirkosta.fi

  Amen.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!