torstai 8. helmikuuta 2018

Joulukuun 2017 venäläiset turvapaikanhakijat

Lupasin tammikuun lopulla seurata kansainvälistä suojelevia hakevien Venäjän kansalaisten määriä Suomessa. Näin siksi, että arvelin heidän määränsä nousun viime vuoden aikana liittyneen Helsingin kaupungin päätökseen järjestää laittomille maahanmuuttajille monipuoliset terveyspalvelut.

Edelliseen kirjoitukseeni verrattuna on Maahanmuuttoviraston tilastoihin tullut vain yksi numero lisää, eli viime joulukuussa maastamme turvapaikkaa hakevien 40 venäläisen määrä. Koko vuoden 2017 tilasto näyttää seuraavalta.

Kuten kuvasta nähdään, oli joulukuun lukema kolmanneksi suurin. Se oli myös lähes kolmanneksen suurempi kuin edellisen vuoden joulukuussa. Tai noin viidenneksen koko vuoden 2016 tulijamäärästä (193).

Kuukausi sitten esittämääni hypoteesia ei siis ole syytä hylätä ainakaan viime joulukuun tilaston perusteella. Siten turvapaikkatilastot tukevat edelleen käsitystä Helsingin tarjoamien terveyspalvelujen toimimisesta vetovoimatekijänä venäläisten maahanmuutolle.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Taustatietoa laittomien terveyspalveluiden vaikutuksista venäläisten maahanmuuttoon
Syyrian sodan ratkaiseminen ei lopettaisi EU:n pakolaistulvaa
Onko Päivi Räsänen tyhmä vai epärehellinen?

4 kommenttia:

 1. Eikö näistä ainakin osa ole Jehovan todistajia, joiden järjestö on luokiteltu terroristijärjestöksi Venäjällä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luokiteltiinko se viime vuonna?

   Poista
  2. Ainakin hesari (jopa) uutisoi https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005542494.html

   Poista
 2. Kuinkas moni näistä muuten on etnisiä venäläisiä?

  Ettei porukka sittenkin ole ainakin osittain Kaukasuksen suunnan islamistiterroristeja, joiden niskaan FSB hengittää jo liian lähellä ja ovat livistäneet Suomeen lepäämään ja mikseipä suunnittelemaan tännekin pieniä scaniointeja Tukholman malliin?

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!