torstai 15. helmikuuta 2018

Ranskalaisnainen kuoli: syynä vapaa liikkuvuus ja rokottamisen "vähäinen tarve"

Tuhkarokko tappoi Ranskassa 32-vuotiaan perheenäidin. Lisäksi se on sairastuttanut siellä marraskuun alun jälkeen 386 muuta ihmistä, joista neljännes on tarvinnut sairaalahoitoa.

Tragedialle on nähtävissä kaksi selvää syytä. Ensinnäkin Ranskassa tuhkarokkorokotteiden kattavuus on pudonnut 70 prosenttiin. Se on niin alhainen, ettei laumasuoja enää oikein toimi. WHO suosittelee vähintään 95 prosentin kattavuutta sen takaamiseksi.

Naisen tapauksesta tekee mielenkiintoisen se, että hänen äitinsä mukaan "hän kuului siihen joukkoon, jota ei lapsuudessa rokotettu. Minulle sanottiin kolmekymmentä vuotta sitten, ettei rokote ollut kovin tarpeellinen".

En tunne Ranskan terveydenhoitojärjestelmään kolmenkymmenen vuoden takaa, mutta mikäli äidin kertomus pitää paikkansa ja rokotteen vähäisestä tarpeesta puhunut ihminen on ollut terveydenhuollon ammattilainen, olisi maassa syytä selvittää laajemminkin alan ammattilaisten rokotuksiin liittyviä asenteita.

Toinen syy tuhkarokkoepidemialle on ihmisten kasvanut liikkuvuus. Virukset siirtyvät paikasta toiseen lentokoneella, autolla tai laivalla eli ihmisten mukana.

Siksi tuhkarokkotapausten lisääntyminen viime aikoina liittyy sekä turvapaikanhakijoihin että kaukomatkailuun. Ja juuri siksi rokotukset harvinaisiakin tauteja vastaan ovat nykyisin paljon tärkeämpiä kuin kolmekymmentä vuotta sitten.

Niin tai näin. Ranskan tapaus on syytä nostaa esille meillä Suomessakin puhuttaessa ennaltaehkäisevästä terveydenhoidosta. Rokotteet ovat hyvä ja halpa keino huolehtia kaikkien terveydestä.

Paitsi nykyisyys, on tuhkarokolla myös mielenkiintoinen menneisyys. Roomassa riehui vuosina 165–180 epidemia, jonka aiheutti mahdollisesti tuhkarokkovirus. Siihen arvellaan kuolleen noin viisi miljoonaa henkilöä, joiden joukossa Rooman keisari Lucius Verus.

Rooman epidemian ja tuhkarokon yhteys on kuitenkin epävarma. Sen sijaan tuhkarokkokuolemat vähentyivät WHO:n mukaan vuosien 2000–2012 välillä 78 prosentilla siten, että vuonna 2012 tautiin sairastui 226 722 henkilöä, joista 122 000 kuoli. Kuolleisuuden väheneminen on johtunut ennen kaikkea lasten rokottamisesta tuhkarokkoa vastaan.

Nämä luvut on etenkin kaikkien isien ja äitien syytä muistaa, mikäli kohtaa lapsensa rokottamattomuutta suosittelevan henkilön. Kuten edeltä ilmenee, ei tuhkarokko todellakaan ole leikin asia, vaikka se ei kuulukaan aivan tappavimpien virustautien joukkoon.

Lopuksi on vielä syytä todeta, että Ranskassa on alussa kuvaamani ikävän tragedian seurauksena kehotettu kaikkia ihmisiä ottamaan tuhkarokkorokotus. Suomessa kattavuus on yli 95 prosenttia, joten laumasuoja toimii kohtuullisen hyvin. Tilanne säilyy kuitenkin hyvänä ainoastaan, mikäli ihmiset huolehtivat myös jatkossa omista ja lastensa rokotuksista.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Hajamietteitä tieteelliseen tietoon perustuvasta päätöksenteosta
Todellisuuden hämärtymisellä saattaa olla ikäviä seurauksia
Tosiasioiden hyväksyminen on vaikeaa

23 kommenttia:

 1. Onkohan nuo luvut oikein? "vuonna 2012 tautiin sairastui 226 722 henkilöä, joista 122 000 kuoli." tuohan tarkoittaisi yli 50% kuolleisuutta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä, mutta lähteenä on Wikipedia.

   Poista
  2. Englanninkielinen wikipedia kertoi seuravaa: "In 2011, the WHO estimated that 158,000 deaths were caused by measles. This is down from 630,000 deaths in 1990.", eli tuo 122000 tuntuu aivan uskottavalta.

   Poista
  3. Ai niin, tautiin sairastuneiden määrät:
   1990 - 1,374,083
   2000 - 836,338
   2005 - 580,287
   2014 - 462,186
   (eri taulukko)

   Poista
 2. Pohjanmaalla on taas yksi lapsi sairastunut hinkuyskään, rokottamaton!
  Meillä oli vielä suhteellisen hyvä tilanne tarttuvien tautien osalta, vaan tuo vuoden 2015 vyöry toi tullessaan, niin sitä ei kukaan tienne, mitä kaikkia tartttuvia juttuja..
  Huru-ukko

  VastaaPoista
 3. Kanadalainen lääkäri Guylaine Lanctot on kirjoittanut kirjan "The Medical Mafia: How to Get Out of it Alive and Take Back Our Health and Wealth".
  Hänen mukaansa lääkemafia on ainakin lähes maailmanlaajuisesti organisoitunut vastaavalla tavalla kuin Sisilian mafia ja hän kuvaa tuota organisaatiota. Lääkemafian lonkerot ulottuvat kussakin maassa ainakin korkeimpien lääkintäviranomaisten tasolle. (Mikä mahtoikaan olla THL:än osuus siihen, että muutamia vuosia sitten erään lääkeyrityksen rokotteen koekaniineiksi luovutettiin lapsia, joista sitten osa sairastui narkolepsiaan?!).

  Kirja on pdf-muotoisena vapaasti downloadattavissa esim. seuraavasta: http://www.whale.to/v/medical_mafia.pdf
  Lanctot oli työskennellyt lääkärinä Kanadan lisäksi myös Yhdysvalloissa ja Ranskassa, joten hänellä oli varmasti tietoa ja näkemystä kuvaamastaan aiheesta.

  Seuraavassa on katkelma kirjasta: "Why Vaccination Continues", http://www.whale.to/vaccines/lanctot.html

  Mafia kosti tämän paljastuskirjan julkaisemisen Lanctotille viemällä haneltä näytösoikeudenkäynnin avulla lääkärinoikeudet. Sitä kuvaava artikkeli löytyy suomeksi käännettynä seuraavasta:
  "Tri Buchwaldin todistajanlausunto Quebecin lääketieteen komitealle",
  http://magneettimedia.com/tri-buchwaldin-todistajanlausunto-quebecin-laaketieteen-komitealle/

  Sattumoisin siinä kosketellaan myös tuhkarokko-rokotusta.

  Lääkemafiasta on myös seuraavassa: "THE MEDICAL MAFIA", http://www.whale.to/a/medical_mafia.html

  Tanskalainen lääketieteen professori Peter C. Gøtzsche on julkaissut kirjan "Tappavat lääkkeet ja järjestäytynyt rikollisuus". Seuraavassa artikkelissa häntä on haastateltu kirjansa johdosta: http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2014090718638829_ul.shtml

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmeisesti luulet, että 1800-luvulla ihmiset elivät terveempinä ja pidempään kuin nykyisin? Eli ei kannata ottaa todesta kaikkea lukemaansa.

   Poista
  2. Aika tyypillistä Steinerilaista retoriikkaa tuo edellinen ja koko kirja. Ja sen steinerilaisuuden rokotevastaisuuden takanahan on ko. uskonnon oppi siitä että rokotukset haittaavat sielunvaellusta. Ja steinerilaisuus on laajalti levinnyt vihreän liikkeen pariin sen perustajien myötä ja on voimakasta myös kokoomuksen arvoliberaalisiivessä. Älkää ampuko asiasta kertojaa, sillä tuo on valitettava totuus eikä mikään salaliittoteoria.

   Poista
  3. Kun professorikin sivuuttaa faktat ja siirtyy Eskilinpojan tavoin uskonasia-tasolle, en katso aiheelliseksi jatkaa keskustelua.


   Anonyymi15. helmikuuta 2018 klo 13.39   Poista
  4. Aivan.... valitettavasti et voi pestä noiden rokotusalarmi kellokkaiden touhuja pois olemasta. Tuo tausta löytyy nimittäil yllättävän monelta heikäläisistä kun vähän tonkaisee. Ei toki kaikilta. :-)

   Poista
  5. Kaksi ensimmäistä ovat steinerilaisten/antroposofien oppien mukaisia ja sieltä tulee niiden edistämistouhut merkittävältä osaltaan. Suomessakin on yllättävän paljon steinerilaisia/antroposofeja merkittävillä paikoilla yhteiskunnassa. Puhumattakaan Steiner-kouluista ja niiden taustaryhmistä. Ihmiset jotka niihin lapsiaan vievät eivät ymmärrä vievänstä heidät uskonnollisen yhteisön ylläpitämään laitokseen.

   Poista
 4. Aivan käsittämättömiä riskejä ihmiset ovat nykyisin valmiita ottamaan itselleen ja varsinkin lapsilleen, ymmärtämättömyyttään ja kaikenlaisten humpuukiterapeuttien oppeja uskoessaan. Rokotusten vastustaminen, homeopatia, hopeavesi ja varsinkin kotisynnytys ovat todella tyhmiä juttuja. Varsinkin viimemainittu on sekä äidille että lapselle erittäin suuri riski. Ei pysty ymmärtämään, että joku voi sellaisen riskin ottaa, kun kuitenkin täysin varustettuja ja osaavalla henkilökunnalla varustettuja synnytyssairaaloita meillä on.

  VastaaPoista
 5. Minusta pitäisi noin pahan epidemiakuolleisuuden kohdatessa tukeutua luotettavaan poliittiseen kannanottoon. Toinen uhri olisi länsimaiselle arvopohjalle kestämätöntä.

  VastaaPoista
 6. Yle tänään:
  "THL: Vauvoille lisärokote hinkuyskää vastaan Pietarsaaren seudulla"

  https://yle.fi/uutiset/3-10077471

  VastaaPoista
 7. "Everything is Fake: Top 40 Pieces of Fakery in Our World",
  http://www.wakingtimes.com/2015/08/18/everything-is-fake-top-40-pieces-of-fakery-in-our-world/

  ""TAKING THE RED PILL"
  THE REAL MATRIX",
  https://www.newswithviews.com/Yates/steven.htm

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Isän epätoivoinen tarina: Kaksi lastani sairastui narkolepsiaan rokotteen jälkeen – "Vuodet yhtä helvettiä",
   https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/isan-epatoivoinen-tarina-kaksi-lastani-sairastui-narkolepsiaan-rokotteen-jalkeen-vuodet-yhta-helvettia/5807154#gs.HVl_qyE

   "Erään narkolepsiaan sairastuneen lapsen äidin kirje",
   http://riikkasoyring.puheenvuoro.uusisuomi.fi/54337-eraan-narkolepsiaan-sairastuneen-lapsen-aidin-kirje

   Nämä ovat tietysti vain merkityksettömiä yksittäistapauksia täällä bunkkereihinsa linnoittautuneille rokotususkonsotureille, jotka ovat valmiita puolustamaan rikollisen Big Pharman likaisilla rahoillaan ostamaa
   Virallista Rokotus-"totuutta" viimeiseen saakka tosiasioista piittaamatta.

   Poista
  2. Se, että yhdestä rokotteesta on tiettyjä minimaalisia, mutta toki yksilötasolla traagisia, seurauksia, ei tee rokottamisesta kokonaisuudessaan negatiivista asiaa, ei lähellekään.

   Te rokotealarmistit tunnutte haukkuvan kokoajan väärää puuta. Haukkuisitte tuota orwellimaisesti nimettyä terveyden ja hyvinvoinnin virasto ja saitoja poliitikkoja, jotka ostivat meille tänne sitä halvempaa rokotetta kun mitä ilmeisestikin tiedossa olevia riskitekijöitä turvallisempaa, mutta kalliimpaa olisi ollut maailmalla olemassa. Tätä turvallisempaa käsittääkseni käytettiin sitten mm. naapurimaissamme. Mikään toiminta ei ole riskiä vailla, mutta pihiydestä johtuva riskien kasvattaminen on minustakin tuomittavaa. Tai muniensa myyminen sellaiselle kaupalliselle taholle, jolta ei saa kuin sitä turvattomampaa.... mutta kuten sanottu, haukutte aivan väärää asiaa. Se miksi näin teette, johtuu taas useimmilla teistä uskonnostanne, vaikka sen haluatte piilottaakin näennäistieteellisyyteenne.

   Poista
 8. Mitäs mieltä sitten ollaan tuberkuloosista, joka on maahanmuuton myötä yleistynyt taas meilläkin? Vanhempi väki, jota vanha calmette-rokotus ei enää suojaa, taitaa olla melkoisessa vaaravyöhykkeessä, mutta eihän se tietenkään ketään kiinnosta. Jos kunnon epidemia syntyy, päästään vain kuluja aiheuttavasta vanhusväestöstä kätevästi eroon...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Jos kunnon epidemia syntyy, päästään vain kuluja aiheuttavasta vanhusväestöstä kätevästi eroon..."

   Nythän sanoitkin mielenkiintoisen totuuden, joka välttämättä ei koske vain vanhusväestöä:

   "The elite agenda for global population control is not a “conspiracy theory,” it is on the record and documented...": https://www.prisonplanet.com/the-population-reduction-agenda-for-dummies.html

   Aikaisemmin viime vuosisadalla on esitetty erilaisia menetelmiä tuon radikaalin väestön vähentämisen toteuttamiseksi. Sittemmin on ohjelmoitavien mikrosirujen kokoa pystytty jatkuvasti pienentämään:

   "IBM & Samsung Just Makes 5nm Silicon Powerful Chips With 30 Billion Transistors", https://www.futurescope.co/ibm-5nm-chips-30-billion-transistors/

   Tuo tarkoittaa käytännön tasolla mm. sitä, että noita nanokokoisia siruja voidaan helposti ujuttaa rokotteissa ihmisiin.
   Niitä voidaan sitä ennen ohjelmoida erilaisiin tarkoituksiin - myös negatiivisiin:
   esim. aiheuttamaan määrättyjen ajanjaksojen päästä erilaisia sairauksia, joiden oireita lievittävät lääkkeet kasvattavat jo nyt rikollisen Big Pharman voittoja mukavasti.
   Sitten kun kulissien takaa naruja vetelevä taho päättää, että on aika ruveta toteuttamaan radikaalia väestönvähennystä, sirut voidaan ohjelmoida aiheuttamaan tappava tauti lyhyeksikin määritetyn ajan sisällä!

   No, Brysselin Pravdansa "Virallisia Totuuksia" pitkään uskollisesti ammentaneet "tietävät", että tuollainen on vain foliohattuisen salaliittoteoreetikon hourailua; Pravda kun muistaa tavantakaa varoittaa "salaliittoteoreetikoista" (jotka voisivat vaarantaa lehden ajaman EU-diktatuurin/Uuden maailmanjärjestyksen tyrannian toteutumista).

   Poista
 9. Huomasin että joku on kääntänyt em. artikkelin ""Everything is Fake: Top 40 Pieces of Fakery in Our World" suomeksikin: http://magneettimedia.com/kaikki-on-huijausta-nama-40-asiaa-ovat-huijausta/
  Se voi tietysti olla erilaisiin Virallisiin "Totuuksiin" ja muihin valeisiin aivopestyille vastenmielistäkin luettavaa, kun olettavat alitajuisesti elämän olevan mukavampaa Matrixissa.

  VastaaPoista
 10. Vanhat kymmeniä vuosia käytetyt rokotteet ovat suhteellisen turvallisia. Uudenlaiset uudenlaisia viruksia vastaan kehitetyt rokotteet saattavat olla vaarallisempia, koska niitä ei ole ehditty tarkkaan tutkia ja testata.

  VastaaPoista
 11. Tuhkarokko 8-vuotiaana ja hinkuyskä noin 40-vuotiaana ja kumpikaan tauti ei ollut hirmuinen, ei siis jälkitauteja ja muutenkin esim. hinkuyskän takia ei päivääkään sairaslomaa. Rokotettu olin.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!