keskiviikko 1. marraskuuta 2017

New York, New York

Frank Sinatra lauloi aikanaan kappaleen "New York, New York", joka oli hänen ylityslaulunsa Yhdysvaltain suurimmalle kaupungille ja sen elämänmenolle. Silloin kaupunkia ei vielä ollut kohdannut laajamittainen islamilainen terrorismi, joka järkytti koko maailmaa syyskuun 11. päivänä vuonna 2001.

New Yorkiin kohdistuva terrorismi sai eilen jatko-osan, kun amerikanuzbekistanilainen Sayfullo Saipov päätti ainakin kahdeksan ihmisen elämän ISIS-järjestön nimissä. Murhaamistapana miehellä oli autolla ajelu pyöräilykaistaa pitkin ja taisteluhuutona "Allahu Akbar".

Presidentti Trump uhosi tapahtuneen jälkeen, ettei ISIS:in saisi antaa tunkeutua Yhdysvaltoihin sitten kun järjestö on voitettu Lähi-idässä ja muualla. Minä puolestani sanon, ettei ISIS:in saisi antaa tunkeutua myöskään Suomeen tai Euroopan Unioniin, mutta pahoin pelkään, että taidan olla pahasti myöhässä. Kuten myös presidentti Trump.

Ilta-Sanomien siteeraaman tutkija ja toimittaja Kristiina Koivusen mukaan ei ole stereotyyppisiä jihadisteja. Islamilaisille taistelukentille on meiltä lähtenyt 18–50 vuotiaita ihmisiä, joista jotkut ovat olleet köyhiä ja toiset rikkaita. Jotkut ovat olleet maahanmuuttajia ja toiset kantasuomalaisia.  Joukossa on ollut myös merkittävä määrä naisia. Suurimmalla osalla lähteneistä on Suomen kansalaisuus.

Suojelupoliisi kertoi alkukesästä terroriepäilyistä tutkittavien henkilöiden määrän olevan satoja. Heistä suurimman uhan Suomelle muodostavan yksittäiset toimijat tai pienryhmät, joita innostaa islamistinen propaganda tai terrorijärjestöt.

Tämän päivän suomalainen terrorismi näyttäisi siis nousevan islamilaisesta kulttuurista, oli kyse sitten kantasuomalaisista käännynnäisistä tai islamiin syntyneistä. Asiaa ei taida auttaa jälkimmäisten heikko kotoutumistahto.

Siitä esimerkkinä eräs maallistunut muslimimies on kertonut, että "kotona meille opetetaan, kuinka meistä ei voi tulla suomalaisia eikä kristittyjä. Lapset kilpailevat siitä, kuka lukee Koraania kauneimmalla äänellä ja pukeutuu peittävimpään asuun".

Siten on varsin selvää, että eri länsimaiden maahanmuuttopolitiikan toimet maahanmuuttajien kotouttamiseksi ovat epäonnistuneet täydellisesti ja islamista on muodostunut monikulttuuriseen yhteiseloon innostavan rikkauden sijasta terroristien ensisijainen motivaattori ja kasvualusta.

Meillä tuhannen taalan kysymys kuuluukin, että miten etenemme tästä tilanteesta eteenpäin niin, etteivät New Yorkin kaltaiset tapaukset toistu Suomessa. Toistaiseksihan meillä on nähty "vain" islamin nimessä tehty puukkoisku.

Paasikiven opetusten mukaisesti viisauden alku saattaisi löytyä tosiasioiden tunnustamisesta. Olisiko aika tehdä niin myös länsimaihin saapuneen islamilaisen kulttuurin suhteen?

Ja ryhtyä havaittujen tosiasioiden pohjalta toimenpiteisiin, joiden avulla profeetta Muhammedin opetusten tulkinta ja käytäntö saataisiin joko muokattua rakentavaksi osaksi meidän yhteiskuntaamme tai - ellei se onnistu - jollain muulla tavalla poistaa siihen perustuva uhka meitä kohtaan.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Kuka kiihotti kansanryhmää vastaan?
Lontoossa paukahti pommi ja Pariisissa välähti veitsi
Pitäisikö jihadistit palkita etuoikeuksilla

16 kommenttia:

 1. "Ja ryhtyä havaittujen tosiasioiden pohjalta toimenpiteisiin, joiden avulla profeetta Muhammedin opetusten tulkinta ja käytäntö saataisiin joko muokattua rakentavaksi osaksi meidän yhteiskuntaamme tai - ellei se onnistu - jollain muulla tavalla poistaa siihen perustuva uhka meitä kohtaan."

  Suomen tataari-yhteisöltä voisi kysyä neuvoa miten he ovat onnistuneet integroitumaan niin paljon paremmin?

  Tosin he integroituivat aikana, jolloin piti ihan aikuisten oikeasti tehdä töitä elääkseen.
  Silloin ei ollu taikaseiniä/Kela-Gold kortteja.

  VastaaPoista
 2. ”viisauden alku saattaisi löytyä tosiasioiden tunnustamisesta. Olisiko aika tehdä niin myös länsimaihin saapuneen islamilaisen kulttuurin suhteen?”

  Näköjään tosiasiat on jo tunnustettu, jopa etukenossa ennakoiden, mutta johtopäätökset ovat masentavia. Ainakin Saksassa. Tulin juuri Lufthansan lennolla Frankfurtista Helsinkiin ja luin businessluokan ruokalistan alalaidasta seuraavaa: ”In our effort to cater the needs of our passengers, we do not serve pork products on this flight” Tilanteen tulkinta ja johtopäätökset lienevät selittämättäkin selviä.

  VastaaPoista
 3. Mitä tataareihin ja siihen aikaan kun he tänne tulivat niin eipä silloin mitään vähemmistön perseilyä olisi kovin pitkään katsottu. Sama olisi jos vuoden 2015 invaasio olisi tapahtunut vuonna 1944 niin olisi voinut jäädä invaasio toteutumatta. Nyt eletään länsimaisen kulttuurin lammasaikaa ja saas nähdä paljonko se tulee tulevaisuudessa maksamaan verta.

  VastaaPoista
 4. Islam ja länsimaat - tuli ja vesi, mahdottomat yhdistää. Samoin on mahdoton yhdistelmä rajaton maahanmuutto ja hyvinvointivaltio. On älyvapaata hurskastelua kuvitella, että niin vieraasta kulttuurista kuin muslimikultturi on, tänne tulleet kotoutuisivat ja sopeutuisivat, kun jo pelkkä halu siihen puuttuu! Hukkanheitettyjä projekteja, aikaa ja rahaa ja kun viimemainitusta tulee puutetta, alkaa rähinä, joka saattaa muistuttaa sata vuotta sitten koettua. Silloin kenelläkään ei ole enää kivaa. Poliitikkojen olisi korkea aika laskeutua sieltä norsunluutornista, ellei sitten ole jo nyt liian myöhäistä?

  VastaaPoista
 5. "...maahanmuuttopolitiikan toimet maahanmuuttajien kotouttamiseksi ovat epäonnistuneet täydellisesti"

  Voiko puhua epäonnistumisesta, jos tehtävä on alun alkaen tiedetty mahdottomaksi? Yhtä hyvin voi sanoa, että ikiliikkujan rakentamisessa on epäonnistuttu. Epäonnistumisen varmistamiseksi on kaiken lisäksi tehty kaikki mahdollinen. Tulijoilta ei tosissaan vaadita kielen oppimista ammattiin kouluttautumista, itsensä elättämistä tai sitä odottaessa edes perehdyttävää yhdyskuntapalvelua. Sen sijaan toimettomuus palkitaan harkinnanvaraisilla tuilla, moniavioisuus ja lapsitehtailu on tehty ammatiksi. Oman ongelmakulttuurin säilyttämiseen ja kärjistämiseen rohkaistaan ja sitä tuetaan verovaroin. Samalla haukutaan oma kulttuuri ja kansa, jonka käsketään pitää turpa kiinni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikäli toimia tehdään, ne joko onnistuvat tai epäonnistuvat. Jos tehtävä on jo alun alkaen mahdoton, se epäonnistuu varmasti.

   Poista
 6. Vuosiluvussa on lyöntivirhe, po. 2001.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tarkkaavaisuudesta. Korjasin lapsuksen.

   Poista
  2. Joskus ennustettiin keltaisesta vaarasta, eli Kiinan ja länsimaitten välisesta sodasta, tosin epäilen että voi käydä niin että seuraava suursota käydään länsimaiden ja islamin välillä..
   Voi olla että kiina liitoutuu tässä sodassa länsimaiden kanssa ..

   Poista
 7. Mutta eihän Wtc -iskut olleet islamilaisten tekemiä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. WTC-iskuista kyllä iloittiin muslimiyhteisöissä. On kuitenkin tullut ilmi asioita, jotka eivät tue virallista kuvausta tapahtumista. Yksi tärkeä vihje on se, että iskuja edeltävänä vuonna suunniteltiin USA:n hallinnon piirissä sotilaallisia operaatioita Lähi-Idässä. Niiden taakse tuli kuitenkin saada tuki kansalta, sillä se lähtee helposti kaduille protestoimaan uusia Vietnameita vastaan. Hallinnon raportissa todettiinkin napakasti, että tarvitaan "uusi Pearl Harbor". Se myös saatiin ja sattumalta juuri samana päivänä, kun puolustusjärjestelmät olivat "telakalla".

   Poista
 8. Köpiksessä jotain "jengiläisiä"...

  "Kööpenhaminassa yksi ihminen on kuollut ja kaksi haavoittunut ampumisvälikohtauksessa, kertoo Ruotsin yleisradioyhtiö SVT (siirryt toiseen palveluun). Toisen haavoittuneen vammat ovat vakavat."

  https://yle.fi/uutiset/3-9910182

  VastaaPoista
 9. Mihin etenemme? Emme yhtään mihinkään ennenkuin suomalaiset ovat tarpeeksi kyllästyneitä rinnakkaiskehitysmaa-yhteiskuntaansa jossain kaukaisessa tulevaisuudessa ja alkavat äänestämään matutusvastaisia ihmisiä hallitukseensa... toivottavasti siihen ei mene niin kauaa etteivät kantasuomalaiset ole enää enemmistönä omassa maassaan.

  Yhtään mitään ei tapahdu ennen sitä, tai siis jossei äärioikeiston uutta nousua ja valtion vastareaktioita siihen, lasketa.
  Pelkkää puhetta, suvakisia, rasismin pelkoa ja saamattomuutta on luvassa pitkälle tulevaisuuteen.

  Äänestäjät saavat kiittää itseänsä.

  VastaaPoista
 10. Nimimerkki Valla Valla kirjoitti Ruotsista, jossa asui vuosia ja tuntee maan, että on aivan turha odottaa tavallisten ihmisten nousevan kapinaan. He vain muuttavat pois tieltä. Hän ennakoi, että maa jakaantuu kolmeen osaan, jotka ovat limittäin ja lomittain.

  On alueita, joissa kantikset ovat vielä enemmistö, on lähiöitä ja kaupunkeja, joissa maahanmuuttajat vallitsevat, kuten Södertälje ja sitten on välissä olevia.

  Maahanmuuttajat eivät Ruotsissa ole mikään yksi ryhmä, vaan ovat erilaisia ja monesti vihollisia, kuten kurdit ja turkkilaiset. Hekin eristäytyvät omille alueilleen.

  Näin hoiperrellaan eteenpäin, aseet paukkuvat, rikollisuus lisääntyy ja rauhanrekat ajelevat. Kunnes rahat joskus loppuvat ja ajattelu alkaa.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!