sunnuntai 26. marraskuuta 2017

Timo Soini on ymmärtänyt väärin

Ministeri Timo Soini (sin) on lausunut intialaislehdelle näkemyksensä EU:n maahanmuuttopolitiikasta. Hänen kommenttinsa ovat siksi valaisevia, etten malta olla kommentoimatta niitä.

Soinin mukaan "meidän on oltava inhimillisiä, mutta myös ymmärrettävä, että on oltava sivistynyt ja sääntöihin perustuva tapa tulla Eurooppaan. On myös ihmisten uudelleensijoittamisen ja -asuttamisen ongelma."

Tästä on helppo olla periaatteellisella tasolla samaa mieltä. Ainakin mikäli Soini tarkoitti sitä, että maanosaamme tulo pitää järjestää kontrolloidusti ja asettamalla tulijoiden määrä sellaiseksi, että heistä (käytännöllisesti katsoen) kaikki saadaan asutetuksi ja sijoitetuksi yhteiskuntaan siten, että tulijoista muodostuu maanosallemme rakentava voima.

Toiseksi Soini totesi, että "jotkut näistä itäisen Euroopan maista eivät ota vastaan ketään. Tämä tietenkin ihmetyttää. Jos et ota vastaan ketään, miksi jonkun toisen täytyisi."

Tässä Soini on kyllä pahasti erehtynyt, sillä eiväthän esimerkiksi Unkarin, Tshekin, Slovakian tai Puolan poliittiset johtajat ole vaatineet muita EU-maita ottamaan vastaan kehitysmaalaisia? Sellaisia vaatimuksia on esitetty ainoastaan toisin päin mm. EU:n toimielimistä käsin.

Edelleen Soinin mukaan "Afrikka on... elintärkeä kysymys Euroopan unionille. Meillä on suojattu talous, etenkin maataloudessa. Fakta on, että jos emme anna afrikkalaisille reilua mahdollisuutta saada tuotteitaan myyntiin Euroopassa tai kilpailla Euroopassa, on toinen vaihtoehto ottaa vastaan heidän väkeään. Kyse on joko tuotteista tai ihmisistä. Mielestäni tuotteet ovat parempi vaihtoehto."

Olen samaa mieltä EU:n suljetusta maataloudesta ja afrikkalaisten tuotteiden liikkuvuuden paremmuudesta sikäläisiin ihmisiin nähden. Sen sijaan Soini on ymmärtänyt afrikkalaisen maahanmuuton perussyyn ja asiaan liittyvän realismin väärin.

Soinin kommentista syntyy nimittäin sellainen vaikutelma, ettei hän tietäisi afrikkalaisten naisten synnyttävän keskimäärin 4,7 lasta. Se tarkoittaa, että vuonna 2100 afrikkalaisia on yhteensä 4,4 miljardia ellei syntyvyydessä tapahdu muutosta. Koska Afrikassa elää nykyisin noin  1,2 miljardia ihmistä, se tarkoittaa tämän vuosisadan loppuun mennessä 267 prosentin lisäystä.

Ja juuri tässä on Soinin suurin väärinymmärrys. Nämä luvut - 3,2 miljardia eli 267 prosenttia enemmän afrikkalaisia - ovat niin suuria, etteivät niistä johtuvat ongelmat voi mitenkään ratketa reilun kaupan keinoin. Ei vaikka kaikki 508 miljoonaa EU-kansalaista ostaisivat eurooppalaisten sijaan pelkästään afrikkalaisia maataloustuotteita.

Eikä Soini tainnut maatalouden vapauttamisen vaihtoehdosta puhuessaan ymmärtää sitäkään, ettei liene realistista olettaa kaikkien 508 miljoonan EU-kansalaisen vauvasta vaariin haluavan (tai edes suostuvan) ottamaan elätettäväkseen noin kuutta tai seitsemää afrikkalaista, jotta kaikki 3,2 miljardia lisäafrikkalaista saataisiin asutetuksi tänne Välimeren pohjoispuolelle.

Mutta saahan Soini tietenkin jutella. Eikä hän valitettavasti ole ymmärryksensä vajavaisuuden kanssa maamme hallituksessa mitenkään poikkeuksellinen yksilö. Ei, vaikka edelle kirjoittamani tosiasiat eivät mitään korkeampaa matematiikkaa, ekonomiaa tai ihmispsykologiaa olekaan.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Mistä rasistinen väkivaltatapaus kertoo
Timo Soinille Syyrian mielenosoituksesta
Kuinka humanitaarinen kriisi kesytetään?

14 kommenttia:

 1. Soinihan laulaa niitä lauluja kenen leipää hän syö. Täysin korruptoitunut ukko.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin. Eipä tässä taida olla kyse niinkään Soinin ymmärryksen vajavaisuudesta, vaan sen tietoisesta suuntaamisesta.

   Soini sai olla Vennamon perillisenä valtakunnan ykköspopulisti niin kauan kuin heitteli epämääräisiä sutkautuksiaan EU:n suuntaan. Tony Halme -vainaan myötä hän hoksasi tuhoisaksi kääntyneen maahanmuuttopolitiikan haittavaikutusten kärsijöiksi joutuneen ja joutuvan kansanosan äänipotentiaalin.

   Viimemainittu muodostuikin todelliseksi voimaksi Soinin saatua Jussi Halla-ahon kanavoimaan sitä. Seurauksena olivat Jytky ja Jatkojytky, joista Soini pokkasi toki aplodit itselleen valtamedian säestyksellä, tietäen samalla kivuliaan hyvin kenen ansiota ne olivat.

   Kun Timosaurus sitten totesi voimiensa hiipuvan ja hillotolpan olevan saavutettu, testamenttasi hän perintönsä prinssiksi valitsemalleen Sampo Terholle. Mutta ne pirun äänestäjät!

   Mitäpä Timosaurus tuosta enää: hänhän vetäytyy ilmeisesti ensi kesänä brittiläisen luolansa viileyteen jättäen uuden "puolueensa" SinTu-uuvatit oman onnensa nojaan.

   Jussi Niinistö ja Terho saanevat halutessaan eduskuntapaikan Kokoomuksesta, Simon Elo ja ehkä myös Maria Lohela KriDeistä. Jari Lindström ehti jo spekuloida politiikasta luopumisella, mutta saattaa sittenkin jatkaa...vaan tuskinpa SinTu-uuvattien riveissä.

   Niinpä tässä käy melkein sääliksi uuvattien rivikansanedustajia: he lähtevät seuraaviin eduskuntavaaleihin prosentin kannatuksella vailla varteenotettavaa puoluejohtajaa, eikä suurinta osaa heistä huolittane enää mihinkään vakavasti otettavaan puolueeseen.

   Timosaurus I Suurta ei mikään mainitusta voine enää hetkauttaa. Kaikki mitä hän sanoo ja tekee, pohjustaa hänen tulevaa eläkevirkaansa ja sitä edeltävää sopuisaksi muuttuneen populistipoliitikon lopputaivalta.

   Poista
 2. Lehtitietojen mukaan Soini kuuluu katoliseen kirkkoon, joka tunnetusti vastustaa syntyvyyden säännöstelyä.

  VastaaPoista
 3. Jospa Professori ensi kerralla vääntää rautalangasta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En usko sen auttavan. Se, joka ei halua nähdä, ei näe. Se, joka ei halua ymmärtää, ei ymmärrä. Se haluaa väistää relevantit kysymykset ja puhua asian sivusta, tekee niin. Afrikan väestöongelmaa ei voida ratkaista muuttoliikkeellä. Se on osoitettu selvillä numeroilla vaikka kuinka monta kertaa. Turvapaikkasysteemiä ei ole tarkoitettu muuttoliikkeen pikatieksi ja ohituskaistaksi, vaan ratkaisuksi tilapäiseen pakopaikan tarpeeseen. Euroopan maatalouden suojamekanismeilla on enintään marginaalinen vaikutus Afrikan väestön muuttopaineeseen. Väestön lisääntyessä sen merkitys edelleen vähenee, kun afrikkalaisten oma ravinnontarve lisääntyy.

   Mitä sitten pitää tehdä. Kaksi asiaa on ilmeistä. Afrikan väestönkasvu täytyy saada pysähtymään ja sinne täytyy luoda tuottavia työpaikkoja. Maatalous ei ole kovin hyvä työllistäjä. Teollisuus ja palvelut, kuten matkailu, ovat. Miten se saadaan aikaan. Jos minä pystyisin moisen asian ratkaisemaan tällaisessa lyhyessä kommentissa, ansaitsisin vähintään Nobelin palkinnon tai kaksi (talous ja rauha)

   Poista
 4. Euroopan taloudellinen romahtaminen tulevalla vuosisadalla tänne vaeltavien satojen miljoonien ei-eurooppalaisten alle on vain yksi puoli kulttuurisesta katastrofista.

  Vanhat eurooppalaiset valtiot eivät romahda vain taloudellisesti, vaan myös sosiaalisesti, terveydellisesti, moraalisesti ja tiedollis-kognitiivisesti.

  Sosiaalinen romahdus tarkoittaa yhteisyyden tuntojen ja niin sanotun luottamuspääoman katoamista. Terveydellinen romahdus voitettujen tartuntatautien paluuta ja uusien leviämistä. Moraalinen romahdus tarkoittaa sitä että ihmiset opppivat kääntämään päänsä poispäin ja olemaan välittämättä törmätessään ilmiöihin, joita ei sitten enää missään tilastoida. Ja kognitiivinen romahdus alkaa, tai on jo alkanut siitä, että tiedolliset ja aatteelliset ismit kuin huomaamatta sulavat yhteen eikä niin sanotusta tutkimustiedosta ole enää todellista apua yhteiskunnallisia ongelmia käsiteltäessä.

  Kun demokraattiset yhteiskunnat kohtaavat ongelmia, joita ne eivät demokratian keinoin pysty käsittelemään ja ratkaisemaan, ainoa tie johtaa kriisiytymiseen, kurin ja järjestyksen kiristämiseen, keskustelun valvomiseen ja sensuuriin, poliisitoimiin ja militarisoitumiseen, lopulta totalitarismiin.

  Tuossa kriisiytymisessä me olemme jo ottaneet monta eskalaatioaskelta. Eikä merkkiäkään siitä että mikään, toistan: mikään poliittinen taho ymmärtäisi missä mennään.

  Eurooppalaiset yhteiskunnat ovat ihan erityisen kulttuurisen emergenssin tuotteita, ja koko eurooppalainen hyvinvointi on ripustettu hyvin ohuiden ajattelulankojen varaan. Euroopan aineellinen vauraus ei suinkaan pelasta meitä, kun vastassa ei ole vain raaka köyhyys, vaan kaikkea tietoa ja sivistystä paljon vahvemmat, uskontojen ja uskomusten kaiken oikeuttavat ja mistään piittaamattomat voimat.

  Timo Soini ei todellakaan ymmärrä eurooppalaisuudesta yhtään mitään. Mutta ei kyllä kovin moni muukaan.

  Kirjoitin juuri oman raporttini eurooppalaisuudesta. Siihen pääsee nimeäni klikkaamalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luettu. Ja myös Alkonkassan tuotteisto.
   Ongelma on se, että tekstisi tulisi kääntää politiikan kielelle. Niinpä, mistäpä sellaisen löydät?
   Ja jos löydät, mitä sitten?

   Poista
 5. On paradoksaalista ajatella massiivista maatalustuotteiden tuontia Afrikasta niin kauan kuin suuri osa afrikkalaisista elää lännen kehitysapuelindarvikkeiden ja muun tuontiruuan varassa. Mugabe onnistui tuhoamaan Zimbabwen ruuantuotannon ajamalla valkoiset maasta. Soini puhuu, mitä sylki suuhun tuo.

  VastaaPoista
 6. “Moraalinen romahdus tarkoittaa sitä että ihmiset oppivat kääntämään päänsä poispäin ja olemaan välittämättä törmätessään ilmiöihin, joita ei sitten enää missään tilastoida. “

  Se voi tarkoitaa muutakin. Se voi tarkoitaa sitä, että otetaan täysimääräisesti käyttöön se väkivaltakoneisto, joka eurooppalaisilla ja amerikkalaisilla on hallussaan, ja jonka käyttöä nykyinen kristinuskosta lähtöisin oleva moraali rajoittaa. Tämä saattaa johtaa kansanmurhiin, joissa uhrien lukumäärä kasvaa miljoonien sijasta miljardeihin.

  Ken elää, se näkee. Onneksi en usko itse eläväni.

  Toinen professori

  VastaaPoista
 7. Asioihin perehtyminen ei koskaan ole ollut Timo Soinin vahvin puoli. Ennemminkin hän on keskittynyt hauskoihin retorisiin heittoihin, jotka ovat usein merkitykseltään moniselitteisiä ja elävät omaa elämäänsä todellisuudesta riippumatta.

  Euroopasta löytyy vain harvoja poliitikkoja, jotka edes jotenkin ymmärtävät käsillä olevan ongelman mittasuhteet. Yksikään näistä ei ole Juha Sipilä, joka vain jatkaa hyvesignalointiaan.

  Empatia on huono politiikan ohjenuora, jos se toimii ilman järjen ohjausta.

  VastaaPoista
 8. Hieno blogi ja yhtä hienot kommentit. Kiitos!
  Jos nuo peijoonit kuitenkin tietävät mitä tekevät, mutta luulevat tietävänsä, että tekevät oikein. Eikös se äärimmäinen narsismi voi ilmetä esim. soinilaisena politikointina? Psykiatrit voisivat pystyttää jonnekin hillotolpan ja puolisalaa diagnosoida mahdolliset psykopatologiat tolppaa nuoleskeleville humanoideille.

  VastaaPoista
 9. Onko Afrikassa tehty mielipidetutkimuksia siitä miksi ihmiset tekevät niin paljon lapsia?

  VastaaPoista
 10. Väärinymmärryksen mestaruus menee edelleen Ruotsiin.

  Paavon artikkelissa on video, jossa aikoinaan musta POIKA on valittu Lucia-neidoksi.

  https://pt-media.org/2017/11/26/lucia-juhlan-suosio-laskee-entisestaan/

  VastaaPoista
 11. Kyllönen: "Monikulttuurisuushoure on murskattava
  Kari Suomalaisen ennustus ”suomalaisesta hölmölästä” on toteutunut.

  Oululainen Matti Kyllönen kirjoitti eilen kolumnissaan:

  Tänään vietettävänä J. V. Snellmanin ja suomalaisuuden päivänä liputamme Suomen kansallislipulla ja teemme kunniaa kansallisuusaatteelle, nationalismille, aatteelle jota Euroopan unionin ”hallitus”, komissio, niin mielellään haukkuu.

  Kansallisuusaate nähdään Euroopn ns. eliitin piirissä Euroopan nykyisten ongelmien syynä. Mikä nationalismissa on niin vihattavaa, että sen kannattajia etsitään sosiaalisesta mediasta ja paperilehdistäkin oikein poliisivoimin?..."

  Koko artikkeli: https://mvlehti.net/2017/05/13/kyllonen-monikulttuurisuushoure-on-murskattava/

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!