torstai 16. marraskuuta 2017

Afrikkalaisen rasistin valta kaatui

Yksi valkoisiin kohdistuvan rasismin menestyksellisimmistä tekijöistä on syrjäytetty. Tarkoitan tietenkin Zimbabwen WHO:n hyvän tahdon lähettilääksi jokin aika sitten hetkeksi nimitettyä Robert Mugabea, jonka vallan alkuajoista Wikipedia kertoo seuraavaa.

"Mugaben johtama Zimbabwe on noussut uutisiin muun muassa valkoisiin kohdistuvista väkivallasta ja rotusorrosta. Maassa on tehty maauudistus, jossa valkoisten maanviljelijöiden maita on jaettu mustille. Valkoisten tilojen pakkolunastuksissa ja häädöissä on ollut mukana Zimbabwen armeija ja muita aseellisia joukkoja. Valkoisia ja heidän mustia työntekijöitään sekä heidän perheitään on pahoinpidelty, murhattu ja raiskattu. Valkoisilta anastettuja tiloja on luovutettu tahoille, joilla ei ole kokemusta maanviljelystä, muiden muassa Mugaben hallituksen suosikeille ja sotilashenkilöille. Alun perin Mugabe lupasi antaa valkoisilta riistetyt tilat mustille sisällissodan veteraaneille."

Tulos oli katastrofi ja siten Mugabe ei ollut pelkästään rasisti, vaan Venäjällä vallankumouksella valtaan nousseen V. I. Leniniin vertautuva kotimaansa maatalouden tuhoajana. Mugaben johtaman rasismin seurauksena Afrikan vilja-aittana tunnettu entinen Rhodesia muuttui varansa ruuan tuomiseen ja naapureidensa asioihin sotilaallisesti sotkeutuvaan Zimbabween, jonka talous romahti lopullisesti hyperinflaatioon.

Lyhyesti sanottuna on kaikin puolin upeaa, että Mugabe on syrjäytetty. Häntä ei tule yhtään enempää ikävä kuin edellä mainittua Leniniä tai muita samankaltaisia kansanmurhaajia.

Seuraavaksi täytyy toivoa, että Mugaben vallan raunioilla tapahtuu ihme, ja Hararessa nousee johtoon taho, jolla on halu ja kyky viedä Zimbabwe uuteen kukoistukseen. Jääkäämme siis seuraamaan eteläisen Afrikan tulevia käänteitä!

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Mistä YK:n arvoton näytelmä kertoo?
Monikulttuuri ja väestöräjähdys tuottivat maailman kurjimman elinpaikan
Onko väestöllä väliä?

7 kommenttia:

 1. Joo, hakematta muistuvat mieleen Lynnin ja Vanhasen havainnot ja johtopäätökset. Jos uusilla vallanpitäjillä on vähääkään järkeä, he ottavat palveluksiaan auliisti tarjoavat kiinalaiset hoitamaan maan talouden kuntoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin, ehkä tilanne ei enää voi käydä hullummaksi, vaikka maan hallinta annetaankin Kiinan Kommunistipuolueelle. Kyseessä täytyy olla todella epätoivoinen tilanne, jos näin on asia.

   Poista
 2. En pidättäisi henkeä odottaessani tilanteen paranevan uuden diktaattorin komennossa. Mitä lienee vanha johto ajatellut kun luuli voivansa syrjäyttää yhden raaimmista pyöveleistään.

  VastaaPoista
 3. Valkoisia saa ryöstää, raiskata ja tappaa ihonvärinsä takia, mutta eipä ole vastalauseita näkynyt mediassa. Pitäkää tunkkinne.

  VastaaPoista
 4. Ei kannata pidättää hengitystä uutta ihmettä toivoessa. Kylillä huhutaan että krokodiili tulee ja nappaa vallan.

  VastaaPoista
 5. Olin Zimbwabwessa ja Hararessa vuonna 1990. Vallankumous oli tapahtunut muutama vuosi aiemmin.

  Jo silloin puhutiin, että maa menossa huonoon suuntaan ja on kurjistunut - muutamassa vuodessa!!! Muistan selvästi, kuinka ilmapiiri oli ahdistava. Missään maassa en ollut aiemmin kokenut moista tunnetta...tosin Neuvostoliitossa en ollut käynyt.

  heppa

  VastaaPoista
 6. Jonkun ulkomaisen median mukaan Zimbabwessa seurauksena tulee olemaan sisällissota.
  Etelä-Afrikkaa toteuttaa mugabemaista valkoisten kansanmurhaa, etenkin valkoiset maanviljelijät ovat tulilinjalla. Googlatkaa.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!