lauantai 16. syyskuuta 2017

Lontoossa paukahti pommi ja Pariisissa välähti veitsi

Sattuipa eilen Lontoolaisessa metrossa omatekoisen pommin räjähdys ja Pariisissa puukkoisku. Lontoon pamauksesta otti vastuun ISIS ja Pariisin tapauksessa veitsimies mainitsi Allahin.

Kummassakaan tapauksessa ei kuollut ketään, mutta Lontoossa 29 ihmistä loukkaantui. Pamaukseen syyllisestä ei ole tietoa, mutta britit nostivat sen seurauksena terrorismin uhkatason korkeimmaksi mahdolliseksi. Toivottavasti se estää jatkotapahtumat ja johtaa tekijän kiinni saamiseen.

Suomessahan ei tunnetusti ole ollut kovinkaan montaa terrori-iskua. Mielenkiintoista kyllä, poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen mainitsi kuitenkin eilen, että "on päästy sellaisen iskusuunnitelman väliin, jonka kohteena olisi ollut poliittisia päättäjiä".

Mönkään menneen tapauksen suunnittelijasta tai suunnittelijoista hän ei kertonut mitään. Jäi siis avoimeksi oliko taustalla äärivasemmalta tai äärioikealta ponnistavia kantasuomalaisia, ulkomaalaisia agentteja tai rikollisia vai kenties sittenkin hätää ja vainoa maahamme turvaan paenneita uussuomalaisia. Hienoa kuitenkin kuulla, että poliisi pääsi väliin ennen kuin joku poliitikoistamme päätti päivänsä.

Toivotaan, että poliisi toimii jatkossakin yhtä tehokkaasti ja ehkäisee kaikkien tahojen suunnittelemat väkivaltarikokset. Ja itsekin uhan kohteeksi joutuneet poliitikot heräävät lopultakin välttämään sellaista politiikkaa, joka riskeeraa vielä kohtuullisen turvallisen kotimaamme.

Ei kuitenkaan poliisivaltion vaan ennaltaehkäisyn keinoin. Näin kotoinen Helsinkimme säilyisi edelleenkin terrorivapaana alueena toisin kuin Lontoo ja Pariisi, joiden arkea islamilainen maahanmuutto näyttäisi muuttaneen pysyvästi.

Muutoksen pysyväisyyteen viittaa viimeaikaisten tapahtumien lisäksi ainakin se, että Britanniassa 24 prosenttia eli lähes miljoona muslimia hyväksyy terrorismin. Vastaavaa tietoa ei ole käytössäni Ranskasta, mutta pysyvään muutokseen viittaa sielläkin se, että äskettäisen tutkimuksen mukaan 28 prosenttia maan muslimeista kannattaa kovan linjan islamia ja nuorista peräti 40 prosenttia pitää sharian määräyksiä maan lakeja tärkeämpinä.

Siten Lontoon paukahdus ja Pariisin veitsenvälähdys tuskin jäävät lajissaan viimeiseksi. Suomessa sen sijaan saattaisi vielä olla mahdollisuus välttää terrorismin arkipäiväistyminen huolimatta Turun tapauksesta.

* * *

Maahanmuuttoviraston tilastojen mukaan Suomesta on viimeisen 12 kuukauden aikana saanut turvapaikan mm. 2231 irakilaista, 1430 afgaania, 1004 syyrialaista, 432 somalia, 344 eritrealaista ja 248 iranilaista.  Pakolaisaseman saaneista suurin osa lienee muslimeja, joten sopii toivoa, ettei heistä kukaan jakaisi Iso-Britanniassa ja Ranskassa asuvien uskonveljiensä äärimmäisiä näkemyksiä

Sama koskee luonnollisesti samalla ajanjaksolla Maahanmuuttoviraston mukaan kansainvälistä suojelua hakeneiden 1129 irakilaisen, 885 syyrialaisen, 598 eritrealaisen, 433 afgaanin, 147 somalin ja 142 turkkilaisen joukossa enemmistönä olevia muslimeita. Heistäkin huomattava osa tulee aikanaan saamaan luvan jäädä Suomeen.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Turun puukotukset: kolme pointtia terrorismista
Äärivasemmisto ja islamistit, kuin kaksi marjaa?

15 kommenttia:

 1. Suomessakin ehkä vain tusinan verran jannuja seuraa Islamin oppeja fanaattisesti. Mutta luultavasti täälläkin lähes puolet maltillisemmista muslimeista ovat valmiita tukemaan ja vaivihkaa auttamaan jyrkän linjan uskonveljiään, ja loput ovat vain hiljaa.

  Monikulttuurista on rauha kaukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa tusina olla ainakin 350, koska se on niiden henkilöiden määrä, joita suojelupoliisi on ilmoittanut seuraavansa perusteena kytkökset terroristeihin.

   Poista
  2. Saattaa hyvinkin olla näin. Mutten halunnut syyllistyä liioitteluun.

   Poista
 2. Poliittisia päättäjiähän saadaan aina uusia, joten ei anneta pelolle valtaa eikä suunnata poliisin vähiä resursseja väärin.
  Lontoossa näkyy Islamilanen valtio ottaneen tekosen nimiinsä. Ovatten tekijät päässeet karkuun, mikä on ero Turkuun verrattuna.

  Ihan sellainen arkipäiväinen ajatus tuli mieleen, että kun tämä monikulttuurisuus tulee hintoihinsa, niin kenen se pitäisi kustantaa. Jotenkin väärin, jos minun.

  VastaaPoista
 3. Jo vain se on raappahousujätkä joka monikulttuuriset viulut maksaa. Ei mulla muuta.

  VastaaPoista
 4. Kunhan kehitys vähän kehittyy, niin maahanmuuttoviraston täytyy alkaa hylätä turvapaikkahakemuksia sillä perusteella, että Suomi on liian turvaton.

  Jotenkin huvittavaa, että joku vertasi Turun iskua liikenneonnettomuuksien uhreihin ja aivan totta, maanteillä kuolee enemmän. Toisaalta aivan samalla logiikalla voisi verrata Afganistanin liikennettä ja terroria. Kummalla on siellä enemmän uhreja?

  Amerikkalainen kirjailija Claire Wolf todisti vahvasti nykyajasta tähän tapaan vapaasti suomennettuna: alkaa olla liian myöhäistä vaikuttaa politiikan kautta, mutta on liian aikaista taluttaa roistot saunan taakse.

  VastaaPoista
 5. Aikoinaan oli Kekkosella tavoitteena ydinaseeton Pohjola ja nyt Professori haikailee terrorivapaata Helsinkiä.

  Se on hyvä tavoite ja sitä varmasti moni muu suomalainenkin toivoisi vaikka nykyiset vallassa olevat poliitikot muuhun pyrkivätkin.

  Kirjoituksessa luetellut turvapaikan saaneet ovat yhteensä 5689 henkeä.

  Suojelua hakeneiden määrä yhteensä 3334 henkeä. Nämä yhteensä 9023 henkeä.

  Päättäjiltä näppärästi toimittu kun matuja hivutetaan pikku hiljaa lisää eikä kertarysäyksellä.

  Tätä kun jatkuu esim. vain 10 vuotta on taas pyöreästi 100 000 matua lisää ja 20 vuodessa pyöreästi 200 000.

  Missä he sitten asustelevatkaan 10 tai 20 vuoden päästä?

  Terrorivapaassa Helsingissä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikesta huolimatta voi toivoa parasta vaikka pelkäisikin pahinta. Suomella on se etu, että etenkin Ruotsi näyttää meille "esimerkkiä".

   Vaikka siitä ei olekaan suomalaisessa valtamediassa uutisoitu, on viime päivinäkin Uppsalassa harrastettu autonpolttoa ja kivien heittelyä palokuntaa kohti. Samoin Trollhättanissa - kuitenkin sillä erotuksella, että kivien lisäksi palokuntaa ammuttiin itse tehdyillä singoilla ja paukkupommeilla eikä poliisikaan jäänyt osattomaksi. Kyllä nämä lienevät poliitikkojemme tiedossa, eivätkä voi ajan myötä olla vaikuttamatta heidän näkemyksiinsä.

   Poista
  2. Sipilän röyhkeydellä ja törkeydellä ei ole mitään rajoja.
   Vain äänestäjät voivat pudottaa hänet pelistä ja pelastaa Suomen.

   Poista
  3. Toisaalta poliitttisen ja mediaeliittimme tiedossa on varsin hyvin myös se fakta, ettei Unkarissa, Tshekissä, Slovakiassa ja Puolassa ole tapahtunut ensimmäistäkään islamistiterroristi-iskua.

   Niissä ei myöskään sellaisia tapahdu niin kauan, kuin sikäläinen poliittinen eliitti jatkaa nykyisenkaltaista maahanmuuttopolitiikkaansa.

   Eipä tämä fakta silti vaikuta oman eliittimme näkemyksiin ainakaan Suomen turvallisuutta parantavalla tavalla. Täällä päinvastoin peesataan EU-eliitin alati kasvavaa raivoamista siitä, kuinka nämä ns. Visegrád-ryhmän maat kehtaavatkin keikuttaa venettä kieltäytymällä ottamasta maihinsa tuhoa kylväviä laittomia maahantunkeutujia.

   Siis: islamistiterrorismia esiintyy eniten niissä EU-maissa, jotka ovat avanneet rajansa muslimi-invaasiolle yrittäen olla maahantunkeutuneille kaikin tavoin mieliksi.

   Islamistiterorismia ei esiinny lainkaan EU-maissa, jotka eivät laittomia muslimimaahantunkeutujia kaduilleen ole huolineet eivätkä huoli.

   EU-maat, joissa esiintyy eniten islamistiterrorismia, vaativat päät punaisina huutaen EU-maita, joissa islamistiterrorismia ei lainkaan esiinny ottamaan alueilleen muslimeja tekemään islamistiterroristi-iskuja.

   Jokin logiikka tässä kaikessa näiden terrorismista kärsivien EU-maiden eliitin mielestä varmaankin on, mutta minun on hieman vaikea hahmottaa sitä.

   Paljon helpommin minulle avautuu Visegrád-maiden johtajien logiikka.

   Poista
 6. Kappas vain, näyttää siltä, että PEW:n arvio 200 000 muslimista suomessa vuonna 2050 saattaakin olla pahasti alakanttiin..

  Ei ihme, että osa kansasta haluaa Sipilän ja kumppanien päätä vadille :DD

  Mitä britteihin tulee, on pieni ihme ettei siellä ole vielä räjähtänyt kantaväen puolelta...

  VastaaPoista
 7. Sillävälin Ruotsistanissa https://www.youtube.com/watch?v=9hmrbLIzLZs

  VastaaPoista
 8. "Hienoa kuitenkin kuulla, että poliisi pääsi väliin ennen kuin joku poliitikoistamme päätti päivänsä."
  Poliitikkomme lienevät ihan yhtä hyviä uhreja kuin tavalliset kansalaiset, vai tarkoittaako yo lause, ettei niin olekaan?

  Anonyymi, kiitos masentavasta linkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä yhteiskunta on rakennettu sille periaatteelle, että yksi poliitikko vastaa arvoltaan muutamaa tuhatta kansalaista. Siksi heitä suojellaan paremmin kuin meitä tavallisia tallaajia.

   Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!