maanantai 23. marraskuuta 2015

Ranska päätti kurittaa kalifaattia

Ranskalaiset taitavat olla lopen uupuneita olemaan muslimiterroristien maalitauluna. Ainakin siitä päätellen, että maa on päättänyt lähettää ydinkäyttöisen lentotukialuksen kurittamaan ISISin tukikohtia Syyriassa.

Lentotukialus toimii tukikohtana kymmenille lentokoneille ja ohjuksille. Lisäksi sen mukana kulkee iso joukko muita sotalaivoja omine aseineen. ISISin kannalta ongelmallisinta on tietenkin ilma-ase, jonka voi olettaa tulevina viikkoina rusikoivan kaikkia gallialaisten tietoon tulevia terroristikohteita.

Kun tämä yhdistyy Syyriassa jo aiemmin toimiviin länsimaisiin ja venäläisiin ilmavoimiin, voisi kiihkeimmältäkin jihadistilta kuvitella terrorismihaaveiden katoavan ainakin vähäksi aikaa. Ja samalla kalifaatin kaatuvan omaan mahdottomuuteensa.

Pidemmällä aikavälillä olisi kuitenkin tärkeää poistaa terrorismin perussyyt. Siis uskonnollinen fanatismi, nuorten miesten elämän näköalattomuus, yhteiskunnallinen epätasa-arvo, miesten yksinäisyyttä aiheuttava moniavioisuus, ihmisten älykkyyttä alentavat sukulaisavioliitot sekä väestöräjähdys. Ja korvata ne maltillisuudella, koulutuksella, työmahdollisuuksilla, tasa-arvolla ja perhesuunnittelulla.

Vaan kuinka maailma muutetaan? Tarvitaanko gallialaisen turpaanvedon lisäksi myös jotain muuta? Entä ovatko muslimit valmiita itse muuttamaan kehityksen kannalta haitallista kulttuuriaan? Ja jos ovat, niin olemmeko me länsimaiset valmiita tukemaan heitä siinä? Ellei rahallisesti, niin ainakin henkisesti?

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Terroristien kuva paljastaa seuraavan sukupolven terroristien isät ja äidit
Terrorismin uhka muuttaa maailmamme4 kommenttia:

 1. Turpaan vaan ja onnea. Niin siinä täytyy tapahtua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulee tässä mieleen 60-luku ja jenkkien yritykset kukistaa vietkongi

   Poista
 2. Hiukan lisää näkökulmaa asiaan:

  http://anonhq.com/watch-this-outspoken-journalist-sum-up-real-reasons-for-paris-attacks-2/

  VastaaPoista
 3. Tawfik Hamid, entinen islamistisen äärijärjestön jäsen, puhuu siitä, miten islamofobia saadaan loppumaan:
  http://mustakoira.blogspot.fi/2015/11/how-to-end-islamophobia.html

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!