keskiviikko 18. marraskuuta 2015

Aasialaisen miehen jalanjälki

Helsingin Sanomat kertoi varkaasta, joka löi uhriaan puukolla kasvoihin. Tuntomerkeissä mainittiin epäillyn olevan "kasvonpiirteiltään aasialainen mies, jolla on... hieman tummempi iho kuin kantasuomalaisilla".

Ilmaus "aasialainen" on yleinen Iso-Britanniassa kun puhutaan muslimimaista tulleista rikollisista. Minulle ilmaus taas tuo mieleen kellertävän ihon ja silmäpoimut. HS:n jutun perusteella jäi siis täysin avoimeksi miltä tuo henkilö näytti - mutta ilman tietoa Iso-Britannian käytännöistä olisin muitta mutkitta olettanut henkilön kiinalaisen tai japanilaisen näköiseksi.

Helsingin Uutiset kertoi vastaavassa uutisessaan "aasialaisten piirteiden" tulevan poliisin tiedotteesta. Ja lisäksi miehen puhuvan täydellistä Suomea.

Kyseessä ei siis ole turvapaikanhakija vaan jo pidempään Suomessa asunut henkilö. Olisiko kysymyksessä siis vietnamilaistaustainen rikollinen? Vai onko puukottaja-ryostäjä sittenkin lähi-idästä peräisin oleva tekijä, jonka taustaisuuden hämärtää poliisin uusi tiedotuslinja.

* * *

Onneksi Suomessa on kuitenkin kohtuullisen rauhallista. Toisin on ollut Pariisin suuren terrori-iskun jälkeen muualla maailmassa. Pelkästään viime yönä on kaksi Air Francen yli Atlantin suunniteltua lentoa keskeytetty ja Pariisin pohjois-osassa on poliiseja haavoittunut tulitaistelussa. Eilen illalla peruttiin lisäksi jalkapallo-ottelu.

Näiden tietojen taustoista ei ole epäilyjä. Ne liittyvät radikaaliin islamiin tai ainakin sen mukanaan tuomaan pelkoon. Onko tämä tilanne väliaikainen vai ensimmäinen askel kohti sekasortoa on vielä auki, mutta jo sellaisenaan se kertoo Euroopan muuttumisesta.

Minusta tässä kehityksessä ehkä mielenkiintoisinta on ollut Ruotsin säilyminen kohtuullisen rauhallisena huolimatta maan pitkästä pakolaisten vastaanottohistoriasta ja viime aikojen täyttymisestä turvapaikanhakijoilla. Ovatko ruotsalaiset siis tehneet jotain oikein, auttaako heitä pysyttäytyminen Syyrian sodan ulkopuolella vai onko heidän kotimaansa säilynyt Euroopan uudessa käännekohdassa vain sattumalta rauhallisena?

Vastaus edelliseen kysymykseen on tärkeä Suomenkin kannalta. Jos Ruotsi vaipuu sekasortoon, saattaa seurauksena olla hallitsematon maahanmuuttovirtojen kasvu yli Suomen ja Ruotsin välisen rajan. Sellainen taas olisi omiaan syöksemään Suomenkin samantapaiseen väkivallan kierteeseen kuin nyt näemme etenkin Ranskassa.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Miksi unohdit Ranskan muslimit, Elina Ravantti?
Jumala osoitti jälleen suuruutensa arabian kielellä1 kommentti:

  1. Ranskassa tiemmä ainakin siirtomaista tulleita etc syrjitään työmarkkinoilla rankalla kädellä, kuulema jopa rakenteellisesti.

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!