torstai 5. marraskuuta 2015

Se mikä ei hallituksessa sovi yhdelle, näyttäisi sopivan toiselle

Perussuomalaiset ovat linjanneet, ettei hallituksessa voi saada kaikkia näkemyksiään läpi eikä sitä kannata yrittää edes uhkailemalla. Tämä logiikka ei näy pätevän pääministeriin.

Perussuomalaiset on siis ollut varsin lojaali hallitusyhteistyölle ja sen takia menettänyt puolet kannatuksestaan. Siitä oppineena (?) Keskusta ajaa tavoitteitaan uhkailemalla hallituskumppaneitaan.

Minä näen tässä kysymyksen siitä, kumpi on Suomen tulevaisuuden kannalta tärkeämpää: Sote-alueiden määrä, Suomen lojaalisuus EU:lle vai humanitaarisen maahanmuuton hallinta. Juha Sipilän mielestä ilmeisesti ensin mainittu.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Rahaa riittää yhteen vaan ei toiseen
Kumpi on liian vaikeaa, matematiikka vai totuuden kertominen?

12 kommenttia:

  1. Ainakaan säästöjä ei tulla kepu-menetelmällä saamaan, vaikka alueiden rahoitus siirrettäisiinkin suoraan valtion piikkiin.
    Viisi yo-sairaala-aluetta olisi ollut paras vaihtoehto hoitoalan ihmisten mielestä. Oma kantani on, että eduskuntavaalipiirien mukainen jako olisi myös vielä menetellyt: se tukisi aluedemokratiaa. Voitaisiin samalla valita jnkl "hallintoneuvosto" ek-vaalien ohessa ja jokaisella olisi vielä alueensa kansanedustaja tentattavaksi.
    -Beowolf-

    VastaaPoista
  2. Lopunajan merkkejä vaan toisaalta onko meillä ollut alusta-loppuun asti istuvaa pääkanisteria sitten, ööh pöö-pöö Lipposen?

    EU ja euroalue on romahtamassa niin taloudellisesti kuin sisäisen turvallisuutensa vuoksi. Ihmisvyöry, jolle ei loppua näy, jatkuu ja kasvaa päivä päivältä.
    Maa ilman rajoja ei ole valtio.

    TTIP vie päätäntävallan rippeet ja IPCC:n Pariisin ilmastokokous uskottavuudenkin.

    Venäjä ja Brics-maat lisäävät kansalaistensa oikeuksia/vapauksia kun taas eu on niitä kieltämässä.

    Maailma keikahti päällensä ja edessä on sota ja romahdus tai romahdus ja sota. Sillä nämä tilanteet on perinteisesti nollattu.

    -Tvälups-

    VastaaPoista
  3. Montako tietojärjestelmää tarvitsee 18 eri sote-aluetta? Mitäpä veikkaatte, että jutteleeko kyseiset järjestelmät keskenään? Ja paljonko yhden järjestelmän kehittäminen maksaa ja kauanko se kestää?

    VastaaPoista
  4. Sipilä sai vähäksi aikaa uskomaan, että Kepu ei petäkään aina. Nyt tätä arviota täytyy kyllä korjata takaisin siihen alkuperäiseen asuun. Samalla katosi melkoinen kimpale Sipilän luottamuspääomasta ja se tulee melkoisella varmuudella heijastumaan myös Kepun kannatuslukemiin. Yksi virhe, se talon tarjoaminen turvapaikanhakijoille, vielä menee työtapaturmana, vaikka kalliiksi tulikin. Toinen, tämä Sotealueiden määrän nostaminen hallituskysymykseksi osoittaa jo huonoa suhteellisuuden tajua ja arvostelukykyä. Ja se on paljon kohtalokkampaa, kuin itse asia sinänsä. Tämä törmäily ja änkyröinti ei tiedä Suomelle hyvää. Politiikassa on aivan tavattomasti liian suuri annos kreikkalaisvaikutteita, niin taloudenpidossa kuin yhteistyökyvyssä kuin eteenpäinkatsomisessa ylimalkaankin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sipilä on tosiaan pettymys. Tai vaihtoehtoisesti vain kyvytön. Tosin pettymyshän se on sekin.

      Poista
  5. Kepu valitettavasti pettää aina. Sipilä lienee joutunut puun ja kuoren väliin, sillä on selvää, että kepu ajaa 18 alueen sotemallia oman kannatuksensa takia. Siten valtaa jäisi huomattavasti kepun käsiin, eikä se murenisi pois, koska vahvoissa keskuskaupungeissa kepua ei juurikaan äänestetä toisin kuin Kokoomusta.

    Sinänsä erikoista on se, että luulin, että tästä olisi sovittu jo hallitusneuvotteluissa (siis isoista linjoista). Näin ei kuitenkaan ole näemmä käynyt ja Sipilän johtamistaidoissa on selvästi parantamisen varaa.

    Aika uusille vaaleille on käsittämättömän huono, sillä suomalaiset ovat tällä hetkellä poikkeuksellisen vahvasti kahtiajakautuneita oikealle ja vasemmalle. Lisäksi SDP:n kannatus on ollut vahvassa nousussa teemalla "tekemättä mitään" ja koko kannatus pohjautuu pakkolakien vastustamiseen ja ay-liikkeen kanssa kaveeramiseen. Vihreiden kannatuksen nousua en pysty puolestaan käsittämään, eikä varmaan kukaan muukaan.

    Joka tapauksessa uusissa vaaleissa olisi vastakkain kaksi blokkia: toinen, joka vastustaaa leikkauksia, talouden tervehdyttämistä ja kannustaa verojen nostoon ja velanottoon. Ja sitten on toinen, joka haluaisi yrittää saada talouden kuntoon, muttei pysty keskenään päättämään, että miten sitä yrittäisi tehdä.

    VastaaPoista
  6. Sipilä on ilmeisesti huumorimiehiä: Nyt riidellään siitä kummalla kädellä vilkutetaan uppoavan laivan kannella. Kumma kun ei jaksa naurattaa.

    VastaaPoista
  7. Pääministeri Sipilä on tuhonnut suhteensa ay-liikkeeseen ja nyt myös toiseen päähallituspuolueeseen. Mikään iso asia ei ole Sipilän johdolla edennyt. Minusta meillä ei ole varaa tuollaiseen johtamiseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep. Toinen hallitus putkeen, joka kykenee ainoastaan lapioimaan rahaa kreikkaan ja ottamaan lisää kehitysmaalaisia. Onkohan vuoden 2016 jouluna vielä sähkö ja keskuslämmitys? Nykypäivänä tällaiset aprikoinnit eivät ole enää sarkasmia.

      Poista
  8. Po. ainakin neljäs. Viimeiset seitsemän hallitusta (lähde VN):
    Jäätteenmäki 17.4.2003 - 24.6.2003
    Vanhanen 24.6.2003 - 19.4.2007
    Vanhanen II 19.4.2007 - 22.6.2010
    Kiviniemi 22.6.2010 - 22.6.2011
    Katainen 22.6.2011 - 24.6.2014
    Stubb 24.6.2014 - 29.5.2015
    Sipilä 29.5.2015 -

    Mikä onkaan viimeinen hallitus joka on saanut jotain kansaa hyödyttävää aikaiseksi? Koko ylläoileva aika on menty alamäkeä, ja siirrytty aina vahvemmin korruption suuntaan harmaan talouden, hyväveli- ja suosikkisysteemin, finanssimaailmassakin yleisten kavallusten ja veropetosten sekä, rehellisesti sanoen, valtiopetosten merkeissä.

    Nyt kun kansantaloustalkoita on tehty 25 vuotta, ainakin minä alan olla siinä määrin taakan uuvuttama ettei huumoria juuri löydy. Yksi kavereistani tosin vakuuttaa että tulot ja elintaso nousevat jatkuvasti, mutta minun on vaikea nähdä miten: vielä 60-luvulla riitti että perheessä oli yksi työssä käyvä aikuinen, nykyisin sinkkujenkin on vaikea kyetä asumaan isoissa kaupungeissa, ja kahden työssäkäyvän hyvin vaikea kasvattaa perhettä ilman sosiaalitukia. Niin, minä en myöskään usko automaattiseen hedoniseen regressioon, esimerkiksi asuntojen laatu on olennaisesti huonontunut 60-luvulta alkaen (hometalot, laaduttomat materiaalit ja työtavat, jne) mutta asumisen hinta vain noussut. Enkä pidä televisiota arvokkaampana vain sen takia että se on LCD tai iso, kun vanhat eivät toimi ollenkaan, ja uuden käyttöikä ei ylittäne noin 4 vuotta.

    On toisaalta myös mielenkiintoista että kulttuurimarksistien ja vihervasemmiston etuoikeus on pakottaa muut "auttamaan" sosiaalipummeja, sosialisoimalla verorahat siihen. Ja kokoomus kiittää kauniisti luottamuksesta, kutsuu maahan lisää lukutaidotonta elättiä, ja vähentää palkkatyötä (tarkoittaen sekä kotimaisen työn määrää että palkkaa.)

    Elämme mielenkiintoisia aikoja (joka on vanha kiinalainen kirous, rauhalliset ja hyvät ajat olivat tylsiä.)

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa, mutta (toivottavasti) syntyvien keskusteluketjujen seurantaa helpottaisi, mikäli käytettäisiin nimimerkkejä tai nimeä. Pyydän myös noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!