lauantai 28. marraskuuta 2015

HS panosti vastaanottokeskusten raiskaajiin

Helsingin Sanomissa oli tänään tuhti paketti maahanmuuttoasioita. Sallittakoon siihen muutama kommentti.

Ensimmäisessä jutussa pohdittiin maahanmuuttajien kotouttamispolitiikan ilmiselvää epäonnistumista. Sinänsä kohtuullisen asiallisessa jutussa on muutama kohta, jotka vaativat huomiota.

Jutun mukaan ministeri Jari Lindström on ehdottanut turvapaikanhakijoiden kanssa tehtäväksi sopimusta, jossa he ilmaisevat ymmärtäneensä suomalaisen yhteiskunnan perussäännöt. Kehittämispäällikkö Annika Forsander ei ideasta innostu, koska hänestä "on hankalaa nähdä, mistä siinä sovittaisiin. Ketkä olisivat sopimuksen osapuolia, mihin siinä sitouduttaisiin ja mitkä olisivat sanktiot? Mikä olisi sen juridinen merkitys?”

Sopimuksella olisi tietenkin sellainen juridinen merkitys, jonka lainsäätäjä sille haluaisi antaa. Voitaisiin vaikkapa todeta, että vakava rikkomus suomalaisen yhteiskunnan pelisääntöjä vastaan johtaa automaattisesti turvapaikanhakuprosessin keskeyttämiseen asian käsittelyn ajaksi ja mahdollisen tuomion jälkeen henkilön palauttamiseen kotimaahansa. Muita sanktioita ei tarvittaisi.

Jutussa todettiin edelleen, että Suomen kotouttamispolitiikka on epäonnistunut Afrikan pohjoisosista ja läntisestä Aasiasta tulleiden kohdalla. Heidän työllisyytensä jää TEM:n mukaan 40 prosenttiin vielä kymmenen vuoden päästä maahantulosta.

Tämä on totta, mutta näiden ryhmien kohdalla "epäonnistuminen kotouttamispolitiikassa" lienee yleismaailmallista. Suomi ei siis liene sen huonompi kuin muutkaan.

Lisäksi jutussa mainitaan, että Suomessa on kirjattu tänä vuonna kaikkiaan muutamia kymmeniä rikosilmoituksia seksuaalirikoksista, joiden tekijäksi epäillään turvapaikanhakijaa. Näistä rikosepäilyistä noin kymmenen koskee raiskauksia.

Tämäkin lienee totta, mutta on syytä huomata, etteivät lukuun sisälly turvapaikan tai muiden oleskeluluvan saaneiden maahanmuuttajien seksuaalirikokset. On hyvä tiedostaa, että kaikista Suomessa tehdyistä raiskauksista lähes neljännes on ulkomaan kansalaisten (heitä on 3,8% väestöstä) tekemiä. Tämä tarkoittaa vuosittain reilusti yli 200 ulkomaan kansalaisen tekemää raiskausta.

Näemme siis, ettei vastaanottokeskusten yhteydessä tapahtuva seksuaalirikollisuus ole kuin murto-osa kaikesta maahanmuuttoon liittyvästä rikollisuudesta. Siksi sen sinänsä suuresta merkityksestä huolimatta maahanmuuttajien raiskausten vähentämisessä fokuksen tulisi olla maassa oleskeluluvan saaneiden seksuaalirikollisuuden torjunnassa. Eli heidän määränsä, laatunsa ja kotouttamisensa kontrolloinnissa.

Helsingin Sanomien toisessa jutussa kerrottiin kansalaisaloitteen jättämisestä eduskunnalle. Siinä vaaditaan vakaviin rikoksiin syyllistyneen maahanmuuttajan poistamista maastamme, oleskeluluvan välitöntä peruuttamista ja maahantulokiellon määräämistä.

Tähän minulla ei ole muuta kommentoitavaa kuin se, että toivottavasti eduskunta on tehtäviensä tasalla, hyväksyy aloitteen ja ryhtyy mahdollisimman pikaisesti toteuttamaan sen edellyttämää lainsäädäntöä. Näin saamme tämänkin juttusarjan synnyttäneen vastenmielisen ilmiön paremmin hallintaan.

Kolmannessa jutussa kerrotaan Raision raiskauksesta, jossa turvapaikanhakijan epäillään syyyllistyneen yksityisasunnossa 14-vuotiaan tytön raiskaamiseen. Jutun mukaan Raision kaupunginjohtaja kehottaa kuntalaisia välttämään "kaikenlaista vastakkainasettelua".

Vastaanottokeskuksen  johtaja puolestaan kertoo monien turvapaikanhakijoiden ilmaisseen "huolensa asenneilmapiirin kiristymisestä". Heitä harmittaa se, että yhden ihmisen teon takia syyllistetään kokonaista ihmisryhmää.”

Ymmärrän kaupunginjohtajan ja turvapaikanhakijoiden huolen. Raiskauksethan eivät millään tavalla edistä mitään asiaa, eikä hakijoita voi syyttää kollektiivisesti tapahtuneesta. On kuitenkin hyvä muistaa, että tiettyjen maahanmuuttajaryhmien joukossa on monikummenkertaisesti useammin raiskaajia kuin kantasuomalaisissa. Tämä on asia, joka tulisi huomioida myös suomalaisessa maahanmuuttopolitiikassa sekä arvioitaessa tulijoiden turvapaikan tarvetta että suunniteltaessa kotouttamistoimia.

Neljännessä jutussa HS nostaa esiin ministeri Petteri Orpon ilmoituksen, jonka mukaan vastaanottokeskukset pyritään sijoittamaan poliisin läheisyyteen. Tämä on sinänsä hyvä asia, mutta vielä parempi olisi, jos turvapaikanhakijoille myönnettäisiin vapaa kulkuoikeus Suomessa vasta sitten kun oleskelulupa on saatu. Näin toimien olisi tämänkin vuoden aikana säästetty kymmenkunta suomalaista naista raiskaukselta.

Viides juttu olikin sitten jälleen kerran osoitus perussuomalaisesta poliitikosta, jonka voisi ohjata lastentarhaan. Kyse on Helsingin kaupunginvaltuutettu Jukka Wallinista, joka oli lähetellyt natsikuvia somalitaustaisen kollegansa Facebook-sivulle.

Ilmeisesti Wallin on valepukuun pukeutunut punavihreä maailmanparantaja, joka pyrkii kaikin keinoin sabotoimaan puolueen johdon ja erityisesti sen maahanmuuttorealistisen siiven pyrkimyksen järkeistää suomalaista maahanmuuttopolitiikkaa. Tai ainakaan hänen kuvanlähettelyllään ei ole mitään muuta vaikutusta - toivottavasti ei edes sitä.

Wallinin äänestäjiä kehotan harkitsemaan seuraavissa kunnallisvaaleissa paremmin kenelle äänensä antavat - ellei heidän tavoitteennaan sitten ole täysin hallitsematon kehitysmaalaisten kansainvaellus Suomeen ja Helsinkiin. Siinäkin tapauksessa äänet kannattaisi antaa mieluummin RKP:n, vasemmistoliiton tai vihreiden ehdokkaille. Niissä koko puolueen tavotteena on koko suomalaisen yhteiskunnan saattaminen sekasortoon hallitsemattoman maahanmuuton kautta - tuskin kuitenkaan tarkoituksella vaan ainoastaan irrationaalisten unelmien ja niihin liittyvän ymmärtämättömyyden takia.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Hätää pakenevat herättivät pääministerin
Suomen ja Ruotsin raiskaustilastot rikkovat ennakkoluuloja
Maahanmuuttajat raiskaajina
7 kommenttia:

 1. " vielä parempi olisi, jos turvapaikanhakijoille myönnettäisiin vapaa kulkuoikeus Suomessa vasta sitten kun oleskelulupa on saatu "

  Noinhan pitäisi ilman muuta menetellä eikä päästää tunnistamattomia vieraita vaeltelemaan pitkin poikin kaupunkia ja maaseutua.
  Miksi vasta nyt herättiin turvattomuuteen, josta netissä on puhuttu jo ainakin 5 vuotta.
  Ja mielestäni kyllä hallitus voisi antaa nopeastikin toimintaohjeita ILMAN älyttömän kömpelöä lakien muuttamista. Uusi tulkinta tsaarin aikaa soveltaen: " Novvyi ukaz " ja porukka turvasäilöön. Sieltä olisi myös helpompi ohjata asiattomat ( 90% ) suoraan ulos maasta.
  -Beowolf-

  VastaaPoista
 2. Maahan tulleiden lähi-itäläisten ja afrikkalaisten muslimimiesten kohdalla tilanne on paljon vaikeampi; heille on pikkupojasta asti opetettu, että länsimaisen naisen tai tytön raiskaaminen on hyvä ja kunnioitusta lisäävä teko. Jos sieltä saapunut poika on saanut hiukankaan opetusta koraanikoulussa (vastaa lähinnä meikäläistä rippikoulua) hän tietää että häneltä odotetaan ja toivotaan tällaista toimintaa, ja hänelle on siitä seurauksena kiitoksia ja hyväksyntää.

  Mene sitten kertomaan heille, että me emme pidä siitä että naisia raiskataan! Ei vääräuskoisten toiveilla ole mitään merkitystä; islamin oppien mukaan me olemme vain karvan verran orjia parempia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti olet väärässä.

   Poista
  2. Niin minäkin toivon, mutta kaikki tieto mitä olen saanut islamista (esim. Koraani, jonka käännös suomeksi minulla on hyllyssä) puhuu tätä toivetta vastaan.

   Poista
 3. Tupakka on vaarallista, siitä on tilastollista näyttöä, samoin alkoholi. Ei tupakka kuitenkaan kaikkia tupakan ystäviä tapa, Churchill poltti sikaria ja joi viskiä, mutta eli vanhaksi. Vielä 1980-luvulla sai tupakoida lähes kaikkialla. Vähitellen tupakointia alettiin rajoittaa, lopulta myös ravintolat muuttuivat savuttomiksi. Vaikka tupakka on vaarallista, ei voi todennäköisesti osoittaa, että keuhkosyöpäni aiheutui juuri tämän tupakan polttamisesta. Jos se olisi jäänyt askiin, en olisi sairastunut.

  Maahanmuutto on tuonut mukanaan vaaroja. Rikollisuus on lisääntynyt. Jos Sellon murhaaja olisi aikoinaan karkotettu, ei hän olisi ehtinyt ampua ketään.

  Tehdäänpä pieni ajatusleikki. Huomataan, että juomavedessä on jotain, mikä aiheuttaa kuolemia ja sairastumisia. Valtiovalta selittelee, ettei tälle nyt oikein voi mitään. Kauanko sitä kuunneltaisiin?

  VastaaPoista
 4. Kiva että tässä vaiheessa puhutaan itsestäänselvyyksistä.. totta hemmetissä monoa kankkuun jos pakolaisen "hätä" on suuruusluokkaa "mutta kun tekee mieli"..

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!