lauantai 28. marraskuuta 2015

Moniavioisuus ja maahanmuuttopolitiikan seuraukset Ruotsissa

Karoliinisen instituutin kansainvälisen terveyden professorin Hans Roslingin mukaan sukupuolijakauman epätasapaino aiheuttaa ongelmia Ruotsissa. Hänen mielestään maassa olisi syytä kiinnittää asiaan huomiota.

Ruotsin maahanmuuttoviraston tilastojen mukaan tämän vuoden tammikuun ja lokakuun välisenä aikana maahan saapui yksin noin 23 350 alaikäiseksi esittäytynyttä turvapaikanhakijaa, joista yli 21 200 on 13–17-vuotiaita poikia.

Ruotsissa on viime aikoina syntynyt  noin 46 800 poikaa vuodessa. Turvapaikanhakijapojat mukaan luettuna teini-ikäisiä poikia on Ruotsissa nykyisin noin 35 000 enemmän kuin saman ikäisiä tyttöjä. Roslingin mukaan Ruotsin nuorison sukupuolijakauma lähestyy Kiinan vinoutunutta sukupuolijakaumaa.

Edelle olen referoinut Ylen uutisen aiheesta. Yksi asia siitä kuitenkin puuttui.

Nimittäin se, että myös länsimaihin siirtyneillä muslimeilla on tapana olla moniavioisia. Esimerkiksi Suomessa somalinaisista jopa 46 prosenttia on "yksinhuoltajia" - todellisuudessa siis kakkos- tai kolmosvaimoja.

Muslimien moniavioisuus lienee kulttuurinen sopeuma lähi-idän ja Pohjois-Afrikan rauhattomiin oloihin, joissa miesten kuolleisuus on suurta. Länsimaat eivät ole sellaisia, joten moniavioisuuden ainoa seuraus niissä on kokonaan ilman naisia jäävän miesten osuuden kasvaminen. Sen taas tiedetään aiheuttavan levottomuuksia.

Yhdistettynä nyt Ruotsissa nähtävään miesten ylimäärään tuloksena ei voi olla kuin vieläkin pahempi katastrofi kuin mitä professori Rosling edellä referoidussa jutussa kuvailee. Ja itse kukin voi mielessään miettiä mitä siitä seuraa seksuaalirikollisuuden kannalta.

Keinot ongelman ratkaisemiseksi lienevät Ruotsissa vähissä. Itselleni tulee mieleen lähinnä kaksi poliittisesti hyväksyttävyyden rajoissa olevaa ratkaisua: miesten selektiivinen karkottaminen Itämeren länsirannikolta tai vaihtoehtoisesti nuorten naisten aktiivinen siirtäminen kehitysmaista Svea-mamman helmoihin. Molemmissa ratkaisuissa on omat ongelmansa, enkä usko Ruotsin ryhtyvän kumpaankaan.

Entä Suomi? Kannattaiskohan Ruotsin tilanteesta ottaa oppia kun vielä voimme?

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Vihreät nuoret prostituution, tasa-arvon ja ISISin asialla
Suomi-Ruotsi juhannusmaaottelu
300 000 maahanmuuttajaa - tyydymmekö rypemään ojassa vai menemmekö allikkoon

6 kommenttia:

 1. Tämäkin aihe on sellainen mille vassaripiireissä senkun vain naureskellaan miesasia-vinkumisena, mutta se on oikeasti ihan oikea ongelma kun sinkkumiehiä on reilusti naisia enemmän. Muslimi/arabi-kulttuurit vain ottavat, eivätkä anna mitään, tässä suhteessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asiasta myös puhutaan ikään kuin ihmisoikeutena ymmärtämättä tai edes ajattelematta sen yhteiskunnallisia vaikutuksia.

   Poista
 2. Kirjoitin maahantulijoiden moniavioisuudesta joitain viikkoja sitten.

  Kirjoituksessa on myös kartta maista, joissa moniavioisuus on sallittu. Kummasti sattuu yksiin tulijoiden lähtömaiden kanssa....

  http://kyseenalaistava.blogspot.fi/2015/10/maahanmuuttajian-moniavioisuus-huomioon.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän selittäisikin sukupuolijakauman - ja hädän luonteen.

   Poista
 3. Eräs ilmeinen, vaikkakin joka suuntaan suhteellisen radikaali (ja mitä suurimmassa määrin teoreettinen) ratkaisu ongelmaan olisi "käänteisen" moniavioisuuden hyväksyminen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä taidetaan käytännössä kutsua prostituutioksi. Uroot kun eivät yleensä kovin mielellään jaa naisiaan, joiden kanssa viettävät muunkin kuin akti-aikansa...

   Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!