tiistai 1. lokakuuta 2024

Henkisesti alakouluikäiset joutuivat hyökkäyksen kohteeksi, mutta tuleeko Iran apuun?

Yleisradion rohkea toimittaja Antti Kuronen - jota minäkin arvostan korkealle - joutui eilen illalla suorassa lähetyksessä libanonilaisnuorten ja hetken kuluttua myös Hizbollahin miesten häiritsemäksi. Tapaus oli tietenkin ikävä, mutta myöskin kuvaava. 

Näin siksi, että välikohtaus osoitti paremmin kuin tuhat sanaa, minkälaisesta porukasta on kyse. Ensin lähetystä häirinneet nuoret aikuiset käyttäytyivät kuin päiväkoti- tai korkeintaan alakouluikäiset lapset pyrkimällä saamaan naamansa - ja innokkaimman myös äänensä - TV-lähetykseen. 

Hetken kuluttua - Kurosen mainittua taikasanan Hizbollah - varttuneemmat Hamasin terroristit pyrkivät varastamaan Kuroselta kameran varusteineen - ja onnistuivat myös rikkomaan sitä jonkin verran. Näin he osoittivat vastustavansa puolueetonta uutisointia Libanonista tilanteessa, jossa koko muslimimaailma suoltaa kaikissa mahdollisissa medioissa Hizbollahin propagandaa (esimerkki ja toinen).

* * *

Saa siis nähdä, miten tämä porukka selviää Israelin viime yönä alkaneesta hyökkäyksestä. Selviävätkö juutalaisvaltion sotilaat helposti Hizbollahin työntämisestä kauemmas rajalta, vai pystyvätkö henkisesti lasten tasolla olevat shiialaistaistelijat tekemään tehokasta vastarintaa? Ja onnistuuko Israelin armeija tavoitteessaan lopettaa rakettituli Libanonsta Pohjois-Israeliin?

Nähtäväksi jää myös muiden valtioiden suhtautuminen Israelin hyökkäykseen. Selvää lienee, että alakoulun tasolle jääneet toivovat saavansa apua ainakin Iranilta. 

Vetoja voi siten lyödä myös siitä, että uskaltavatko maata hallitsevat mullahit vaarantaa oman asemansa auttaakseen terroristiliittolaisiaan. Ja jos uskaltavat, niin käyttääkö Israel tilannetta hyväkseen siirtääkseen Iranin ydinaseohjelman saavutukset historiaan.

 

10 kommenttia:

  1. No, suomalaiset alakoululaiset oppivat nopeasti lukemaan... Ehkä noita voisi verrata tarkkailuluokkalaisiksi, mikä sekään ei tekisi oikeutta kouluhäiriköille

    VastaaPoista
  2. Näitä tämmöisiä koululaisia on nyt suomenkin koulut täynnä ja koulurauha mennyt samantien. Kiitos siitä suomen akkamaiset poliitikot.

    VastaaPoista
  3. Israelin pohjoisrajan ainoa toimiva ratkaisu on, se että IDF siivoaa koko Lebanonin ja palauttaa väestösuhteet ennalleen, eli siirtää muslimi väestön Syyriaan, sekä ottaa maan sotilashallinnon alle kymmeneksi vuodeksi ja palauttaa kristillisiin arvoihin perustuvan demokratian maahan.
    Vihervasemmiston joukko rääkynä ja vinkuna ympäri maailman on odotettavissa tässä ratkaisussa, mutta se vain takaa sen, että toimet ovat olleet oikeita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Realistisempaa voisi olla, että Libanonin armeijan joukot sijoitetaan Litani-joen eteläpuolelle ja Hizbollah joukot joen pohjoispuolelle.

      Silloin osapuolten välissä olisivat YK-joukot ja Libanonin armeijan joukot.

      Toki voi kysyä mihin Hizbollahin joukkoja oikeastaan tarvitaan? Vai lopetetaanko ne kokonaan ja riisutaan aseista.

      Poista
  4. Kurosella ahdistava tilanne. Ihan hyvin hyökkääjät olisivat voineet kaataa hänet ja kuvaajan ja viedä työkalut.

    VastaaPoista
  5. Ihan samanlaista meininkkiä se kyllä on suomessa vaikka pohjanmaalla kun menet tollaisen teinijengin eteen kuvailemaan.

    VastaaPoista
  6. Surullista tässä on se että Libanon, joka joskus oli sentään jonkinlainen sivistysvaltio, on ollut vuosikymmeniä Hizbollahin (ja Iranin) "panttivanki".

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitäs ottivat niitä muslimeja alueelleen. On aika tajuta, että muslimien tarkoitus on vallata kaikki ne alueet mihin he asuttuvat ja syrjäyttää kantaväestö.

      Islaminuskossa vakiintunut ja klassinen tulkinta on, että Koraani velvoittaa muslimeita pyhään sotaan eli jihadiin. Sen aiheeksi riittää pelkkä vääräuskoisten olemassaolo, sillä sodan tavoitteena on levittää islamin valta koko maailmaan.

      Eikä islam ole pelkkä uskonto - se totalitäärinen hallintotapa sharia-lakineen.

      Tämän vuoksi heidän tulemistaan Eurooppaan tulee vastustaa.

      Poista
    2. HS eilen

      Helsinkiläis­koulussa 60 prosenttia oppilaista on maahanmuuttaja­taustaisia – näin rehtori kommentoi oppimistuloksia

      https://www.hs.fi/helsinki/art-2000010731593.html

      Poista
  7. Saa nähdä, kuinka moni palstan ulisija tarttuu sanoihin "puolueeton uutisointi". Me palstan järki-ihmiset olemme vuosikausia olleet salaliittoulisijoiden panttivankeina.

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa, mutta (toivottavasti) syntyvien keskusteluketjujen seurantaa helpottaisi, mikäli käytettäisiin nimimerkkejä tai nimeä. Pyydän myös noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!