maanantai 20. huhtikuuta 2020

Autetaan Kreikan saaristoleiriläisiä

Yle kertoi, että kreikkalaisella saarella oli syntynyt mellakka ja sen seurauksena tulipalo. Syynä turvapaikanhakijoiden liikehdintään oli irakilaisnaisen kuolema.

Jutussa kerrottiin, että palopaikalla oli tuhannelle ihmiselle tarkoitetussa leirissä peräti 5 000 ihmistä. Ei siis ihme, että hermot ovat tiukalla - etenkin kun jutun mukaan ihmiset ovat olleet siellä jumissa jo useiden vuosien ajan.

Koska tilanne on kieltämättä hankala, voisi EU tarjota näille Kreikkaan erehtyneille ihmisille apuaan ja järjestää ainakin suurimmille väestöryhmille vapaaehtoisia paluukuljetuksia takaisin kotimaahansa. Nythän koronavirus on lopettanut laivaliikenteen lähes kokonaan, joten aluskapasiteettia olisi juuri tällä hetkellä käytössä runsaasti. Samalla myös merimiehet ja mukaan turvallisuuden ylläpitoon tarvittavat vartijat saisivat harjoittaa ammattiaan.

EU voisi myös pyytää Välimerellä taksiliikennettä harjoittavien järjestöjen aluksia mukaan talkoisiin. Näin nekin voisivat toimia rakentavasti ja helpottaa leiriläisten elämää.

Perustelen ehdotustani konkreettisen hädän lisäksi sillä tiedolla, että turvapaikanhakijoista suurin osa on joka tapauksessa liikkeellä paremman elintason eikä kotimaan vaarallisuuden takia. Siksi heillä ei myöskään ole kansainvälisten sopimusten mukaista oikeutta EU:n alueella oleskeluun.

Toisaalta uskoisin, että leiriläisten palauttamiskustannukset tulisivat todennäköisesti ajan myötä halvemmiksi meille Unionin veronmaksajille kuin heidän elättämisensä vuosikausien ajan kreikkalaisilla saarilla. Siksi ehdotukseni toteuttaminen olisi luultavasti myös taloudellisesti järkevää.

Olisin hyvin hämmästynyt, mikäli ehdottamaani tarjoukseen tarttuvia kehitysmaalaisia ei olisi lainkaan Kreikan saarilla.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Marinin hallitus lyö EU:n moninkertaisesti
Mielen selvennys
Puolustautuuko EU viimein

13 kommenttia:

  1. Käsittääkseni näillä Kreikan leireillä operoi myös UNHCR. Kummastelen, miksi UNHCR ei ole järjestänyt kuljetusta UNHCR:n hallinnoimille, vähemmällä käytöllä oleville leireille, kuten Azraqin leirille Jordaniaan. Toki muuttajat saattaisivat joutua luopumaan oikeudestaan turvapaikkahakemuksensa tutkintaan.

    -- Aika ajatella

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarkoituksenmukaista toimintaa? Tavoite saada rikkaan euroopan varat tasaisemmin jaettua koko maapallon ihmisille? Vaikka sitten syttyisi sisällisotia, tms. Ei ole ymmärretty, että jakamalla kehitysmaalaisia länteen, jakamalla eurooppalaisten varoja kehitysmaihin, tuhotaan länsimaista kulttuuria, osaamista, työmoraalia, jne. ja pian ei lännessäkään ole varoja millä elättää yhtään ketään. YK:n toiminta ei ole läpinäkyvää, korruptioita ja epäammattimaista, jos WHO olisi ollut ajantasalla, ei meillä olis nyt pandemiaakaan todennäköisesti. Tiedottaminen yhtä sekavaa kuin THL:llä ja Suomen hallituksella tasoa ministeripekonen.

      Poista
  2. Jos pystyisimme ottamaan vastaan sen tylyn tosiasian, jonka esimerkiksi Douglas Murray esittää kansainvaellusta koskevassa raportissaan The Strange Death of Europe -- Immigration, Identity, Islam -- siis että kummankin selviytyminen, Euroopan ja Afrikan, ei ole mahdollista, ja että nykyisessä törmäyskurssissa tuhoutuvat molemmat -- silloin näkisimme myös oikein sen valinnan jonka oma hallituksemme, punavihreä naiskoalitio, on tehnyt. Että siis on valittu kansainvaeltajat, ja jätetty suomalaiset toisen ja kolmannen luokan ihmisiksi.

    VastaaPoista
  3. Suomalaisten politikkojen tarve mielistellä ulkomaalaisia on käsittämätöntä. Aina ovat ylisuorittamassa direktiivien noudattamisessa ja kaikenkarvaisten taakkojen jakamisessa. Tämä on hikipinkojen ja ristiretkeläisten pölhöjen johtama etnomasokistinen persreikämaa.

    VastaaPoista
  4. Piti olla ruskeakielisten eikä ristiretkeläisten. Puhelin sensuroi.

    VastaaPoista
  5. Todella järkevä ehdotus.
    Lienee käynyt selväksi, että enemmistö Euroopan valtioista (lukuunottamatta muutamaa Suomen kaltaista utopiaunelmoijaa) ei halua mitään taakanjakoa riesakseen, joten useimmille palautus sopisi luultavasti oikein hyvin.
    Varmaan monet tulijatkin ovat jo huomanneet saman tosiasian ja paluuhaluja saattaisi ollakin, mutta varoja ja siten mahdollisuutta paluuseen ei ehkä ole kun on jo maksettu tulomatkasta salakuljettajille. Luultavasti myöskään salakuljettajat eivät ole varautuneet hoitamaan paluuliikennettä, joten EU:n pitäisi hoitaa asia, jotta siitä olisi edes jossain asiassa jotain hyötyäkin.

    VastaaPoista
  6. Paluumatkat kotimaihin olisivat signaali Eurooppaan haikaileville siitä, että läpipääsy ei ole läpihuutojuttu. EU ei kuitenkaan suurin surminkaan halua toimia professorin kuvaamalla järkevällä tavalla. Ahtaiden leirien ahdinkoa halutaan käyttää tunteisiin vetoavasti jäsenmaiden painostamiseen ja syyllistämiseen. Tilanne tarjoaa lisäksi mainion tilaisuuden Suomen kaltaisten kympin oppilaiden loistaa. Yksi suomalainen vastaa taas kymmentä muuta. Suomi on kuin innokas koira odottamassa, että EU (=Merkel) heittää kapulan haettavaksi.

    Virusepidemiaa on käytetty sumeilematta esimerkkinä EU:n kaltaisten kansainvälisten valtakeskittymien tarpeesta. Todellisuudessa EU:n keskeisiä ominaisuuksia ovat päättämättömyys, omien sääntöjensä noudattamattomuus ja maalien siirtely.
    Epidemia on alleviivannut jähmeän ja byrokraattisen EU:n kyvyttömyyttä tukea jäsenmaitaan kriisitilanteessa. Onneksi Venäjä on osaltaan tullut apuun Etelä-Euroopassa. Suomelle Taiwanilta tarjottu ilmainen apu ei jostain päivänvaloa kestämättömästä syystä kelvannut. Sitä paitsi, Suomihan on maailman parhaassa kriisivalmiudessa! Valtion hankintaketjutkin on sertifioitu ja koeponnistettu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö Taiwanin suhteen ongelma ollut pelko Kiinan reaktioista?

      Poista
  7. Professori tarjoaa järkiperusteista ratkaisua ongelmaan, jonka ratkaisu löytyy kaavasta: 2+2=5.
    T: Orwellin fani

    VastaaPoista
  8. YLE aivopesee meitä lähettämällä anttikurosia ympäri maailmaa erilaisille pakolaisleireille tekemään meille joka viikoittaista säälijournalismia. Suomi on kokoaan suurempi ja YLE vielä sitäkin suurempi.

    VastaaPoista
  9. Luin Aftonbladetista tai Expressenistä pakolaisleirillä työskentelevän ruotsalaisen naisen haastattelun. Hän kertoi näille pakolaisille tarjottavan 2.000 euroa paluusta kotimaahansa. Se on arabimaissa jotain 10.000 luokkaa, kun otetaan hintataso huomioon. Afganistanissa ja Afrikassa vielä enemmän. Mutta kun Suomeen pääsy on miljoonien Lottopotti! Ja niitä jaetaan!

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!