torstai 22. syyskuuta 2016

Nimet peliin

Suomen vastarintaliikkeen kieltäminen on ollut esillä viime päivinä. Nyt myös poliisissa on mietitty asiaa, kuten aamun lehti uutisoi.

Sinänsä ei ole epäilystä, etteikö SVL olisi yhteiskunnan kannalta haitallinen järjestö ja joutaisi hyvin kiellettäväksi. On kuitenkin syytä huomata, että samankaltaisia järjestöjä on muitakin. Aamun lehden mukaan myös poliisi näyttäisi tulleen samaan johtopäätökseen.

Lehdessä kerrotaan, että "Kolehmaisen mukaan samalla arvioidaan, onko muita järjestöjä, joiden lakkauttamista olisi harkittava. ´Tässä yhteydessä käydään läpi kaikki ääriliikehdintää edustavat järjestöt.`"

Minulla on ehdotus järjestöistä, joista voisi aloittaa. Tässä listaa niiden nimistä.

Vasemmistoanarkistit. Asiasta kirjoittamani bloggaaja Jussi Kuosmasen sanoin he ovat "henkisiä muinaisjäänteitä totalitarismin ja harhaisten huruideologioiden ajoilta. Aktiivisia autonpolttajia ja yleisten paikkojen rikkojia median arvion mukaan maassamme n 60 -70." Näihin sanoihin on hyvä yhtyä ja vaatia mustat liput poistettavaksi kaduilta.

Eläinaktivistit. He ovat jo vuosien ajan terrorisoineet laillista elinkeinonharjoitusta. Tänä vuonna otteet ovat koventuneet ja tämä henkisten vajakkien joukko on ryhtynyt tuhoamaan sivullisten omaisuutta vaarantaen samalla monen ihmisen hengen. Kiellettäköön siis esimerkiksi Eläinten vapautusrintaman tunnukset kaduilta ja heidän esiintymisensä mediassa ilman että mahdollisen haastateltavan mainitaan olevan rikollinen.

Väkivaltaiset ja huumausainekauppaan sotkeentuneet moottoripyöräkerhot. Nämä eivät tarvinne selityksiä. Tunnetut nahkatakin selystekstit pois katukuvasta ja maanteiltä. Painukoon maan alle kuten muutkin järjestäytyneen väkivallan harjoittajat.

Edelle kirjoittamani tapaukset eivät aiheuttane poliisille ja lainsäätäjälle sen suurempaa vaivaa. Yhteys SVL:n kaltaiseen väkivaltaan on selvä. Sitten on joukko muita väkivaltaisia porukoita, joiden osalta saattaisi olla tarve harkita hiukan enemmän, mutta jotka voitaisiin hyvin lukea samaan sakkiin. 

Mitä tulisi tehdä esimerkiksi sellaisten jalkapallo- ja jääkiekkojoukkueiden fanikerhoille, joiden otteluissa on esiintynyt väkivaltaa toisten joukkueiden kannattajia kohtaan. On vain ajan kysymys milloin sielläkin sattuu vahinko ja joku menettää henkensä samalla tavalla kuin kävi tämän keskustelun aiheuttaneen Asema-aukoin tapauksen jälkeen. 

Entä sellaisille uskonnollisille yhteisöille, joiden mukaan seksuaalisten vähemmistöjen edustajat tulisi tappaa. Tai joiden mukaan vaimoa saa kurittaa pienellä kepillä. Olisiko nekin kiellettävä?

Listaa voisi jatkaa vielä eteenpäinkin, mutta tämä riittänee tässä. Keskeistä on se, että jos yhtä näistä väkivaltaisista järjestöistä ryhdytään kieltämään, olisi syytä tehdä samoin myös muiden kanssa, jos järjestäytyneisyys ja yhteys väkivaltaan todetaan samantasoiseksi. 

Itse väkivaltaan kiellot eivät luultavasti vaikuttaisi ainakaan heti, koska nämä joukkiot jatkavat kyllä toimintaansa myös maan alla. Uusien jäsenten kerääminen sen sijaan saattaisi vaikeutua.

Yhteiskunnan kannalta kyseessä olisi kuitenkin selkeä kannanotto järjestäytynyttä väkivaltaa vastaan. Jos sellainen halutaan antaa, on se syytä tehdä pelkän väkivallan, eikä esimerkiksi poliittisten viiteryhmien tai vääristyneen uskonnollisen suvaitsevaisuuden perusteella. 

Näin kiellon yhteiskunnallinen sanoma ei vesittyisi, vaan menisi läpi kristallinkirkkaana: Suomessa ei hyväksytä järjestäytynyttä väkivaltaa millään perusteella. 

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä: 
Poliittisen väkivallan ehkäiseminen on monimutkainen juttu
Islamilainen maahanmuutto muokkaa länsimaiden politiikkaa
Kajaanin ja Itäkeskuksen tapaukset on tutkittava ja uutisoitava näyttävästi


11 kommenttia:

 1. Kröhöm. Tuota, miten tämän nyt oikein pukisi sanoiksi?

  Jos (kun) natsijärjestöt kielletään valtiovalta saa hyvin todennäköisesti aikaiseksi juuri sen, minkä he haluavat estää: näiden kerhojen ja jätkäporukoiden todellisen järjestäytymisen. Tästä on useita esimerkkejä historiassa.

  En suinkaan tarkoita sitä, että annettaisiin näiden väkivaltaisten urpojen hillua ja potkia kaikkia, joiden naama heitä ei miellytä. Tällaisen varalta meillä jo on Rikoslain 21 luku. Jos tällainen toiminta määritellään poliittiseksi, siitä tulee tekijöiden mielessä hyväksyttävämpää. Tekijät ja heidän kaverinsa kokevat tappelemisen vapaustaisteluksi eivätkä, noh, tavalliseksi nakkikioskijonossa riehumiseksi.

  Voi tietysti olla, että muitakin porukoita ajetaan maan alle, ehkäpä moottoripyöräkerhoista tehdään oikeasti "outlaw", niinkuin jotkut heidän jäsenistään haaveksivat, mutta jotenkin en vain näe pysty kuvittelemaan tätä tapahtuvaksi vasemmistoanarkisteille. Hassua.

  VastaaPoista
 2. Kuuban olympiakomitea

  VastaaPoista
 3. Täsmälleen samaan aikaan toisaalla:

  Suomen puoluerekisteriin kirjattiin rekisteröity, vaalikelpoinen puolue, josta saattaisi löytyä voimakkaitakin yhteyksiä eri äärijärjestöihin.

  En kuitenkaan havainnut median huolestuvan tästä kehityksestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole minäkään. Hyvä kuitenkin jos vievät vaaleissa Vihreiltä ja Vasemmistoliitolta ääniä kuten Feministitkin.

   Poista
 4. Natsit voisivat alkaa propagoimaan tässä vaiheessa kylmän rauhallisesti Hitlerin profeetallisuutta,mein kampfia jumalan sanana ja natsismia rauhan uskontona.Eroavaisuudethan ovat varsin nimellisiä filosofioissa esim verrattuna erääseen toiseen rauhan uskontoon.Luonnollisesti profeetta Hitleriltä puuttuu suuret jumalaiset ihmeteot kuten erektio lapsen kanssa mutta eiköhän ne saavutukset hengellisellä puolella ole aikalailla tasoissa sen paremman uskonnonkin kanssa.

  VastaaPoista
 5. Jotain tavattoman absurdia tässä on. Vuodesta 2014 on huonolla menestyksellä yritetty saada läpi lakialoitetta terroristijärjestöön kuulumisen kriminalisoimisesta. Hanketta vastustavat käyttävät näitä klassisia "määrittele terroristijärjestö tai laki leimaa ihmisryhmiä jne"-argumentteja. Nyt sitten näin. Absurdia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unohtui sanoa: Vähästäpä romahti suvaitsevaiston ihmisoikeuskorttitalo.

   Poista
  2. Unohtui sanoa: Vähästäpä romahti suvaitsevaiston ihmisoikeuskorttitalo.

   Poista
 6. Taas erinomainen artikkeli Ylewatch’ilta: ”RASISMI EI OLE SUOMEN LAISSA RIKOS, VAIKKA PRESIDENTTI JA PROFESSORI NIIN VÄITTÄVÄTKIN”, http://ylewatch.blogspot.fi/2016/09/rasismi-ei-ole-suomen-laissa-rikos.html

  Siinä sanotaan mm. seuraavaa:

  ”Juristina presidentin pitäisi tietää rasismi-asia tarkemmin, mutta hän ei ole ainoa juridiikan ammattilainen, joka valehtelee päin naamaa. Selkeän kulttuurimarxilainen rikosoikeuden professori Kimmo Nuotio toistaa saman pelokkaiden alamaistenkin keskuudessa elävän myytin Ylen haastattelussa Rikosoikeuden professori: Järjestäytynyt rasismi saatava rikoslaissa esille. Nuotion valehtelua voi pitää erityisen härskinä, sillä hän ei sano suoraan missä rasismi on määritelty rikokseksi. Rikoslaista sellaista ei ainakaan löydy.
  Nuotio puolestaan muistuttaa, että kysymys on yhteiskunnan yhteisistä arvoista – rasismi on jo määritelty rikokseksi.
  Punaisen yliopiston kulttuurimarxilaisissa piireissä kansan enemmistön maahantunkeutumisvastaisuutta varmaan pidetään rasismina ja siten myös rikoksena. Heidän kannaltaan on valitettavaa, ettei sopivan venyvä ja neuvostoliittomaisen epämääräinen käsite rasismi ole mielipiteenä kirjattu vielä lakikirjaan.

  Tällä hetkellä suomalaiset elävät todellisia vaaran hetkiä, sillä ilmaisuvapautta halveksuvat voimat ovat kovin toivorikkaita uuden lakiehdotuksen ja Asema-aukion varjolla tapahtuneen poliittisen lynkkausmielialan suhteen. Punavihreille ja Demlan kansanvihollisille ei nimittäin enää riitä laissa määritelty pykälä kansanryhmän vastaisesta kiihotuksesta, vaikka sitäkin on voitu jo nyt käyttää poliittisten toisinajattelijoiden mielivaltaiseen tuomitsemiseen. Tilannetta pahentaa se, että porvaripuolueiden aisankannattajat ja Persujen kosher-konservatiivit nyökyttelevät myöntävästi tälle totalitaristisille lakiehdotukselle vain siksi, etteivät tulisi leimatuksi ”rasisteiksi” median, akatemian ja punavihreiden silmissä – kansan mielipiteestä he eivät tässä kysymyksessä välitä.

  Vihreiden nuorten lakiehdotuksesta kirjoitti osuvasti Tapio Linna verkkosivullaan. Jutussaan Vihreiden nuorten aloite rasististen järjestöjen kiellosta on kuin suoraan 1970-luvulta, Linna osoittaa, että vasemmiston yritys kaventaa poliittisten vastustajien sanavapautta ja toimintavapautta vaatimalla neuvostovastaisuuden kriminalisoimista ei eroa mitenkään nykyvihreiden pehmeän totalitarismin tavoitteista:..”

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rasismi ei ole nyt rikos, mutta eduskunta voi päättää tehdä siitä sellaisen.

   Poista
 7. Ylewatch-blogisti valotti ns. kolikon toistakin puolta, josta mainstream- eli propagandamedian äänekkäimpinä räyhäävät vihertaistolaiset, kulttuurimarxilaiset eli kommunistiset toimittajat eivät hiiskahdakaan:

  "Valheelliset valtamediat, suomalaiskaunaiset bloggaajat ja äärivasemmiston räyhäräähkät ovat löytäneet toisensa viime perjantain kuolemantapauksesta, jonka epäillään johtuneen kuusi päivää aiemmin pidetystä kansallissosialistisesta mielenilmauksesta Helsingin Asema-aukiolla. Ylen verkkosivujen tuoreessa jutussa Asema-aukion pahoinpitelyssä kiinniotto – poliisi vahvistaa Vastarintaliikkeen osuuden kuitenkin tunnustetaan, että pahoinpitelyn taustalla oli provokaatio (uutisessa jätetään muuten kertomatta, että epäilty ilmottautui itse poliisille, eikä häntä otettu kiinni jossain rynnäkössä kuten otsikko antaa vihjailevasti ymmärtää):

  – Hän kertoi kulkeneensa ohi. Hän oli tullut mielenilmaisijoiden eteen ja sylkäissyt, jonka jälkeen hänen päällensä oli käyty, Kruskopf kertoo.

  Toisin kuin väkivalta-anarkistien Varisverkosto sivullaan väittää kyseessä ei todellakaan ollut "sivullinen ohikulkija", sillä Ylen jutussa haastateltu Riku Ahola pitää vammoihinsa kuollutta Jimi Joonas Karttusta aktiivisena kulttuurimarxilaisena:

  Riku Ahola tuli sunnuntaina Helsingin Asema-aukiolle tuomaan kynttilän entisen työkaverinsa muistoksi. Ahola kertoo olleensa miehen työtoveri viitisen vuotta sitten huonekalualalla. – Hän otti kantaa yhteiskunnallisiin asioihin, tunsin hänet antirasistina, Ahola muistelee.

  Tyypilliseen tapaan suomalaisvihamielinen media ja sitä komppaava äärivasemmisto on julistamassa tapausta loppuunkäsitellyksi, vaikka vielä ei ole julkaistu edes ruumiinavausraporttia. Viikkoa myöhemmin menehtynyt Jimi oli nimittäin kovien huumeiden käyttäjä ja on voinut siksi saada vammansa muualta kuten kompuroimalla piripäissään portaissa tai putoamalla parvekkeelta. Mikäli tapaus todellla liittyy Asema-aukion mielenosoitukseen, on sitä pidettävä onnettomana sattumana. Ihmisen tappaminen on väärin, mutta tässä tapauksessa ei ole merkkejä tarkoituksellisuudesta, vaan ehkä hätävarjelun liiottelusta, jossa aggressiivinen amfetamiinin käyttäjä haastoi voiman tunnossaan riitaa ja räki päälle, jonka jälkeen hänet rauhoitettiin maahan, minkä yhteydessä hän ilmeisesti löi kohtalokkasti päänsä. Huumetaustasta kertoo myös se, että Jimi Karttunen poistui episodin jälkeen välittömästi paikalta eikä jäänyt odottamaan poliiseja.

  Lukuisat valtamediat ovat leimanneet Vastarintaliikkeen aktiivit suoranaisiksi murhaajiksi vain sillä perusteella, että poliisi vasta tutkii kuolemantapauksen ja Asema-aukion yhteenoton yhteyttä. Todellinen syyllinen saattaa löytyä aivan muualta, nimittäin lääkäristä, joka teki väärän diagnoosin eikä laittanut uhria pään magneettikuvakseen välittömästi kun tämä saapui sairaalaan...

  Koko artikkeli: http://ylewatch.blogspot.fi/2016/09/yle-ja-aarivasemmisto-mehustelee.html

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!