perjantai 23. syyskuuta 2016

Onnittelen Pekka Perää hienosta bisnesideasta

Talvivaaran kaivos on ollut kallis seikkailu suomalaiselle veronmaksajalle. Sen lisäksi että toiminta on ollut jatkuvasti tappiollista, on kaivos myös saastuttanut ympäristönsä.

Kauppalehti on julkaissut tänään uuden luvun tästä taloudellisesta tragediasta. Sen mukaan yrityssaneerauksessa olevan kaivosyhtiön johtoryhmä nostelee edelleen käsittämättömiä palkkasummia. Runsainta palkkakuittia ihastelee toimitusjohtaja Pekka Perä, jonka työstä maksetaan 25 000 euroa kuukaudessa.

Ei siis ihme, että Pekka Perä haluaa pitkittää Talvivaaran kuolinkamppailua mahdollisimman pitkälle tulevaisuuteen. Ja vaikea häntä on irtisanoakin, sillä sopimuksen mukaan hänelle pulitetaan mahdollisen irtisanomisen jälkeen vielä 18 kuukauden palkka eli noin 450 000 euroa.

Kysyn kaivosasioista vastaavalta ministeri Olli Rehniltä (kesk), että katsooko hän itsensä ja edeltäjiensä toimineen ja edelleen toimivan vastuullisesti verovarojen hoitajana käyttäessään satoja miljoonia euroja Talvivaaran kaivosyhtiön tekohengittämiseen vaatimatta samalla johdon palkkojen kohtuullistamista?

Pekka Perää ja hänen kollegoitaan puolestaan onnittelen hienosta bisnesideasta - sen myötä on henkilökohtainen hyvinvointi tullut maksimoiduksi jopa täydellisen taloudellisen katastrofin yhteydessä.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Onko valtiolla varaa hajasijoittamiseen?
Talvivaaran jätevedet Nuasjärveen ja silmät kiinni?
Toiveet kohdistuvat Juha Sipilään ja muihin hallitusneuvottelijoihin


4 kommenttia:

 1. "hyvä veli" on voimissaan...ja kaverille kans

  https://fi.wikipedia.org/wiki/Hyvä_veli_-verkosto

  VastaaPoista
 2. Mikä tahansa idea on hyvä, jos vain on hyvät suhteet valtaapitäviin. Tai ainakin henkilökohtaista etua tuottava.

  VastaaPoista
 3. Nyt tuli professorille huti.

  Valtio ei tue Pekka Perän toimitusjohtamaa Talvivaaran kaivososakeyhtiö Oyj:tä mitenkään. Ko yhtiö ei harjoita enää kaivostoimintaa Sotkamon talvivaarassa. Mitään yhteyttä Perän tulojen ja valtion tukeman Terra Famen pyörittämän Sotkamossa tapahtuvan kaivostoiminnan välillä ei enää ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lienet oikeassa. Toisaalta Talvivaaran kaivososakeyhtiö Oyj ei ole varojaan liikevoitoilla hankkinut. Pekka Perää voi siis edelleen onnitella hienosta bisnesideasta - vaikka se olikin muilta osin taloudellinen katastrofi.

   Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!