sunnuntai 11. syyskuuta 2016

9/11 - jottei totuus unohtuisi

Viisitoista vuotta sitten maailma järkyttyi nähdessään ja kuullessaan uutisen WTC:n Twin towers -pilvenpiirtäjään kohdistuneesta spektaakkelimaisesta terrori-iskusta, joka tehtiin islamilaisen uskonkiihkon vallassa. Tuolloinen lentokoneiden väärinkäyttö ei suinkaan ollut ensimmäinen Allahin nimissä länsimaita vastaan tehty isku, mutta tuloksellisin kylläkin. Kaikkiaan 2996 ihmistä sai surmansa ja noin 6000 loukkaantui.

Tässä asiassa ei kuitenkaan ole surullisinta se, mitä tuolloin tapahtui, vaan sittenkin se, että väkivaltainen islam on meidän länsimaalaisten uhkana edelleenkin. Tämän osoittavat seuraavat Iltalehden ulkomaan-uutiset, jotka kaikki on päivätty viimeisen 45 tunnin aikana. Tässä lista, jotta totuus islamiin liittyvästä yhteiskunnallisesta riskistä ei unohtuisi.

9.9.2016 kello 13.06. "Ranskan poliisi on pidättänyt kolme naista epäiltyinä yhteyksistä Notre Dame -katedraalin lähelle pysäköityyn kaasusäiliöin lastattuun autoon. Naiset aikoivat tehdä iskun rautatieasemalle."

9.9.2016 klo 15.49. "Teinipoikien joukko haukkui sortseissa pyöräileviä naisia huoriksi ja kävi sitten näiden aviomiesten kimppuun heinäkuussa eteläisessä Ranskassa."

10.9.2016 klo 17.10. "Kahdesta murhasta elinkautiseen vankeuteen tuomittu Abraham Ukbagabir on pahoinpidelty rajusti ruotsalaisessa Salan vankilassa."

11.9.2016 klo 05.09. "Ranskassa tuomarit ovat asettaneet syytteeseen naisen, jota epäillään osallisuudesta jihadistien epäonnistuneeseen terrori-iskuun Pariisissa. Iskuyrityksessä Notre Damen katedraalin lähelle oli jätetty henkilöauto, jossa oli kaasukanistereita."

11.9.2016 klo 06.25. "22-vuotias mies yritti puukottaa 59-vuotiasta miestä Sydneyssä. Hyökkäys tapahtui kaksi päivää sen jälkeen, kun teini-ikäinen poika uhkaili Sydneyn Oopperatalolla. Molemmat hyökkäykset saivat innoituksensa Isisin kehotuksesta hyökätä australialaiskohteissa."

Hyvää tässä asiassa on se, etteivät muslimiterroristit ole onnistuneet tekemään toista WTO-iskujen kaltaista ja tuhansia uhreja vaatinutta spektaakkelia. Pitäisiköhän jotain kuitenkin tehdä, jottei sellainen piirtyisi taas jonain päivänä eteemme?

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Kuinka välttää terrori-iskut Suomessa?
Britanniassa lähes miljoona muslimia kannattaa terrorismia
Muslimiterroristit syntyvät Euroopassa ja radikalisoituvat vankilassa
Paljastava terrori-isku


17 kommenttia:

 1. Kyllä se pitää myöntää että jenkeissä kaikki on suurempaa, siellä jätkänkynttilätki sytytetään jumboilla :P

  VastaaPoista
 2. Ei tietenkään pidä tehdä! Pitää parantua tästä autistisesta introversismistä ja nurkkapatriotismista kohti todellista ryhmäkulttuuria.
  Ainakin Jari Tervon 'tarkan analyysin' mukaan (OBS: ironiavaroitus tosikoille)
  -Beowolf-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin pitäisikö tuota Tervon ulostuloa kommentoida, mutta päädyin siihen, etteivät miehen sutkaukset ole sen arvoisia.

   Poista
  2. Isänpäivän taas lähestyessä kannattaa valkoista roskaväkeä kyllä muistuttaa 'taiteilijan' ulostuloista. Eiköhän tämäkin avautuminen pohjusta jotain uutta kirjallista sesonkituotosta.

   Poista
  3. Taitaa se Tervo olla sellainen kaappirasisti. Joskus aikoinaanhan puhuttiin kaappihomoista tarkoittaen niitä kaikkein kiihokoilevimpia homouden vastustajia joiden motiiviksi arvioitiin heidän omien taipumustensa herättämä pelko ja torjunta.

   Poista
 3. ps. sori mustahuumori ..

  VastaaPoista
 4. Puhumattakaan teoista, joita ei ainakaan toistaiseksi ole terroriteoiksi nimetty kuten Tanskan viimeaikaiset moottoriteitä ylittäviltä silloilta tapahtuneet kivitykset. Itä-Jyllantilaisella Mundelstrupin moottoritiellä pudotettiin iso betonilohkare saksalaisauton päälle, autossa ollut nainen kuoli ja mies on vakavasti loukkaantunut. Tekijää ei tiedetä. Joitakin kivienheittelijöitä on saatu kiinni, vielä ei ole tiedossa motiivit eikä tekijöiden tausta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. rangaistuksena näille kivien tiputtelijoille sopisi että ne tiputetaan siitä samasta paikasta moottoritielle ..

   Poista
 5. Kansanryhmää vastaan kiihottamisen kriminalisoivalla lailla on varmistettu, ettei päivittäin uutisoiduilla islam-taustaisten jihadistien tekemillä tuhotöillä tai terrorismin valmistelulla saa kertoa olevan mitään yhteyttä islamiin yleensä.

  Jos Durkheim eläisi, hän saattaisi hieman ihmetellä länsimaista tapaamme amputoida ihan vapaanehtoisesti oma tieteellinen älymme. Hän ehkä ällistyisi lukiessaan uutisiamme ja huomatessaan, että kaikki ääri-ilmiöitä selittävät sosiologiset termit, kuten "kulttuurinen amputaatio", "kuvakieltokulttuuri", "yhteisön sosiaalisen sidonnaisuuden aste", "ryhmävahvistautuminen", "tunnustuksellinen ajattelu", "projektiivinen viholliskuva", "sukupuoliseparaation aste", jne, jne, loistaisivat poissaolollaan.

  Hän ehkä kysyisi: "Miten voitte uutisoida yhteisöilmiöistä käyttämättä ainoatakaan termiä, joka kuvaisi yhteisöilmiöitä?"

  Mutta juuri niin me teemme. Individualistinen sokeutemme on oman eurooppalaisen ajattelumme harhaa. Me emme enää pysty käsitteellistämään yhteisötodellisuutta ja -ilmiöitä, ja tämän kyvyttömyytemme olemme sementoineet tekemällä yksilöajattelusta hyveen. Eikä siis vain hyveen, vaan ainoan lailla sallitun tavan ajatella.

  Siitä on älyllinen rehellisyys kaukana, ja uskon, että jos esimerkiksi Hannah Arendt seurailisi nykyisiä älyllisiä väistöliikkeitämme, hän parahtaisi epätoivoisesti: "Kaikki puheeni siitä, että älyllinen epärehellisyys on rikos ihmisyyttä vastaan, ovat menneet hukkaan!"

  Me todellakin amputoimme oman älymme ihan vapaanehtoisesti. Luomme ja vahvistamme keskuudessamme mielikuvaa, että islamistisessa terrorismissa on kyse vain yksittäisten eksyneiden ääri-ihmisten järjettömistä hirmuteoista. Yhteisöilmiöiden taso jää -- tai jätetään -- kokonaan käsittelemättä.

  Niinpä älyllinen väistöliikkeemme johdattaa meidät esimerkiksi mielikuviin "muutamasta mädästä omenasta", jotka meidän pitäisi vain karsia joukosta pois jotta terveet yksiöt jäisivät jäljelle. -- Mutta sosiologiset vakiot tarkoittavat juuri historiallista jatkuvuutta, ja se on nimenomaan sitä, että tietyt yhteisön ominaisuudet jatkavat esiintymistään vaikka vaihtaisimme yksilöt toisiin.

  Kansanryhmää vastaan kiihottamisen kriminalisoiva laki ei pekästään luo yhteiskuntaan sensuurimielialaa ja pelkoa mahdollisista noitaoikeudenkäynneistä. Se itse asiassa kriminalisoi sosiologian ja yleisemminkin ihmistieteet. Olemme siinä luoneet hirttosilmukan, johon vapaaehtoisesti pujotamme päämme.

  VastaaPoista
 6. "Mietin pitäisikö tuota Tervon ulostuloa kommentoida, mutta päädyin siihen, etteivät miehen sutkaukset ole sen arvoisia."

  Apropoo, itse asiassa eilenä käväisi niin sopivasti, että satuin lukaisemaan ensin tuon eilisen postauksesi näistä kahdesta Unelmoijasta(TM), ja vasta sen jälkeen silmäilin tuon Tervon viimeisimmän ulostulon. Ja huomasin, että kaikki olennaisin järkevä vasta-argumentaatio löytyikin tuosta eilisestä postauksestasi. Joten hommahan onkin niiltä osin jo hoidettu.

  Ja mitä Tervoon hengenheimolaisineen tulee, niin ehkäpä on parempikin olla reagoimatta liian herkästi heidän ulostuloihinsa. Narsistissävytteistä huomionhakuisuutta kun ei kannata liiaksi palkita, sillä mistä palkitaan, sitähän saadaan aina lisää...

  VastaaPoista
 7. Eiköhän sentään karmeinta ole otsikkopäivämäärän jälkeiset ylilyönnit, valtioiden pommittamiset kivikaudelle ja miljoonat viattomat kuolleet ja miljoonat pakolaiset. Hivenen vähemmän näennäisinhimillisyyttä, itsestään selvyyksien kauhistelua ja syvällisempää ajattelua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Karmeita toki nekin. Arabisosialististen diktaattoreiden kaataminen on ollut yksi suurimmista länsimaiden typeryyksistä sitten toisen maailmansodan.

   Poista
 8. Mielestäni otsikko on epäonnistunut.
  Suosittelen tutustumaan aiheeseen.

  VastaaPoista
 9. Esimerkkinä vaikkapa Syyriä, lopujen lopuksi maa oli melkosen vauras, ja ei ilmeisesti ihmiset nälkään kuolleet, no eihä tietenkään saanut poikkipuoleista puhua assadista, mutta muuten ilmesiesti syyriassa kanssa oli kuitenki aika hyvätelinolosuhteet, kunnes länsimaat jenkit etunenässä rupesivat tukeen kapinaa saaden koko maansekasin ja sisällissotaan, joista hedelmistä nyt nautimma ..

  VastaaPoista
 10. Kuten hyvin muistamme (?) Persianlahden sota 1990 sai alkunsa kun Irak hyökkäsi Kuwaitiin ja YK:n turvallisuusneuvosto päätti vastata voimakeinoin. USA kokosi liittouman tätä varten. Televisiossa näytettiin Suomessakin filmiä, jossa irakilaiset sotilaat repivät kuwaitilaisessa synnytyssairaalassa vastasyntyneitä ulos happikaapista ja heittävät kuolemaan. Sodan lopputuloksena Saddam Hussein menetti asemansa, mistä Irakin kurdit olivat liittoumalle hyvin kiitollisia. Mm. Helsingin yliopistolla oli tuota ennen ollut valkokuvanäyttely, jossa kerrottiin Saddamin joukkojen kaasuiskuista Irakin kurdikyliä vastaan.

  Tällä tahdon sanoa, että kaikissa päätöksissä on mukana inhimillinen puolensa. Olisiko YK:n ja USA:n ja liittouman pitänyt olla vastaamatta? Olla puolustamatta - islamilaista valtiota? Ai, jaa - vai oliko kyseessä vain Kuwaitin/USA:n provokaatio ja propaganda?

  VastaaPoista
 11. Mainitsemasi uutiskuvat osoittautuivat väärennöksiksi - muistapa kenen siunauksella ja mistä Saddam sai kaasunsa - entäpä aikaisempi Irakin hyökkäys Iraniin, kuka tuki po. sotaa, joka vaati satojatuhansia uhreja - entäpä Irakiin kohdistunut lääkeboikotti, jonka seurauksena kymmenettuhannet lapset kuolivat.

  Sen vielä totean, oli kyseessä USA tai Venäjä, niiden itsekkäät lahjat on aina pakattu ruumisarkkuun!

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!